Şimdi Ara

1.5 Saatlik 4K Video Render = 24 Saat [SS] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • render işleri ile yakından uğraşan birinin yazdıklarıydı yazdıklarım, aynı zamanda cinebench ile de denedim benzer sonuçlar verdi, buraya da yazmakta bir sakınca görmedim, belki kullanılan programa göre değişiyordur,orasını bilemem ama 800 mhz ye %5 de az geldi açıkçası.
    Ayrıca full stabil bir oc nin kime ne zararı var bilmiyorum, emin olmak için 24 saat prime ile kasın onda hata vermezse hiç vermez heralde, ayrıca mevcut hıza stabil olduğu değerden bir miktar fazla voltaj vermek stabiliteyi de artırır, sıcaklığı halledebiliyorsanız tabi.
    Bir de ben çalışa çalışa çalışa bozulan işlemci görmedim, duymadım da, eğer tanık olduysanız cidden merak ediyorum var mı diye, ha bozulur diyen çok duydum da bozuldu diyen hiç duymadım.voltajla vs ile yanmış olanların dışında tabi.
  • fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    %8 olayı bizim vray ile aldığımız canlı test sonuçları forumda var konu ki mantıken %30 hızlanma için %30 oc yapmanız lazım buda 4 ghz için 1200 mhz oc yapanız demek ki 5.2 ye çıkarmanız lazım.

oc işi risktir hele ki süreli çalışma yapıyorsanız yani düşünün 10 saat boyunca sürecek bir renderde 6. saatte sorun çıktı 6 saatin çöpe gitmesi demek hızlanma ne kadar 45 dakika hızlı render almak için 6 saatin çöpe gitmesi gereksiz bir risk bu işlerde.

işlemcinin ömrü kısalır ile işlemci bozulur ayrı mevzular her şeyi ideal koşullarda düşünmeyin oc de fazla yüklenmiş bir cpu ile render alırken voltaj oynamalarına daha duyarlı bir yapınız olur, iyi ve stabil oc için alınması gereken profesyonel ekipmanlar (su soğutma, üst seviye anakart, intelde k serisi işlemci ve voltaj oynamalarına karşı ups) vereceğiniz para ile daha üst seviye cpu almak bu işlerde çok daha mantıklı. yani 4770k yerine 4790 al zaten oc den alacağın performansı verir ve donanımsal işlem kesilmesi riskini minimuma indirmek demek...

• öyle diyorsanız öyle olsun, sonuçta işin içindesiniz, ancak render alıyor olsaydım oc yi kesin denerdim, hiç değilse denerdim:)
  • fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_68398744/f_//tm.htm#68398744

vray 2.4
    AMD Fx 8350 4.87 oc---- 205 sn ( pCkOpAtuS ) (8 thread)
    AMD Fx 8350 4.7 oc---- 208 sn ( pCkOpAtuS ) (8 thread)
    AMD Fx 8350 4.6 oc---- 213 sn ( Ontec ) (8 thread)
    AMD Fx 8350 4.3 oc---- 225 sn ( Ontec ) (8 thread)

vray 3.0
    AMD FX 8350 4.3 Ghz (8 Thread) Onur ÜNLÜ 132 Sn / 194 Sn
    AMD FX 8350 4.0 Ghz (8 Thread) Onur ÜNLÜ 144 Sn / 207 Sn

denemediğimizi kim söyledi ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 13 Eylül 2014; 9:24:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih-8

render işleri ile yakından uğraşan birinin yazdıklarıydı yazdıklarım, aynı zamanda cinebench ile de denedim benzer sonuçlar verdi, buraya da yazmakta bir sakınca görmedim, belki kullanılan programa göre değişiyordur,orasını bilemem ama 800 mhz ye %5 de az geldi açıkçası.
    Ayrıca full stabil bir oc nin kime ne zararı var bilmiyorum, emin olmak için 24 saat prime ile kasın onda hata vermezse hiç vermez heralde, ayrıca mevcut hıza stabil olduğu değerden bir miktar fazla voltaj vermek stabiliteyi de artırır, sıcaklığı halledebiliyorsanız tabi.
    Bir de ben çalışa çalışa çalışa bozulan işlemci görmedim, duymadım da, eğer tanık olduysanız cidden merak ediyorum var mı diye, ha bozulur diyen çok duydum da bozuldu diyen hiç duymadım.voltajla vs ile yanmış olanların dışında tabi.

Hocam, gerek render için kullanılan gerekse server sistemlerinde kullanılan işlemcilere o.c yapılmaz.Yapılmamasının nedenleri aslında çok açık;fakat bazıları bunu masaüstü seviyesinde düşünüyor ve bu da ister istemez yanlış anlaşılmalara sebep oluyor.Full stabil o.c garantisi hiçbir sistemde yoktur.Örnek vermek gerekirse; "A marka işlemciye bugün o.c yaptım 5 Ghz yaptım, soğutmasıda iyi artık bu beni senelerce götürür, stabilite sorunu çıkmaz" bu düşünce aslında tam olarak doğru değil.Forumda niceleri var Prime95 ile stres testi yapıp, sonra oyun oynarken mavi ekran aldılar hatta daha basit uygulamalarda bile aynı sonuçları görenler oldu ve o mantıkla daha çok gören olur... Hiç yapılmasın demiyorum;fakat 12 saat bıraktım 24 saat bıraktım sorun çıkmadı demek ile olmuyor maalesef.

O nedenle özellikle işiniz işlem gücüne dayalı ise overclock gibi çözümler riskten başka birşey getirmez.Bir miktar fazla voltaj vermek stabiliteyi arttırır demişsiniz, kabul.Fakat sıcaklık daima ana problem olarak gözükse de bu işin alt boyutu daha farklı.Sıcaklığı çok çok custom sıvı soğutma ile çözdünüz diyelim, o voltaj seviyesini senelerce koruyabilecek komponente sahip olamıyorsunuz.Herşeyden önce kapasitörler pes edecektir, daha sonra voltaj değerleri stabilitesini yitirecek, vrm gibi komponentler de o.c ile daha hızlı ömür dolduracaklarından bir anda stabil sisteminiz daha fazla voltaja ihtiyaç duyacaktır ve devamında ise bir şekilde arızalar gözlemlenebilir.Bu süreç kendini ne kadar sürede gösterir derseniz, işte asıl süpriz orada...

• Oc 'li işlemciyle render almanızı pek tavsiye etmiyorum,İyi bir soğutma sisteminiz yoksa.Video encode,3d programlarda render işlemlerinde 100% işlemci kullanılır.İşinize ençok yarar sağlayacak şey çekirdek sayısını arttırmaktır.İşlemci ve anakart değiştirmek biraz pahalıya patlayabilir.ancak gelişen GPU destekli ekran kartlarında eğer encode programınız GPU destekli ise iyi bir nvidia ekran kartı işlemlerinizi yarı yarıya kısaltabilir.
  • cyberlink yerine vegas deneyin, gpu rendering daha iyi çalışıyor (r9 280x + 8320 denendi)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.