|
1.6 182 ps kuga vs 1.4 tsi 160 ps Tiguan arasında kaldım hangisini önerirsiniz
-
-
Ben eski tiguanı sevmediğim için kuga derim lakin ecoboost Motorun sıkıntıları var deniyordu ilk çıktığı dönemlerde. Şuan durum nedir biraz araştırın. İkisi de üzmez bence ikisi de güzel yakar. Tiguan bir miktar daha az yakabilir max 1 litre farkeder -
ben olsam dusunmeden kuga alirdim ...2. el vw de ne cikacagini bilemezsin -
Ford ustasına sordum 4x4 kugaya 1.6 motora girme dedi. Ya 1.5 yada 2.0 tercih etmemi söyledi aklım karıştı -
Hocam 1.6 ecoboostta su kaçağı neticesinde hararet ve motor derdi var. 1.4tsi 160 da düşük devirde yüklenince kol çıkarma olabiliyor. İki motorunda dertleri piyasada ustalar tarafından iyi biliniyor. 1.5 ecoboostta hararet sorunu yok. 1.6 ecoboost serviste geri çağırılmış ve güncellenmiş olması lazım. Kayıtları kontrol edebilirsiniz.
İkisinde haldex 4x4 sistemi var. Kuga sanırım 3. Nesil haldex, vw modele göre 3/4 nesil olabilir. İkisinde de şanzıman sorun çıkarabiliyor.
Sakin kullanırsanız temiz bakımlu araç bulursanız iki modelde de ciddi sıkıntı yaşamazsınız muhtemelen.
Tiguanın bagajı biraz ufak kalıyor. Kugada bagaj baya geniş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Eylül 2024; 0:59:12 > -
Peki bu fiyatlarda 4x4 sorun çıkarmayan öneriniz var mıdır?
-
1.6 cdti Kia ceratoya karar verdim. Concept+ 2017 -
quote:
Orijinalden alıntı: cig.demPeki bu fiyatlarda 4x4 sorun çıkarmayan öneriniz var mıdır?
Sorun çıkarmaz çok iddialı olur ama kısmen sorunsuz Sportage olabilir. Belki Vitara.
-
arkadaşımda 160'lık passat var. çok memnun o motordan.
tiguan ve kuga karşılaştırılamaz bile. kuga'nın 2. eli de çok zayıf. ilerde satarken çok zorlanırsın ama tiguan 20 yaşında da olsa ittirirsin birilerine. 20 yaşında golf aldığı için ağzı kulaklarına varmıştı arkadaşın. sonra çok da kolay satmıştı şaşıp kalmıştım.
-
1.4 tsi turbocharger olanlarından uzak durun. 122 125 140 ve 150 olanları daha sorunsuz, 160+ olanlar turbochargerlı sıkıntı cıkarıyor
-
Hocam 1.4tsi 160 da forged kol-piston ile sorun büyük ölçüde çözülüyor aslında. Yani motoru modifiye ederdeniz ciddi biçimde sorunsuz hale geliyor ve ömrü uzayabiliyor.
Bkz.1Aydelen Otomotiv Özel Servisyoutube1.4 TSI 160 HP Piston Kırma , Çatlatma ve Nedenihttps://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=UJb0pkNInc4
Videoya gelen yorumlarda LSPI/avans ayarı ile ilgili güzel bir yorum da var. Yorumda ek olarak oktan yükseltici/alkol kulkanımındna bahsedilmiş.
Biraz araçtan anlayan biri için fiyatına göre başarılı araçlar. Temiz bulunursa, hele birde tanıdık güvenilir usta varsa alınabilir. Ancak bilgisiz, tecrübesiz yada vakti olmayan biri için problem olabilir.
En tecrübesiz arkadaş bile aracı biraz devirli kullanırsa büyük ölçüde problem yaşamaz.
Ek: Düzeltme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Eylül 2024; 15:41:12 >
-
Sorunsuz araç pek yok piyasada. Yani tüm araçlarda illaki 1-2 kronik vardır. Araç konusında bilinçlenmek, riskleri bilmek daha önemli. -
hiç sormadım arkadaşa ama bir de dizel passat almıştı. onu sattı bu 160'lıkla devam ediyor, çok memnun. sanırım gidişi çok hoşuna gidiyor. yanlış bilmiyorsam bunlarda hem turbo hem kompresör vardı.
-
Evet hocam çift besleme. Passat ve CC de baya güzel süzülüyor 160lık lar. -
1.4 tsi 160 yerine 150 bg olan sadece turbo motor olanı daha sorunsuz
Kuga da 1.6 yerine mutlaka 1.5 almak lazım şanzıman da sıkıntı yok yalnız 1.6 larda 5-6 vites geçişlerinde kararsız çalışıyor -
Mondeolardaki 1,5 ecoboost motor ile aynı ise, ilk çıkanlarda kronik blok çatlağı sorunu var,
-
Hepsinde olmasa da haklısınız bir de öyle bir sorun var -
5 yil kuga kullandim 2013-2018 , cok yakmasi disinda hic problem yasamadim
-
Amerikan üretim bloklarda problem var sanırım. Bizde amerikan blok satıldı mı? -
4x4 Suzuki Vitara bak, o bütçede en mantıklı 4x4 o olur.
Benzer içerikler
- 1.4 multiair motor nasıl
- yetkili serviste airbag değişimi
- kia cerato kronik sorunlar
- insignia 1.6 cdti
- fluence en tutulan modeli
- uçan araba fiyatları
- renault arkana fiyat
- renault logan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X