Şimdi Ara

Avensis 1.6 yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.2 turbolu fındık motorlu araçlara itafen yapılmış bir testir. Niyetim sidik yarıştırmak olmayıp sakin kullanımlarda birçok aracın az yakacağını göstermektir.
    Bursa yenişehirden çıkılıp bursa içerisinde epey gezilmiştir. Yaklaşık 40 km Şehirdışı 90 km hızla kıllanıldı, gerisi tamamen şehir içi olup bir yerde yoğun trafiğe yakalanmıştır. Toplam 100 km yol gidildi, yolun tamamında klima 23 derecede sabit açıktı, yer yer yağmur vardı ve yol hep ıslaktı. Lastikler ise kışlık lastik olup aracın ağırlığı yolcularla 1700 kg civarı idi.
    Lpg 1.99 dan alındı, ortalama benzin tüketimi 5.1 lt ortalama lpg tüketimi 6.1 lt ve km başı 12.2 kuruş. Ortalams hız 54km. İşin ilginç yanı şehirdışı ilk 40 km yakıt ortalamamda 5.1 idi yani tamamı şehir içi yakıt tüketimide 5.1 dir. Tabi şehir içi kavramı bence akıcı trafik değil ama millet bunu şehir içi sanıyor.

Avensis 1.6 yakıt tüketimi Avensis 1.6 yakıt tüketimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel kapak olur bu rakamlar.

Adam 140hp arabayı 60hp gibi kullanıyor, trafiksiz sakin düzlük de bir yol. Sonra 5litre yakıyor diye sidik yarışına giriyor.

Aynı kullanımla hangi araba çok yakıyor?

2.0 benzinli avensisle Bitlis'ten İstanbula geldim, ortalama hız 87km/h(Stabilize yollara, ışıklara, yol yapım çalışmalarına, molalara rağmen). 1530km'nin ortalaması 5.5litre oldu. Ama bu değeri kasarak elde ettim, gerçek tüketim değeri bu değil.

Bir de tüketim paylaşıyorlar bakıyorsun 4.6 litre, aracın genel tüketimine bakıyorsun 7.5 litre :) Adam kendisiyle çelişiyor. Kanırttırarak ne kadar az yakacağını ispatlama çalışıyor galiba.
  • Avensis benimde cok hosuma giden bir arac insigniayla tercih aşamasında kalacağım sanırım bir iki yil sonra.gule gule kullanin hocam sakin kullanimda sahibini uzmeyen motorlar bunlar

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam, Rabbim gönlünüze göre olanı versin.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız, benimde genelde ortalamam 9 litre civarı benzin, 10.5-11 lt civarı lpg. Lpg olunca 11 lt bile yaksa bile maliyet uygun oluyor. Tabi ben sakin kullanabilen biri değilim. Doğru değil ama yüksek devir ve yüksek hızı seviyorum.

• Gayet güzel değerler hocam,allah kaza bela göstermesin.

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    hocam araç kaç model?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güzel değer,güzel araçAvensis'ler gerçekten çok cazip makyajsızları 50 civarına çok temizleri var.Gözüm kaymıyor değil
  • tu1907 T kullanıcısına yanıt
    2015 model,önceki kasa elegant extra

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Corolla civic fiyatlarını görünce avensisler gerçekten ucuz. Alınacaksa 2013 üstü elegant extra bakmak lazım. Fiyatları gerçekten uygun ve donanım olarak gayet iyi.

• güle güle kullanın. yakıt çok iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde de vardı fakat lpg li değildi. Lpg kullanmak akıl işi değil.

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    lpg ile performans nasıl hocam? kalkışlarda,ara hızlanmalarda, rampada vs. sorun oluyor mu?
  • neden hocam? bende alıp lpg ile kullanmayı düşünüyorum
  • Neden değil merak ettim, tamam en iyisi benzinle kullanmak ama fahiş benzin fiyatları bunu engelliyor. Benzine göre hemen hemen yarısını yakıyorum ve hiçbir sorunumda yok.

• tu1907 T kullanıcısına yanıt
    Ben lpg de hiç sorun yaşamadım, lpg ile benzinin ayırt etmeniz çok zor hatta imkansıza yakın. Benzinden lpg ye geçişi bile hissetmiyorsunuz. Çekişe gelince araç zaten ağır ve vites oranları uzun. Bu sebeple tüm atmosferikler gibi yüksek devirleri seven bir araç. Ben şimdiye kadar hiç çekiş sorunu yaşamadım. Zaten atmosferikleri severim. Rampaları ise küçük viteslerde yüksek hızlarla çıkmanız mümkün. Birçok uçup kaçtığı iddaa edilen 1.6 turbo dizel kadar rampa çıkar.

• Otomatik arayışımdan ötürü vazgeçtiğim araçtır kendisi... Güzel değerler. En az yakan dizel kadar kuruş hesabı olmuş. Lpg candır bu araç için.

• quote:

Orijinalden alıntı: tu1907

neden hocam? bende alıp lpg ile kullanmayı düşünüyorum

Arıza lambası yakıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

quote:

Orijinalden alıntı: tu1907

neden hocam? bende alıp lpg ile kullanmayı düşünüyorum

Arıza lambası yakıyor

Kusura bakmayın ama ben bu kadar saçma birşey duymadım.
    Lpg kullanılmaz
    Neden?
    Arıza lambası yakıyor

Şimdiye kadar hiçbir aracımda arıza lambası yanmadı. Son 2 aracımda motor aynı, ilki auris walvematikti ve 30 bin km lpg de kullanıldı halen ailemizde ve kullanılmaya devam ediyor. İkincisi avensis walvematik, 14 bin km oldu ve halen kullanılıyor. İyi bir montajda lpg nin benzinden farkı yoktur ve daha çevrecidir.

• Yakıtı yarıya düşürecekse göze alınır bence %100 olan bir durum da değil demek ki

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.