Şimdi Ara

Fiesta 1.5 TDCI Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
18.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracı alalı 2 ay oldu, İstanbul içi kullanıldı hep yol bilgisayarı 5.2 litre ortalama gösteriyor. 580 km yol yapmışım 1 depo ile (Kırmızı çizgi hariç). Sizce tüketim nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdagli7 -- 16 Nisan 2019; 7:56:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Fiesta 1.5 TDCI Yakıt Tüketimi

Ford Fiesta 1.5 TDCI, yakıt verimliliği ile tanınan güçlü bir dizel motora sahiptir. Kullanıcı yorumları, aracın gerçek dünya sürüş koşullarında etkileyici bir yakıt tüketimi sunduğunu göstermektedir.

Fiesta 1.5 TDCI'ın yakıt tüketimini etkileyen faktörler şunlardır:

• Sürüş Şekli: Agresif sürüş ve sık sık hızlanma-yavaşlama, yakıt tüketimini artırabilir.
    • Trafik Koşulları: Şehir içi trafikte sürekli durma-kalkmalar yakıt tüketimini yükseltir.
    • Klima Kullanımı: Klima sisteminin kullanılması özellikle uzun yolculuklarda yakıt tüketimini artırabilir.

Ortalama olarak, Ford Fiesta 1.5 TDCI şehir içi koşullarda 5,5-6,5 litre/100 km, şehir dışı koşullarda ise 4,5-5,5 litre/100 km yakıt tüketir. Gerçek dünya kullanıcı yorumlarına göre, bazı kullanıcılar karma sürüş koşullarında 100 km'de 4 litrenin altına düşen yakıt tüketim değerleri bildirmişlerdir.

Yakıt verimliliğini artırmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyebilirsin:

• Yumuşak bir şekilde hızlan ve fren yap.
    • Motor devrini düşük tut.
    • Mümkün olduğunda klima kullanımını sınırla.
    • Lastik basıncını düzenli olarak kontrol et.
    • Gereksiz ağırlıklardan kurtul.

Genel olarak, Ford Fiesta 1.5 TDCI, düşük yakıt tüketimi ve performansın optimum bir dengesini sunan bir araçtır. İster şehir içi ister şehir dışı sürüş için olsun, yakıt verimliliği arayan sürücüler için mükemmel bir seçimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • normal 5.2 ama realde 5.5 falan olabilir.
    bendede aynı araç var.
    uzun yolda ortalama 120 km/h hız ile trabzon bursa arasında 4.8 yaktım.
    yazın şehir içi şehir dışı ağırlıklı ortalama tüketimim 4.5 lt ancak araçta 3-5 kişi sürekli olmuştur.

bi abimde linea 1.6 mjet 105 hp araba var ve benim fiestanın daha çabuk hızlandığını söylüyor. tabi uzunda arayı açar o ayrı.
    75 hp olmasına rağmen oldukça kuwetli bir araç sanırım ford bu motorda turbo devirlerini çok iyi ayarlamış. alt devirlerdede motor canlı.
  • 2012 1.4 tdci Fiesta

Ortalama hız 26, ortalama tüketim 4.9-5.1 arası değişiyo.

ışık yandıktan sonra 6.09dan yakıt alıyorum. 225 liraya doluyo. 750-755 km gidiyorum 0.30 kuruş yakıyo yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 16 Nisan 2019; 9:39:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 model 1.5 TDCI Fiesta.Araç 30 binde,0 km'den beri ortalaması 4.6 lt.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

2018 model 1.5 TDCI Fiesta.Araç 30 binde,0 km'den beri ortalaması 4.6 lt.
    Hangi şehir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

2012 1.4 tdci Fiesta

Ortalama hız 26, ortalama tüketim 4.9-5.1 arası değişiyo.

ışık yandıktan sonra 6.09dan yakıt alıyorum. 225 liraya doluyo. 750-755 km gidiyorum 0.30 kuruş yakıyo yani
    Hangi şehir hocam?
  • 2014 1.5 tdci 75lik fiesta.

Ortalama hız 29km/h ve ortalama 4.2 lt. Yok bilgisayarı verileri.

Ama az yaksın diye ciddi kastım sırf meraktan, normalde 4.9-5.2 falan yakıyor.

Araç 48500 kmde, bir önceki bakımı hariç tüm bakımları çetaş yetkili serviste yapıldı. Son 45000 bakımını da 47000kmde ben çetaşta yaptırdım.

Tek esprisi az yakmak. Başka hiç bir esprisi yok kütük gibi araç

Genelde beylikdüzü - esenyurt - Bahçelievler üçgeninde kullanılıyor bebiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dış kapının iç mandalı -- 16 Nisan 2019; 10:44:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

2014 1.5 tdci 75lik fiesta.

Ortalama hız 29km/h ve ortalama 4.2 lt. Yok bilgisayarı verileri.

Ama az yaksın diye ciddi kastım sırf meraktan, normalde 4.9-5.2 falan yakıyor.

Araç 48500 kmde, bir önceki bakımı hariç tüm bakımları çetaş yetkili serviste yapıldı. Son 45000 bakımını da 47000kmde ben çetaşta yaptırdım.

Tek esprisi az yakmak. Başka hiç bir esprisi yok kütük gibi araç

Genelde beylikdüzü - esenyurt - Bahçelievler üçgeninde kullanılıyor bebiş.
    Araçtan beklentinize bağlı tabi ama ben aracın devrindeyken basınca ivmelenmesini seviyorum. Bana da yetiyor. Benim ortalama hızım 23km aradaki fark ondan kaynaklı olabilir.

• sdagli7 S kullanıcısına yanıt
    Araç aslında b sınıfı için fena değil hatta belki de yol tutuş için en iyisi. Ama otokoç saçma bir firma.

Yeni fiesta 1.5tdci 120 powershift i getirmediler mesela. nişanlıyım ben bir kaç yıl çoluk çocuk düşünmüyoruz b sınıfı araçları da seviyorum. Ben dizel otomatik araç almak zorundayım, hatun Manuel kullanamıyor. Cidden tek alternatif clio dci edc kalıyor.

Otokoç az adam olsa 120lik powershift getirir, 3.5 lt civarı ortalama yakalanır ve araç satar. Harbiden satar yani ben de çökerim.

Konuyu az da şenlendireyim.
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1055286/36ed80d8-8
    Fiesta 1.5 TDCI Yakıt Tüketimie88-4b03-a93a-ae944cefe796.jpg[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dış kapının iç mandalı -- 16 Nisan 2019; 11:30:47 >

• fiesta hakkında daha detaylı bilgi alabilir miyim ? Özellikle yakıt konusunda ve biliyorsaniz focus ile karşılaştırınca cok fark midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrari091 -- 16 Nisan 2019; 11:40:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 Tdci Focus 3.5 kullanıyorum.
    Son 30 bin km ortalamam 4.8- 5.1 lt arasında pompa ölçümü.

Ortalama hız 36- 38 km.
    Burdan pay biçebilirsin.

• Şu araca düzgün bir motor koyamadı gitti ford. 1.5 dizel motorun 75hp 85hp versiyonlarını koyuyor. 120hp yi koysa keyifli alet olur. Ekonomisine diyecek laf yok.

Terör olayları zamanı Van dan kiralayıp Bitlis'e git gel yapmıştım. 160-170 vs yüksek hızlarda kullandım. Performans kötü ama aracın gidişi gayet iyiydi, tedirgin etmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

1.6 Tdci Focus 3.5 kullanıyorum.
    Son 30 bin km ortalamam 4.8- 5.1 lt arasında pompa ölçümü.

Ortalama hız 36- 38 km.
    Burdan pay biçebilirsin.
    Uzun yol verisi var mı elinizde?
  • harika

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Şu araca düzgün bir motor koyamadı gitti ford. 1.5 dizel motorun 75hp 85hp versiyonlarını koyuyor. 120hp yi koysa keyifli alet olur. Ekonomisine diyecek laf yok.

Terör olayları zamanı Van dan kiralayıp Bitlis'e git gel yapmıştım. 160-170 vs yüksek hızlarda kullandım. Performans kötü ama aracın gidişi gayet iyiydi, tedirgin etmedi.
    Şu anki haliyle şehir içi için yetiyor ama dediğiniz gibi arada insan daha fazla güç istiyor :)
  • Uzun yol verisi yok maalesef.

13+ 13 km her gün işe git gel.
    60+60 km haftada bikaç defa merkeze git gel.
    %90 bu şekilde kullanıldı.
    Aynı güzergahta deaneme amaçlı 4.5 de yaktırdım. Lakin bunu saymıyorum istisnai durum.

• 2013 1.5tdci 32 km ortalama hız ile yol bilgisayarı 4.9 gösteriyor. Pompa ölçümüne göre 5.5. Çok kasmadan çok da kısmadan sürüyorum

• 2013 1.5 TDCI Fiesta
    KM : 123.000
    Son Bakım : 110.000
    Kışlık Lastik Takılı : 6.5 Lt
    Kullanım : Tamamen Şehir İçi, Tamamen Kısa Mesafe, Soğuk Motor.

Yazın ise bakımlı, yazlık lastik, kısa mesafe genelde 5.5 LT ile geziyor.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    2016 1.5 tdci olsa bir tık daha az yakarsa tadından yenmez. peki 1.5 tdci mi 1.5 dci mi dersiniz ? aklimda megane var daha dusuk bütçe olursa clio ya da 301/c elysee

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.