Şimdi Ara

Avensis 1.6 yakıt tüketimi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Onun olayı başka 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

Geldim kardeşim. Sadece fikrimi beyan ediyorum. Neden saldırıya geçiyorsun?

Lpg nin emisyonu? Ki bütcenin yakıta etkisini saymasak bile ÇEVRECİ bi yakıt.
    Ettirdiği tasarruf ile zaten 100.000 kmde sıfır sandık motor taktırsanız bile üstüne kar ettiriyor.

Bi düşünün 70 model renolar, 90 dan bu yana olan kuş serileri alayı sürekli lpg ile çalışıyor. Sizin dediğiniz kadar zararlı olsa bi düşünün motorun M si kalırmıydı o araçlarda?

Saygılarımla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

Lpg kuru bir yakıttır. Pistonlarda daha yüksek bir sıcaklık açığa çıkarır ve motoru öldürür.

lpg motora elbet zarar verir de bu öldürme geyiğine de bir ayrı kıl oluyorum. öldürsün kardeşim, bırak da lpg öldürsün. öldürüyor dediğin lpg en az 250-300 bin km götürür, o kadar km yapan adam tasarruf ettiği benzinle aynı arabadan bir daha aldığı gibi biraz da kenara para koyar. sanki diğer araçlara milyon km biniliyormuş gibi bu tip lpg konularıdna birisi papağan gibi bunu söyleyip duruyor.

km'de 15 kurul tasarruf ettirse -ki 15'ten çok çok fazla tasarruf sağlıyor- 300 bin km'de neredeyse 50 bin tl gibi bir karın olur.
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    10ayda 14.000 yapmak icin "az yakan" benzinli araca Lpg mi taktirdiniz? Ben Act Dsg aracla 25bin km yaptim yakit aklima bile gelmedi.

Aradaki fark şu: Atmosferik de kasarsaniz pek tabi az yakar ama normal gunluk sehir ici kullanimda rahatsiz edicek kadar cok yakar. Benim son 5000km tuketim ortalamam 6.3. Kaldiki cok cabuk gaza gelip sert kullanimlarim olur. Atmosferik aracta bunu yapmaniz icin yuksek devirlere cikmaniz gerekiyo ve tuketim katlaniyo. Turbo araclarda gucu nerdeyse 1.500devirden itibaren alabiyoruz ve ben yuksek devirlere cikma ihtiyaci pek duymuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: edmond66

10ayda 14.000 yapmak icin "az yakan" benzinli araca Lpg mi taktirdiniz? Ben Act Dsg aracla 25bin km yaptim yakit aklima bile gelmedi.

Aradaki fark şu: Atmosferik de kasarsaniz pek tabi az yakar ama normal gunluk sehir ici kullanimda rahatsiz edicek kadar cok yakar. Benim son 5000km tuketim ortalamam 6.3. Kaldiki cok cabuk gaza gelip sert kullanimlarim olur. Atmosferik aracta bunu yapmaniz icin yuksek devirlere cikmaniz gerekiyo ve tuketim katlaniyo. Turbo araclarda gucu nerdeyse 1.500devirden itibaren alabiyoruz ve ben yuksek devirlere cikma ihtiyaci pek duymuyorum.

1-Defalarca yazdım tekrar yazıyorum "BU DEĞERLER DENEME AMAÇLI YAPILMIŞ OLUP GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR" genel kullanım şeklinde 10 litreleri görmekteyim.
    2-10 ayda 14 bin az bir rakam değil. Senede 17 bin civarı yapar ve senelik 2000tl civarı ekonomisi vardır.
    3-sizin 25 bin km yapıp yakıtı aklınıza getirmemenizden bizene? Belki biz fakiriz, belki diğer ihtiyaçlarımızdan dolayı yakıta fazla bütçe ayıramıyoruz.
    4-lpg taktırmak için senede kaç km yapmamız lâzım.
    5-okul bittimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbayram -- 27 Şubat 2016; 7:18:19 >

• Yenişehir'den Bursa'ya bu değerleri yakalamak hayal değil. O güzergahı sık kullanan ve Bursa ile ilçelerini iyi bilen birisi olarak, o yol üzerinde bir kaç tane ufak tepecik var, yol duble % 90 düzlük. Yani viraj bile yok denecek kadar az.
    Yazılanların birçoğunu okudum da bu konu neden açılmış onu anlamadım.
    Tüketim değerleri paylaşıp bunlar gerçek değerler değil diyorsunuz.
    Amaç?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Zenginlik fakirlikle alakasi yok ben hic bi sekilde 10litre gormuyorum fark bu iste anlamak istemiyosunuz. Benzinli bi araba gibi yakmadigi icin benzin aklima gelmiyor bu forumda herkesin arabasi en iyi oldugu icin kimse kimseye biseyi anlatmasi pek mumkun degil. 5.madde icin universite ogrencisiyim 24 yasinda problem mi var? Yaşlılar forumu degil burasi arabalarla ilgili yeterli bilgim var.

• quote:

Zenginlik fakirlikle alakasi yok ben hic bi sekilde 10litre gormuyorum fark bu iste anlamak istemiyosunuz. Benzinli bi araba gibi yakmadigi icin benzin aklima gelmiyor bu forumda herkesin arabasi en iyi oldugu icin kimse kimseye biseyi anlatmasi pek mumkun degil. 5.madde icin universite ogrencisiyim 24 yasinda problem mi var? Yaşlılar forumu degil burasi arabalarla ilgili yeterli bilgim var.

Kendi paranı kazanamadığın için bazı şeyler sana kolay geliyor. Bu sebeplede senede 17 bin için lpg mi takılır diyebiliyorsun. Okul bitti mi diye bu sebeple sordum ve cevabı aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: pileki

Yenişehir'den Bursa'ya bu değerleri yakalamak hayal değil. O güzergahı sık kullanan ve Bursa ile ilçelerini iyi bilen birisi olarak, o yol üzerinde bir kaç tane ufak tepecik var, yol duble % 90 düzlük. Yani viraj bile yok denecek kadar az.
    Yazılanların birçoğunu okudum da bu konu neden açılmış onu anlamadım.
    Tüketim değerleri paylaşıp bunlar gerçek değerler değil diyorsunuz.
    Amaç?

Amaç ilk mesajda var. Tekrar okuyun isterseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

1.2 turbolu fındık motorlu araçlara itafen yapılmış bir testir. Niyetim sidik yarıştırmak olmayıp sakin kullanımlarda birçok aracın az yakacağını göstermektir.
    Bursa yenişehirden çıkılıp bursa içerisinde epey gezilmiştir. Yaklaşık 40 km Şehirdışı 90 km hızla kıllanıldı, gerisi tamamen şehir içi olup bir yerde yoğun trafiğe yakalanmıştır. Toplam 100 km yol gidildi, yolun tamamında klima 23 derecede sabit açıktı, yer yer yağmur vardı ve yol hep ıslaktı. Lastikler ise kışlık lastik olup aracın ağırlığı yolcularla 1700 kg civarı idi.
    Lpg 1.99 dan alındı, ortalama benzin tüketimi 5.1 lt ortalama lpg tüketimi 6.1 lt ve km başı 12.2 kuruş. Ortalams hız 54km. İşin ilginç yanı şehirdışı ilk 40 km yakıt ortalamamda 5.1 idi yani tamamı şehir içi yakıt tüketimide 5.1 dir. Tabi şehir içi kavramı bence akıcı trafik değil ama millet bunu şehir içi sanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

1-Defalarca yazdım tekrar yazıyorum "BU DEĞERLER DENEME AMAÇLI YAPILMIŞ OLUP GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR" genel kullanım şeklinde 10 litreleri görmekteyim.

Birçok aracın az yakacağını bize göstermek isteyip bu değerlerin gerçeği yansıtmadığını belirttiğiniz kısmı tam anlamadım.

Madem az yaktığını göstermek istiyorsunuz, tamam.
    Gerçeği yansıtmıyorsa bizimle niye paylaşıyorsunuz?

Özet geçeyim: İlk mesajınızı okudum ve anladım. Son mesajlarınızı da okudum ama ilk mesajı destekler nitelikte olmadığı için konunun amacını anlamadım.

Paranin degerini gayet iyi bilirim o yuzden az yakan benzinli arac tercih ettim. Neyse hocam Lpg'li aracim da vardi Lpg'ye karsi biri degilim fakat siz bazi gercekleri gormek istemiyosunuz veya inanmiyosunuz. İlerde bi gun fanatikligi birakip bahsettigim motorda bi arac kullanirsaniz ancak o zaman hak verirsiniz.

Ayrica sunu da ekliyim; bundan once Megane Coupe Dci kullaniyordum ki bence piyasadaki en ekonomik aractir ondan Act Dsg Fr'a gectim. Yakit cok fazla tuketse beni uzerdi sanirim? Daha once de "benzini dusunmuyorum" dan kastettigim buydu.

• pileki kullanıcısına yanıt
    Bu iki mesaj arasındaki bağlantıyı anlayamadıysanız ya siz anlamak istemiyorsunuz yada ben anlatamıyorum. Ama tartışmalardan sıkıldığım için siz haklı olun diyeceğim, demekki ben anlatamamışım.
    Konunun neden açıldığına gelince, demekki onuda anlatamadığımı düşünerek belkide 10. Kez tekrar yazacağım.
    MİLLET KISA MESAFELERDE SAÇMA TESTLER YAPARAK ŞUNU YAKTIM BUNU YAKTIM DİYE KONU AÇIYOR, HATTA BU DEĞERLER GERÇEKÇİYMİŞ GİBİ ALACAK OLANLARA TAVSİYE EDİKİYOR. BENDE BU KONULARA İTAFEN ÇOK YAKTIĞI DÜŞÜNÜLEN ARAÇLARINDA SAKİN KULLANIMLARDA AZ YAKACAĞINI ANLATMAK İSTEDİM.
    Ve size bir soru soracağım. Formda saçma sapan birçok konu varken benimkini neden eleştirmek ihtiyacı duydunuz? Halbukibu değerlerin gerçek verileri yansıtmadığınıda kabul etmeme rağmen.

• quote:

Paranin degerini gayet iyi bilirim o yuzden az yakan benzinli arac tercih ettim. Neyse hocam Lpg'li aracim da vardi Lpg'ye karsi biri degilim fakat siz bazi gercekleri gormek istemiyosunuz veya inanmiyosunuz. İlerde bi gun fanatikligi birakip bahsettigim motorda bi arac kullanirsaniz ancak o zaman hak verirsiniz.

Fanatik olan benmiyim? Gerçekten buna gülerim.

• Burda yakıt tüketimi diye konu açıp milletin turbo arabasına etmedik laf bırakma, sonra ben 150 beygir arabayla yakıtı aklıma bile getirmedim diyene belki ben fakirim edebiyatı yap.

Geçeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Burda yakıt tüketimi diye konu açıp milletin turbo arabasına etmedik laf bırakma, sonra ben 150 beygir arabayla yakıtı aklıma bile getirmedim diyene belki ben fakirim edebiyatı yap.

Geçeceksin.

İşte gerçek fanatik.

Sakin olalım lütfen. Bu kavga yönlü bir tartışma değil.
    Eleştiriyorum ve soruyorum, inanın gerçekten anlamadım. Ayrıca boş konulara mesaj yazmayı pek sevmediğim için gereksiz gördüğüm konulara mesaj yazmam. Konuyu takip ettim çünkü ilgi alanımda olan araçlardan birisi (Cruze, Legacy, Avensis).

Amacım ortamı germek değil bunu özellikle belirteyim.
    İlk mesajda bir sıkıntı yok, elde edilen veriler var, değişkenler var, birçok nokta belirtilmiş. Güzergahınızı çok iyi biliyorum, Bursa ve trafiğini gerçekten iyi biliyorum.
    Sonrasında bu veriler gerçek değil demişsiniz ve aynı şeyi tekrar ediyorsunuz; "Çok yaktığı düşünülen araçların, sakin kullanımlarda az yakacağını anlatmak istedim" diyorsunuz ama verilerin gerçeği yansıtmama noktasını ben anlamadım.

Konunun burada uzamasına gerek yok. Benden kaynaklı bir anlamama sorunu olduğunu düşünüyorsanız P.M lütfen.

Bana fanatik diyerek işin içinden çıkamazsın isteyen herkese istediği şartlar altında yakıt verisi verdim hepsi de teşekkür etti. Sizin gibi belgesiz kanıtsız onu bunu itham ederek konuşmadım direk belgeli kanıtlı konuştum.

Sen de fanatik diyeceğin yerde turbo 150 beygir arabanın ne yaktığını merak ediyorsan hayal dünyandan çık sana da istediğin şartta çekilmiş video-fotoğraf ne istersen atayım.

Asgari saygı şartlarını sağlayıp konuşabilecek olanla sabaha kadar konuşurum yok ağzında laf kalmayınca fanatik vs diyen de boyunun ölçüsünü alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 27 Şubat 2016; 13:42:40 >
  • pileki kullanıcısına yanıt
    Güzergah ve tüketim doğru, ama bu şekilde araç kullanmak zor ve reelde sürekli bunu yapabilmekte zor. Gerçekliği yansıtmıyor dediğim nokta bu.
    Tabi 3 km lik nasıl bir parkur olduğu belli olmayan 19 km lik ortalamayla 3.9 lt tüketen arkadaşların testinden daha gerçekci.

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    İyide saygısızca konuşan hep sensin, fakir edebiyatı yapıyormuşum, geçecekmişim, boyumun ölçüsünü almışım gibi kelimeler hep sizden çıktı. Bu nasıl bir çelişki, hem saygıdan bahsediyorsun hemde saygısızca konuşuyorsun. Otur bir düşün istersen.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.