Şimdi Ara

Megane 3 Icon 1.6 benzinli Yakıt tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
25.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Megane 3 1.6 benzinli Icon ( en dolu paket ) almak istiyorum...

Aracı biliyorum dizelini kullandım iş gereği fakat kendime benzinli almak istiyorum...

Az km yapıyorum ve arada 10.000 tl fark var...

Sizlere sorum bu aracın yakıt tüketimi nedir ?

İstanbulda yaşıyorum fakat yoğun trafiğe hiç girmiyorum

Aracı sakin kullanırım...

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• takip...
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper5353

Merhaba arkadaşlar...

Aracı biliyorum dizelini kullandım iş gereği fakat kendime benzinli almak istiyorum...

Mrb ben icon modelini aldim.10-12 bini geciuordu dizel ile arasindaki fark yillik 8 bin km yi gecmiyorumm.o yuzden bu farki neredeyse 4 yilda cikartip kara geciyor olacaktim tabi o zamana kadar arabayi yine degistiririm duuncesi ile aldim.. Suan 550 km oldu uzun yolda 6-7 litre yakti. bu da cok zorlamayacak beni...karar siin hesabinii yapip kararinizi verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

quote:

Merhaba arkadaşlar...

Mrb ben icon modelini aldim.10-12 bini geciuordu dizel ile arasindaki fark yillik 8 bin km yi gecmiyorumm.o yuzden bu farki neredeyse 4 yilda cikartip kara geciyor olacaktim tabi o zamana kadar arabayi yine degistiririm duuncesi ile aldim.. Suan 550 km oldu uzun yolda 6-7 litre yakti. bu da cok zorlamayacak beni...karar siin hesabinii yapip kararinizi verin.

aracınız hayırlı olsun
    şehir içi tüketimi ne düzeyde acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadesmania -- 21 Şubat 2013; 20:03:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hadesmania

quote:

Orijinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

quote:

Merhaba arkadaşlar...

aracınız hayırlı olsun
    şehir içi tüketimi ne düzeyde acaba?

S.ici cok net hesaplayamadim ama bu rakamin ustune +2 litre daha ekleenir diye dusunuyoruk. hiz sabitleyicininde fqydasi oldu diye tqhmin ediyorum.neetten okudugum kadari ile belli bir km den sonra biraz daha azalma yonunde ilacqkmis yakitta. kullanim sekli ve yaptiginiz km cok inemli.

• Cevaplarınız için çok teşekkür ederim...
  • Ben aracımı 9 ekimde aldım aynı motor donanımına sahip su ana kadar bir kere gebze eyüp ve 4 kere gebze pendik 2 kere gebze izmit ten daha uzun yol gitmedim hrp şehiriçi hafta sonu kullandım, yani bundan daha fazla sehir içi kullanım olamaz :D aldıgımdan beri yakıt bilgisayarını hiç sıfırlamadım ilk bakıma kadar sıfırlamayacağım şu an otomobilim 1380 km'de şehir için 9,1 lt yaktı (gösterdi) 800 km boyunca hep aynı degerde kaldı ancak 1070 km civarında 8,8 lt civarına düştü, şuan da 8,7 lt aracımı sadece ben ve hep yalnız yada iki üç kişi olarak kullandım bagajında yukte tasınmadı (ağırlık için bilgi amaçlı yazdım) İlk aldıgım hafta 5 kişi ile bagajsız eyübe gidiş gelişte ve 90-110 km arasında gittim dönüş hep sıkısık trafikti (eyüp b.köprüsü gişelere kadar adım adım) çeyrek dopadan biraz fazla harcadı.
    Benim hesapladıgım ise 100 tl benzinle gebze izmit arasında 2 gidiş 2 dönüş yaklaşık 200 km bile değil 100 tl benzin harcadım benzinin litresi 4,65'ti.

Şuan ki güncel TL/KM oranına bakılırsa 0,50 krş. yakar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim aracım 4800 kmde şuan. 4500 kmye kadar benzinde kullanıp lpg taktırdım. benzinde istanbul şehir içi rahat trafikte 8,5-9 litre yoğun trafikte 9,5 litreye kadar yakıyordu. Uzun yolda 6-6,5 litre arası yakmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3534

benim aracım 4800 kmde şuan. 4500 kmye kadar benzinde kullanıp lpg taktırdım. benzinde istanbul şehir içi rahat trafikte 8,5-9 litre yoğun trafikte 9,5 litreye kadar yakıyordu. Uzun yolda 6-6,5 litre arası yakmıştı

Yeni trigger zincirli motor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 26 Mart 2013; 20:02:36 >
  • merhabalar.
    bende 2013 model megan3 1.6 joy cvt sahibiyim.
    aracım otomatik olmasına rağmen yakıt tüketiminden inanılmaz memnunum. izmirde yaşıyorum. şehir içi 7-7.2 litre, şehirler arası 5.8-6 litre yakıyor.
    aracımı haziran 2013'te aldım. 8500 kilometredeyim. defalarca denedim. rakamlar tutarlı, hep aynı sonuçlar çıkıyor.
    ben aracı alırken manuelinden daha az yakan otomatik vites diye satmışlardı. ben tabiki inanmamıştım. fakat gerçektende doğruymuş.
    çok fazla araç değiştiren ve ilk defa renault alan bir insan olarak kesinlikle ve kesinlikle almanızı tavsiye ediyorum.
    hayırlı olsun. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: madalkilinc

merhabalar.
    bende 2013 model megan3 1.6 joy cvt sahibiyim.
    aracım otomatik olmasına rağmen yakıt tüketiminden inanılmaz memnunum. izmirde yaşıyorum. şehir içi 7-7.2 litre, şehirler arası 5.8-6 litre yakıyor.
    aracımı haziran 2013'te aldım. 8500 kilometredeyim. defalarca denedim. rakamlar tutarlı, hep aynı sonuçlar çıkıyor.
    ben aracı alırken manuelinden daha az yakan otomatik vites diye satmışlardı. ben tabiki inanmamıştım. fakat gerçektende doğruymuş.
    çok fazla araç değiştiren ve ilk defa renault alan bir insan olarak kesinlikle ve kesinlikle almanızı tavsiye ediyorum.
    hayırlı olsun. :)

hocam bu cvt şanzıman yarı-otomatik mi? sanırım 6 ileri oluyor..Biz de cvt şanzıman düşünüyoruz..acaba memnun musunuz? bir şehir içi yakıt tüketimi merak ettim

• CVT yarı otomatik değil sürekli değişken zamanlı şanzımandır. Bildiğiniz sabit dişli oranları bu sistemde yoktur.

Şehir içi sakin kullanımda vites geçişi diye birşey kesinlikle hissetmezsiniz. Araç lineer bir şekilde sürekli hızlanır. Sabit hızla giderken devir otomatik düşerek minimum seviyeye düşer. Akülü araba kullanır hissi verir ve alışmak biraz zaman alabilir.
  • casper5353 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bende renault megan touch 1.6 benzinli bir araç aldım fakat çoğu yerde araştırmama rağmen iyi sonuçlar elde edemedim bana bu araç hakkında yorum bırakırsanız çok teşekkür ederim yakıt durumu olsun beyinli araba olması olsun bunlar hakkında veya ne gibi arızalar verdiğini bilen arkadaşlar söylerse çok memnun olurum iyi günler..
  • Merhaba arkadaslar bende 2011 otomatik sanzuman 1.6 75000 km megane 3hb var işim gereği elazıg diyarbakır arası mekik dokuyorum ve yolları inişli cıkıslı virajlı.. Hızım ortalama 110-120 düz yolda 140ı görürüm ve performanslı kullanırım size yazacağım rakam Max yakarım 7.8 lt bunun üüzerine nasıl çıkarsınız bilmiyorum hesaplı kullanayım dedim 6.8 yaktı. Şehir içinde 8.7 ltden yukarı cıkmadı umarım faydalı olmuşumdur. Şahsi kanaatime gelince dizel araca yakıt tasarrufu için okadar para baglayıp bakımlarına ve 100bin kmden sonra ağır satışına okadar fark verilirmi düşünmek lazım elbet dizelde tork fazla ama suda var F1 pilotu değiliz ve bindiğimiz aaracta 1.6 LPG'li Şahin değil hertürlü tatmin edip artıyor bile. Rabbim bizlere kazasız belasız sürüş nasip etsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özcan Dem -- 8 Mayıs 2016; 7:41:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.