Şimdi Ara

Avensis 1.6 yakıt tüketimi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.6 Auris kumda oynasın 1.2 TSI'yla sonra kapışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyurun burada arabayi ilk aldigim gunden beri sifirlanmamis tuketim degeri, depoyu doldurdugumdan beri kullanimimda yaktigim yakit(akici guzergahta kullaniyorum ortalama hizim yuksek, yakitim dusuk ama ben yinede 1.2tsi Polo bu kadar yakar diye genelleme yapmiyorum.)

Konuyu acan kisinin 51km/h ortalama hiz ile elde ettigi 5.1litre tuketime ragmen,

Ben " baslangic tuketimi fotografinda " 48km/h ortalama hiz ile 4.3litre yakit tuketimi elde ettim.

Bu deger tamamen: Ata Bulvari-Ertugrulkent-Izmir yolundan Acemler kavsagi-Terminal-Ertugrulkent-Nosab yolunda elde edilmistir.

Eger bu sekilde yapilan sacma olcumlerin dogru sonuc verildigine inaniliyorsa buyrun, Polo 48km/h ortalama suratte 56km kullaniminda 4.3 litre yakiyor. Tatmin olundu mu?

Sokakta ne kadar yakiyor diye sorduklarinda ortalama hizi soyleyip tam sehirici sayilmaz bu haliyle 5.5 litre tuketiyorum derken, 4.3 oldugunu idda etsem Allah carpar.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Avensis 1.6 yakıt tüketimi Avensis 1.6 yakıt tüketimi Avensis 1.6 yakıt tüketimi Avensis 1.6 yakıt tüketimi Avensis 1.6 yakıt tüketimi Avensis 1.6 yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 26 Şubat 2016; 11:42:17 >

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    Kumdamı oynasın
    Ankaradasınız sanırım, bende ayaşlıyım ve sık sık giderim. Benim eski aurisim şuan eniştemde ve ankarada. Bulun bir tane 1.2 tsi golf deneyelim. Ben denenmiş şeyleri söylüyorum, 100 e kadar kafa kafaya gider, 100-150 arası fark başlar. 150 sonrası yüksek beygirin avantajıyla 1.6 iyice farkı açar. Bunu sadece ben söylemiyorum, fanatik olmayan ve bu işlerden anlayan herkese sorabilirsiniz

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar tekrar söylüyorum, BENİM ARACIM 5.1 TÜKETMİYOR, BU SADECE BİRÇOK KİŞİNİN YAPTIĞI GİBİ SAÇMA BİR HESAPLAMA. GERÇEKMİ GERÇEK, AMA HER ZAMAN ELDE EDİLEMEZ.Sizin aracınız hem dizel oluşu, hem turbo oluşu, hem ağırlık, hemde küçük hacim dolayısıyla benim aracımdan ortalama 2 litre daha az yakar.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    hocam eleştiri değil, bilgilenme ; fikir yürütme amaçlı sorularım var çünkü bende araç alma arifesindeyim seçeneklerden biri 1,2 tsi leon,
    -atmosferik motorun lpg avantajı yok mu?
    -tamam tsi de şehir içi yakıtı çok üzmeyebilir ama uzun yolda yüksek hızlarda gidildiğinde yakıt çok artar mı ve motorun dayanıklılığı ne derecede karşılık verir yüksek hızlara? bence otobanda 100-100 gitmek daha zor.
    -sorunsuzluk olarak hangi motor daha iyidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Hocam tekrar tekrar söylüyorum, BENİM ARACIM 5.1 TÜKETMİYOR, BU SADECE BİRÇOK KİŞİNİN YAPTIĞI GİBİ SAÇMA BİR HESAPLAMA. GERÇEKMİ GERÇEK, AMA HER ZAMAN ELDE EDİLEMEZ.Sizin aracınız hem dizel oluşu, hem turbo oluşu, hem ağırlık, hemde küçük hacim dolayısıyla benim aracımdan ortalama 2 litre daha az yakar.

Aracım dizel değil benzinli.

Benimde en başından beri anlatmak istediğimi siz bu mesajınızda özetlemişsiniz. Avensis'le kasarak tutturduğunuz bu değeri, yaşadığım şehirin getirdiği koşullar ve kullanım güzergahımla ben 37km/h hızda tutturuyorum.

Yol boş olursada 48km/h ortalama süratte bile 4.3litre tüketimim oluyormuş. (51km/h ortalama olsa tüketimim 4.1-4.2 litre seviyelerine inerdi.)

İş pratiğe döküldüğünde gördüğünüz gibi yukarıdaki değerler ortaya çıkıyor. Aynı anda trafiğe çıkıp daha düşük hızlarda haraket etsek fark 2 litre hatta belki daha fazla olur. (ağırlık, turbo-atmosferik farkı vb etkenlerle)

Testinizdeki hızda 1.2tsi ın daha az yakacağını bildiğimden, ortalama hızların düşük olduğu anda tsi'ın sizin araca göre kabaca en az 2 litre gibi fark yaratacağını bildiğimden ilk mesajımda söyledim " test objektif değil " diye. Çünkü " Avensis fındık motorlar kadar az yakabiliyor " diye idda etmek pratikte gerçekten uzak kalıyor. (çuğu tsi kullanıcısının az yakıyorum diye açtığı konularıda desteklemiyorum veya objektif bulmuyorum.)

(Ki size yukarıda gönderdiğim fotoğrafta kasarak kullanma yok, kassam bir miktar daha düşecek.)

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

Bizde de vardı fakat lpg li değildi. Lpg kullanmak akıl işi değil.

LPG patlar hacı

Hayır, lpg tüpleri çok yüksek basınca ve darbeye dayanıklıdır. Elbette ki patlama ihtimali var fakat benzinin de kazadan sonra tutuşup yanma ihtimali var. Mesele bu değil. Mesele eğer çok fazla km yapılmıyor ise lpg nin gereksiz oluşudur. Anlık olarak cebinizden az çıkar fakat hesap yapıldığı zaman çok da ahhım şahım bir fark ortaya çıkmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baba0392 kullanıcısına yanıt
    Aradaki guc farki ve atmosferigin devirlenme istekliliginin avantaji ile 1.6 Auris 100-120 km/h suratten sonra aglatir 1.2 tsi Golf/Jetta'yi.

• Bundan bir onceki makyajli avensis var bende fakat dili ingilizve neden acaba? Ayari varmi dillerde turkcede bulamadim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • supremum01 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam siz yanlış biliyorsunuz
    1.6 auris kumda oynayacakmış.

Şimdi beni anlıyorsunuzdur umarım. Bizler nedense araçlarımıza çok bağlanıp, aracımıza laf söylettirmeyenlerdeniz. Bunu açıklayıncada kötü oluyoruz. Mesela yürütme maliyeti fazla olmasa ilk alacağım araç 2000 tfsi a4 quadro olurdu. Ama ne yazıkki ülkemiz şartları buna izin vermiyor. Yoksa turbo motora kötü demiyorum.
    Bursada yaşadığınıza göre size bir soru sormak isterim. Akiniş rampasını bilirsiniz, bu rampanın yanınada çevre yolu yapıldı ve ikş yolda yukarda birleşiyor. Sizce otoban tarafından 1400 kg lık 1.6 atmosferik motorlu bir araç o rampayı hız olarak kaçla çıkar?

• quote:

Orijinalden alıntı: 35bk35

Bundan bir onceki makyajli avensis var bende fakat dili ingilizve neden acaba? Ayari varmi dillerde turkcede bulamadim

Hem yol bilgisayarı hemde touch ekran türkçeye çevriliyor. Size hangisi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tu1907

hocam eleştiri değil, bilgilenme ; fikir yürütme amaçlı sorularım var çünkü bende araç alma arifesindeyim seçeneklerden biri 1,2 tsi leon,
    -atmosferik motorun lpg avantajı yok mu?
    -tamam tsi de şehir içi yakıtı çok üzmeyebilir ama uzun yolda yüksek hızlarda gidildiğinde yakıt çok artar mı ve motorun dayanıklılığı ne derecede karşılık verir yüksek hızlara? bence otobanda 100-100 gitmek daha zor.
    -sorunsuzluk olarak hangi motor daha iyidir?

eleştiri de olur ne olacak? sonuçta burası bir formu değil mi?

25 senedir araç kullanırım. şahin dahil aracım oldu ve hiç lpg kullanmadım. o yüzden o avantaj benim için önemsiz. kimya mühendisi bir yakınım benzin 1 kere tehlikeliyse lpg 100 kere tehlikeli diyor. ayrıca lpg'nin motorlara zarar verdiği çok açık. bagajda, otoparklarda ve feribotta verdiği sıkıntı da cabası. tüm bu sebeplerden lpg ile işim olmaz.
    tsi motorun yüksek hızda yakıtı artmıyor. 1.2 olanın artabilir tahminimce ama benimki 1.4
    motorun dayanıklılığna gelince uzun yıllardır satılıyor tsi motorlar. artık tüm firmalar turbo'ya dönüyor. bakma burda toyota'nın da honda'nın da hala atmosferik motorları itelediğine, onlar da turbo'ya geçti. tahminim 2-3 seneye atmosferik motor kalmaz.

cevabınız için sağ olun hocam leon için çok kararlıydım ama garip şekilde soğumaya başladım alternatif arayışındayım bende ondan soruyorum
  • quote:

cevabınız için sağ olun hocam leon için çok kararlıydım ama garip şekilde soğumaya başladım alternatif arayışındayım bende ondan soruyorum

leon ile golf arasında epeyce bir kalite farkı var. golf olmasa tüm tipsizliğine rağmen focus alırdım. veya astra. artık sorunsuzluk ve kalite önemli benim için. japonlarda sorunsuzluk var, almanlarda hem sorunsuzluk hem de kalite. seat her ne kadar vw çatısında olsa da sonuç olarak ispanyol yapımı. adamlar 3 saat öğle uykusu uyuyan tembel insanlar.
  • Tsi ye lpg taktırsan nolcak? Taktıran herkes kan ağlıyor, doğruya doğru.

Avensis emsalleri arasında açık ara farkla en cimri yakıt tüketimine sahip araçtır. Avensis sahibi olmamış, binmemiş, sadece yan koltuğuna oturmuş olanlar için bu rakamlar kıskandırıcıdır. Bir önceki kasası olan Avensis benim eski aracım, buyrun bu da yakıt tüketimi örneklerinin bulunduğu konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_81784410/tm.htm

Yeni kasası daha da az yakıyor. İlerleyen dönemde 2014 avensis düşünmüyor değilim.
    yorumlar genelde golf ün daha kaliteli olduğu yönünde ama ben tipini beğenmiyorum o arabanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Güzel kapak olur bu rakamlar.

Adam 140hp arabayı 60hp gibi kullanıyor, trafiksiz sakin düzlük de bir yol. Sonra 5litre yakıyor diye sidik yarışına giriyor.

Aynı kullanımla hangi araba çok yakıyor?

2.0 benzinli avensisle Bitlis'ten İstanbula geldim, ortalama hız 87km/h(Stabilize yollara, ışıklara, yol yapım çalışmalarına, molalara rağmen). 1530km'nin ortalaması 5.5litre oldu. Ama bu değeri kasarak elde ettim, gerçek tüketim değeri bu değil.

Bir de tüketim paylaşıyorlar bakıyorsun 4.6 litre, aracın genel tüketimine bakıyorsun 7.5 litre :) Adam kendisiyle çelişiyor. Kanırttırarak ne kadar az yakacağını ispatlama çalışıyor galiba.

Hocam kanırttırarak nedir ya ne güldüm ))

• quote:

yorumlar genelde golf ün daha kaliteli olduğu yönünde ama ben tipini beğenmiyorum o arabanın

avensis'de de ne tip var ya? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Orijinalden alıntı: 35bk35

Bundan bir onceki makyajli avensis var bende fakat dili ingilizve neden acaba? Ayari varmi dillerde turkcede bulamadim

Hem yol bilgisayarı hemde touch ekran türkçeye çevriliyor. Size hangisi lazım.

Yol bilgisayatinda bulamadim touchdada yok anladim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın bakayım nasıl yapıldığını yazarım

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.