Arkadaşlar balataları yeni değiştirmeme rağmen ötme sesi var. Balata spreyi falan sıktım ama değişen bir şey olmadı acaba yan sanayi falan o yuzden mi oluyor. Takan usta ısrarla olsun bişey olmaz diyor. Zararı olur mu beni gıcık eden sesinden başka. Sadece hafif basınca ötme oluyor uzun yolda hızlanınca yok ses.
ses benim bildiğim problem yapmaz benimde arka balatalar orjinal yetkili serviste değiştirdiğim halde düşük hızda 5-10 km de ses yapıyor sadece bu ses beni uyuz ediyor o kadar bir problem yaşamıyorum
Aynen öyle bende huzursuz oluyorum. Balatalar mı yan sanayi diye düşündüm. Balata spreyi sıktık, yanmıştır belki diye üstünü zımparaladık ama nafile. 20-30 kmde fren yapınca otuyor. Allahtan uzun yolda her frene bastığımda ötmüyor.
Megane 2 nin kronik sorunlarından biridir .disklerle ilgili bir sıkıntı var .Bunun haricinde ,daha önce aracınızda balatalar azalmış ve disklerle balatalar arasında pek bişey kalmamış halde kullanıldı ise o esnada disklerde çizilme olur bu nedenle de daha sonra balataları değiştirseniz bile o ses yinede vardır bazan kesildi dersiniz ama asla kesilmez ..diskler değişmeden kesilmez ..
megane 2 forumunu iyi ce incelemenizi tavsiye ederim bu veya bunun gibi sorunların çoğunu göreceksiniz,hatta bazılarına servise gitmeden kendiniz çözüm bulabilirsiniz ..
quote:
Orijinalden alıntı: davidxxx
Megane 2 nin kronik sorunlarından biridir .disklerle ilgili bir sıkıntı var .Bunun haricinde ,daha önce aracınızda balatalar azalmış ve disklerle balatalar arasında pek bişey kalmamış halde kullanıldı ise o esnada disklerde çizilme olur bu nedenle de daha sonra balataları değiştirseniz bile o ses yinede vardır bazan kesildi dersiniz ama asla kesilmez ..diskler değişmeden kesilmez ..
megane 2 forumunu iyi ce incelemenizi tavsiye ederim bu veya bunun gibi sorunların çoğunu göreceksiniz,hatta bazılarına servise gitmeden kendiniz çözüm bulabilirsiniz ..
Teşekkür ederim.
Peki bu diskleri değiştirmeden silme yöntemiyle düzelteceğini soyleyen ustalar var. Sizce yapılabilir mi böyle birşey. Yada işe yarar mı?
Evet bunu daha önce bende duydum ama biraz araştırınca bunun sakıncalı olduğu ortaya çıktı .Zaten aklıbaşında diye tabir ettiğim usta veya ehil kişilerden hiçbiri tavsiye etmedi.. Zaman zaman renault un yedek parça yada servis ile ilgili indirim duyuruları oluyor o zmana denk getirip baktırmanızda fayda var .. Şunuda belirtmeliyimki şu anda balatalarınız yeni ise ve bu çıkan ses çok rahatsız edici değil ise dokunmayın bi süre daha derim .ancak çizik olup olmadığı varsa ne kadar olduğunu servise gidince bir görün bakın .çizikler ciddi derecede ise bu hem güvenlik zaafiyeti oluşturur hemde balatalarınızn zamanından önce aşınmasına yol açar demektir .masrafı balatalardan vurur..bu durumda değiştirmeniz en mantıklısı olacaktır
Silme derken tornalatmayı kastediyorsanız ben de onu söyledim ama balata temizleyiciler vardır onlardan alıp sıkmanızda bi sakınca olmaz ..sakın ola bazı aklıselimlere uyupta WD 40 yada benzeri şeyleri sıkmayın ...disk temizleyici yada balata temizleyiciler var onlardan bi deneyin
Balata temizleyici sprey kullandım. Değişen birşey olmadı maalesef.
quote:
Orijinalden alıntı: technolog5557
Balata temizleyici sprey kullandım. Değişen birşey olmadı maalesef.
o zaman dedigim gibi disk cizik olabilir serviste bir inceletmelisin .bildigim kadari ile disklerde yamulma da olabilir.eger uzun yolculuk sonrasi tekere su sikilir yada bi sekilde disk ani sogumaya maruz kalirsa yamulma olabiliyor.ama cok buyuk ihtimal cizik vardir yedek parcalarda indirim zamanlarini kolla diskleri degistir bence.ama once bilen bi ustaya goster ..balata temizleyiciyi de dert etme ilerde nasi olsa lazim olacak yine
Balata olayı bende de vardı İzmirde Ermat oto ya götürdüm araç 2005 HB. dynamic araçtı garanti devam ederken (LAGUNA) kaliper ve balataları takım olarak değiştirdiler sorun yok oldu bu kronik sorun bu şekilde kesiyoruz demişlerdi. Boşuna uğraşmayın arkadaşlar. Laguna balataları bariz bir şekilde büyüktü önler değişti frende ses olayı kesilmiş muhteşem olmuştu aracı kullanan herkes mithiş diyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: 35scenic
Balata olayı bende de vardı İzmirde Ermat oto ya götürdüm araç 2005 HB. dynamic araçtı garanti devam ederken (LAGUNA) kaliper ve balataları takım olarak değiştirdiler sorun yok oldu bu kronik sorun bu şekilde kesiyoruz demişlerdi. Boşuna uğraşmayın arkadaşlar. Laguna balataları bariz bir şekilde büyüktü önler değişti frende ses olayı kesilmiş muhteşem olmuştu aracı kullanan herkes mithiş diyordu.
evet bunu dha önce çokça duymuştum .Laguna kaliperleri takıldığını .Ama izmir maistekiler söylediğimde o zamanlar onların büyük olduğunu yapılmaığını söyleyip sallamışlardı
quote:
Orijinalden alıntı: 35scenic
Bunu kaç tane servise söyledim hepsi yok dediler. Bir tane de çevremde değiştiren birisini bulamadım. Forumda bu konu hep söylendi ancak uygulayana rastlayamadım
Ben montaj olayını bizzat izledim hiç bir tadilat yapılmadan Ermat otoda yetkili servis uyguladı garantiden. 0232 253 6666 Cotech serdar bey var ona sorabilirsiniz isterseniz aracımın plakası 35 aht 05 di. baktırabilirsiniz.
Ben montaj olayını bizzat izledim hiç bir tadilat yapılmadan Ermat otoda yetkili servis uyguladı garantiden. 0232 253 6666 Cotech serdar bey var ona sorabilirsiniz isterseniz aracımın plakası 35 aht 05 di. baktırabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme