Şimdi Ara

1.6 tüplü logan mı yoksa 1.5 dci logan mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tüplü ve dizel arasında karasız kaldım babamda 1.6 tüplü logan var arada masraf çıkarıyor aynı durakta logan var 300.000 km sattı fluance aldı yakıttan çok şikayetçi. loganı mumla aradığını söylüyor
    dizel alsam sorun ileride iş çıkarırmı başıma yoksa tüplü 1.6 logan daha az masraflı mı olur acil cevaplarınızı bekliyorum
    birde 0 km 2013 yeni kasa renault önerirmisiniz bayide şuan 33.500 metalik renk stepneli fiyatı
    2014 önümüzdeki ay gelip fiyatı 37.000 tl olacakmış bu kasayı 1.2 kaldırır mı ?

• 1.5 dci derim
  • 1.6 dan asagisina bulasma hocam. Olmadi en kotu 1.4. Ama 1.2 alipta kendini kanser etmenin alemi yok. Dizel benzinli olayina gelirsek sakin sakin duzenli kullanacaksan 1.5 dci daha az yakar. Oyle kolay da bitmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pi

1.6 dan asagisina bulasma hocam. Olmadi en kotu 1.4. Ama 1.2 alipta kendini kanser etmenin alemi yok. Dizel benzinli olayina gelirsek sakin sakin duzenli kullanacaksan 1.5 dci daha az yakar. Oyle kolay da bitmez.
    Bende 1.5 dci derim çünkü torku yüksek kullanımı rahattır. Gerçi yeni model araçlarda pek fazla farkı yok ama yinede dizelin sesini dinleye dinleye yola giderim. Ama lpg yok soğuksa çalışmaz, kapalı otoparklara giriş yapamazsınız, lpg de kaçak varsa araç içinde ateş yakamazsınız(sigara kullanıyorsanız) gibi dikkat edilmesi gereken şeyler var. Yalnız düşük kilometreli bir dizel sizi üzmez. Sabahları acele etmeyip gösterge ışıklarının sönmesini ve sabah akşam 30 saniye kadar rölantide çalıştırmayı ihmal etmeden koyduğun yağı kontrol ederek sürekli sabit olarak aldığın bir mazotçu ayarladın mı sıkıntı çekmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan915

Bende 1.5 dci derim çünkü torku yüksek kullanımı rahattır. Gerçi yeni model araçlarda pek fazla farkı yok ama yinede dizelin sesini dinleye dinleye yola giderim. Ama lpg yok soğuksa çalışmaz, kapalı otoparklara giriş yapamazsınız, lpg de kaçak varsa araç içinde ateş yakamazsınız(sigara kullanıyorsanız) gibi dikkat edilmesi gereken şeyler var. Yalnız düşük kilometreli bir dizel sizi üzmez. Sabahları acele etmeyip gösterge ışıklarının sönmesini ve sabah akşam 30 saniye kadar rölantide çalıştırmayı ihmal etmeden koyduğun yağı kontrol ederek sürekli sabit olarak aldığın bir mazotçu ayarladın mı sıkıntı çekmezsin.

Dizel sogukta calismaz esas. Lpgde kacak varsa sigara icemezsin cumlene diyecek bir sey bulamadim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    1.5 dci hem az yakar hem daha seri ve güçlü bir motordur.

• Bu arada artik otoparklara lpgli arabalari aliyorlar. Yani en azindan bizim burda oyle :)
  • quote:

Alıntıları Göster
    1,5dci alın keyfinize bakın.Tüp takılıcaksa daha büyük atmosferik bakın 1.6 .Loganda almayın bence Renault ya da Fiat bakın derim.1.3multijet linealara bakın yakıt olarak dcidan kötü olsalarda parçaları vs. daha ucuz.

• bu senenin kışında sultanbeylide hyundai accent eski kasası olan eniştem var. Araç sabahları çalışmıyordu. Eve gelip ablamdan su istiyordu. Keşke merak edip yatağımdan kalkıp baksaydım size suyu nereye koyduğunu da söylerdim ama akşamları sorduğumuzda tüplü ya ondan oluyor diyordu. Teyzemin eşindede tüplü kartal var o da aracın içinde çakmak yakmıyordu çünkü onun ustası da senin tankta kaçak var gibi ama emin değilim sen yinede dikkatli ol kaçak olduğunda ateş yakma arabayı çabucak bana getir demiş bunu da canlı kendi kulaklarımla duydum ki benim aracımda dizel accent era bu kışın çalışmamazlık yapmadı Allah'ıma şükür.
  • quote:

bu senenin kışında sultanbeylide hyundai accent eski kasası olan eniştem var. Araç sabahları çalışmıyordu. Eve gelip ablamdan su istiyordu. Keşke merak edip yatağımdan kalkıp baksaydım size suyu nereye koyduğunu da söylerdim ama akşamları sorduğumuzda tüplü ya ondan oluyor diyordu. Teyzemin eşindede tüplü kartal var o da aracın içinde çakmak yakmıyordu çünkü onun ustası da senin tankta kaçak var gibi ama emin değilim sen yinede dikkatli ol kaçak olduğunda ateş yakma arabayı çabucak bana getir demiş bunu da canlı kendi kulaklarımla duydum ki benim aracımda dizel accent era bu kışın çalışmamazlık yapmadı Allah'ıma şükür.

Kendi ağzınla söylüyorsun kaçak var diye tamir ettirsin böyle saçma sebepten lpg kullanma denirmi?

3000tdi aracımızda var 3500cc lpgli aracımda sabahları çalışırken lpg kullanmaz araç zaten benzinle çalışır. Tek marşta alır.

Uzun menzilden başka bir numarsı kalması dizelim yakıt tütetimleride aynı zaten.

Çamur atacağnıza katkıda bulununu.

Benzinli logan ile dizel arasında 5000tl fark varsa benZinli daha az ise dizel al arkadaşım.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

1.6 dan asagisina bulasma hocam. Olmadi en kotu 1.4. Ama 1.2 alipta kendini kanser etmenin alemi yok. Dizel benzinli olayina gelirsek sakin sakin duzenli kullanacaksan 1.5 dci daha az yakar. Oyle kolay da bitmez.

Hocam motorun yetersiz kalip kalmayacagi birazda kullanis sekline baglidir. Perfirmans beklentisi olan almasin demek daha dogru olur. Sonucta bu aracla kafadan uretilmiyor milyon dolarlar harcaniyor arge asamasinda binlerce testten geciyor oyle seri uretime geciliyor. Normal kullanimda 1.2 yeterlidir o arac icin bence. Baska da 5 kisi ile 100km hizla yokus cikmak bu aracla tabiki mumkun degil. Ne kadar kofte o kadar ekmek nihayetinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanttnc

quote:

bu senenin kışında sultanbeylide hyundai accent eski kasası olan eniştem var. Araç sabahları çalışmıyordu. Eve gelip ablamdan su istiyordu. Keşke merak edip yatağımdan kalkıp baksaydım size suyu nereye koyduğunu da söylerdim ama akşamları sorduğumuzda tüplü ya ondan oluyor diyordu. Teyzemin eşindede tüplü kartal var o da aracın içinde çakmak yakmıyordu çünkü onun ustası da senin tankta kaçak var gibi ama emin değilim sen yinede dikkatli ol kaçak olduğunda ateş yakma arabayı çabucak bana getir demiş bunu da canlı kendi kulaklarımla duydum ki benim aracımda dizel accent era bu kışın çalışmamazlık yapmadı Allah'ıma şükür.

Kendi ağzınla söylüyorsun kaçak var diye tamir ettirsin böyle saçma sebepten lpg kullanma denirmi?

3000tdi aracımızda var 3500cc lpgli aracımda sabahları çalışırken lpg kullanmaz araç zaten benzinle çalışır. Tek marşta alır.

Uzun menzilden başka bir numarsı kalması dizelim yakıt tütetimleride aynı zaten.

Çamur atacağnıza katkıda bulununu.

Benzinli logan ile dizel arasında 5000tl fark varsa benZinli daha az ise dizel al arkadaşım.

Alıntıları Göster
    Benzin+LPG'den yanayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haketmedim

Benzin+LPG'den yanayım.

Alıntıları Göster
    peki lpg 2.75 tl dizel ise 5 tl dayandı tüplü daha az yakmazmı tahminim 9 lt şehir içinde yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: lodos_

peki lpg 2.75 tl dizel ise 5 tl dayandı tüplü daha az yakmazmı tahminim 9 lt şehir içinde yakar

Alıntıları Göster
    ben dizelden yanayım
  • lodos_ L kullanıcısına yanıt
    temizse 1.5 dci
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3B913FB4A

temizse 1.5 dci
    ikisinide rahat rahat binilir fakat dci daha az yakar tabi ki hemde kalkışta fila çok seridir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayfeciiii

ikisinide rahat rahat binilir fakat dci daha az yakar tabi ki hemde kalkışta fila çok seridir

Alıntıları Göster
    Benzin + Lpg derim.
  • 1.5dci kullanım açısından daha fazla keyif verir ancak benzinli olan 4-5bin daha ucuzda elbette benzinli alınır.

Dizel ortalama 5-6lt yaksa 24-28kuruş eder
    Lpg ortalama 9-10lt yaksa 24-26 kuruş eder (bursada 2.59a alıyoruz)
  • sıfır alınacaksa kesinlikle dizel. 4-5 bin fark diyorsunuz ama 2bin liraya da lpg kiti takilacak. 1-2 bin için değmez.

2. el ve çok km olacaksa dizel riskleri açısından lpg mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lodos_

tüplü ve dizel arasında karasız kaldım babamda 1.6 tüplü logan var arada masraf çıkarıyor aynı durakta logan var 300.000 km sattı fluance aldı yakıttan çok şikayetçi. loganı mumla aradığını söylüyor
    dizel alsam sorun ileride iş çıkarırmı başıma yoksa tüplü 1.6 logan daha az masraflı mı olur acil cevaplarınızı bekliyorum
    birde 0 km 2013 yeni kasa renault önerirmisiniz bayide şuan 33.500 metalik renk stepneli fiyatı
    2014 önümüzdeki ay gelip fiyatı 37.000 tl olacakmış bu kasayı 1.2 kaldırır mı ?

Yakıt açısından ben size servis bakımlı ve temiz Logan 1.5 DCİ 70 HP yi öneririm ama alacağınız araba 100 bin km nin altında olması şartıyla. 100 bin - 150 bin km den sonra malum hepimizin bildiği gibi enjektör ve turbo sorunu oluyor. Aracı almadan önce mutlaka servise ve güvendiğiniz ustaya gösterin. Size benzinli ve dizel modellerinin bazı teknik özelliklerini aşağıda veriyorum.

Dacia Logan 1.6 MPI 90 HP 128 NM.

0 - 100 Hızlanma : 11.5 Sn.

Max. Hız : 175 Km / H.

Ağırlık : 980 Kg.

Şehir Dışı : 5.7 Lt.

Ortalama : 7.2 Lt.

Şehir İçi : 10 Lt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacia Logan 1.5 DCİ 70 HP 160 NM.

0 - 100 Hızlanma : 15 Sn.

Max. Hız : 158 Km / H.

Ağırlık : 1065 KG.

Şehir Dışı : 4.3 Lt.

Ortalama : 4.9 Lt.

Şehir İçi : 6 Lt.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.