Şimdi Ara

1.5 dci 110bg edc Fluence Yakit Tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dangerousman

Fluence icon dci+edc şehiriçi birinci köprü sabah akşam trafiğinde ort hız 20 ortalama 7-7.5 lt tüketimi vardı. Yaklaşık 40bin km kadar ortalama bu şekilde.
    Dci motora nasıl bu kadar yaktırıyorsunuz ben de bunu çözemedim :)

Fluence düz vites, filo aracı ki nasıl kullanıldığını tahmin ediyorsunuzdur, şehir içi ortalama 6.5 L. Otomatiğin o kadar fark edeceğini zannetmiyorum ki EDC dediğimiz tork konvertörlü bir şanzıman değil, bu kadar fark etmememli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Fluence icon dci+edc şehiriçi birinci köprü sabah akşam trafiğinde ort hız 20 ortalama 7-7.5 lt tüketimi vardı. Yaklaşık 40bin km kadar ortalama bu şekilde.
    Ankara trafiğinde bende o rakamları görüyorum sürekli. 6.5'in altına düşemedim 13 14 bin kmdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntikaHesap

Fluence düz vites, filo aracı ki nasıl kullanıldığını tahmin ediyorsunuzdur, şehir içi ortalama 6.5 L. Otomatiğin o kadar fark edeceğini zannetmiyorum ki EDC dediğimiz tork konvertörlü bir şanzıman değil, bu kadar fark etmememli.

Alıntıları Göster
    Tork konvertörlü değil ama saçmalaması çok olan bir şanzıman tipi. Düz yolda 1800 2000 devirde vites yükseltmesi gerekirken 3000 devre kadar vites yükseltmediği oluyor. Yokuş inerken bir anda alt vitese düşüyor ve bağırmaya başlıyor. sağa veya sola dönüşlerde eğer durmadan dönülecekse vitesi şaşırıyor. 1'e mi alsam 2'ye mi alsam yoksa 3'e mi alsam diye saçma sapan halleri var

• quote:

Orijinalden alıntı: AntikaHesap

Alıntıları Göster
    Hocam biz işe gidiyoruz, araba vites motor umrumda değil :) şirket arabası diye ekstra kötü kullanmıyoruz. normal günlük istanbul koşuşturmasında sonuç bu. Çok dikkat etsen yarım litre oynar yani. 1 saat yol sürüyorsa bunun 40 dk sı dur kalk. Şehiriçi tanımını doğru yapmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykpzn

Fluence
    Şirket Aracı
    Klima sürekli açık
    Şehir içi 6,7 den aşağısı polyannacılık.
    Toplam kullanım 104000 km
    Model Yılı 2013
    EDC şanzıman
    110 hp

Daha az yaktırırım diyen ya az yaksın diye kasmaktan başka birşey yapmıyordur ya da ezbere konuşuyordur.
    Klima 1 lt. farketse 5.7 ye düşer .

Gaza basmasını bilen yada ani hızlanmayan bir sürücü

5.4 , 5.3 e düşürür.
  • İstedikleri kadar ilk kasayı kurbağa ya benzetsizler , leğen falan desinler Fluence kullanışlı ve avantajları fazla olan bir otomobil.

2016 model, DCI prestij paket. EDC şanzumanda sorun yaşamıyorum. Uzun süre motor freni yaptırınca aniden gaza basınca bazen kısa süre kararsızlık yaşıyor . Gaza yavaş basınca şamzuman daha çabuk kendini toparlıyor .

Yol bilgisayarı 60 Lt. yakıt ile 1300 km. gösterdi.

Ayrıntılar ;

- Deneme amaçlı kullandığım için klimayı 1 aylık kullanımda kısa süreli 3 yada 4 defa açtım. Klima kapalıydı.

- İşyerim 14 km. uzaklıkta 9-10 km sonra motor ısınıyor ve bu km.den sonra yakıt tüketimi azalıyor .

- Kullanımın %90 ı şehiriçi. Şehiriçi derken pik olmayan saatlerde düz yol ve fazla dur-kalk yapmadan. 1 aylık kullanımda fazla dik yokuşlu yolları az kullandım.

- Devamlı yakıt tüketim çubuğuna baktım hangi durumlarda yakıt tüketiminin arttığını gözlemledim. Devirsiz kullanmak ta yakıt tüketimini arttırıyor.

- Yağlama yapsın ve yakıt tüketimi düşsün diye olabildiğince motor freni ve kompresör yaptırdım.

Yol bilgisayarında ortalama hız 28 km., ortalama tüketim 5.2 Lt.
    gözükürken ; reel tüketim 4.6 Lt.

Konforsa konfor, ekonomi ise ekonomi . Sınıfında hangi Alman ya da Japon otomobilinde bu ekonomi var.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    Bir aydır fuluence icon edc kullanıyorum. Bursa şehir trafinde ortalama 5.5 litre. Mükemmel rakam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morenno M kullanıcısına yanıt
    Kimse inanmayacak Bursa şehiriçi yokuş yok, 4.9 litre. 60 litre mazot ile 1350 km gösteriyor şuan ekran.
    Şehir dışı olsa bu değerleri çok rahat korurum. Yokuş, sıkışık trafik derken 5.1 lt ortalama ile 1160-1250 km. arası yol gider.
    Dikkat ettim kısa mesafelerde motor ısınana kadar çok yakıyor.
    Spor araba gibi kullanıp, bu dcı motorlara, 9-10 Lt. yaktıranları da gördük.
  • Laguna 3 1.5 DCI İstanbul başakşehir-ikitelli arası işe gidip geliyorum trafik çok yoğun.start stop yok.duz vites araç.ortalama tüketim 7.6 ile 8.1 arasında gidip geliyor.ortalama hız 13 km katedilen yol 1640 km.kalkislarda gaza basmadan debriyaj ile kalkıyorum,2500 devirde vites buyutuyorum ama nafile.klima kapalı bu arada.uzun yolda tüketimi 6.2 lere kadar düşüyor ama şehir içi 62 litre mazot ile 850-880 km arası ancak gidiyor.enjektor ve turbo revizyonu yapıldı, hatta katalizator temizleme bile yaptırdım.bundan aşağı düşmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Benim aracım Renault Clio 3 Grandtour dci 85 hp şu an için İzmir şehir içi trafik de tüketim 5,6 gösteriyor, trafik yönünden Mersin ve İzmir mukayese bile edilemez sanırım, bence sizin araç kullanımınında bir problem var.

Alıntıları Göster
    Konu üzerinden biraz zaman geçmiş ama cevap verme gereği duydum.

Arkadaş ortalama 20 km hız demiş.

Bence sizin şehir içinden kasıt ne anladığınızda sıkıntı var.

Şehir içi ortalama hızı 20-30km ortalama hızları kapsar.

Adam İstanbul'da tuzladan d100 e çıkıyor bostancı dan göztepe köprüsü arasında biraz trafiğe giriyor Kadıköy e işine gidiyor akşam yine aynı güzergahı kullanıyor ortalama hızı 40-50 km sonra diyor ki İstanbul şehir içi ben 4.5 lt yakıyorum diyor ya elimin tersi ile vurasım geliyor yemin ederim ki.

Bence şu " yav o araca 7-8lt nasıl yaktırıyorsunuz" diye millete alaycı gözlerle bakacağına önce bi kendinize bi gelin.belki sen o adamın kullandığı yerde 9lt yaktıracan nereden biliyorsun?
    Bi gidin Allah aşkına akşam akşam beni günaha sokmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Konu üzerinden biraz zaman geçmiş ama cevap verme gereği duydum.

Arkadaş ortalama 20 km hız demiş.

Bence sizin şehir içinden kasıt ne anladığınızda sıkıntı var.

Şehir içi ortalama hızı 20-30km ortalama hızları kapsar.

Adam İstanbul'da tuzladan d100 e çıkıyor bostancı dan göztepe köprüsü arasında biraz trafiğe giriyor Kadıköy e işine gidiyor akşam yine aynı güzergahı kullanıyor ortalama hızı 40-50 km sonra diyor ki İstanbul şehir içi ben 4.5 lt yakıyorum diyor ya elimin tersi ile vurasım geliyor yemin ederim ki.

Bence şu " yav o araca 7-8lt nasıl yaktırıyorsunuz" diye millete alaycı gözlerle bakacağına önce bi kendinize bi gelin.belki sen o adamın kullandığı yerde 9lt yaktıracan nereden biliyorsun?
    Bi gidin Allah aşkına akşam akşam beni günaha sokmayın.

Alıntıları Göster
    iyi akşamlar,

ben de izmir'deyim sabah akşam eve git-gel (toplam 35 km) trafikte ortalama 23-24km ortalama hız 1.6 hdi ve tabanı 1 boy büyük lastik ile 5,6lt ortalama alıyorum. dci ünite hdi'den daha az yakması lazım, 6.5lt yokuş yoksa bence de dci için fazla.

• 4 yıldır fluence dci kullanıyorum, istanbuldayım, 4 senedir şehir içinde 6.5 aşağısını göremedim

• bu aracın yakıt tüketimi hakkında sadece fikir yürütebilirim ,
    çok az kullandım aracı ,otobanda 6 cı viteste 120kmH hız 2500ddk fln
    diğer gözlem yaptığım dizel araclar bu hızda 2000 ddk çeviriyprlar ,
    sanırım 110 luk dcı biraz fazla yakıyordur ,sadece fikir yürütüyorum ,
    çünkü aynı hızda daha çok devir çeviriyor diğer dizellere göre
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.