29 Şubat 2028'e mesaj bırakın.
Bugün 29 Şubat. 4 yılda bir görebileceğimiz bir gün.
4 yıl sonrasına, 29 Şubat 2028'e mesaj bırakalım.
( Bir önceki konuya gitmek için (29 Şubat 2020) : https://forum.donanimhaber.com/29-subat-2024-e-mesaj-birakin--142209576 )
1-Şuan ne durumdasınız, hayat nasıl gidiyor?
2-Hayatınızda neleri değiştirmeyi istiyorsunuz, gelecek için hedefleriniz, planlarınız nedir? 29 Şubat 2028'de ki kendinize soru soruyormuş gibi de yazabilirsiniz.
Önceki konuda olduğu gibi yine 2 soru üzerinden cevaplayalım istedim. Tabi istediğiniz şekilde mesaj yazmakta özgürsünüz.
Ben başlıyorum :
Şuan, bir önceki 29 şubat konusunda yazdığım hedef ve isteklerimin gerçekleşince mutluluk getirmediğini anlamış oldum. Hayat yine mok gibi. Hedefler gerçekleşse bile sürekli bi stres ve endişe var bilemiyorum.
29 Şubat 2028'de ki kendime soruyorum :
Evlendin mi?
Tamam iş buldun, peki zengin oldun mu?
Yurt dışına çıktın mı?
Yaşama isteğin, hayat enerjin halâ bitik mi?
Kaybetmekten korktuğun şeyler var, bunlar yaşandı mı?
Takvim hatırlatıcısını da ekledim
Termal macun yerine termal pad kullanmak?
Merhaba, piyasada satılan çok kaliteli termal pad'ler gördüm. 12.8w/mk falan. Yani tek anladığım değer bu iletkenlik değeri. Bunlardan alıp kullananlar oldu mu hiç. Macun'a göre avantajlı mıdır? Macun kuruyup özelliğini yitiriyor belli bir süre sonra. Termal pad'de böyle bir şey olmayacağını düşünüyorum herhangi bir dezavantajı yok ise kullanmak mantıklı mı? Hem ekran kartında hem işlemcide.
Teşekkürler.
Dahili bluetooth devre dışı bırakma?
Merhaba, m2 bluetooth var pc'de ama anteni olmadığı için çekmiyordu bende tp link'in usb olan bluetooth'undan aldım. Driver'ini yüklerken dahili bt aygıtını devre dışı bırak diyor. Yani m2 olanı devre dışı bırak diyor. Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıyorum ama driver'i yüklerken tekrar aktif oluyor ve driver yine yüklenmiyor aynı uyarıyı veriyor. Bu m2 bt'yi nasıl devre dışı bırakırım. Sökmek istemiyorum çünkü hem wifi hem bt. wifi az da olsa çekiyor iş görüyor bazen. Bu dahili bt cihazı cmd'den falan komple devre dışı bırakma şansımız yok mudur aygıt yöneticisinden olmuyor
Tablet mi, Notebook mu?
Merhaba özetle şöyle söyleyim aşağıdaki tableti almak istiyorum fakat kılıfı, klavyesi falan derken 4500 TL'yi buluyor. Notebook'lara bakıyım dedim çok seçenek yok bu fiyatlara zaten en ucuz notebooklar 4000 TL'den başlıyor ismi bilinmeyen markalar. Linkini koydum.
Notebook ekranı daha büyük. Ram'de ve depolamada tablet daha iyi. İşlemcide hemen hemen eşit performans. Sizce ne yapmalı? Amaç film izlemek, makale okumak vs.
Yani windows ve android farkında ne gibi avantajlar dezavantajlar olur, tabi birde performans. Yukarıda kağıt üzerinde ki verilerle şu iyi bu kötü dedim ama pratikte işlemci, ram performansı nasıl olur?
Teşekkürler.
Tablet
Notebook
Ekran kartında ilginç performans düşüklüğü. (ÇÖZÜLDÜ)
Merhaba, forumdan RTX 2060 aldım. Bugün taktım pc'ye fakat bellekler yavaş. Yani mhz olarak hızı normal ama bellek bant genişliği yarı yarıya düşmüş. Yani 336GB/s olması gereken değer 168GB/s gözüküyor. 2 driver denedim düzelmedi. Zaten GPU-z'de bilgiler eksik gözüküyor. Bunun sebebi nedir bilgisi olan var mı? Performansı düşük kartın yani RTX 2060 performansı vermiyor.
Kart : Galakuro RTX 2060 1-click
Pixel fillrate değeri de normal rtx 2060'lara göre biraz düşük.
Edit : Bant genişliği düzeldi. GPU-Z eski sürümmüş. Güncel sürüm yükledim 336GB/s oldu. Performans konusunda da furmark 1080p'de 5100 puan aldı bana çok düşük geldi diğer kartlara kıyasla. Bir daha test edicem performansını.
Edit 2 : Performans sorunu da çözüldü. Riva tuner ile 85FPS limit koymuştum. Onu kaldırdım düzeldi Şuan her şey normal.
Edit : Bant genişliği düzeldi. GPU-Z eski sürümmüş. Güncel sürüm yükledim 336GB/s oldu. Performans konusunda da furmark 1080p'de 5100 puan aldı bana çok düşük geldi diğer kartlara kıyasla. Bir daha test edicem performansını.
Edit 2 : Performans sorunu da çözüldü. Riva tuner ile 85FPS limit koymuştum. Onu kaldırdım düzeldi Şuan her şey normal.
Fanı hangi yöne takmalıyım?
Merhaba, kasanın yan kapağında tam ekran kartının hizasında fan yuvası var. Evet normalde yan kapağa takılan fan kasa içine hava üfleyecek şekilde takılır. Fakat kasa içindeki havayı dışarıya üfleyecek şekilde taksam daha mı verimli olur acaba?
Fan takarsam ekran kartı ile aralarında 1 cm'den daha az mesafe kalacak. Yani takacağım fan ile ekran kartı neredeyse temas halinde olacak o kadar yakın olacaklar. Bu konuda bilgisi olanlar tecrübelerini yazarsa sevinirim.
(Kartı henüz takmadım pzt ya da salı takıcam. Ekran kartı RTX 2060. Soğutması giriş/orta seviye bir kart)
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ (MPOX) [ANA KONU]
-30 Haziran 2022 itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk Maymun Çiçeği vakası doğrulandı.
-Bu konu hem bilgilendirme, hem de MPOX ile ilgili güncel gelişmeleri takip etmek için açıldı.
UZUN ÖMÜRLÜ BİR KONU OLMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM.
2022 MAYMUN ÇİÇEĞİ SALGINI
4 Mayıs 2022 tarihinde Londra'da ilk vaka tespit edildikten sonra kısa sürede bir çok ülkeye yayılan Maymun Çiçeği Virüsü salgınıdır. 29 Nisan 2022'de Nijerya'ya (hastalığın endemik olduğu yer) seyahat ettikten sonra 4 Mayıs'ta Birleşik Krallık'a dönen bir İngiliz vatandaşında maymun çiçeği ile uyumlu semptomlar saptandı. 6 Mayıs 2022'de ilk maymun çiçeği vakası doğrulandı. 23 Temmuz 2022 tarihinde DSÖ, maymun çiçeği salgınını küresel acil durum ilan etti.
GÜNCEL TAKİP
>30 Haziran 2022 itibariyle 52 ülkede toplam 6048 doğrulanmış vaka var. 191 şüpheli vaka ve 1 tane de ölüm var. İlk ölüm Nijerya’da gerçekleşti.
>1 Temmuz 2022 günü 53 ülkede toplam 6549 doğrulanmış vaka var. (Bahamalar'da ilk vaka doğrulandı)
>3 Temmuz 2022 günü 53 ülkede toplam 6609 doğrulanmış vaka var.
>4 Temmuz 2022 günü 53 ülkede toplam 6912 doğrulanmış vaka var.
>5 Temmuz 2022 günü 54 ülkede toplam 7498 doğrulanmış vaka var. (Panama'da ilk vaka doğrulandı)
>7 Temmuz 2022 günü 58 ülkede toplam 8115 doğrulanmış vaka var. Ölü sayısı 3'e yükseldi. (Ekvador, Jamaika, Dominik Cumhuriyeti ve Slovakya'da ilk vaka doğrulandı)
>8 Temmuz 2022 günü 58 ülkede toplam 9261 doğrulanmış vaka var.
>9 Temmuz 2022 günü 60 ülkede toplam 9431 doğrulanmış vaka var. (Yeni Zelanda'da ilk vaka doğrulandı. Andorra'da ilk vaka, 2 Temmuz'daki şüpheli vaka'nın pozitif çıkmasıyla doğrulandı. İlk vaka tarihi 2 Temmuz olarak kayıtlara geçti.)
>11 Temmuz 2022 günü 60 ülkede toplam 9700 doğrulanmış vaka var.
>12 Temmuz 2022 günü 61 ülkede toplam 10431 doğrulanmış vaka var. (Rusya'da ilk vaka doğrulandı)
>13 Temmuz 2022 günü 62 ülkede toplam 11023 doğrulanmış vaka var. ??Ölü sayısı 12'ye yükseldi?? (Bosna Hersek'te ilk vaka) (Ölümlerin hepsi Afrika ülkelerinde gerçekleşti)
>14 Temmuz 2022 günü 65 ülkede toplam 11856 doğrulanmış vaka var. (Yeni Kaledonya, Hindistan ve Suudi Arabistan'da ilk vaka)
>15 Temmuz 2022 günü 65 ülkede toplam 12590 doğrulanmış vaka var.
>16 Temmuz 2022 günü 66 ülkede toplam 12963 doğrulanmış vaka var. (Barbados'ta ilk vaka)
>18 Temmuz 2022 günü 66 ülkede toplam 13421 doğrulanmış vaka var.
>19 Temmuz 2022 günü 67 ülkede toplam 14327 doğrulanmış vaka var. (Martinik'te ilk vaka)
>20 Temmuz 2022 günü 68 ülkede toplam 15398 doğrulanmış vaka var. (Kosta Rika'da ilk vaka)
>21 Temmuz 2022 günü 70 ülkede toplam 15929 doğrulanmış vaka var. (Tayland ve Katar'da ilk vaka)
>22 Temmuz 2022 günü 72 ülkede toplam 16651 doğrulanmış vaka var. (Monaco ve Bermuda'da ilk vaka)
>23 Temmuz 2022 günü 72 ülkede toplam 17186 doğrulanmış vaka var. DSÖ, ÖLÜ SAYISININ BUGÜN İTİBARİYLE 5 OLDUĞUNU DOĞRULADI. Afrika ülkelerinden yeterli ve doğru bilgi gelmediği için ölü sayısı yine de halâ şüpheli. 23 Temmuz 2022 tarihinde DSÖ, MAYMUN ÇİÇEĞİ SALGININI KÜRESEL ACİL DURUM İLAN ETTİ!
>25 Temmuz 2022 günü 74 ülkede toplam 17598 doğrulanmış vaka var. (Japonya'da ilk vaka)
>26 Temmuz 2022 günü 74 ülkede toplam 18971 doğrulanmış vaka var.
>27 Temmuz 2022 günü 74 ülkede toplam 19787 doğrulanmış vaka var.
>28 Temmuz 2022 günü 74 ülkede toplam 21141 doğrulanmış vaka var.
>29 Temmuz 2022 günü 75 ülkede toplam 22262 doğrulanmış vaka var. Ölü sayısı 7'ye yükseldi. (Filipinler'de ilk vaka) (İspanya ve Brezilya'da maymun çiçeğinden ilk ölüm gerçekleşti)
>31 Temmuz 2022 günü 77 ülkede toplam 22896 doğrulanmış vaka var. Ölü sayısı 10'a yükseldi. (Uruguay ve Karadağ'da ilk vaka)
Salgın hakkında önemli bir gelişme olmadığı sürece güncel vaka sayılarını bundan sonra haftada bir yazacağım.
>5 Ağustos 2022 günü 86 ülkede toplam 28.075 doğrulanmış vaka var. Ölü sayısı 11'e yükseldi. (Peru'da ilk ölüm)
>12 Ağustos 2022 günü 93 ülkede toplam 35.100 doğrulanmış vaka var. Ölü sayısı 114'e yükseldi. Afrika ülkelerinde ki ölü sayısı kesin olmamakla beraber veriler arasına eklendi. (Virüs Grönland'a da sıçradı)
>18 Ağustos 2022 günü 95 ülkede toplam 40.220 doğrulanmış vaka var. 7216 şüpheli vaka var.
>25 Ağustos 2022 günü 102 ülkede toplam 47.001 doğrulanmış vaka var. Ölü sayısı 116'ya yükseldi. Türkiye'de ki vaka sayısı 11'e yükseldi.
>3 Eylül 2022 günü 103 ülkede toplam 52.706 doğrulanmış vaka var. Ölü sayısı 122'ye yükseldi.
>10 Eylül 2022 günü 103 ülkede toplam 57.206 doğrulanmış vaka var.
>16 Eylül 2022 günü 105 ülkede toplam 61.333 doğrulanmış vaka var.
>17 Ekim 2022 günü 107 ülkede toplam 73.087 doğrulanmış vaka var. Ölü sayısı 136'ya yükseldi.
>31 Ekim 2022 günü 108 ülkede toplam 77.092 doğrulanmış vaka var. Ölü sayısı 200'e yükseldi. Türkiye'de ki vaka sayısı 12'ye yükseldi.
>28 Kasım 2022 günü 109 ülkede toplam 80.850 doğrulanmış vaka var. Ölü sayısı 226'ye yükseldi. DSÖ, maymun çiçeği için artık tercih edilen ismin "mpox" olduğunu duyurdu.
>13 Ağustos 2024 günü Maymun Çiçeği salgını sebebiyle Afrika kıtasında halk sağlığı acil durumu ilan edildi.
>14 Ağustos 2024 günü Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği salgınını tekrar küresel acil durum ilan etti. (İlk küresel acil durum : 23 Temmuz 2022)
>15 Ağustos 2024 günü Afrika kıtası dışındaki ilk maymun çiçeği vakası İsveç'ten bildirildi.
>17 Ağustos 2024 günü T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Maymun Çiçeği rehberi yayımlandı. (Maymun çiçeği rehberi için tıklayınız)
>26 Ekim 2024 günü Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği salgını ile ilgili 41'inci durum raporunu yayınladı. (Rapor'a gitmek için tıklayınız)
Maymun Çiçeği Türkiye'de, İlk vaka doğrulandı.
Bugün itibariyle ilk maymun çiçeği vakası Türkiye'de doğrulandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini duyurdu. Hastanın 37 yaşında olduğu, bağışıklık sistemi yetersizliği yaşadığı da açıklandı. Tecrit edilen hasta İstanbul'da tedavi görüyor.
Şuanda 52 ülkede toplam 5635 vaka var.
İstanbul Sultangazi'de ellerinde yara çıkan iki kişi ve bir arkadaşları maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alındı.
Şüpheli vakalar, eczaneden ilaç istemeleri üzerine tespit edildi.
DHA'ya konuşan Sultangazi Habibler Caddesi'nde bulunan eczacı Esra Koca, "Afgan 2 kişi geldi. Ellerini gösterdiler, ellerinde yuvarlak tohuma benzeyen yaralar vardı. 'Bir saniye' dedim, doktor birini aradım" dedi ve ekledi:
"Doktor fotoğraf çekmemi söyledi. Fotoğraflarını çektim, doktora attım.
"O da yetkililere haber vermiş. Hastalık maymun çiçeği olabilir diye şüphelendik.
Merhaba, babam diyaliz hastası. Aynı zamanda kalp hastası. Diyaliz hastalarının diyalize girdikleri kolunda fistül düzeneği olur bilen bilir. Damarlara bir operasyon yapılır fistül açılır. Babam'da sağ koldan giriyordu 14 yıldır. Son 3-4 gündür kolu inanılmaz derecede şişti ve kızardı. İkinci bir kol çıktı adeta çok fazla bir şişkinlik vardı ve sertleşti kolu. Devlet hastanesine gittik dün sabah, oradan şehir hastanesine yönlendirdiler. Kan pıhtılaşması olabilir ve beyine giderse ölüme yol açabilir dediler. Acil olarak şehir hastanesine gittik.
Şehir hastanesinde sadece kan aldılar. Hiç bir işlem yapılmadı. Antibiyotik bile yazılmadı. Sadece kan aldılar. Kalp ve damar cerrahisi doktoru oturduğu masa başından tahlillere göre dediği şey "Bu kol ile diyalize giremez" olmuş. Sonrasında da Kalp ve damar cerrahisine yönlendirip "kateter takılması lazım" dedi. Kendisi kalp ve damar cerrahisi doktoru ve bizi kalp ve damar cerrahisi doktoruna yönlendirip kateter takılması lazım diyor, şaka gibi. (Kateter : göğse açılan damar yolu, ve 15 dakikalık bir işlem). Evet sabah gidilen hastaneden hiç bir şey yapmayıp saat akşam 4 gibi taburcu ediyorlar. Evet hiç bir şey yapmayıp "kateter takılması lazım" deyip taburcu ediyolar. Bu kol ile de diyalize giremezsin diyor doktor. Kalp ve damar cerrahisi doktorun kateter açması gerekiyor ama bunu kendisi söyleyip taburcu ediyor. Bir antibiyotik bile yazmıyor.
Arkadaşlar bir diyaliz hastası haftada 3 kere diyalize girer. 1 kere bile girmezse ölür. Öyle 1-2 gün ertelenebilecek bir şey değil. Hatta yeri gelir diyaliz günü gelmeden rahatsızlanırsa diyalize gidebilir. Çok su tüketir ya da terleyemez ise gününden önce girmesi gerekir. Böyle çok ölüm vardır. Yani bırakın ertelemeyi özellikle bayramlarda çok fazla tatlı ve su tüketiminden dolayı rahatsızlanıp diyalizden dün çıkmasına rağmen ölen insanlar vardır. Bu yüzden diyaliz hastaları her şeyi tüketmez dikkatli yer içer.
Dün yani perşembe akşam eve geldik ve bugün yani cuma diyalize girmesi gerekiyor. Alelacele diyalizi aradık, diyalizin de anlaşmalı olduğu bir özel hastanede var bu sabaha randevu aldık ve 2000 TL karşılığı kateter takıldı ve bugün diyalize girdi. Normalde 4000 TL olduğunu söyledi özel hastane. Babam memur ve sigortası var haliyle. Fakat koskoca şehir hastanesi bir kateter bile takmadan nasıl yollayabilir hastayı. Diyaliz ertelenebilecek bir şey değil. Hiç bir tavsiye bile vermeden yol göstermeden kateter takılmalı deyip taburcu ettiler. Bizi kendi çaremize bakmaya ittiler. Binlerce hasta kapasitesi olan şehir hastanesi bir kateter takamıyor mu?
Her konuda başımızın çaresine bakmaya çabalıyoruz millet olarak ama sağlık konusunda hizmet alamıyorsak ve özel hastanelere mecbur kalıyorsak artık kendimi hiç güvende hissetmiyorum. Sağlık sistemine güvenemeyecek miyiz?
Düzenleme : Sağlık bakanlığına ve cimer'e şikayet ettik. Bir sonuç çıkmaz muhtemelen ama belki sonra ki hastalar için düzeltirler bu saçmalığı. Buraya da konu açmak istedim.
Kolunun şuan ki hali (Sürekli soğuk kompres yaparak şişliğini biraz olsun aldık, dün'e göre daha iyi) :
Düzenleme 17 nisan : Kateteri hallettik ama kol iyice enfeksiyon kaptı. Şişlik çok arttı. Sebebi enfeksiyon ve hangi hastaneye gidersek gidelim biz bir şey yapamayiz deyip şehir hastanesine yönlendiriyolar. Şehir hastanesine gidicez tekrar umarim enfeksiyon için bir şey yaparlar artık.
İlgi Alanları: Donanım
Son Giriş: 5 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.209
İkinci El Bölümü Mesajları: 127
Konularının görüntülenme sayısı: 133.689 (Bu ay: 1.936)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8.480 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware