Şimdi Ara

1,5 yıldır piyano çalıyorum. Fantaisie Impromptu'yu ekledim Chopin'den. (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
9
Favori
8.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lucius Julius

Yıllardır seninki gibi kanalları izliyorum ama bir türlü başlayamadım şunu düzgün çalmaya :/
    Piyanist OST'yi çalışını çok beğendim.

https://www.youtube.com/watch?v=iLtMY-BJHgk
    Şunu da çalabilir misin mesela, birde senden dinleyelim

Teşekkür ederim arkadaşım, beğendiğine sevindim.

Kısa süre içinde oturup uğraşabilir miyim bilemiyorum lakin ileride deneyebilirim. Malum iş güç aile bir yandan, piyanoya çok da fazla vakit kalmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

gymnopedie no:1 çalar mısınız hocam

Bir ara dinlemiş olacağım ki melodiyi tanıdım. Adını bilmiyordum. Listeme alayım, çalarım herhalde ilerleyen zaman içinde.
  • elinize sağlık diğerleri gibi piyanistide çok güzel çalmışsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. eneox

elinize sağlık diğerleri gibi piyanistide çok güzel çalmışsınız

Teşekkür ederim arkadaşım. Beğendiğine sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

yenileri gelecek mi
  • quote:

quote:

quote:

yenileri gelecek mi

Elbette. Bir aksilik olmazsa yarın bir video paylaşmayı düşünüyorum. Bu konu 'konu dışı'ndayken daha seri paylaşımda bulunuyordum, malum müzik bölümünde piyano müziğiyle ilgilenen pek yok.

Bir süre önce Beethoven'dan Für Elise'yi paylaşmıştım. Burada paylaşmadım linkini, bu vesileyle onu da paylaşmış olayım.

https://www.youtube.com/watch?v=l_Tc_RBzMAU

• quote:

quote:

quote:

yenileri gelecek mi

Aksilik bu ya, iş güç baskın çıktı plansız. Neyse ki şimdi bir video yükleme fırsatım oldu.

Frederic Chopin - Fantaisie Impromptu (Op. 66)

https://www.youtube.com/watch?v=9YTQd1IKKBw

• Merhaba abi parçalar harika fakat gözümü asıl sanat eseri olan s&s'den alamadım umarım bir gün benim de okur bir tane. Yaklaşık bir yıldır bende piyano çalıyorum fakat en son dediğin gibi zor bir esere odaklanmaya çalıştığımda açıkçası sonuç biraz hüsran oldu.

Hedwig's Theme'in ikinci sayfasında ki sol anahtarının 32'lik notalarına bide tekrar 32'lik eşlikler eklenince sıkıntı yaşadım. Bana önerebileceğib bir parça var mı acaba? Bir de merak ettiğim şey piyanistliğimi derecelendirebileceğim bir skala var mıdır ki? İkinci soru biraz saçma olabilir, kusura bakma :)

Başarılarının da devamını dilerim harika çalıyorsun!

• Merhaba arkadaşım,

quote:

Merhaba abi parçalar harika fakat gözümü asıl sanat eseri olan s&s'den alamadım umarım bir gün benim de okur bir tane.

Umarım olur.

Alıntıları göster diye kapatıyor sistem mesajlarımı. Artık 'alıntıları göster'e tıklayıver okumak için. Uğraşamayacağım şimdi düzeltmek için.

quote:

Hedwig's Theme'in ikinci sayfasında ki sol anahtarının 32'lik notalarına bide tekrar 32'lik eşlikler eklenince sıkıntı yaşadım. Bana önerebileceğib bir parça var mı acaba?

Muhtemelen henüz o seviyede seri çalabilecek aşamaya gelememişsin. Ya bu parça üzerinde o kısım üzerine yoğunlaşıp çalmayı deneyebilirsin, ya da daha kolay parçalarla çalma yetini geliştirebilirsin.

İlk aklıma gelen Czerny'nin 'İlk eğitim koçu' (Erster Lehrmeister) oldu. Op. 599. Bu opusta 100 tane etüt var, çok kolaydan başlayıp zora doğru ilerliyor. Bu etütleri düzgün çalmaya çalışıp pratik yaparsan parmakların ve kolun da hızlanacak ve güçlenecektir.

http://imslp.nl/imglnks/usimg/2/24/IMSLP120580-PMLP08821-czerny_599.pdf

Moderasyona not: Eser sahibinin ölümünü müteakip 70 yıl geçtikten sonra eserleri üzerindeki telif hakkı kalkar. Bu vesileyle bu paylaşım tamamen yasaldır. 

quote:

Bir de merak ettiğim şey piyanistliğimi derecelendirebileceğim bir skala var mıdır ki? İkinci soru biraz saçma olabilir, kusura bakma :)

Hiç saçma bir soru değil. Bir enstruman çalan herkes hangi aşamada/seviyede olduğunu bilmek ister.

Klasik dışında bir değerlendirme skalası var mıdır, bilmiyorum. Lakin klasik müzik için örneğin 'Henle' matbaasının skalaları var. Örneğin en son çaldığım parça 'Fantaisie Impromptu' bu skalaya göre 9 üzerinden 7 olarak belirtilmiş.
    http://www.henle.de/de/detail/index.html?Titel=Impromptus_9235

Çaldığın bir klasik eser varsa bu skaladan seviyeni bulabilirsin.

quote:

Başarılarının da devamını dilerim harika çalıyorsun!

Çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 11 Eylül 2017; 21:31:6 >

• Klasik müzikle ilgilenen kimse yok mu koskoca forumda arkadaşlar? Karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunabilmeyi umuyorum. Konu dışı bile bu konuda aktifti. Orada paylaşım yapmak yasak malum...
  • http://www.pianoworld.com/Uploads/files/Graded_Pieces_Sorted_By_Difficulty.PDF
    Bir de şöyle bir skala var pdf olarak.

Benim de tamamını öğrenebildiğim Mozart - K331 Alla Turca 10 üzerinden seviyem 6 imiş. Onun dışında yüksek seviyelerin baş kısmını biliyorum o kadar.
    Fantasie Impromptu ise 8/10. Gerçekten güzel ve zor parça. Çoğu ev telefonun default zil sesi olmasına şaşmamalı Hızlanmak ayrı bir mesele zaten 4/3'lük ritimde.

Bu arada hocam size mesaj atmıştım. Siz de unutmuşsunuz ben de unutmuşum (bir de forum o aralar bozuktu bildirim gelmedi.) Son sorulara baksanız yeter.

Bir de benim şöyle bir sıkıntım var. Atıyorum yukarıdaki skalaya göre Level8-9(Liszt,Rachmaninoff) bir parçayı otursam, çalışsam benim için yeterli olan %85-90 doğrulukla çalarım. Ancak bunu öğrenmem 5-8 ay arası sürer. Metod çalışmaktan da nefret ediyorum. Yani ben sadece parça çalmak istiyorum, parça odaklı gidiyorum. Diğer bir deyişle örnek soruyu anlayıp konuyu anlıyorum. Birisinin konuyu anlatıp onu anlamam şekilde değil. Örnek Impromptu'da olduğu gibi 4/3'lük poliritmi ben ders sırasında değil kulaktan, deneye deneye öğrendim. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yoksa artık sıkıcı metodlara gömülüp bire bir derslere bi göz atma vaktim gelmiş midir?

• 1.5 yilda chopin coverlamak? Ustadim size saygi duydum.

Revolutionary de coverlar misiniz en zor chopin etutlerinden biri bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coreytoddgray

1.5 yilda chopin coverlamak? Ustadim size saygi duydum.

Revolutionary de coverlar misiniz en zor chopin etutlerinden biri bence

Teşekkür ederim.

Geçenlerde sol eli kuvvetlendirme amaçlı başladım 10/12'ye. Ne kadar sürede bitiririm, henüz bir takvim belirlemedim. Aynı güzellikte bir prelüdü de var Chopin'in Op. 28 No. 3, onunla da uğraşıyorum. Onu herhalde daha önce tamamlarım...
  • Serdar kullanıcısına yanıt
    kolay gelsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorkemq

http://www.pianoworld.com/Uploads/files/Graded_Pieces_Sorted_By_Difficulty.PDF
    Bir de şöyle bir skala var pdf olarak.

Benim de tamamını öğrenebildiğim Mozart - K331 Alla Turca 10 üzerinden seviyem 6 imiş. Onun dışında yüksek seviyelerin baş kısmını biliyorum o kadar.
    Fantasie Impromptu ise 8/10. Gerçekten güzel ve zor parça. Çoğu ev telefonun default zil sesi olmasına şaşmamalı Hızlanmak ayrı bir mesele zaten 4/3'lük ritimde.

Bu arada hocam size mesaj atmıştım. Siz de unutmuşsunuz ben de unutmuşum (bir de forum o aralar bozuktu bildirim gelmedi.) Son sorulara baksanız yeter.

Bir de benim şöyle bir sıkıntım var. Atıyorum yukarıdaki skalaya göre Level8-9(Liszt,Rachmaninoff) bir parçayı otursam, çalışsam benim için yeterli olan %85-90 doğrulukla çalarım. Ancak bunu öğrenmem 5-8 ay arası sürer. Metod çalışmaktan da nefret ediyorum. Yani ben sadece parça çalmak istiyorum, parça odaklı gidiyorum. Diğer bir deyişle örnek soruyu anlayıp konuyu anlıyorum. Birisinin konuyu anlatıp onu anlamam şekilde değil. Örnek Impromptu'da olduğu gibi 4/3'lük poliritmi ben ders sırasında değil kulaktan, deneye deneye öğrendim. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yoksa artık sıkıcı metodlara gömülüp bire bir derslere bi göz atma vaktim gelmiş midir?

Interval çalışması için Chopin'in Polonaise'ini (Op. 53) almıştım, sizin paylaştığınız listedeki ölçeğe göre zorluk derecesi 9 imiş, ben de neden bu kadar kastı diyorum. Özellikle giriş kısmındaki Quarte'lar baya uğraştırıcı. Lakin Liszt'in Liebestraum No. 3'ünde de Terz ve Quarte'lardan oluşan kasıcı bir bölüm var 24.cü ölçekte. O kısımda kalmış ve bırakmıştım 1 sene kadar önce. Belki bu çalışmadan sonra ona devam ederim yine.

Sorduğunuz soruya vermek istediğim cevapla iniltili bir girizgah yapayım dedim. Zira aynı his bende de var, dolayısıyla 'arkadaşım kuru kuru alıştırmalar olmaksızın pe heeeey mümkün değil!' diyecek halim yok. Metot çalışmaktan ben de nefret ediyorum. Hatta kulağa çocuk şarkısı gibi gelen etütler bana baygınlık geçirtiyor. Dolayısıyla her ne kadar faydalı olabileceğini düşünsem de örneğin Czerny etütleriyle uğraşmak içimden gelmiyor bir türlü. Dolayısıyla geliştirmek istediğim bir teknik varsa eğer, ben de hoşuma giden bir parça içindeki bir kısmı çalışmayı tercih ediyorum.

Fantaisie Impromptu'nun tamamını öğrendiğimde başlayalı henüz 6 ay olmuştu, kendileriyle 4 ay uğraştım kesintisiz. Parçadan öğrendiğim tekniğin haddi hesabı yok. 4/3'lük ritmle ilgili hiç sorunum olmadı. Kulaktan çıkardım ben de.

Parmak, el, bilek, kol kontrolü gibi konularda bir hocadan destek alınabilir. Faydasını gördüğüm neredeyse yegane konu bu aldığım dersin. Onun dışında ne öğrendiysem ben de canımın istediği parçayı çalışarak öğrendim.

Bir şey sıkıcı gelmeye başladığı anda üzerinde uğraşmayı bırakır insan. Bence gömülmeyin metot olayına canınız istemiyorsa. İstenilen parça üzerinde 5-6 ay uğraşmakla vakit kaybedilmez, zira bu süre içinde birçok şey öğrenilir.

• Hocam harikasınız,bende yeni başladım lakin çok zorlanıyorum.

Acaba Beethoven dan symphony 7 movement 2 yi çalabiliyormusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZaFLooBrect

Hocam harikasınız,bende yeni başladım lakin çok zorlanıyorum.

Zorlanmak normal, iş pes etmemekte.

Hiç denemedim. Op.13'ün 3. kısmını bitirdim, şimdi de Schubert'in 3. Impromptu'suna başladım, Op.90 No.3. Bir dinle, harika bir eserdir...
  • quote:

quote:

Hiç denemedim. Op.13'ün 3. kısmını bitirdim, şimdi de Schubert'in 3. Impromptu'suna başladım, Op.90 No.3. Bir dinle, harika bir eserdir...

Hocam çok özel değilse nasıl çalıştığınızı anlatırmısınız.

Benim nota bilgimde çok zayıftı,şimdi ilerlettim biraz.

• quote:

quote:

quote:

Hocam çok özel değilse nasıl çalıştığınızı anlatırmısınız.

Benim nota bilgimde çok zayıftı,şimdi ilerlettim biraz.

Estağfurullah, neden özel olsun...

Başlangıçta sadece sol anahtarını okuyabiliyordum o da kaplumbağa hızında, ilkokulda öğrendiğim nota bilgisi idi o da. Çabuk sıkılmama neden olduğundan çalmak istediğim parçaları dinleyerek ezberliyordum ve YouTube'dan Synthesia videolarına bakarak tuşların basılış sırasını ezberliyordum. Böyle "Für Elise"yi öğrendim mesela baştan sona bu şekilde. Video aşağıda.

https://www.youtube.com/watch?v=l_Tc_RBzMAU

Sonra bunun amelelik olduğunu fark ettim ve nota okumayı öğrenmeye karar verdim.

Şimdi ise çalmak istediğim parçayı öncelikle notalar eşliğinde YouTube'dan dinliyorum ve kuruluş şeklini anlamaya çalışıyorum, zira notalardan seviyemin üstünde ya da altında olduğunu anlamak zor gelmiyor artık. Çıktısını alıyorum yazıcıdan, koyuyorum piyanonun üstüne ve öğrenmeye çalışıyorum.

Nota okuma olayı önceden çok işkence çektiriyordu bana. Zamanla o da hızlanıyor, bilhassa parçalar karmaşıklaştıkça akorları, bir takım arpej ve benzeri kalıpları görür görmez algılıyor insan.

O yüzden bir önceki mesajımda da dediğim gibi, zorlanmak normal. İş pes etmemekte.

Sen ne üzerinde çalışıyorsun şu anda? Hangi enstrumana sahipsin?

• hocam pek 2 yıllık çalıyormuşsunuz gibi durmuyor. sanki en az 5-6 senedir çalışıyormuşsunuz gibi geldi.

günde kaç saat pratik yapıyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.