İlginç bir konu. Bulunduğum sitede Superonline fiber altyapısı var. Yaklaşık 17 senedir bu altyapı üzerinden internet kullandım. Son 2 yıldır, Superonline altyapısını kullanan Millenicom'dan alıyorum hizmeti. İlk 6 ay sorunsuz gitti. Ancak sonra, takriben 2023 başında kesilmeler başladı. İnternet kesiliyor, bazen birkaç saatte, bazen ise 1-2 günde geri geliyordu. Tabi bende kesildiğinde, bizim bloktaki diğer 24 dairede Superonline kullanan herkesin kesiliyordu. Ama diğer bloklarda oturan kullanıcılarda bir sorun yok. Onlar kullanmaya devam ediyorlardı. 2023 Mayıs ayı gibi karşı komşumun şikayetiyle (kendisi Superonline abonesi) binaya bir Superonline teknik servis elemanı geldi. Bodrum kattaki switchin arıza olduğunu, bunun değiştirilmesi gerektiğini, merkeze haber vereceğini söyleyip gitti. Üzerinden 1 yıl geçti ama o switch maalesef değiştirilmedi. Kör topal internet kullanmaya çalışıyoruz. Kesintilerin sıklığı giderek artmaya başladı. Haftada bir kesiliyordu internet. Coluk çocuk ödev falan yapamıyor, bizim bir işimiz varsa cep telefonundan görmeye çalışıyorduk falan. 18 Kasım 2023 Cumartesi günü yine kesilmişti internet. Millenicom müşterisi olduğum için ben zaten teknik servis çağıramıyordum. Superonline abonesi olan kapı komşumun şikayetiyle akşam 18:00 civarı bir Superonline yetkilisi geldi. Ben, komşum ve gelen yetkili switchin olduğu yere indik. Ben sorunu detaylı bir şekilde anlattım. Superonline çalışanı beni dinledikten sonra aynen şöyle dedi: - Abi sen Millenicom müşterisisin. Senin sorunun beni alakadar etmez. Beni çağıran bu abi (komşumu göstererek) dedi. Şaşkınlıkla adama bakarken, komşum da "arızalar aynen demin anlatıldığı gibidir" dedi. Bunun üzerine SOL çalışanı bana "ben şimdi abinin işini halledicem, kendisine switchi bypass edip direk hat bağlayacağım" dedi. "Peki benim sorunum, ve hatta blokta diğer Superonline kullanıcılarının sorunu ne olacak" diye sorduğumda sırıtarak "abi sen de bana bir sakal atarsan senin sorununu da çözeriz" diyerek benden ücreti mukabili kullandığım interneti kullanabilmem için alenen RÜŞVET istedi. Kendisine rüşvet vermeyeceğimi söyledim ve daireme çıktım. O çalışan, komşumla beraber aşağıda kaldı. O gün o kişi aşağıda ne yaptı bilmiyorum, ama ondan sonra internetimiz 1-2 ay kesintisiz çalıştı. Ama akabinde kesintiler bende ve tüm blok kullanıcılarında tekrar başladı. Yaklaşık haftada bir oluyor, yukarıda da yazdığım gibi bazen birkaç saat, bazen birkaç gün sürüyor. Millenicom'un zaten yüz yüze konuşacağınız bir arıza servisi yok. Whatsapp hattından yazıştığımızda ise müşteri temsilcisi altyapının Superonline'a ait olduğu, dolayısıyla Millenicom olarak yapacakları bir şey olmadığını yazıyor bana. Para almaya geldiği zaman aslan kesilen Millenicom, sorunlarda ise topu Superonline'a atıp işin içinden sıyrılıyor, "ne halin varsa gör" diyor. Şu an bu yazıyı mobil internetimi kullanarak buraya gönderiyorum. Dün akşamdan beri hizmet yok. Ne zaman geleceği de meçhul. Binadaki switchi değiştirmeyip 1.5 yıldır eziyet çektiren Superonline'dan ve bu kötü hizmeti değiştirmek adına hiçbir şey yapmaya yanaşmayan Millenicom'dan şikayetçiyim. Bu firmalardan uzak durmanızı öneririm. |
Bildirim