Şimdi Ara

Avensis 1.6 yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozbayram

Hocam haklısınız, benimde genelde ortalamam 9 litre civarı benzin, 10.5-11 lt civarı lpg. Lpg olunca 11 lt bile yaksa bile maliyet uygun oluyor. Tabi ben sakin kullanabilen biri değilim. Doğru değil ama yüksek devir ve yüksek hızı seviyorum.

9 litre civarı yaktığınızda ortalama hızınız kaç oluyor acaba? Benim dizelde az yakıyor ama sadece uzun yolda sabahları Ankara soğuğu + kışlık lastik + 19 km ortalama hız ile tüketim canavarına dönüşüyor da merakım ondan.
  • Hocam yakıt ekonomisi anlamında fındık motorlara ithafen konu açtığınızı söylüyorsunuz ama aracınız lpgli.Demek ki aracınız size göre ekonomik değil.Ben bugüne kadar 1.2 tsi motora lpg taktıran birini görmedim

Ayrıca 55 km hızla düz bir yolda 5.1 yakıt ortalaması birçok araç için fazla bile..O bahsettiğiniz fındık motorlar o hızlarda öyle ekonomik olurlar ki şaşar kalırsınız..
  • Fındık motor bence 2000 cc hacme kadar olan tüm motorları kapsıyor.

Mesele Hacimden ziyade elde edilen beygir ve daha da önemlisi tork...

Mesele "hacim" değil anlamadınız mı?

Bu Hacim takıntısının tarihe gömülme Zamanı gelmedi mi sizce de?

Süper spor araç BMW İ 8 1.5 motorlu örneğinden bu aracı " fındık motorlu " diye hakir görecek miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 25 Şubat 2016; 16:39:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yokuş aşağı sürmüş heraldeaz yakan arabaya neden lpg takılır hayret

fındık motorlar aynı şartlarda 4 lt felan yakar,yinede çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 25 Şubat 2016; 16:40:05 >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    4.5 litre akar 18 19 lira yapar 100mde. bu araç 12 lira yakmış bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: tello2

quote:

Hocam haklısınız, benimde genelde ortalamam 9 litre civarı benzin, 10.5-11 lt civarı lpg. Lpg olunca 11 lt bile yaksa bile maliyet uygun oluyor. Tabi ben sakin kullanabilen biri değilim. Doğru değil ama yüksek devir ve yüksek hızı seviyorum.

9 litre civarı yaktığınızda ortalama hızınız kaç oluyor acaba? Benim dizelde az yakıyor ama sadece uzun yolda sabahları Ankara soğuğu + kışlık lastik + 19 km ortalama hız ile tüketim canavarına dönüşüyor da merakım ondan.

İlçe içerisinde hızım 20-25 km arası olunca 9-10 lt oluyor. Bazen 11 leride görüyor. Ama agrasif kullanırım. Sakin kullanımda ise 20 km ortalama ile 8 civarı yakıyor. Uzun yoldada 12lt leri gördüğüm çok olmuştur ama hep dip gaz 180km ve üstü hızla. Aynı yolda 90 ile giderek 4.5 leri gördüğümde oldu. Ama 90 la gitmek gerçekten tam bir eziyet.

• Hocam keske sizin aldiginiz zaman ben de alsaydim, simdi cok pismanim. Fiyatlar cok yuksek

• quote:

Orijinalden alıntı: SEMOZA45

Hocam yakıt ekonomisi anlamında fındık motorlara ithafen konu açtığınızı söylüyorsunuz ama aracınız lpgli.Demek ki aracınız size göre ekonomik değil.Ben bugüne kadar 1.2 tsi motora lpg taktıran birini görmedim

Ayrıca 55 km hızla düz bir yolda 5.1 yakıt ortalaması birçok araç için fazla bile..O bahsettiğiniz fındık motorlar o hızlarda öyle ekonomik olurlar ki şaşar kalırsınız..

Tam okumadınız anlaşılan, 100 km yolun 40 km si uzun yol ve 90km hızlarda kullanıldı, geriye kalan 60 km şehir içi. Bu sebeple hız ortalaması yüksek çıkıyor. Lpg ye gelince aracım azda yaksa çokta yaksa lpg de yarı yarıya yakıyor. Neden fazla para vereyimki?
    1.2 tsi motora gelince; gittiğim Güzergahta minimum 4.5 yakar. Bırakında o kadar olsun. Biri turbo biri atmosferik. Hem bendeki araç yolcularla 1700 kg. Bahsettiğiniz aracı doldurup 1700 kg civarı yapsak ne yakar??

Edit: 1.2 tsi motora kimsenin lpg takmaması motorun ekonomik olmasından değil, uyumlu olmamasından, araştırın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbayram -- 25 Şubat 2016; 17:17:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eko33

4.5 litre akar 18 19 lira yapar 100mde. bu araç 12 lira yakmış bak

1.2 16 v ye lpg taksam 10 lira yakar dediğim gibi avensis yine az yakmış.önceden palio 1.4 vardı 10-12 lt benzin yakıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: hassey

Fındık motor bence 2000 cc hacme kadar olan tüm motorları kapsıyor.

Mesele Hacimden ziyade elde edilen beygir ve daha da önemlisi tork...

Mesele "hacim" değil anlamadınız mı?

Bu Hacim takıntısının tarihe gömülme Zamanı gelmedi mi sizce de?

Süper spor araç BMW İ 8 1.5 motorlu örneğinden bu aracı " fındık motorlu " diye hakir görecek miyiz?

Benim turbo motorların gücüne hiçbir lafım yok, okursanız anlarsınız. Ben şehir içinde kastıra kastıra kullanıp vay şu kadar yaktım vay bu kadar yaktım diyenlere itafen yazdım.

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Hocam d segmenti piyasası genelde düşük. 3-5 bin km deki sıfır gibi bir avensisi 65-70 arasına alırsınız. Tabi sıfır gibi olurmu bilemem.

• quote:

Hocam d segmenti piyasası genelde düşük. 3-5 bin km deki sıfır gibi bir avensisi 65-70 arasına alırsınız. Tabi sıfır gibi olurmu bilemem.

63 e sifirini almadim, simdi 65 e 2. Elini mi alayim (: kacirdik o treni

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

yokuş aşağı sürmüş heraldeaz yakan arabaya neden lpg takılır hayret

fındık motorlar aynı şartlarda 4 lt felan yakar,yinede çok iyi

Yokuş aşağı sürmedim. Daha öncede denemelerim olmuştu. Aynı noktadan başlayıp aynı noktaya geri gelip, toplam 70-80 km mesafede, ortalama 40 km hızda da 5-5.5 lt gördüğüm çok oldu. Tabiki sakin kullanımda elde edilen değerler bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

63 e sifirini almadim, simdi 65 e 2. Elini mi alayim (: kacirdik o treni

Ben elegant extrayı kastetmiştim. O kadar para verdikten sonra 5 bin daha verilip extra alınır çünkü arada çok fazla donanım farkı var.

• fındık motorlarda artı olarak vergi avantajı var
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    Lpg kuru bir yakıttır. Pistonlarda daha yüksek bir sıcaklık açığa çıkarır ve motoru öldürür.

• quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

Lpg kuru bir yakıttır. Pistonlarda daha yüksek bir sıcaklık açığa çıkarır ve motoru öldürür.

Geldi gene ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

Hani araza lambası yakıyordu. Şimdi motoru öldürdüğünemi geldin. Tabiki lpgnin Dezavantajlarıda vardır. Ama iyi montaj yapılmış bir atmosferik lpgli motorun en az turbo benzinli kadar ömrü vardır.

• Şu yol bilgisayarının kalitesizliğine bakın piksel piksel

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SEMOZA45

Hocam yakıt ekonomisi anlamında fındık motorlara ithafen konu açtığınızı söylüyorsunuz ama aracınız lpgli.Demek ki aracınız size göre ekonomik değil.Ben bugüne kadar 1.2 tsi motora lpg taktıran birini görmedim

Tam okumadınız anlaşılan, 100 km yolun 40 km si uzun yol ve 90km hızlarda kullanıldı, geriye kalan 60 km şehir içi. Bu sebeple hız ortalaması yüksek çıkıyor. Lpg ye gelince aracım azda yaksa çokta yaksa lpg de yarı yarıya yakıyor. Neden fazla para vereyimki?
    1.2 tsi motora gelince; gittiğim Güzergahta minimum 4.5 yakar. Bırakında o kadar olsun. Biri turbo biri atmosferik. Hem bendeki araç yolcularla 1700 kg. Bahsettiğiniz aracı doldurup 1700 kg civarı yapsak ne yakar??

Edit: 1.2 tsi motora kimsenin lpg takmaması motorun ekonomik olmasından değil, uyumlu olmamasından, araştırın isterseniz.

Tam olarak okudum.Bahsettiğiniz 1.2 Fındık motorlar o Hız ve km'de çok daha az yakarlar.Daha az yakacağını siz de söylemişsiniz zaten mesajınızda.

O öyle olsa,bu böyle olsa değil ki konu.Şuanki şartlar altında değerlendirme yapıyoruz.Mesela 1.6 İnsignia'nın 55 ortalama hızla aynı tüketimi sağlayacağından hiç şüphem yok hem de 40 hp güçlü motoruyla.Ama konumuz 1.2 motorların 1.6 atmosferik motorlardan daha ekonomik olması.

Bu arada 1.2 TSİ motorlara LPG uygulaması yapılabiliyor.Ama kullanıcıların çoğu buna gerek duymuyor.Çünkü gayet ekonomik motorlar bunlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.