Şimdi Ara

Avensis 1.6 yakıt tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 25 Şubat 2016; 18:41:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEMOZA45

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Hocam yakıt ekonomisi anlamında fındık motorlara ithafen konu açtığınızı söylüyorsunuz ama aracınız lpgli.Demek ki aracınız size göre ekonomik değil.Ben bugüne kadar 1.2 tsi motora lpg taktıran birini görmedim

Ayrıca 55 km hızla düz bir yolda 5.1 yakıt ortalaması birçok araç için fazla bile..O bahsettiğiniz fındık motorlar o hızlarda öyle ekonomik olurlar ki şaşar kalırsınız..

Tam okumadınız anlaşılan, 100 km yolun 40 km si uzun yol ve 90km hızlarda kullanıldı, geriye kalan 60 km şehir içi. Bu sebeple hız ortalaması yüksek çıkıyor. Lpg ye gelince aracım azda yaksa çokta yaksa lpg de yarı yarıya yakıyor. Neden fazla para vereyimki?
    1.2 tsi motora gelince; gittiğim Güzergahta minimum 4.5 yakar. Bırakında o kadar olsun. Biri turbo biri atmosferik. Hem bendeki araç yolcularla 1700 kg. Bahsettiğiniz aracı doldurup 1700 kg civarı yapsak ne yakar??

Edit: 1.2 tsi motora kimsenin lpg takmaması motorun ekonomik olmasından değil, uyumlu olmamasından, araştırın isterseniz.

Tam olarak okudum.Bahsettiğiniz 1.2 Fındık motorlar o Hız ve km'de çok daha az yakarlar.Daha az yakacağını siz de söylemişsiniz zaten mesajınızda.

O öyle olsa,bu böyle olsa değil ki konu.Şuanki şartlar altında değerlendirme yapıyoruz.Mesela 1.6 İnsignia'nın 55 ortalama hızla aynı tüketimi sağlayacağından hiç şüphem yok hem de 40 hp güçlü motoruyla.Ama konumuz 1.2 motorların 1.6 atmosferik motorlardan daha ekonomik olması.

Bu arada 1.2 TSİ motorlara LPG uygulaması yapılabiliyor.Ama kullanıcıların çoğu buna gerek duymuyor.Çünkü gayet ekonomik motorlar bunlar.

Sizş gerçek hayata davet ediyorum....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hauntedd kullanıcısına yanıt
    Geldim kardeşim. Sadece fikrimi beyan ediyorum. Neden saldırıya geçiyorsun?

• 4.5 litre yakan 1.2 tsi'ler çok ekonomik oluyor 5.1 litre yakan avensis ekonomik olmuyor mu? Görende çok fark var zannedecek.

Bahsi geçen 1.2 tsi ler segment olarak da düşük. Avensis rakibi bile değil. Yani passat falan olsa o da 5.1 litre yakacak. Geçen yaz 1.33 auris vardı bende, 4.5 litreden bile daha az yaktırabilirdim. Niğde'den Kahramanmaraşa sakin kullanarak 4.6 litre ortalama ile gittim. 400km üzerinde bir mesafe. Kimse tsi lere az yakmıyor demiyor ama abarttıkları kadar değil. Sakin kullanınca 3.5 motorlu araca da 6-7 litre yaktırırsın.

Tsi'ler lpg ile uyumlu olsa ve atmosferikler gibi 1000tl lere takılabilse piyasada lpg'siz tsi kalmaz. Kim yarı yarıya daha fazla para vermek ister?

Örneğini verdiğiniz 1.6 insignia'nın yakıtından şikayetçi olmayanı görmedim. Fazla yaksa da avensise tercih ederim ama avensis kadar az yakmaz, sallamayın. 1.4 turbosu belki o değerleri tutturur.

• Peki 150-160 gibi yüksek hızlarda uzun yol yaparsak kıyaslanan bu 2 aracın yakıtları Nasıl değişir, nedeniyle birlikte görüş belirtebilecek var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

4.5 litre yakan 1.2 tsi'ler çok ekonomik oluyor 5.1 litre yakan avensis ekonomik olmuyor mu? Görende çok fark var zannedecek.

Bahsi geçen 1.2 tsi ler segment olarak da düşük. Avensis rakibi bile değil. Yani passat falan olsa o da 5.1 litre yakacak. Geçen yaz 1.33 auris vardı bende, 4.5 litreden bile daha az yaktırabilirdim. Niğde'den Kahramanmaraşa sakin kullanarak 4.6 litre ortalama ile gittim. 400km üzerinde bir mesafe. Kimse tsi lere az yakmıyor demiyor ama abarttıkları kadar değil. Sakin kullanınca 3.5 motorlu araca da 6-7 litre yaktırırsın.

Tsi'ler lpg ile uyumlu olsa ve atmosferikler gibi 1000tl lere takılabilse piyasada lpg'siz tsi kalmaz. Kim yarı yarıya daha fazla para vermek ister?

Örneğini verdiğiniz 1.6 insignia'nın yakıtından şikayetçi olmayanı görmedim. Fazla yaksa da avensise tercih ederim ama avensis kadar az yakmaz, sallamayın. 1.4 turbosu belki o değerleri tutturur.

Hocam bu arkadaşlara laf anlatamazsız. Ben atmosferik motorlarında sakin kullanımda az yakacağını anlatmak istedim ama fındık motor tsi cılar olayı nerden nereye çekti. Neymiş tsi motora lpg olurmuş ama zaten ekonomik olduğu için takılmıyormuş. Millet 1.0 araçlara lpg taktırıyor. Eğer tsi motora lpg sorunsuz ve uygun fiyata takılıyor olsa millet koşa koşa lpg taktırmaya sıraya gider. Zaten normal kullanımda 1.2 tsi motorun çokta ekonomik olduğuna inanmıyorum. Böyle olsa neden millet aynı aracın dizeline 17 bin fazla versin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yakıt ekonomisi anlamında fındık motorlara ithafen konu açtığınızı söylüyorsunuz ama aracınız lpgli.Demek ki aracınız size göre ekonomik değil.Ben bugüne kadar 1.2 tsi motora lpg taktıran birini görmedim

Ayrıca 55 km hızla düz bir yolda 5.1 yakıt ortalaması birçok araç için fazla bile..O bahsettiğiniz fındık motorlar o hızlarda öyle ekonomik olurlar ki şaşar kalırsınız..

Tam okumadınız anlaşılan, 100 km yolun 40 km si uzun yol ve 90km hızlarda kullanıldı, geriye kalan 60 km şehir içi. Bu sebeple hız ortalaması yüksek çıkıyor. Lpg ye gelince aracım azda yaksa çokta yaksa lpg de yarı yarıya yakıyor. Neden fazla para vereyimki?
    1.2 tsi motora gelince; gittiğim Güzergahta minimum 4.5 yakar. Bırakında o kadar olsun. Biri turbo biri atmosferik. Hem bendeki araç yolcularla 1700 kg. Bahsettiğiniz aracı doldurup 1700 kg civarı yapsak ne yakar??

Edit: 1.2 tsi motora kimsenin lpg takmaması motorun ekonomik olmasından değil, uyumlu olmamasından, araştırın isterseniz.

Tam olarak okudum.Bahsettiğiniz 1.2 Fındık motorlar o Hız ve km'de çok daha az yakarlar.Daha az yakacağını siz de söylemişsiniz zaten mesajınızda.

O öyle olsa,bu böyle olsa değil ki konu.Şuanki şartlar altında değerlendirme yapıyoruz.Mesela 1.6 İnsignia'nın 55 ortalama hızla aynı tüketimi sağlayacağından hiç şüphem yok hem de 40 hp güçlü motoruyla.Ama konumuz 1.2 motorların 1.6 atmosferik motorlardan daha ekonomik olması.

Bu arada 1.2 TSİ motorlara LPG uygulaması yapılabiliyor.Ama kullanıcıların çoğu buna gerek duymuyor.Çünkü gayet ekonomik motorlar bunlar.

Bende sizi gerçek hayata davet ediyorum.1.6 motor ile en uygun yol şartlarında ile 1.2 motorlarla aynı yakıyor demek gerçek hayatla pek uyuşmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tu1907

Peki 150-160 gibi yüksek hızlarda uzun yol yaparsak kıyaslanan bu 2 aracın yakıtları Nasıl değişir, nedeniyle birlikte görüş belirtebilecek var mı?

Tsi ne takar bilmem, ama bizim formdaki bazı arkadaşlar gelip 150-160 km hızda 6 litre yakıyor derse şaşırmayın.
    Ama bendeki araç 150-160 km hızda 9-10 lt yakar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende sizi gerçek hayata davet ediyorum.1.6 motor ile en uygun yol şartlarında ile 1.2 motorlarla aynı yakıyor demek gerçek hayatla pek uyuşmuyor.

Kardeşim şakamısın sen?
    Ben 1.6 atmosferik motor 1.2 tsi ile aynı yakıyormu dedim. 1.6 motoru sakin kullanırsam oda az yakar dedim.
    Hatta iki aracın ağırlıklarını aynı yapalım o zaman bşrbirşne yakın yakabikir. Bursadayım, isterseniz deneyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Elalemin derdi tsi olmuş... 😁

Milletin derdi tsi ile değil,
    Saçma sapan deneme yapıp 3-5 km lik ve rakım farkının ne olduğu belli olmayan parkurlarda deneme yapıp, sonra forma tsi şöyle yakıyor, böyle yakıyor diye konu açanlara lafımız.

• quote:

4.5 litre yakan 1.2 tsi'ler çok ekonomik oluyor 5.1 litre yakan avensis ekonomik olmuyor mu? Görende çok fark var zannedecek.

4.5 arkadaşın iddiası,benim değil.Bence en çok 4 litre tüketimi olur. Kaldı ki normal şartlarda fark çok daha fazla olacaktır.

Segment farkını ben de biliyorum ama,konuyu açan arkadaş 1.2 motorla kıyaslamış kendi aracını.Bize de bunu değerlendirmek düşüyor.

1.2 TSİ hiç yakmıyor demiyoruz.Fazlası ile ekonomik bir motor.Abartan da yok zaten.

Insignia'da ekonomi kasılırsa bu değerleri görmek hiç de zor değil.

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=113577230&p=1#113577230

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

4.5 arkadaşın iddiası,benim değil.Bence en çok 4 litre tüketimi olur. Kaldı ki normal şartlarda fark çok daha fazla olacaktır.

Segment farkını ben de biliyorum ama,konuyu açan arkadaş 1.2 motorla kıyaslamış kendi aracını.Bize de bunu değerlendirmek düşüyor.

1.2 TSİ hiç yakmıyor demiyoruz.Fazlası ile ekonomik bir motor.Abartan da yok zaten.

Insignia'da ekonomi kasılırsa bu değerleri görmek hiç de zor değil.

Söylediğim şartlarda en çok 4 lt tüketirmiş gel deneyelim 4 lt yaksın sana arabayı verecem, yok yaltıramazsan alırın arabanı

• Değerler güzel hocam . İyi günlerde kazasız belasız sürmeniz dileğiyle .
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam Rabbim cümlemize hayırlı kazasız belasız sürüşler nasip etsin

• Benim yoğun trafik ve dur kalklarla dolu şehir içi tüketimim 10.5 litre bu aralar. Yani 12lt lpg denilebilir her 100 km'de. Tabi kasmiyorum az yaksın diye. Devirli kullanıyorum. Lpg 1.80 den alınınca isterse 15 litre yaksın

• Güle güle kullanın.
    Gayet iyi değerler elde etmişsiniz.
  • yakıt değerleriniz iyi, güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

Bizde de vardı fakat lpg li değildi. Lpg kullanmak akıl işi değil.

LPG patlar hacı

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Benim yoğun trafik ve dur kalklarla dolu şehir içi tüketimim 10.5 litre bu aralar. Yani 12lt lpg denilebilir her 100 km'de. Tabi kasmiyorum az yaksın diye. Devirli kullanıyorum. Lpg 1.80 den alınınca isterse 15 litre yaksın

Bahadır hocam 1.80 iyiymiş. İl neresi.
    Bu arada ben sadece deneme amaçlı basmadan yakıt değeri elde ettim. Normalde bu tarz kullanım bana göre değil. Ben şehir içinde de şehir dışında da 10 lt civarı yakıyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.