Şimdi Ara

1.5 dci 110bg edc Fluence Yakit Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar. Arkadaşım almişti 2 ay önce en 72.000kmde 2013 model en fullunu 48.000tl ye. Dün arkadaşla bir yerlere gittik bende merak edip ortalama yakit tüketimine baktiğim şehir içi 5.7lt yi gördüm ve açıkcasi beni şaşırttı aslinda ben 6.2-6.6 arasi bekliyordum.

Edit: Hafta içi 5km lik mesafe git grl yani toplam 10km yi sakin trafikde bayan kullaniyor. Hafta sonu ise ailr araci olarak kullaniliyor ve hafta ici aksamlarida bir yerlere gittiği oluyor aracin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Willian -- 15 Kasım 2015; 0:25:30 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault Fluence 1.5 dCi 110 bg Yakıt Tüketimi

Renault Fluence'ın 1.5 dCi 110 bg dizel motoru, yakıt verimliliği konusunda oldukça başarılı bir üne sahiptir. Bu araç, hem şehir içi hem de otoyol sürüşlerinde düşük yakıt tüketim değerleri sunar.

Şehir İçi Yakıt Tüketimi

Şehir içi yoğun trafik koşullarında, Renault Fluence 1.5 dCi 110 bg'nin yakıt tüketimi ortalama 5,5 - 6,5 litre/100 km aralığında değişmektedir. Bu değer, trafik sıkışıklığına ve sürüş tarzına bağlı olarak biraz artabilir veya azalabilir.

Otoyol Yakıt Tüketimi

Otoyolda sabit hızlarda seyrederken, Renault Fluence 1.5 dCi 110 bg'nin yakıt tüketimi önemli ölçüde düşer. Ortalama olarak 4,5 - 5,5 litre/100 km aralığında yakıt tüketimi değerleri elde edilebilir. Bu düşük tüketim, aracın aerodinamik tasarımı ve verimli motor teknolojisi sayesinde sağlanır.

Etken Faktörler

Renault Fluence 1.5 dCi 110 bg'nin yakıt tüketimini etkileyen bazı faktörler şunlardır:

• Trafik koşulları
    • Sürüş tarzı
    • Klima kullanımı
    • Yolcu ve bagaj ağırlığı
    • Lastik basıncı

Yakıt tüketimini azaltmak için sakin bir sürüş tarzı benimsemeniz, lastiklerinizi uygun şekilde şişirmeniz ve klimayı yalnızca gerektiğinde kullanmanız önerilir.

Sonuç

Renault Fluence 1.5 dCi 110 bg, yakıt verimliliği konusunda öne çıkan bir araçtır. Hem şehir içi hem de otoyol sürüşlerinde düşük yakıt tüketimi değerleri sunarak kullanıcılarına ekonomik bir sürüş deneyimi sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hangi şehir içi bu ? Şam , halep ise oralar hep boşaldı.

No SS no ortalama hız No guven
  • kopya çekersen yüksek beklersin tabi
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Ankara şehir hafta içi bayan kullaniyir 5km lik mesafeye gidip geliyor trafik yok tabi gittiği yolda hafta sonuda aile araci olarak kullaniliyor. Bu arada ss almak o anda aklima hiç gelmedi.
  • İnanırım. Sakin trafikte yazın göreceği rakam odur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willian

Ankara şehir hafta içi bayan kullaniyir 5km lik mesafeye gidip geliyor trafik yok tabi gittiği yolda hafta sonuda aile araci olarak kullaniliyor. Bu arada ss almak o anda aklima hiç gelmedi.

Ustam ortalama hız ve zaman ve dur halklar bilinmeden şehir içi yakıt tuketimi değerleri gerçeği yansıtmıyordu. Aynı motordaki Megane aracim 6-7 arası yakiyordu şehir içi .
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Anladim yakin zamanda görüşürsem ss alirim konuyu editlerim. Zaten 2010 megane satip bunu aldik arkadaşa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 0.9 tce yakıt tüketimi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bizim sirkette var. manyak bir arkadas ist ici 1000-1050 km gidiyordu. jetta 1.4 tsi manuel verdik 950 km yapti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

bizim sirkette var. manyak bir arkadas ist ici 1000-1050 km gidiyordu. jetta 1.4 tsi manuel verdik 950 km yapti.
    En full olanı derken icon modelinden mi bahsediyorsunuz 48.000 liraya 2013 icon biraz ucuz ama aracın boyası değişeni mi çok acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

En full olanı derken icon modelinden mi bahsediyorsunuz 48.000 liraya 2013 icon biraz ucuz ama aracın boyası değişeni mi çok acaba?

Alıntıları Göster
    bizim araç 8 bin km de.tüketim 4,9.geneli uzun yol.ilk 800 km istanbulda kullandık 6 litre civarında yakıyordu.şanzıman biraz geç tepkili ama tüketim çok makul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Hangi şehir içi bu ? Şam , halep ise oralar hep boşaldı.

Cok sasirtici olmamali bence. 116d ed ile 6 litreyi cok nadir goruyorum. Neredeyse tamami is saatleri dur-kalk, pendik-uskudar-levent arasinda gidip geliyorum. Kopru zaten hep kilit. 5.5-6 yakiyor.

Dci ve ankara trafigi, otomatik de olsa cok normal bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Hangi şehir içi bu ? Şam , halep ise oralar hep boşaldı.

Cok sasirtici olmamali bence. 116d ed ile 6 litreyi cok nadir goruyorum. Neredeyse tamami is saatleri dur-kalk, pendik-uskudar-levent arasinda gidip geliyorum. Kopru zaten hep kilit. 5.5-6 yakiyor.

Dci ve ankara trafigi, otomatik de olsa cok normal bence

Alıntıları Göster
    Fluence
    Şirket Aracı
    Klima sürekli açık
    Şehir içi 6,7 den aşağısı polyannacılık.
    Toplam kullanım 104000 km
    Model Yılı 2013
    EDC şanzıman
    110 hp

Daha az yaktırırım diyen ya az yaksın diye kasmaktan başka birşey yapmıyordur ya da ezbere konuşuyordur.

• Bu 5 lt yi ben nefen göremiyorum
  • Arkadaşlar yakıt tüketiminde birçok etken var. Kısa mesafe gidip geliyorsaniz, Bahceshir gibi yerde yaşayıp sürekli rampa çıkıp rampa iniyorsaniz, trafiğe çok takılıyordu iz ve ortalama hızınız 30 km-h in altındaysa zaten 5 litreleri göremezsiniz. Benim ortalama hizim 27, yakıt ortalamam da 6.4 litre. Genellikle sakin kullanıyorum. Bu veriler bence sadece şehir içini baz alırsak çok iyi değerler. SİZ SAKİN BOS SAATLERDE TRAFİGE CİKİP ORTALAMA 60-70 KM HİZ İLE 4.9 LİTRELERİ GÖRENLERE ALADANİP üzülmeyin.
  • Arkadaşlar yakıt tüketiminde birçok etken var. Kısa mesafe gidip geliyorsaniz, Bahceshir gibi yerde yaşayıp sürekli rampa çıkıp rampa iniyorsaniz, trafiğe çok takılıyordu iz ve ortalama hızınız 30 km-h in altındaysa zaten 5 litreleri göremezsiniz. Benim ortalama hizim 27, yakıt ortalamam da 6.4 litre. Genellikle sakin kullanıyorum. Bu veriler bence sadece şehir içini baz alırsak çok iyi değerler. SİZ SAKİN BOS SAATLERDE TRAFİGE CİKİP ORTALAMA 60-70 KM HİZ İLE 4.9 LİTRELERİ GÖRENLERE ALADANİP üzülmeyin.
  • Megane 3 1.5 dci 105 hp manuel ile mersinde şehir içi trafiğinde 6.5dan aşağısını zorlasam da göremiyorum bu millet nasıl başarıyor anlamıyorum çevre yolunda falan 50-60a sabitleyip şehir içi tüketimi mi diyonuz napıyonuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

Megane 3 1.5 dci 105 hp manuel ile mersinde şehir içi trafiğinde 6.5dan aşağısını zorlasam da göremiyorum bu millet nasıl başarıyor anlamıyorum çevre yolunda falan 50-60a sabitleyip şehir içi tüketimi mi diyonuz napıyonuz
    Benim aracım Renault Clio 3 Grandtour dci 85 hp şu an için İzmir şehir içi trafik de tüketim 5,6 gösteriyor, trafik yönünden Mersin ve İzmir mukayese bile edilemez sanırım, bence sizin araç kullanımınında bir problem var.
  • Fluence icon dci+edc şehiriçi birinci köprü sabah akşam trafiğinde ort hız 20 ortalama 7-7.5 lt tüketimi vardı. Yaklaşık 40bin km kadar ortalama bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerousman -- 20 Haziran 2018; 16:19:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.