Şimdi Ara

Seat Ateca 1,4 ecoTsı Dsg YAKIT TÜKETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
12.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç 10bin km. Kocaeli Körfez tarafından istanbul Bayrampaşa arası yaklaşık 120 km süren bir yolculuğumuz oldu.5 kişi bagaj dolu ve klima açık. D100 karayolunu kullandım. Genelde 80 120 arası bastım. Bazı yerlerde agresif hızlanışlarım oldu.İstanbulun girişinde akıcı yoğun trafik vardı hız 40lara kadar indi. Birde 1. Köprü girişinde Altunizade den itibaren dur kalk trafik vardı. Yaklaşık bir buçuk saat sürdü yolculuğumuz ve yakıt tüketimi 6.3 gösterdi.

Yol boyunca arada bakıyordum. Ama park edince unuttuğum için foto çekemedim. Bu yüzden herkesten özür diliyorum. Bunun yerine uzun süreli yakıt tüketimini paylaştım.

Uzun süreli gözüken yolun 1000 kmsi uzun yol ve gene 5 kişi+full bagaj + klima. Gerisi istanbul içi.

Tüketim değerleri benim açımdan iyi. Sonuçta 150 beygir ve benzinli bir araba.Ara hızlanmaları çok iyi.Bir depoyla 650-700 km rahat gidebiliyorum. Böyle bir araç için bu değer gayet güzel bence. Çoğu dizelin uzun yakıt tüketimi 6 litre civarlarında. Bir benzinliye göre gayet makul.

Seat Ateca 1,4 ecoTsı Dsg YAKIT TÜKETİMİ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Hocam çoğu dizelin 6L yaktığı yerde bu aracın yakacağı 8L üzeri. Sizin 7L yaktığınız yerde çoğu dizelin yakacağı 5L'nin altı. Nereden biliyorsun derseniz, kullandığımız motorlar hemen hemen aynı da oradan biliyorum. Bundan önce de 1.4tdi kullanıyordum aynı güzergahta 4L civarı tüketiyordum, şuan 1.4tsi 140 kullanıyorum 6.2L tüketiyorum. Ortalama hızım 38 şehir Ankara, full şehir içi kullanım.

• Aynı güzergaha 1.4 tsi benzinli dsg benim aracım arkadaşın aracı 1.4 tdi golf.Peş peşe Adana Antalya arsı gittik geldik.Benim aracın tüketimi 70 km ortalama hız 5.4 lt benzin ,arkadaşın aracı ortalama hız aynı 5.2 dizel .Dizelin en büyük avantajı fiyatının ucuz olması ve şehir içi verisinin daha düşük olması.

• Yol bilg.6.3 ise siz ona 7 deyin pompa önemli hemen sevinmeyin

• Yillarca az yakan benzinli bir araba kullandim.

Fakat dizel cidden az yakiylr hocam. Ayni kullanim tarzinda dizel 5.0 dolaylarinda bisey yakardi.

Uzun yolda benzinli arabayla 90 a sabit dikkatli kullandigim 130 km lik parkurda 5.2 falan yakarken

Dizelde yine ayni yol ayni kullanim tarzi 3.9 yakiyorum. Fark baya fazla

• Hdi dan sonra her arac bana cok yakiyormus gibi geliyor ama geneli baz aldigimizda gayet ekonomik bir tuketim degeri

Dci cliolarla 3.5 yakanlar tek rakibi hdi in

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    10 yıl önce açıldı
    Jetta 1.9 TDI Yakıt Tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Siz memnunasniz gerisi bos.

Gule gule kullanin.

• froster2006 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah saolun. İnsan mutlu oluyorsa bazı şeylerin önemi olmuyor.

• Uzun yolda çoğu 1.5-1.6 dizel 4L yakıyor . 6L yakması için performanslı kullanman lazım.

1.5dci 110 bg araç mesela 100 e sabitleyince sürekli 4L yakıyor.

• Klasik tsi az yakıyor paylaşımları. Tiguan aynı motorla nasıl 11-12lt yakıyor acaba hangisi gerçek.
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Bunun araç markası ile alakası yok. Tiguan ile Atecanın teknik verilerini bir kıyaslayın isterseniz. Hem kim demiş tiguan 11 yakıo. 11 litre yakması kullanıcıya bağlıdır. Normal kullanımda 9 un üstünü çok zor görür.

2. olarak - Böyle bir araç için ideal bir yakıt tüketimi dedim az yakıyor demedim. 1,4 tsı performans odaklı motor ama düzgün kullanırsan az yakıtla bir iki tık daha fazla yol gidersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 29 Ağustos 2017; 6:41:19 >
  • kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Ne mutlu bu arada arac sinifinin en iyi bir kac aracidan biri ki motorda hacminin en iyisi.

Tekrar keyifle kullanin saglicakla kalin.

• yanik033 Y kullanıcısına yanıt
    1.4 tdi golf??

70 ortalama ile 4,5 civarı yakar tdi olanı

Tsi için no ss no güven

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateca arka koltuklarda 3 kişi rahat oturuyor mu?

1.6 dizel olanı kullanan var mı, içeri ne kadar ses alıyor.

Tiguan ile iç boyutu aynı değil mi?

1300kg golf 1.4tsi dsg ort. hız 19km ile 9.8lt. 50km hız ortalaması ile normal. Tiguan 1600kg 11lt iyi bile.
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    Hocam ortada oturan biraz zorlanabilir. O da şaft tünelinden dolayı. Arada bir uzun yolda arkayı 4lemek gerekiyordu çok zor oluyor. Eskiden corollamız vardı 4 kişi daha rahattı corollada. Zaten ateca corollaya göre 3cm daha dar. Ama 3 kişi memnunuz.

Zaten ateca bakmaya gittiğimizde arka koltuğa 3 kişi oturmuştuk hepsi yetişkin. Gayet normal gelmişti. Şimdide hiç demedik bu araba dar diye.

Tiguan bir tık daha geniş ve uzun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 29 Ağustos 2017; 22:28:28 >
    Ben fabrika değerlerine baktım, tiguan ile eni aynı, boy farklı.

• Hauntedd kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim yol otoban değil.Mersin-Antalya yolu...

• Yalnız 1.4 tsi 150 hp act olan motorlar diğer 1.4 tsi larda oranla az yakıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.