Şimdi Ara

1.6 MPI LGP Tavsiyesi Ankara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle forumda ve benzinli araçta yeniyim. (Daha önce hep dizel kullandim). 1.6 MPI Octavia için el sikisip kaporasini verdim. Alir almaz LPG taktirmayi dusunuyorum. (Ankarada). Dun gece boyunca internette arastirma yaptim ancak görduğum kadariyla herkes ayri telden çaliyor.

Çoğunlukla uzun yolda kullaniyorum aracimi. Servis ustaya falan uğramak uğrasmak istemiyorum. Taktirdiktan sonra tupu unutacağim bir çözum var mi gerçekten.

Öncelikle ilk kez LPG taktiracak birisinin sonradan pismanlik duymamasi için nelere dikkat etmesi gerektiği hakkinda tavsiyelelerinize ihtiyacim var. Rica etsem konuyu dağitmadan su uç maddeyi siralayarak kisaca cevaplayabilir misiniz?

1. Öncelikle tup taktirirken nelere dikkat etmeliyim / tavsiyeleriniz.
    2. 300-500 lirayi aramiyorum. 1.6 mpi 102bg motor için en iyi çözum nedir? Usta ve kit modeli. (Maliyeti)
    3. Hangi motoru kullaniyorsunuz? Hangi markayi nerede taktirip kaç bin km / yil yol yaptiniz hangi sikintilari yasadiniz.
    4. Konu ile ilgili faydali olabilecek mutlaka okumam gereken, forumdan bağlantilari gönderir misiniz?

Örnek Cevap Formati:
    1. Simit tup taktir bagajdan kazanirsin, tup dolum yerini benzin dolum kapakçiğinin yanina yaptir disardan görunmesin. Altini delmesinler paslanir vs.... Kablolari kesmesinler elektrik sistemini ellemesinler vs...
    2. ........ bunun için en uygun çözumdur. Ankarada .... usta bu isi en iyi sekilde yapar. Yaklasik olarak 1.600TL
    3. 1.6 MPI motor. .... Kitini 2010 da .... ustada taktirdim. 60.000KM yaptim. Bir kere motor lambasi yandi 300TL masrafim oldu. Kirmizi isiklarda motorum durdu sikinti yasadim. vb...
    4.http://forum.donanimhaber...../xxxx

Tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanyalcinkaya -- 21 Eylül 2014; 13:52:33 >

• sinanyalcinkaya S kullanıcısına yanıt
    Not: Türkçe karakter sorunundan dolayi. Bazi harfleri degistirmek zorunda kaldim. üçö harflerinde sorun yok kullanabiliyoruz. Bunun için özür dilerim.
  • 1. Simit tüp taktırdım, yedek lastiği garaja koydum şimdilik böyle dolaşıyorum. Sıkıntı olursa kaskodan yol yardım hizmeti çağırmayı düşünüyorum.
    3. 1.6MPI Motor, BRC taktırdım, Ankara Şaşmaz'da Öz FORD-Bekir ustamın tavsiyesiyle Arılar (Yücel) otogazda güzel bir montaj yapıldı. 3.000KM dir kullanıyorum her hangi bir sorun yok.
  • Octavia MPI 102bg LPG tüketim tablosu 4.500km

1.6 MPI LGP Tavsiyesi Ankara

•  1.6 MPI LGP Tavsiyesi Ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanyalcinkaya -- 23 Ocak 2015; 9:31:03 >
  • 4.500 km için yaklaşık olarak 100-150 liralık benzin tüketimim olmuş. (2-3 kr/km)

Şehiriçi kullanımım az, %20-30 gibi düşünebiliriz. Daha çok şehirler arası kullanmışım. En tasarruflu olduğu zaman 100km de 6.4 litre, en fazla ise 9,1 litre yakıt harcamışım.

Araç ağır olduğu için yokuş yukarı tırmanmalarda %50 daha fazla yakıt harcamış (belki daha da fazla). Depo 32 litre 400 kilometre civarında gittiğini tespit ettim. (30 üstü rakamlar +10-20 lira eklenmiş hali)

İlk defa tüplü araç kullandığım için depoyu doldurduğumda kaç kilometre yol gittiğini ve sayacı yazıyorum. Sonra toplu olarak bunları excel'e giriyorum. Şehirler arası yolda genellikle 110-120 hızları arasında gitmeye çalışıyorum. Özellikle tasarrufa yönelik araç kullanmıyorum.

Ortalama olarak 100km de 8.0 litre tüketimim olmuş. (18 kuruş)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.