Şimdi Ara

Avensis 1.6 yakıt tüketimi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araba kaç model,km? tüp ne marka, ne zmn takılmış?
  • Bu arada avensiste yapilan lpg ayari yol bilgisayarinin yakit degerini degistirebiliyor. Soyle soyleyeyim bir ayara gore ayni guzergahta yakit 6,8 gosterip lpg tuketimi %25 fazla cikarken baska bir ayarla yol bilgisayari 7,8 cikiyor lpg tuketimi orani daha dusuk ama harcanan lpg lt olarak iki durumda da ayni. O yuzden lpgli avensis icin dogru sonuc depodan depoya benzin fulleyerek elde edilmeli. Objektiflik isteniyorsa bu sekilde daha uygun olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    Çok güzel değerler, keyifli yolculuklar.

Tüketim değerinin 1.600cc motorlu 1.5ton civarında (yolcularla 1.7 hatta) bir araçla elde edilmiş olması takdire değer çünkü turbo motorlardaki gibi kasayı alt devirlerde sürükleyen bir tork da yokken bu ekonomi sağlanabilmiş.
  • Piyasada 70'li rakamlara alınabilecek en makul araç

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Yalancilikla itham etmiyorum oncelikle bunu belirteyim. Hatta konunuzu baltalamaya calismak gibi bir amacimda yok.

Bursa'da kullanimimla 1.2tsi Polo icin on gorumu yazayim: (tam deponun bitiminde elde edilecek ortalamalar)

15-20km/h icin 8.0-8.8L arasi
    20-25km/h icin 6.8-7.8L arasi
    25-30km/h icin 5.8-6.5L arasi
    30-35km/h icin 5.3-5.7L arasi
    35-40km/h icin 4.7-5.3L arasi

Tuketimler oluyor. (Aracim daha 2400km'de) Bunlar tamamen normal surusler. Ne kagni gibi sagdan gidiliyorum ne de sol serit kapatiyorum. (Yazdigim tuketimler genelleme degildir, kullanicinin kullanim tarzi rakamlari tamamen degistirir.)

Her ne kadar 1700kg 1.6 motor aracin 5.1litre yakacagini anlamasamda demek ki keramet Toyota muhendislerindeymis. Tasarruf icin sehirici kullanilacak diye bosa B segmenti arac almisim.

Kullanicisi oldugum motor icin normal surusle Istanbul'un kesmekes trafiginin tam ortasinda, bir depo ortalamasinin 7-7.5litre olacagini dusunuyorum. Herkes yasadigi sehrin yogunlugunu ve kullanim tarzini dusunerek yukarida yazdigim rakamlari kendine gore yorumlayabilir.

Polo genelde esim ve benim tarafimdan akici trafikte kullaniliyor. Uzun sureli ortalama hiz 35km/h, tuketim ise 5.6 litre. Ancak ben bunu 1.2tsi Polo 5.6litre yakiyor diye genelleyemem.

Cruze'u satip Polo aldigim icin testi gerceklestirmemiz ne yazik ki mumkun degil.

Ekleme: kazasiz surusler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 26 Şubat 2016; 0:47:36 >

• 1.2 hatta 1.0 "fındık motorlu" araçlarda siz 1.6'lara ithafen bir hızlanma testi yapmasınlar hocam aman "fındıklara" dikkat özellikle yokuş yukarı çok bulaşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

1.2 hatta 1.0 "fındık motorlu" araçlarda siz 1.6'lara ithafen bir hızlanma testi yapmasınlar hocam aman "fındıklara" dikkat özellikle yokuş yukarı çok bulaşmayın.

O hadi neyse de atıp tutuldu 120 de kaç yakar 150 de kaç yakar üşenmedim çıktım koydum, malum merak edilmiş sıcak sıcak merakları giderelim diye, bi Allah'ın kulundan cevap yok :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: levogrande

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Konumuz gösterge değil, yakıt tüketimi, ama gösterge konusunda haklısınız.
    Her güzelin bir kusuru bulunurmuş derler, avensisinde kusurları illaki var. En basitinden küllüğe gösterdiği kaliteyi göstergeye gösterde daha iyi olurmuş. Birçok araca baktım,aynı fiyattaki baktığım tüm araçlardan daha kaliteli ön gögüs, el freni çevresi ve kol dayama, kapı içi kalitesi, koltuk kalitesi vs vs hepsinden iyiydi, gösterge kötü diye böyle eleştirmek acımasız olur.

bir kusuru olsa öpüp başıma koycam...
    2015 D sınıfı araç değil mi bu...
    el freni mi kaldı d sınıfında?

El freni demedim, el freni bölümü dedim. Merak etme mekanik el frenş yok.

• hitman kullanıcısına yanıt
    2015 model, lpg brc ve aracı aldığımda yani 10 ay 14 bin km önce takıldı.

• evolvo kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz olayı biliyorum, eski aracımda yanlış ayar sonrası olmuştu, bunda öyle bir sıkıntı yok, defalarca depo hesabı yaptım. Benzinin max %20 fazlasını yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Yalancilikla itham etmiyorum oncelikle bunu belirteyim. Hatta konunuzu baltalamaya calismak gibi bir amacimda yok.

Bursa'da kullanimimla 1.2tsi Polo icin on gorumu yazayim: (tam deponun bitiminde elde edilecek ortalamalar)

15-20km/h icin 8.0-8.8L arasi
    20-25km/h icin 6.8-7.8L arasi
    25-30km/h icin 5.8-6.5L arasi
    30-35km/h icin 5.3-5.7L arasi
    35-40km/h icin 4.7-5.3L arasi

Tuketimler oluyor. (Aracim daha 2400km'de) Bunlar tamamen normal surusler. Ne kagni gibi sagdan gidiliyorum ne de sol serit kapatiyorum. (Yazdigim tuketimler genelleme degildir, kullanicinin kullanim tarzi rakamlari tamamen degistirir.)

Her ne kadar 1700kg 1.6 motor aracin 5.1litre yakacagini anlamasamda demek ki keramet Toyota muhendislerindeymis. Tasarruf icin sehirici kullanilacak diye bosa B segmenti arac almisim.

Kullanicisi oldugum motor icin normal surusle Istanbul'un kesmekes trafiginin tam ortasinda, bir depo ortalamasinin 7-7.5litre olacagini dusunuyorum. Herkes yasadigi sehrin yogunlugunu ve kullanim tarzini dusunerek yukarida yazdigim rakamlari kendine gore yorumlayabilir.

Polo genelde esim ve benim tarafimdan akici trafikte kullaniliyor. Uzun sureli ortalama hiz 35km/h, tuketim ise 5.6 litre. Ancak ben bunu 1.2tsi Polo 5.6litre yakiyor diye genelleyemem.

Cruze'u satip Polo aldigim icin testi gerceklestirmemiz ne yazik ki mumkun degil.

Ekleme: kazasiz surusler.

Yazdıklarınızdan bana inanmadığınız ortada ama uzatmayacağım, tekrar tekrar söylüyorum, bu değerler kastıra kastıra sakin kullanımda yapılmış değerler. Daha önce uzun yolda 12-13 lt yaktığınıda yazmıştım.

• quote:

1.2 hatta 1.0 "fındık motorlu" araçlarda siz 1.6'lara ithafen bir hızlanma testi yapmasınlar hocam aman "fındıklara" dikkat özellikle yokuş yukarı çok bulaşmayın.

Yokuş yukarıda sağ şeritte bayılıp kamyonlara yol vermiyorum merak etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

quote:

O hadi neyse de atıp tutuldu 120 de kaç yakar 150 de kaç yakar üşenmedim çıktım koydum, malum merak edilmiş sıcak sıcak merakları giderelim diye, bi Allah'ın kulundan cevap yok :)

120 ile ve 150 ile giderken kaç yaktığını bir arkadaş sormuştu, cevabı ve teşekkürüde ondan beklemeniz gerekiyor.

• quote:

quote:

Yaklaşık 1400 kiloluk bir araç, 160nm tork 4400 devirden sonra ama yokuşlarda bayılmıyorsunuz ve 5.1L yakıyorsunuz hocam ben bu işi anlamadım. Sanıyorum sizin bayılma anlayışınız ve benim bayılma anlayışım farklı. Ancak ilk mesajımda da dediğim gibi umarım özellikle yokuş yukarı "fındık motorlu" 1.0 fiestalara, 1.2 ibizalara denk gelmezsiniz, hoş gerçi yokuş aşağı denk gelseniz de sonuç değişmez... Olay hacimle bitmiyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: SEMOZA45

Hocam yakıt ekonomisi anlamında fındık motorlara ithafen konu açtığınızı söylüyorsunuz ama aracınız lpgli.Demek ki aracınız size göre ekonomik değil.Ben bugüne kadar 1.2 tsi motora lpg taktıran birini görmedim

Ayrıca 55 km hızla düz bir yolda 5.1 yakıt ortalaması birçok araç için fazla bile..O bahsettiğiniz fındık motorlar o hızlarda öyle ekonomik olurlar ki şaşar kalırsınız..

1.2 Tsi ya lpg taktiran gormemen dogal,cunku uyumlu degil

• quote:

quote:

quote:

Yaklaşık 1400 kiloluk bir araç, 160nm tork 4400 devirden sonra ama yokuşlarda bayılmıyorsunuz ve 5.1L yakıyorsunuz hocam ben bu işi anlamadım. Sanıyorum sizin bayılma anlayışınız ve benim bayılma anlayışım farklı. Ancak ilk mesajımda da dediğim gibi umarım özellikle yokuş yukarı "fındık motorlu" 1.0 fiestalara, 1.2 ibizalara denk gelmezsiniz, hoş gerçi yokuş aşağı denk gelseniz de sonuç değişmez... Olay hacimle bitmiyor maalesef.

Edit: uzun uzun yazmıştım ama siz daha sakin kullanımda az yakmayla rampada bayılma arasındaki alakayı bile anlamamışsınız, boşu boşuna yazmama gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbayram -- 26 Şubat 2016; 2:59:28 >

• Duellist kullanıcısına yanıt
    O arabaları 1.4 cvvt.accent bile oynatır.Atmosferikleri fazla kucumsemeyin motoru kullanır hemen kesici öncesi vites yukseltirseniz dere tepe uçarak tozu dumana katarak yol alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

O arabaları 1.4 cvvt.accent bile oynatır.Atmosferikleri fazla kucumsemeyin motoru kullanır hemen kesici öncesi vites yukseltirseniz dere tepe uçarak tozu dumana katarak yol alırsınız.

Hocam boşverin laf anlatmak zor..

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    bu tsi dizel gibi yakıyor 90 a sabitle yakıt üretsin :))

ah ulan leon bekle beni alıcam seni kısmetse yakın zamanda
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

4.5 litre yakan 1.2 tsi'ler çok ekonomik oluyor 5.1 litre yakan avensis ekonomik olmuyor mu? Görende çok fark var zannedecek.

Bahsi geçen 1.2 tsi ler segment olarak da düşük. Avensis rakibi bile değil. Yani passat falan olsa o da 5.1 litre yakacak. Geçen yaz 1.33 auris vardı bende, 4.5 litreden bile daha az yaktırabilirdim. Niğde'den Kahramanmaraşa sakin kullanarak 4.6 litre ortalama ile gittim. 400km üzerinde bir mesafe. Kimse tsi lere az yakmıyor demiyor ama abarttıkları kadar değil. Sakin kullanınca 3.5 motorlu araca da 6-7 litre yaktırırsın.

Tsi'ler lpg ile uyumlu olsa ve atmosferikler gibi 1000tl lere takılabilse piyasada lpg'siz tsi kalmaz. Kim yarı yarıya daha fazla para vermek ister?

Örneğini verdiğiniz 1.6 insignia'nın yakıtından şikayetçi olmayanı görmedim. Fazla yaksa da avensise tercih ederim ama avensis kadar az yakmaz, sallamayın. 1.4 turbosu belki o değerleri tutturur.

4.5 arkadaşın iddiası,benim değil.Bence en çok 4 litre tüketimi olur. Kaldı ki normal şartlarda fark çok daha fazla olacaktır.

Segment farkını ben de biliyorum ama,konuyu açan arkadaş 1.2 motorla kıyaslamış kendi aracını.Bize de bunu değerlendirmek düşüyor.

1.2 TSİ hiç yakmıyor demiyoruz.Fazlası ile ekonomik bir motor.Abartan da yok zaten.

Insignia'da ekonomi kasılırsa bu değerleri görmek hiç de zor değil.

Söylediğim şartlarda en çok 4 lt tüketirmiş gel deneyelim 4 lt yaksın sana arabayı verecem, yok yaltıramazsan alırın arabanı

Bu fotoğraf sizi tatmin eder diye düşünüyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

Avensis 1.6 yakıt tüketimi

Halen anlamamakta direniyorsun, toplam 15 km lik güzergah net sonuç vermez. Ama sen ve senin gibilere bunu anlatmak zor. Zaten senle tartışmaya devam etme niyetimde yok, çünkü sen ne arabadan anlıyorsun nede net bir görüşün yok.
    Bir konuda Fluensi d segmentindeki arabalara yakıştırmıssın, fluens jettadan iyi demişsin, başka bir konuda honda civikin atmosferik motorunun övüp yere göğe sığdıramamışsın, diğer bir konuda piyasadaki en iyi atmosferik motorlarından biri olan walvematik motora çağ dışı demişsin.
    Ne ayaksın anlayamadım. Az ötede oyna hadi.

Fluence'nin konfor açısından d sınıfı araçlara yakın olduğunu söyledim.Evet 2015 Fluence ve Civic,2010 model eski kasa 1.6 Jetta'dan daha iyidir.Bu neden ağrınıza gitti anlayamadım??
    Jetta'nın hitler motorunun yanında,Civic'in motoru çok fazla gelir.Bu da gayet doğal..Sizin aracınızıdaki motora da çağ dışı demedim.Onu nereden çıkardınız?

Arabadan anlayan şahıs siz oluyorsunuz maaşallah.Hem 1.2 fındık motorlara ithafen konu açın,biz gerçek veri sunduğumuzda da vay şöyle,vay böyle.

Siz benimle tartışmayın zaten.Çünkü üslup açısından tartışılacak biri değilsiniz..Ben siz diye hitap ettikçe,-ne ayaksın?-Az ötede oyna tarzı yaklaşımınız olduğu için tartışmak benim tarafımdan da mantıklı değil..

Sadece sizi onaylarsak müşterek paydada buluşabileceğimiz için,size über az yakan atmosferik aracınızla kazasız belasız sürüşler dilerim..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.