Şimdi Ara

1.6 hdi tamamı şehiriçi yakit tuketimi (bayagi iyi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz88

Estağfurullah. Kandırıyor demedim zaten, fakat yanıltıcı değerler. Bakın bi üstteki arkadaş İstanbul ve mazot fiyatı durumuna göre iyi değer demiş. Şimdi bu araba mesai saatleri içerisinde kullanılsa ve çevreyolu, Mahmutbey, Levent, Maslak, Kadıköy, Göztepe, Maltepe civarında bi tur atıp gelse 5.4 u rüyasında görür ancak.

Forumda TSI kullanıcıları vardı bi ara, İstanbul içi 5 6 yakan, ancak bu hızda yakar o da. Ben de 1.2 TSI Leon sahibiyim 6.9 a kadar düştüm, düştüm ama bu benim tarzım değil, genelde 7.5 litredir.

Benim de 1.6hdi hız ortalamam depoda 30-35 çıkıyor çünkü ev iş arası 50km. Normalde servisle gidiyorum ama servisi kacirirsam veya arabayla isim varsa Beylikdüzü -Sariyer git gel 100km. 50km yolu sabah 6.30 - 8:45 aralığında görebiliyorum. Saç baş yolduracak cinsten mi bence değil beden çünkü dönüşte Sarıyer Hacıosman - itu Maslak arası tam tamına 1 saat 15dk da gecebiliyorum çoğu zaman. Sanırım 4km yol. Beylikdüzü'ne varmak böylece bazen 3 bazen 3 buçuk saat sürüyor. İşte bu saç baş yoldurtan cinsten.. şimdi bu şekilde gidildiğinde mesela basın ekspres sonrası trafik akıyor ve 100km hızlara ciksbiliyorsun ortalama hız da yükseliyor haliyle..

Ancak toplamda 100km yolu 5-6 saatte aliyorsam. Tam olarak trafiğin yoğun olduğu saatte o lanet olası yolda oluyorsan. ALLAH AŞKINA bana bu yanıltıcı demeyin. HDI az yakıyor. Benim ortalama hizim şuan 36km ve ortalama değer 5.6lt. 450-500 km ortalaması bu.

Ha ben Sarıyer'de otururken de böyleydi ortalamam. O zaman sorun kısa mesafe idi. 8km de kontak kaoatiyordum. 2km de kontak kapatiyordum. Ama 5 yılda 7lt yaktığını görmedim arabanın. 1600kg boş ağırlıklı bir araç.

308 gerçekten çok ağır bir araç. Buna rağmen bu ağırlıkta yakıt değerleri çok güzel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

35 km ortalama hız ve İstanbul şehir içi? Ben hangi şehirde yaşıyorum da ortalama hız 22 yi geçmedi hiç.

Böyle yapmayın, insanları yaniltiyorsunuz. İstanbul şehir içi referans değer değil bu. Başakşehirde, İkitellide, Avcılar'da oturan veyahut hiç trafik olmayan saatlerde yola çıkan adam İstanbul şehir içi diye bilgilendirme yapmasın.

İstanbul da yaşamıyorum bilgilenmek amacıyla soruyorum, istanbulda en ölümcül trafik nerde? Ortalama hiz kac oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

quote:

Cactus auto6r mi? Bir de kaç kg?

17 jant olması etki ediyor olabilir. Bir de ağır araç gerçekten.

İsmi etg6 aynı mantıkla çalışıyor ama yazılım muhtemelen farklı. Ağırlığı ise 1050 kg civarı.
    Benim araçta 17 jant

Ciddi ağırlık farkı var gerçekten.

Sizin aracınız nedir ve tüketim değeri nasıl?

2013 308. Şu an 5,7 gösteriyor ama artacaktır yavaş yavaş. Kısa mesafe gerçekten çok kullanıyorum. Büyük ihtimal tüketim değerinin yüksek olması bundan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum ama 308 ile rekor kıranları görünce sürüş stilimde de hata var mı diye sormadan edemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cactus auto6r mi? Bir de kaç kg?

17 jant olması etki ediyor olabilir. Bir de ağır araç gerçekten.

İsmi etg6 aynı mantıkla çalışıyor ama yazılım muhtemelen farklı. Ağırlığı ise 1050 kg civarı.
    Benim araçta 17 jant

Ciddi ağırlık farkı var gerçekten.

Sizin aracınız nedir ve tüketim değeri nasıl?

2013 308. Şu an 5,7 gösteriyor ama artacaktır yavaş yavaş. Kısa mesafe gerçekten çok kullanıyorum. Büyük ihtimal tüketim değerinin yüksek olması bundan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum ama 308 ile rekor kıranları görünce sürüş stilimde de hata var mı diye sormadan edemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

35 km ortalama hız ve İstanbul şehir içi? Ben hangi şehirde yaşıyorum da ortalama hız 22 yi geçmedi hiç.

Böyle yapmayın, insanları yaniltiyorsunuz. İstanbul şehir içi referans değer değil bu. Başakşehirde, İkitellide, Avcılar'da oturan veyahut hiç trafik olmayan saatlerde yola çıkan adam İstanbul şehir içi diye bilgilendirme yapmasın.

İstanbul da yaşamıyorum bilgilenmek amacıyla soruyorum, istanbulda en ölümcül trafik nerde? Ortalama hiz kac oluyor

Neredeyse D 100 ün her noktası, D 100 bağlantı yolları, otoban bağlantı yolları, sanayi bölgeleri. Bir de metro inşaatları başladığından beri trafik olmayan yollar kilit.

Mesela ben imeste çalışıyorum, İçerenköy de oturuyorum. Ev iş arası 6 km, işim yoğun olduğu için akşam 9 da çıkıyorum, trafik olmuyor. Ama bazen akşam 9 da bile saç baş yolduran trafik oluyor. Hele akşam 6 da çıkarsam yandı gülüm keten helva, o 6 km yol 45 dakika sürüyor. Çamlıca gişelerden otoban bi tıkanıyor, taa Kayışdağı gümrük kilit. Çamlıca gişeler ve Kayışdağı gümrük birbiriyle hiç alakası olmayan bölgeler aslında.

• Ortalama hız şehiriçi için biraz yüksek ama güzergahınız çevre yolu üzerinde ise "Aman, kalabalık yolları kullanayımda ortalama hızı düşüreyim" diyecek haliniz yok:) 1 depo ile 1000 km nin üzerinde yol gitmenin keyfi başkadır sanırım.

• Bu eski 110luk hdi'ler 112/115lik ehdi'lerden ekonomik zannedersem. Genelde ş.dışı 120 ike 5.2 yakıyor ehdi.
    İyice kasarak bugün safranbolu-amasra git gel bunu yapabildim:
    1.6 hdi tamamı şehiriçi yakit tuketimi (bayagi iyi)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 km hız İstanbul şehir içi

Ben nerdeyim o zaman içinin içinde miyim ki 13 ile 17 km arası değişiyor ortalama hız

• Ortalama hızınız yüksek. Ben size yeni 308 için 3.8lt yaktığımın fotosunuda atabilirim fakat yanıltıcı olur. Şehir içi ışık görmeden alt geçitlerden yapılan ortalama olur.

Dizel araçlar reel kullanımda 5.5 6 dan aşağı düşmez. Yoğun trafikte dahada artar. Hatta bu bütün turbo araçlar için geçerlidir.

Size turbo bi arala arada 5lt ye kadar fark olan tüketimler verebilirim, aynı araç aynı şehir aynı yol ama farklı zamanlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Ortalama hızınız yüksek. Ben size yeni 308 için 3.8lt yaktığımın fotosunuda atabilirim fakat yanıltıcı olur. Şehir içi ışık görmeden alt geçitlerden yapılan ortalama olur.

Dizel araçlar reel kullanımda 5.5 6 dan aşağı düşmez. Yoğun trafikte dahada artar. Hatta bu bütün turbo araçlar için geçerlidir.

Size turbo bi arala arada 5lt ye kadar fark olan tüketimler verebilirim, aynı araç aynı şehir aynı yol ama farklı zamanlarda.

5.5 6 demissinizde konunun ilk mesajina bakarsaniz pompa olcumu 5.8 zaten

Aciklamasini yaptim bu tamami sehirici kullanim ve oyle 3.8 cikartilabilecek kisa olcumde degil son 1000 km pompa olcumu

• Pompa dolumunda(X litre yakit alip = Y kilimetre yol yapmak) atladigimiz birsey var olabilir ; Yogusma ve CR icerisinde olan yakit farki)

Istasyonlar Yakit tanklari yogusma yonetim sistemine sahiptir. Ancak gece gunduz isi farklari dizel tanki icerisindeki hava ve nemden olusan su oranini yonetir. Bu nedenle aldiginiz yakitta belli bir oranda su mevcuttur. Bunu motorun ayni istasyondan ayni yakitta dizel vuruntulu calismasindan bile anlamak mumkun.

Bu ihmal edilebilir su nedeniyle yakit verimliligi duser ve biz 10% a kadar pompa farklari gorebiliriz. Buna ek bir de sensorlerde uncertainity faktoru var. Yuvarlamalar ve egim (yokus viraj)gibi etkenler ile yapilan anlik zengin-fakir karisim uncertainity (belirsizlik) faktorune etkendir

Bu nedenle reel tuketim, ne gosterilen verilerdir, ne de pompa olcumleridir. :) birbirimizi 100km de 0.5litre(0.005litre/km - 5ml/km 1km yurudugunuzde tukurseniz daha fazla sivi kaybetmis olursunuz. ) farklar icin daha az cok diye kirmaya gerek yok :)

Gelelim istanbul ici ortalama hiz degerlerine

Goruyorum ki benimle istanbulda ayni yolu yapan sabah batidan doguya aksam tersi gidenler uzun donemde genellikle 28-32 km/h ortalama ile geziyorlar. Hafta sonlari cikanlar ise 32-40 arasi toplam ortalama hizda seyir ediyorlar. Tabi istanbul tepeleri trafik saolsun bizi 5.5 ile 6.5 litre arasinda yakit tuketimi yaptiriyor.

11 yasindaki 407 1590kg 265.000km deki hdi ile 5.2 ile 5.8 (dove dove kullandigim) duz viteste tuketin elde ederken.

30km alti 4x4 surekli olan 350nm 160bg 1700kg agirligindaki 9HP otomatik sanzimanli honda ile 6.2 6.8litre arasinda geziyorum. Bu trafikte cok dur kalk ani olarak yaparsam 7.3litre kadar cikiyorum.

Bunlar 2000km+ tuketim degerleri. Kisacasi dizeller 1.6liteede benim gozumde CR teknolojisi ne olursa olsun son 10 yilda uretilen hdi tdci idtec bluetec dci olmasindan ziyade agirlik sanziman ve sasi yapisi (suv hb sedan notchback) ilemodeller arasinda fark olusyor.

Mesela babamda 2.0XDi motorlu zanzong jip var, alma etme dedim kendisi mekanik sevdalisi oldugundan aldi. Eski mercedes 5 ileri otmsanziman kullniyor 10 litre civarinda 4 tekerlekli camasir makinasi olarak hayatina devam ediyor :)

Not: 2.0xdi haric tum araclarimda M1 5w30 ESP yag kullanmaktayim. 0w40Newlife 2.0Xdi full saps oldugu ici kullaniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 31 Aralık 2017; 9:28:48 >

• ya arkadaşlar bırakın artık şu istanbulu, ortalama hıza göre şehir içi belirlemeyi. anladık istanbuldasınız. ancak ülkede başka yerde yaşayanlar da var.

benim şehir içi ortalama hızım 30 un altına düşmez. ne yapayım yani 20 olması için gidip köprüde bir tur mu atayım?
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Ne mutlu aana o zaman bu cileyi yasamiyorsun :)

• elcas kullanıcısına yanıt
    Aynen.Benimde İstanbul'da 33 km ort hız.Yıllardır değişmiyor.

Arkadaş zaten ortalama hızı vermiş.İsteyen bundan tüketimi için pay çıkarır

• Birazdan bi tsi ci gelir. 20km ile 5,5 lt diye.

İtiraz edince de hazırda tuttuğu 1-2 fotoyu iliştirir cevaben.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.