Şimdi Ara

Hyundai Getz 1.4 marş almama sorunu ve atiker kit hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, son 1 haftadır aracımda geç marş alma, 2. veya 3. marşta alma problemiyle karşı karşıyayım.Aracımda atiker sıralı sistem mevcut bu arızanın atikerle alakalı olup olmadığını henüz anlayabilmiş değilim.Uzunca bir süre aracı lpg de kullandığımdan depodada çeyreğin üstünde benzin olduğundan benzin koydurmadım.Akü, buji ve kablolarında sorun olmadığından eminim ve sorunun lpg kitiyle veya yakıt sistemimle alakalı olduğunu düşünüyorum.Araçta ilk marşı bastıktan sonra hemen 2. marşa bastığımda motor çalışıyor.Lpg ile kullanımda zerre kadar performans kaybım yok.Benzinle kullanımda bu performans kaybını çok rahat hissedebiliyorum.Şu anlık yaptığım tek şey bor katkılı benzin enjektör temizleyici kullanmam oldu ve bugün kaputu açıp baktığımda motorun üst arka kısmında resimde yuvarlak içindeki bağlantı yerinden sızdırma olduğunu farkettim.Bu sıvı borunun dışındaki sünher tarafından emilmiş fakat ne olduğunu bilmediğimden pek kurcalamadım başına böyle bir olay gelmiş arkadaşlardan veya konuyla alakalı tecrübe ve bilgilerini paylaşmak isteyen arkadaşların tavsiye ve fikirlerini yazmalarını rica ediyorum.
     Hyundai Getz 1.4 marş almama sorunu ve atiker kit hakkında.

• güncel
  • güncel
  • aynı sorunu getz aracımda yaşıyorum. benzinde sorun yok ama lpg de marş sorunu oluyor.
  • Hocam Merhaba Araç Lpg Dönüşümü Sonrası BENZİN Pompası İçin ROLE Takılmadıysa Benzin Pompası Arıza Veriyor Olabilir.

Lpg'li Araçlarda Araç LPG'ye Geçsede Benzin Pompası Çalışmaya Devam Eder, Haliyle Benzin Tüketmemesine Ragmen Çalışan Pompa Zamanla Deforme Olmuş Olabilir . Konu Daha Detaylı ARAÇ Başında İncelendıgınde Çözüme Kavuşacagı Taraftarıyım...

Burak AĞRIDAĞ
    0543 911 44 78
    Forza OTOGAZ
  • ForzaOtogaz kullanıcısına yanıt
    Burak bey cevabınız için teşekkür ederim bugün oto elektrikçisi bir tanıdığıma götürdüm oda aynı şeyden bahsetti, benzin pompası sorunlu dedi bu röledende takılması gerekir dedi yarın sabah tekrar gideceğim inşallah sorunum çözülür.
  • DOSTUM ROLE TAKTIRMADAN ONCE LPG REGULATORUNUN RESMINI ATABILIRMISIN ? ÇÜNKÜ ATİKERİN BİR REGÜLATÖR CİNSİNDE ÇEKVALFTE SIKINTI ÇIKIYOR VE ARAÇ SOĞUMA ESNASINDA MONİFOLTA GAZ SALIYOR VE ARAÇ İKİ YAKITIN KARIŞMASI NEDENİYLE GEÇ ÇALIŞIYOR VE İLK BİR KAÇ SANİYE PATIRDAMA YAPIYOR . ROLEDEN ÖNCE YADA POMPA DEĞİŞİMİNDEN ÖNCE RESMİNİ ATMANIZI ÖNERİRİM
  • macan otogaz kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bu ihtimali düşünerek lpg tankındaki gazı harcadıktan sonra ayrıca lpd tankının valfini kapattım borulardaki lpg gazınıda tasfiye ettikten sonra aynı sorun yine oldu malesef, o yüzden yakıt sistemine yoğunlaştım ama ne yalan söyliyim benzin pompasında sorun olduğunu düşünmüyorumyakıt sistemi komple gözden geçirmek lazım yarın inşallah sorunu çözeriz, saygılar
  • vav1en V kullanıcısına yanıt
    2009 model hyundai accent araçta basımdan gecenı paylaşayım ozaman . ARaç arıza kodu kaydetmiş beynine ama ışığı yakmıyor.
    Çok uğraştık en sonun da orjinal obd II makinasına bağlantı kurarak arızayı sildik ve araç düzeldi. Yinede siz problemi çözünce haber verirseniz sevinirim . Kolay gelsin.
  • macan otogaz kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba sorunum bugün çözüldü, benzin pompasına monte edilen benzin basınç regülatörü parçayı değiştik araç canavar gibi marş almaya başladı.Önceki parça benzini tutamayıp depoya geri boşalttığı için 2. 3. marşta anca çalışabiliyordu araç bilginize ;)
  • vav1en V kullanıcısına yanıt
    Hadi gözünüz aydın böyle sorunlar tecrübeyle daha kolay çözümleniyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForzaOtogaz

Hocam Merhaba Araç Lpg Dönüşümü Sonrası BENZİN Pompası İçin ROLE Takılmadıysa Benzin Pompası Arıza Veriyor Olabilir.

Lpg'li Araçlarda Araç LPG'ye Geçsede Benzin Pompası Çalışmaya Devam Eder, Haliyle Benzin Tüketmemesine Ragmen Çalışan Pompa Zamanla Deforme Olmuş Olabilir . Konu Daha Detaylı ARAÇ Başında İncelendıgınde Çözüme Kavuşacagı Taraftarıyım...

Burak AĞRIDAĞ
    0543 911 44 78
    Forza OTOGAZ

alakasi yok.

benzin pompasi normalde basincla calisir. yakitin fazlası geri döner.

LPG te geçince benzin enjektoru kapanir tüm yakıt geri döner.

pompaya ek bir yük binmez.

benzinde de LPG de de ayni yükte calisir pompa.

role zorunlu değildir hic bir zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• murataycicek M kullanıcısına yanıt
    KATILIYORUM LPG Lİ ARACIN BENZİN POMPASI YANMASININ UC NEDENI OLABILIR.
    1- LPG OLDUĞU İÇİN ARACA BENZİN ALINMAMASI VE REZERV DURUMUNDA KULLANILMASI
    2- GERİ DÖNÜŞ BORULARINDA TIKANIKLIK OLABİLME DURUMU
    3- ARACIN YAŞI VE ÜRETİM SÜRESİ NEDENİYLE PAERÇANIN ÖMRÜNÜN DOLMASI ( MESELA 2000 MODEL BİR ARACIN LPG TAKILMAMIŞ OLSA DAHİ 15 SENEDE BENZİN POMPASI YANABİLİR)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.