Selam can dostlarım 4 yıldır bende olan 2008 Kango 1.5 DCI 65 beygir aracım bugün full depo aldım ve geçen full doldurup km sifirlamistim zaten 4 yıldır bu şekilde yapıyorum.1 çizgiye düşünce full dolduruyorum.35 kuruş yakıyor İstanbul şehir içinde.gecen 37 kuruş bir inceki 34 kuruş olmuştu. Yakıt tüketimi nasıl?böyle benim gibi takip edip istatistik yapan varmı?yakıt tuketimim hakkında sağlıklı bilgiyi aynı araç kullanan kişiler ile yaparak daha iyi olacaktır. Teşekkürler
Altı üstü 65hp araba gitmiyordur gidiyormuş gibi yapıyordur.
Aynı araç babamda var 0dan beri çok uzun kmler kullandım. Tabi ben araç iyi gittiği için ki gerçekten gidiyor çok zorlayarak kullanıyorum bendede 40 kuruş civarı yakıyor. Yakıt tüketimin normal.
Bende de 65 bg Lik Clio sembol var. Sıfırdan beri bizde. Uzun yolda klima açık 2 kişi + 150kg civarı bir yükle 4.2lt/100km yakıyor. Ortalama tüketimi bakımdan önce 4.9-5.2 arasındayken bakımdan ve lastik(Continental ecocontact 6) değişiminden sonra 4.7-4.9 aralığına düştü. Her seferinde depoyu tam doldururum. Ve her dolumu Excel tablosuna kaydederim😀
quote:
Orijinalden alıntı: ozeba
Bende de 65 bg Lik Clio sembol var. Sıfırdan beri bizde. Uzun yolda klima açık 2 kişi + 150kg civarı bir yükle 4.2lt/100km yakıyor. Ortalama tüketimi bakımdan önce 4.9-5.2 arasındayken bakımdan ve lastik(Continental ecocontact 6) değişiminden sonra 4.7-4.9 aralığına düştü. Her seferinde depoyu tam doldururum. Ve her dolumu Excel tablosuna kaydederim😀
Zaten yakıt=güç.Aracı bayağı kısmışlar.Buda yakıta yansıyor.85hp olanlar takribi yarım litre daha fazla yakar diye düşünüyorum.
quote:
Her seferinde depoyu tam doldururum. Ve her dolumu Excel tablosuna kaydederim😀
Allah şifa versin kardeşim, ne zamandan beri var bu hastalığın?
jademugla
kullanıcısına yanıt
Çok zor bir şey değil. Tek yaptığım yakıt aldıktan sonra fişin ve km sayacının göründüğü bir foto çekmek. Gün içinde zaten bilgisayarımı açıyorum. Sonra fotoğrafı açıp tabloya işliyorum. 30sn sürüyor. Sadece yakıt değil, aylık tüm gelir giderlerimi, doğalgaz, elektrik faturalarımı vs de kaydediyorum. Bir ayda bu iş için toplam 4 ya da 5 dk mı ayırıyorumdur. Ama geçmişimi takip edebilmek, ve gelecek ekonomik durumumla ilgili planlar yapma konusunda bana çok yardımcı oluyor. Günlük değil planlı yaşıyorum yani. Bu sayede kısa sürede, hiç bir sosyal aktiviteden mahrum kalmadan, yememden içmemden kısmadan, yazları kışları tatillerimi-gezilerimi yaparak, ortalama kalitede giyinerek kendime bir ev ve bir araba alabildim. Hastalığım buysa memnunum yani ben. Sizin ne gibi hastalıklarınız var?😀
comanchee
kullanıcısına yanıt
Yok bence 85 bglik olanlar daha az tüketir. Çünkü uzun yokuşlarda vs daha rahat tırmanabileceğini düşünüyorum. Ama denemeden bilemem tabi.
Araç bende 4 yıldır var ve 4 yıllık fişleri duruyor.bazen telefona çekiyorum.bazen diyorum 2 yıl önce fiyatı buymuş vay be mazota ne zam gelmiş;)sürekli full doldurup km sıfırlamak bir adet oldu.bugun aküm komple bittiğini söylediler.aku alacaz varta alacam bakalım.kismet .araçtan çok memnunum.genis ve yüksek.191 boy var bende 125kiloyum.beni iyi idare ediyor;)247bin km ve üfleme gibi bir şey yok.tek marş çalışıyor.herkse öneririm tek sıkıntı her yıl muayene olması.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme