Şimdi Ara

Avensis 1.6 yakıt tüketimi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tekrarlıyorum istediğin şart ve koşulda yol bulup video alıp yakıt tüketimini buraya koyacağım. Montaj vs demeyeceksen tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baba0392 kullanıcısına yanıt
    Bu arada ben size şimdiye kadar hiçbir kötü ithamda bulunmadım, konuya gelip ilk saldıan siz oldunuz.

Tekrarlıyorum ben sizden böyle birşey istemedimki. Banane sizin tüketiminizden.

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Fanatik ne demek ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Haddini aşıyorsun, aklınca beni test etmeye kalkma

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Tekrarlıyorum ben sizden böyle birşey istemedimki. Banane sizin tüketiminizden.

Nasıl böyle bi şey istemediniz. Konunuz baştan aşağı TSI motorun yaktığı yakıt üstüne değil mi ?

Sadece kendi arabanızın yakıtını paylaşmış olsaydınız herkes eline sağlık, Allah kaza bela vermesin der çıkardı. Ama daha bismillah demeden konuya fındık fıstık 1.2 diye başlarsanız tepkiyi böyle alırsınız.

TSI motor 0-100, şehir içi, şehirlerarası, dipgaz, sakin kullanım vs ne şartta ne yakar merak edenler için her türlü videoyu çekmeye hazırım. Gerçekten merak edenler için. Yoksa rüya görenler uykuya devam edebilir onların da üstünü örter, tanıdığım prince lpg bayisi ile irtibata geçmelerini sağlayabilirim.

• bu konuda bu kadar uzatacak ne var anlamadım,önemli bir sorun hakkında bilgi sorsan bi Allah'ın kulu cevap yazmaz,mesele yakıt olunca liseliler doluşmuş yine.

• Ben liseyi bitirdiğimde babasının elini tutmuş ilkokula kayda gidenler kime liseli dediğini açık açık yazarsa karakterlerinden şüphe etmemiş olacağım.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Tsi motoru kendileri icat etse bu kadar savunmazlar sanırım. İşin ilginç yanıda birçok kez tsi motorlu araç alacakken kısmet olmadığı için alamadım. Belki bir sonraki aracımda tsi olacak. Ama benim bu motoru taparcasına savunmayacağım kesin.

Böyle bi şey olamaz ya.

Siz her istediğiniz yorumu yapıyorsunuz biz hergün sürdüğünüz arabayla ilgili 2 kelime konuşunca neden fanatik oluyoruz ya motoru kendmiz üretsek bu kadar savunmazdık konumuna düşüyoruz ?

Hocam sen diyorsun ki bu fındık TSI'lar benim 1.6 avensise göre yakıt konusunda avantajlı değiller. Ben de diyorum ki 1.4 150 ps arabanın senin 2 ton avensisten her şartta daha az yakacağını kanıtlayacağım.

1) Kabul edebilirsin. Gerek yok kabul ediyorum diyebilirsin.
    2) Kabul etmiyorum çıkar göster kanıtla diyebilirsin.
    3) Yine ben senden böyle bi şey istemiyorum diyip 'kaçabilirsin'. O zamanda 3 gündür söylediklerinin arkasında duramadığın anlaşılır ki bu da 1. seçeneği otomatikmen kabullendiğin anlamına gelir.

Boş değil belgeli konuşmak lazım. Konu ne olursa olsun.

Ben bir kere bile tsi motorlar benim aracımdan tüketim miktarı olarak avantajlı değiller demedim. Buyrun yazdıklarımın hepsine bakın ve gösterin. Küçük hacim turbo motorun atmosferik araçtan litre olarak az yalacağını hep söylüyorum. Hatta benim 5.1 yaktığım yolda tsi 4.5 yakacaktır gibi söylemlerimde oldu. Benim bunu söylediğimi nerden çıkardınız anlamakta zorluk çekiyorum. Eğer söylediklerim içinde böyle birşey varsa buyrun gösterin, söylediklerimin arkasındayım.
    Hiçbir zaman iddalı konularda belgesiz konuşmadım.
    Neden ve kimden kaçayımki, sık sık ankaraya gelen biriyim. Ayaş ilçesindenim, ayaşta ömer özbayram diye kime sorsanız tanır. Şuan yeni bebeğimiz olduğu için sık gelemiyorum. İddaa için araba bile yakarım. Ama şuan ortada iddaada göremiyorum. Varda iddaa ettiğim birşey gösterin, yok gösteremezseniz özür dileyin uzaklaşın.

Onu demedim bunu demedim ne dedin birader sen de bi karar ver ?

• drdrizzt D kullanıcısına yanıt
    Buyur burdan yak, birde şimdi buna laf Anlatmaya çalışacan, oku güzel kardeşim oku, oku bak ne yazmışım

• Boş tartışma yapmayın hocalar.Güncel satılan her araç sakin kullanıldığında çok az yakıyor.1.2-1.4 Tsı'ların 4,5 Yaktığı yerde 1.6 atmosferikler 7 lt yakmıyor.5-5,2 Yakıyor.Tamamen tercih meselesi artık iş..
    Aşırı beslemeliler Gücüne göre daha verimli ama Hızlı yaşa genç öl gibiler.Atmosferik motor'lar TURBO'lara GÖRE daha ağırkanlı ama uzun ömürlüler ve daha az bakım masrafı ve parça değişimi ile daha fazla km vaad ediyorlar.Tamamen tercih meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 27 Şubat 2016; 17:08:00 >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm mesajlarımda bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama ne yazıkki başaramıyorum. Millet sanıyorki yeni atmosferiklerde yakıtı içen eski karbüratörlü motorlar gibi yakıyor. Tamam turbodan fazla yakabilir ama bu fark fahiş fark olmaz. İşin ilginç yanıda hemen saldırıya geçip üslüp bozuyorlar. Neyse uzatmanın anlamı yok. Anlayan anladı, anlamayanda çok önemli değil.

• Hocam bunlarla boşuna tartışıyorsunuz, bunların seviyesine boşuna iniyorsunuz. He he deyip geçiniz.

Evet, tsi nin 3 litre yaktığı yerde atmosferik 6 litre yakıyor he he deyip geçeceksiniz bunları.

Konunun amacını ben ve benim gibiler gayet iyi anladı. Ama bunlara laf anlatamazsınız. Bunlar çekemezler, gelemezler öyle şeylere. Farklı bir psikolojik ruh halindeler, acısını sizden çıkarırlar. Başka türlü tatmin edemezler kendilerini.

Atmosferik ve lpg li araç kullananlar araba ne yakmış, ne yakacak çok önemsemezler. Bunun birçok nedeni var. Çok sık lpg almak, değişen lpg fiyatları, lpg nin uygun olması, aracın lpgnin yanında benzin de yakması vs vs derken hesaplamazlar fazla. Rahat rahat kullanır keyfini çıkarırlar. Ben 3.0 aracımla hiç ölçmüyorum. Bilgisayara bile bakmadım 1 aydır. (benzinli kullanırken bir gözüm hep bilgisayardaydı.) Her kalkışta da motorun kükremesini dinliyorum. Ama bunlar böyle hakkını vererek kullanamaz benzinli turbo araçları. Yemez totoları öyle kullanmaya. Kasa kasa kullanır, sonra atmosferik çok yakıyor, atmosferik yokuşta bayılıyor, yüksek devir istiyor zırvalar dururlar. Birçoğunun temel nedeni hazımsızlık. Benzinli aracın tüketimi insanı gerçekten psikolojik olarak olumsuz etkiliyor.

Hiç cevap bile yazmayın, sallayın gitsinler.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    ozbayram nickli vatandaşla konuştuk hallettik. O kabul etti turboların aynı şartlarda daha az yakacağını.

Senin bi şüphen varsa senin istediğin şart ve koşullarda video çekip yakıt tüketimini koyacağım.

5 paragraf masal anlatma ne anlatacaksan açık ve net 2 cümlede anlat. Şiir yazma.

• Daha güzel nasıl özetlenir bilmiyorum. Tamam hocam cevap vermeyeceğim. Zaten sözde söylemiş olduğumu iddaa ettikleri şeyleride gösteremediler.
    Bu arada şunu iyi öğrendim, ülkemizde tsi motor olmak hindistanda inek olmaktan iyi. Tabi bu cümleyi fanatik olmayanlar, üslüp bozmayanlar üzerine almasın. Örneğin bojanbogdanovic...

İyide ben turboların az yakacağını hep söyledim. Ama siz söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yazıp beni zan altında bıraktınız. Neyse boşverin boşyere tartışmanın anlamı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Daha güzel nasıl özetlenir bilmiyorum. Tamam hocam cevap vermeyeceğim. Zaten sözde söylemiş olduğumu iddaa ettikleri şeyleride gösteremediler.
    Bu arada şunu iyi öğrendim, ülkemizde tsi motor olmak hindistanda inek olmaktan iyi. Tabi bu cümleyi fanatik olmayanlar, üslüp bozmayanlar üzerine almasın. Örneğin bojanbogdanovic...

bojanbogdanovic gibiler zaten bunlar gibi bir şeylerini ispatlama çabasına girmezler.

Önemli olan başkalarına faydalı olabilmek. Bunun için de gerçekçi olmak lazım. Bu da fanatik şakşakçıların ruhunda olan bir şey değil.

O yüzden ses etmeyin, gitsinler :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.