Şimdi Ara

ferodo balata ötme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda ferodo tavsiye edildiği için ferodo aldım. diskler de bosch idi. her ikisi de sıfır takıldı disk balata aynı anda. araç geri geri giderken frene basınca balatalarda hafif ötme vardı, biraz aşınma olup disk balata alışınca geçer dedim ama zamanla iyice arttı. yaklaşık 6bin km oldu ve akşamları aracı sokakta park ederken milleti uyandırmamak adına gittim değiştirttim tekrardan. parçacı garantiden aldı yerine adını daha önceden duymadığım optimal marka balata verdi onu takınca tüm sorun çözüldü. şimdi benim anlamadığım koskoca ferodo gibi bir şirket bu ötme problemini çözemedi de adını ilk defa duyduğum optimal marka balata nasıl çözebilmiş ki? cidden enteresan bi olay.

• Optimal bildiğim kadari ile alman mali guzel ve saglam urunler uretiyor.. Fren disk isi biraz sans ve markalarin birbiri ile uyumuyla alakali.. Disk balata aynı marka secilirse ve oterse o zaman o markaya kotu derim..
  • Ferodo 30bin km'den fazla kullanmıştım. Ötme yapıyordu ama fren performansından hiç taviz vermiyordu. Ne kadar ısınırsa ısınsın tutuşu gayet iyiydi. Ara ara ses kesilip tekrar geliyordu. Bu ötme olayı balata yapısı ile alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 12 Temmuz 2023; 15:16:26 >
  • 2004 yılında aspes yasaklandı...2011'de TR uyguladı...

aspes çıkarılınca balatalarda ses şikayeti çok arttı doğal olarak...

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, kansere neden olan asbestin, Türkiye'de üretim, kullanım, piyasa arzı ile asbest içeren eşyaların piyasaya arzını 31 Aralık 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yasakladı.

aspes yerine alternatif malzemeler kullanan ve ses mevzusu üzerine esasında 15-20 yıldır birşeyler geliştirmiş olmaları gerekiyor.

sürtünme katsayısına olan etki ve ses gibi...

bilimsel bir makale'de aspes yerine cam elyaf, kevlar malzeme gibi alternatiflerin kullanıldığı söyleniyor ancak markaları bunu nasıl uyguluyor ?

ferodo balata ötme problemi

• Fren balata ve diskini değiştirdiğinizde bedding diye tabir edilen alıştırma işlemini yaptınız mı?
    Ben daha geçtiğimiz ay, aracımın ön balatalarını ferodo aldım. Benim aracım orijinal dışı balata takıldığında ötme sorunlarıyla bilinen bir premium araç. Orijinal balataya dahi ötmeme garantisi verilmiyor. Textar marka çok kullanılıyor ona da garanti verilmiyor (en tavsiye edilen bu). Ferodo ise Textar’ın neredeyse yarı ücretinde ve parçacı ötmeyeceğine garanti verdi. Şüpheyle taktım, bedding denen fren alıştırmasını yaptım çıt çıkmıyor şu an ve fren performansı muazzam.
    Orijinal balata bile ötme yapabiliyor, size de öten bir üretim denk geldi. Ama şu bedding işlemi yapılmadığından da ötüyor olabilir
  • EKE58 kullanıcısına yanıt

İlk başlarda ötme problemi yoktu. Sadece geriye giderken frene basınca ara sıra ötüyordu o kadar. yaklaşık 6bin km böyle kullandım sonrasında ötme problemi arttı. Bedding işlemiyle çok bi alakası olacağını düşünmüyorum. Ama dediğiniz gibi sorunlu bir ürün gelmiş olabilir çünkü 1-2 defa yokuşta geri geri giderken direksiyon tam sağa kırılmış vaziyette frene dokununca sol ön balata trrrr diye titreşim yapmıştı. 1-2 defa başıma geldi diye çok üstünde durmadım zaten sürekli bir ses çıkarma olayı yoktu sadece geri giderken ötüyordu balata, fren performansında da sıkıntı yoktu gayet iyiydi. Titreme vs. hiçbir sorun yoktu.

• Hocam ferodo iyidir 30.000 km üzerinde kullandım farklı araçlarda performans ve ses konusunda hiç üzmedi. Belki seriden kaynaklı bi durum olabilir. Remsa kullandım o da iyidir tavsiye ederim. Bosch zaten kaliteli geçen bizim arkadaşın arabaya kale balata takmışlar frene her basışta herkes bakıyor acayip kötü ses çıkıyordu 1000 km olmadan söküp değiştirdik yeni takılanların markasını unuttum ama premium güzel bişiydi. Dediğim gibi balata bazen şans işi forumda kale balatayı öve öve bitiremeyen de mevcuttur bizim gibileri de
  • Ya sert malzeme kullanır iyi frenleme ve uzun dayanım sağlarsınız ya da yumuşak malzeme kullanır ses haricindeki herşeyden taviz verirsiniz. Sert balata ses yapar bazen geçer bazen geçmez, geçmez ise garanti.

• bu balata işi tam bir muamma...

tahminimce markalardaki içerik ve hammadde kalitesi her partide değişiyor.

biri diyor kale çok yumuşak balata çabuk biter ama ötmez. kimi diyor kale taktım diski bitirdi kendi bitmedi...

biri diyor trw sert. diğeri trw çok yumuşak sessiz...

bosch şöyle sesli vs.

tek çare yetkilideki orginal balata görünüyor...

• Balata dedinizde 4 disk + balata değişimi yaptırmam gerekiyor kısa zamanda ne tavsiye edersiniz?internetten nerden almak güvenilirdir?
  • labidu kullanıcısına yanıt

araç BMW sanırım

TEXTAR disk ve balata alabilirsin...

• infinite kullanıcısına yanıt

Değil ford focus

• güncelleme: arkadaşlar bu balata da geri geri giderken ses çıkarmaya başladı. sanırım sorun ferodo balatada değilmiş. disk ötme yapar mı ki? bosch disk var üzerinde şu an.

• Ferodo balata çok toz atıyor. Arka fren balatasını ferodo taktım jant resmen simsiyah oldu. Normalde ön tarafın siyahlanmassı gerekir ama arkası daha fazla kararıyor.

• Premier serisi ise kolay kolay ötmez

Diskler eski ise pay var ise torna ettirmeliydiniz eski yüzeye yeni balata öter .

maalesef bahsettiğiniz markanın diskleri problem çin'de düşük kalite ile ürettiriyor o yüzden de öte yapmış olabilir

montaj yapmadan balataların köşelerini kırmak gerekebiliyor bazı araçlarda.

Son olarak aşırı sıcaklarda balata ötmesi normaldir, sıfır transit var bizde 8 bin km olmadı İzmir sıcağında ötüyor kışın bir şey yoktu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.