Şimdi Ara

1.5 Saatlik 4K Video Render = 24 Saat [SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Daha Önce İşlemcimin Render Sorunu İle İlgili Konu Açmıştım . Konu'da SSD Olmamasından da Kaynaklı Olabilir Diyenlerde Oldu . Ekran Kartından Şüphelendiğimde Oldu.

Dün 1.5 Saatlik Bir Videoyu 4K Olarak Render İşlemini Başlattım . 12GB'lik Bir Video . Az Önce Tamamlandı . Tam 24 Saat Sürdü .

Hem Yavaş Render Oluyor, Hem de PC Çok Fazla Kasıyor. Hiçbir Şey Kullanılmıyor. 1080p ve 720p'de Yine Aynı . Sadece MP4 Formatında Böyle bir Kasma Yok . MP4'de Çabuk Render Oluyor Fakat MP4 Olunca videonun Boyutu 5-6 Kat Artıyor, yine Aynı Zamana Denk Geliyor.

Render Sırasında Bileşenleri Kontrol Ettim Gerek AIDA64'den, Gerekse Elimle Isılarını Kontrol Ederek. En Belirgin, Hatta Tek Isınan, İşlemci Oldu . Ekran Kartıda normal. Ekran Kartı Isınsa Fan %100 Oluyor zaten Sesten Durulmuyor. HDD'ye Elledim Soğuktu . RAM'ler yine Soğuktu . İşlemci Prime95 Testlerinde de 55 Dereceyi Buluyordu. Render Esnasında da 55 Dereceyi Buluyor. Render Biter Bitmez Normal 35 Derece Sıcaklığına Döndü.

Sorum Şu, B75 Anakart Kullanıyorum. i7 3770 Alsam Bu Sorunu Çözebilir miyim? Ya da En Ucuz Şekilde Nasıl Halledebilirim. i5 2500k, i7 2600K ??

NOT : Yakın Zamanda R7 260X ya da 750 ti Alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 10 Eylül 2014; 5:31:31 >

• Iyi geceler mevcut sistemini tamamını yazsan su anki işlemci , rem , hdd ve son olarak render için kullandığın programım yazırmısın ben render yApmadıgım için forumda ki yorumlarda 8 çekirdekli işlemci Almanı tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyuk ihtimal i3 islemci kullaniyorsun... 2 cekirdekle render... 4-6 bile yetmezken... I7 3770 alabilirsin ama tatmin etmeyecektir bu islerle ciddi ugrasiyorsan 3930k - fx8350-9370 lerden birini secmelisin minimum... I7 3770de renderde pek basarili degil en azindan daha once sattigim musterim oyle soyluyor 8150 ile degistirdigimizde performansin baya arttigini soylemisti yine render yapan bilir :) ama tavsiyrm i3 ile anakartini sat

Gigabyte 970a ud3p - amd fx8350 - cm tpc812 uclusunu al gpu ile pek alakasi yok durumun... Bu arada ikinci el hd4870x2 bulabilirsen ucuza en iyi render karti odur :) 4890-5870 de is gorur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renderdan çok fazla anlamıyorum ama işlemci ye takviye olarak bazı ekran kartlarını kullanabilirsiniz. Bu durum renderı inanılmaz kısaltıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokayK--

Bu mesaj silindi.
    Render dediğiniz şey video encode / video sıkıştırma. Bunu herkes o şekilde kullanıyor diye render kelimesini kullanarak 3d programlardaki render ile karıştırılmasına yol açıyor herkes(3ds Max ile tasarım gibi).

3770 ile 1.5x civarında bi fark görmen lazım.

GPU destekli programda bu farkın 3-4x civarlarına rahatça tırmanması lazım (en az).

Edit: belki mp4 hızlı olabilen transcode edilebilir / etmek için ara formata çevirmeyi dene. CPU'daki Intel'in QS'si ile sıkıştırabilen bi program ile bunu sıkıştırmayı dene. QS genelde çok hızlı sıkıştırır ve belli bi bitrate üstüne çıktıkça kalitedeki kayıp hızlıca azalır. Eğer kalitesi yeterli ise elindeki ile de bi süre idare etmeye düşünebilirsin. Yada benzer şekilde yeni işlemci alırsan QS ile de devam edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 10 Eylül 2014; 10:09:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Render dediğiniz şey video encode / video sıkıştırma. Bunu herkes o şekilde kullanıyor diye render kelimesini kullanarak 3d programlardaki render ile karıştırılmasına yol açıyor herkes(3ds Max ile tasarım gibi).

3770 ile 1.5x civarında bi fark görmen lazım.

GPU destekli programda bu farkın 3-4x civarlarına rahatça tırmanması lazım (en az).

Edit: belki mp4 hızlı olabilen transcode edilebilir / etmek için ara formata çevirmeyi dene. CPU'daki Intel'in QS'si ile sıkıştırabilen bi program ile bunu sıkıştırmayı dene. QS genelde çok hızlı sıkıştırır ve belli bi bitrate üstüne çıktıkça kalitedeki kayıp hızlıca azalır. Eğer kalitesi yeterli ise elindeki ile de bi süre idare etmeye düşünebilirsin. Yada benzer şekilde yeni işlemci alırsan QS ile de devam edebilirsin.

Alıntıları Göster
    hocam render icin i7 li islemci veya 2011 islemci lazım olur render da inanılmaz islemci guc ister ayrıca coklu cekirdeğe ihtiyac vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

hocam render icin i7 li islemci veya 2011 islemci lazım olur render da inanılmaz islemci guc ister ayrıca coklu cekirdeğe ihtiyac vardır

Alıntıları Göster
    Evet i3 3220 Kullanıyorum. İmzamda Mevcut Sistem .

Peki Bu Sistem de Sadece İşlemci Olarak i7 3770k takıp oc yapabilir miyim? B75 Anakart da Yararı Olur mu?

Ya da 8350 Alsam Oc Yapsam, Daha mı Çok Faydası Olur?

@cinayet13
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunu meslek olarak mı yapıyorsun yoksa hobi olarakmı önce bunu söyle i3 i7 arasından fark olur ama amd olayı maliyetlidi yeniden anakar işlemci alacaksın ki bence hiç gerkek yok kim amd dediyse saçmalamış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

Evet i3 3220 Kullanıyorum. İmzamda Mevcut Sistem .

Peki Bu Sistem de Sadece İşlemci Olarak i7 3770k takıp oc yapabilir miyim? B75 Anakart da Yararı Olur mu?

Ya da 8350 Alsam Oc Yapsam, Daha mı Çok Faydası Olur?

@cinayet13
    Overclock yapabilsen bile yapmamalısın renderda overclock herşeyi mahfeder... o kadar stabil bir overclock yapabileceğini düşünmüyorum ki riskli zaten gerek yok... GTX285 kullanıyormuşsun ki render için oldukca elverişli bir ekran kartıdır değiştirmeni önermiyorum...

FX8350 - Giga ud3p
    daha fazla bütceye
    Fx9370 - asus sabertooth

Doğru seçimler bunlar olacak overclockdan uzak dur soğutmayı iyi yap SSD disk kullan yeter :)

İkinci bir tercih ise K olmayan i7 3770 ler çokda pahalı sayılmaz anakartına uyuyor ayrıca mükemmel bir seçim olur ikinci el i7 3770 + cooler master tpc812v2 soğutucu alıp hiçbişey değiştirmeden devam edebilirsin arta kalan parayla samsung 240gb pro/evo ssd alır keyfine bakarsın :)

Amd seçimi bu durumda daha doğru görünüyor yinede anakart pekde hoş sayılmaz uzun süren renderlarda ısınıp çarpan düşürebilir mosfetlerde soğutucu yok ve 4pin cpu power kullanıyor... iki ucu b*klu dere kaba oldu ama :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Overclock yapabilsen bile yapmamalısın renderda overclock herşeyi mahfeder... o kadar stabil bir overclock yapabileceğini düşünmüyorum ki riskli zaten gerek yok... GTX285 kullanıyormuşsun ki render için oldukca elverişli bir ekran kartıdır değiştirmeni önermiyorum...

FX8350 - Giga ud3p
    daha fazla bütceye
    Fx9370 - asus sabertooth

Doğru seçimler bunlar olacak overclockdan uzak dur soğutmayı iyi yap SSD disk kullan yeter :)

İkinci bir tercih ise K olmayan i7 3770 ler çokda pahalı sayılmaz anakartına uyuyor ayrıca mükemmel bir seçim olur ikinci el i7 3770 + cooler master tpc812v2 soğutucu alıp hiçbişey değiştirmeden devam edebilirsin arta kalan parayla samsung 240gb pro/evo ssd alır keyfine bakarsın :)

Amd seçimi bu durumda daha doğru görünüyor yinede anakart pekde hoş sayılmaz uzun süren renderlarda ısınıp çarpan düşürebilir mosfetlerde soğutucu yok ve 4pin cpu power kullanıyor... iki ucu b*klu dere kaba oldu ama :)

Lafı ağzımdan aldım yanlız amd olayı maliyetli olur 3770 alıp yanına ssd ve rem takviyesi iyi olur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 10 Eylül 2014; 23:27:25 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: asig

quote:

FX8350 - Giga ud3p
    daha fazla bütceye
    Fx9370 - asus sabertooth

Lafı ağzımdan aldım yanlız amd olayı maliyetli olur 3770 alıp yanına ssd ve rem takviyesi iyi olur bence

Alıntıları Göster
    Çok Sağolun, Güzel Açıklamışsınız. Şu Zamana Kadar Hiç AMD Kullanmadım, Bu Yüzden Kullanmayı Çok İstiyorum; Fakat Dert Ettiğim Tek Şey Güç Tüketimi.

GTX285'de Harika Kart Fakat 225W Güç Çekiyor, Bu Yüzden Değiştirmek İstiyorum. FX'lerde Çok Güç Harcıyor.

Yine de Şuan Aklımda FX 8350 - 970a Anakart - SSD Var . Gerekirse Ekran Kartına da Dokunmam Bir Süre. Bütçem El Verirse Anakartı 990x'de Yapabilirim .

Şöyle Bir Alternatif de Oluştu Aklımda, 2.El X79 Anakart ve 2.El 3930k Bulabilirsem SSD'yide Erteleyebilirim. X99'lar ve DDR4'ler Çıktı Sanırım Ucuzlamıştır 2.ellerde X79'lar. 2+2 Slot Olanları Ucuz, Zaten Çift Kanal RAM Kullanıyorum.

@cinayet13

• quote:

Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

Çok Sağolun, Güzel Açıklamışsınız. Şu Zamana Kadar Hiç AMD Kullanmadım, Bu Yüzden Kullanmayı Çok İstiyorum; Fakat Dert Ettiğim Tek Şey Güç Tüketimi.

GTX285'de Harika Kart Fakat 225W Güç Çekiyor, Bu Yüzden Değiştirmek İstiyorum. FX'lerde Çok Güç Harcıyor.

Yine de Şuan Aklımda FX 8350 - 970a Anakart - SSD Var . Gerekirse Ekran Kartına da Dokunmam Bir Süre. Bütçem El Verirse Anakartı 990x'de Yapabilirim .

Şöyle Bir Alternatif de Oluştu Aklımda, 2.El X79 Anakart ve 2.El 3930k Bulabilirsem SSD'yide Erteleyebilirim. X99'lar ve DDR4'ler Çıktı Sanırım Ucuzlamıştır 2.ellerde X79'lar. 2+2 Slot Olanları Ucuz, Zaten Çift Kanal RAM Kullanıyorum.

@cinayet13
    Açıkcası 3930k daha mantıklı olur :) x79 ların ikinci elleri ucuzları evet 2+2 slotlarda mantıklı :)

Güç tüketimini dert ediyorsan amd senin tercihin olmamalı render demek tüm sistemi %100 kullanmak demek... baya elektrik demek...
    bu yönde tavsiyem 3770 ve gtx750ti alman yönünde olur ama diyorsun ki nvidia istemiyorum bu zamanda r7 260x oluyor tercih... düşük güç tüketimi yüksek frekans gpu uyuyor istediğine...

Veya i7 3930k - x79board - 260x üçlüsünü oyuna sokmak gerekiyor... ramlere dokunmana gerek yok...

• quote:

Açıkcası 3930k daha mantıklı olur :) x79 ların ikinci elleri ucuzları evet 2+2 slotlarda mantıklı :)

Güç tüketimini dert ediyorsan amd senin tercihin olmamalı render demek tüm sistemi %100 kullanmak demek... baya elektrik demek...
    bu yönde tavsiyem 3770 ve gtx750ti alman yönünde olur ama diyorsun ki nvidia istemiyorum bu zamanda r7 260x oluyor tercih... düşük güç tüketimi yüksek frekans gpu uyuyor istediğine...

Veya i7 3930k - x79board - 260x üçlüsünü oyuna sokmak gerekiyor... ramlere dokunmana gerek yok...

Alıntıları Göster
    Ekran Kartı Olarak Aklımda 260x Var Benim de. Sapphire 2GB Modeli 283TL'ye Düşüyor Vatan'da . Nvidia'nın 550ti'dan Beri Bu Serisine alışamadım (x50ti) . Çok Düşük Geliyor.

Ama Şöyle de Birşey Var, İntel İle AMD Kullanmak Bana Sorun Oluşturacakmış Gibi Geliyor. + CUDA ve Physx Teknolojileri Render İşlemlerinde Ciddi Anlamda Fark Yaratıyormuş . 750ti Modellerinden de Twin Frozr Çift Fanlı Modeli Çok cazip . Ekran Kartı Konusunda Biraz Daha Araştırma Yapcam, Gerekirse Onu da 2.el 7870 ile Felan Kapatabilirim.

Şimdi Aklımda Kesin Olanlar : X79 - 3930k > Bunlar İkinci El, Bulabilirsem Elden Almaya Çalışcam .

+ Ram'ler İyi Şuan . SSD Aralık Ayına Kalacak Gibi . Ekran Kartı Olarak da 750 ti Twin Frozr, Olmadı Duruma Göre 260X'de Olabilir (Ya da 2.El) . İşlemci Soğutucusu Pek Gerek Duymasam da İlerde Olabilir . Sanırım 3930k Aldığım Zaman, Standart Hızı Yeterli Olacaktır. Isınması Olmaz, Hele ki Kış Ayı Geliyor. Yaza Doğru Alabilirim Soğutucuyu da .

Sağolun Tavsiyeleriniz İçin .

(Bu Arada 1.5 Saatlik 4K Video'da Heba Oldu, Ses Kayması Olmuş . Muhtemelen yine Render Yapsam, Yine Olacak. )

@cinayet13

• Render da yüzde kac oc yaparsanız o kadar hızlanır işlem. Oyun gibi değil doğru orantılı. Mesela yüzde 30 mhz artısı oldu yüzde 30 hızlanır. O yüzden render da oc olmazsa olmaz diyorum ben. Ha oyun için atıyorum 4.5 te stabildir siz 4.2 yaparsınız voltaji da olması gerekenin biraz üzerinde verirseniz zaten stabilite sorunu kalmaz. Stabil olacak diye abartmaya gerek yok. En kötü bir iki deneme yaparsınız stabil ayarı bulunca ilerideki bütün işlemler için hız kazanmış olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih-8

Render da yüzde kac oc yaparsanız o kadar hızlanır işlem. Oyun gibi değil doğru orantılı. Mesela yüzde 30 mhz artısı oldu yüzde 30 hızlanır. O yüzden render da oc olmazsa olmaz diyorum ben. Ha oyun için atıyorum 4.5 te stabildir siz 4.2 yaparsınız voltaji da olması gerekenin biraz üzerinde verirseniz zaten stabilite sorunu kalmaz. Stabil olacak diye abartmaya gerek yok. En kötü bir iki deneme yaparsınız stabil ayarı bulunca ilerideki bütün işlemler için hız kazanmış olursunuz.
    ben de bir tavsiyede bulunayım.
    kaynak ve hedef olarak iki farklı sürücü kullanmanız da fayda sağlar. Mesela 2TB HDD almak yerine 1TB HDD den iki adet alıp, birisini kaynak, diğerini hedef yolu olarak kullanın. Hem kaynak hem hedef aynı disk üzerinde olursa HDD bir yandan yazmaya bir yandan okumaya çalışır, hızı yarıya iner.
    tek SDD, iki hdd ye göre daha hızlı olması lazım yanılıyorsam. ama büyük ve sıralı işlemlerle uğraşanlar yine de HDD kullanıyor, 4TB hedef, 4TB kaynak olarak.
    daha ideali iki SSD kullanmak olabilir ama tek SSD durumunda bile zayıf halka işlemci oluyordur büyük ihtimalle. iki SSD yi bottleneck yaptırmak için heralde çoklu xeon işlemci sistem gerekiyordur :D

Edit: FX 8xxx serisini ben de öneriyorum. OC yapacaksanız direk 8320 alın, seidon 120V soğutucu alın. bir de ud3p... mis gibi render sistem. 4.5ghz stabil OC garanti gibi bir şey, 8350 ye daha fazla para vermeyin. Ben de hem render hem oyun için bu kombinasyonu aynen alacağım. indirim geldi onun yansımasını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zhd93 -- 11 Eylül 2014; 13:29:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zhd93

ben de bir tavsiyede bulunayım.
    kaynak ve hedef olarak iki farklı sürücü kullanmanız da fayda sağlar. Mesela 2TB HDD almak yerine 1TB HDD den iki adet alıp, birisini kaynak, diğerini hedef yolu olarak kullanın. Hem kaynak hem hedef aynı disk üzerinde olursa HDD bir yandan yazmaya bir yandan okumaya çalışır, hızı yarıya iner.
    tek SDD, iki hdd ye göre daha hızlı olması lazım yanılıyorsam. ama büyük ve sıralı işlemlerle uğraşanlar yine de HDD kullanıyor, 4TB hedef, 4TB kaynak olarak.
    daha ideali iki SSD kullanmak olabilir ama tek SSD durumunda bile zayıf halka işlemci oluyordur büyük ihtimalle. iki SSD yi bottleneck yaptırmak için heralde çoklu xeon işlemci sistem gerekiyordur :D

Edit: FX 8xxx serisini ben de öneriyorum. OC yapacaksanız direk 8320 alın, seidon 120V soğutucu alın. bir de ud3p... mis gibi render sistem. 4.5ghz stabil OC garanti gibi bir şey, 8350 ye daha fazla para vermeyin. Ben de hem render hem oyun için bu kombinasyonu aynen alacağım. indirim geldi onun yansımasını bekliyorum

Alıntıları Göster
    bu konu il ilgili olarak ;
    video render işinde ekran kartı çalışmaz, sadece editing de ekran kartı performansı etkilidir.
    i3 le video renderi alınmaz devasa boyutlar için bol bol ram ve bol bol işlem gücü gerekir.
    video editörlerinin performansları birbirlerinden cpu yu nasıl kullandıkları ile alakalı olarak değişir işlemcinin içinde bu konu için konulmuş kodlar vardır program bu komut stelerini kullanmıyorsa işlem uzun sürer.

uzun lafı kısası;

i3 le render almak hacı muratla 2 ton portakal taşımak gibidir yapar yapmaya ama uzun sürer iş.
    i7 4770 veya 4970 almanda fayda var
    ramin bu boyuttaki dosyalar için az hatta çok az ama başlangıç olarak 16 gb yapmalısın
    montaj için adobe ppremiere kullan renderi yine premiereden al.

4k video işlemek öyle kolay bir iş değil kısacası....

edit: Aman ha oc ile render filan almaya kalkmayın unutmayın ki bilgisayarınız saatlerce %100 de çalışacak fazla ısınma işlemci ömrünü yer, ayrıca renderin herhangi bir yerinde çıkacak bir hata tüm saatlerinizin çöpe gitmesi anlamını taşır. Renderde gerek 3d gerek video işlerinde oc tavsiye edilmez. oc den kasıt turbo core v.b. değil bildiğiniz 3.5 ghz lik işlemciyi 4.5 yapıp kullanım olayıdır.

birde arkadaşın dediği gibi 30 mhz renderi %30 kısaltır gibi şey yok 3d render da 800 Mhzlik render ancak %5 - 8 arası fark yaratmakta. hem after effects + premirer hemde 3dsmax ve ue4 kullanan biri olarak söylüyorum bunları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 11 Eylül 2014; 14:26:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmed.Can

Ekran Kartı Olarak Aklımda 260x Var Benim de. Sapphire 2GB Modeli 283TL'ye Düşüyor Vatan'da . Nvidia'nın 550ti'dan Beri Bu Serisine alışamadım (x50ti) . Çok Düşük Geliyor.

Ama Şöyle de Birşey Var, İntel İle AMD Kullanmak Bana Sorun Oluşturacakmış Gibi Geliyor. + CUDA ve Physx Teknolojileri Render İşlemlerinde Ciddi Anlamda Fark Yaratıyormuş . 750ti Modellerinden de Twin Frozr Çift Fanlı Modeli Çok cazip . Ekran Kartı Konusunda Biraz Daha Araştırma Yapcam, Gerekirse Onu da 2.el 7870 ile Felan Kapatabilirim.

Şimdi Aklımda Kesin Olanlar : X79 - 3930k > Bunlar İkinci El, Bulabilirsem Elden Almaya Çalışcam .

+ Ram'ler İyi Şuan . SSD Aralık Ayına Kalacak Gibi . Ekran Kartı Olarak da 750 ti Twin Frozr, Olmadı Duruma Göre 260X'de Olabilir (Ya da 2.El) . İşlemci Soğutucusu Pek Gerek Duymasam da İlerde Olabilir . Sanırım 3930k Aldığım Zaman, Standart Hızı Yeterli Olacaktır. Isınması Olmaz, Hele ki Kış Ayı Geliyor. Yaza Doğru Alabilirim Soğutucuyu da .

(Bu Arada 1.5 Saatlik 4K Video'da Heba Oldu, Ses Kayması Olmuş . Muhtemelen yine Render Yapsam, Yine Olacak. )

@cinayet13

Güzel plan oldugu gibi kalsın :) 3930k hayat kurtarır :) ama bu plan suya düşerse 8350 planını devreye sok... bu arada 3930k + 5970 kullanan bir dostum var bir şikayetini duymadım gtx670den geçtik ona daha doğrusu bir düşüş yaşadık gibi ekran kartı arızalandı ama performansda kayıp yaşamadığını hatta ilginçdir arttıgını söyledi 5970 baya güçlü bir kart ama soru bu değil 260x bir sıkınıt çıkartmaz :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmed.Can

@cinayet13

Güzel plan oldugu gibi kalsın :) 3930k hayat kurtarır :) ama bu plan suya düşerse 8350 planını devreye sok... bu arada 3930k + 5970 kullanan bir dostum var bir şikayetini duymadım gtx670den geçtik ona daha doğrusu bir düşüş yaşadık gibi ekran kartı arızalandı ama performansda kayıp yaşamadığını hatta ilginçdir arttıgını söyledi 5970 baya güçlü bir kart ama soru bu değil 260x bir sıkınıt çıkartmaz :)

Alıntıları Göster
    PowerDirector >> Cuda Encoderı kullanarak mı bütün bu anlattığın sorunları yaşıyorsun? GPU kullanımda mı?

• quote:

Render da yüzde kac oc yaparsanız o kadar hızlanır işlem. Oyun gibi değil doğru orantılı. Mesela yüzde 30 mhz artısı oldu yüzde 30 hızlanır. O yüzden render da oc olmazsa olmaz diyorum ben. Ha oyun için atıyorum 4.5 te stabildir siz 4.2 yaparsınız voltaji da olması gerekenin biraz üzerinde verirseniz zaten stabilite sorunu kalmaz. Stabil olacak diye abartmaya gerek yok. En kötü bir iki deneme yaparsınız stabil ayarı bulunca ilerideki bütün işlemler için hız kazanmış olursunuz.

o.c yaptığınız zaman bazen çekirdekler kapanabiliyor böyle bir durum renderda ciddi sıkıntılara yol açmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative13

quote:

o.c yaptığınız zaman bazen çekirdekler kapanabiliyor böyle bir durum renderda ciddi sıkıntılara yol açmaz mı

Aynen öyle... 1saniyelik çekirdekteki kararsızlık 20 saatlik projeyi çöpe atmanı sağlayabilir... o yüzden 4590 değil 4690 8320 değil 8350 yani frekansı zaten yüksek olan işlemciler alınmalı... 8320 ile 8350 arasında ciddi farklar var 4770 ile 9590 arasındada uçurum var... ikinci el 3930k stok değerlerde yeterli gelecektir tatmin edici sonuçlar yakalayacaktır :) 6 çekirdek 12thread oluşu onu renderda alınabilir kılıyor ayrıca 4930k yerine 3930k almak daha mantıklı aralarında performans farkı yok denecek kadar az ve tercih sebebi ivy bridge işlemcinin daha az ısınıyor olması... soğutucudan kâr elde edilebilir 150 liralık tpc812 yeterli gelecekken mecburen cnps12x yada h100i tarzı bişey alınması gerekecek 4930k'ya... 75derecenin üzerinde uzun süre kalırsa çarpan düşürür işlemci... buda işlemin uzamasına sebebiyet verir...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.