Şimdi Ara

1 Ay İçinde Elektronik Ürünlere Zam (Resmi Açıklama) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
2.642
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birisi sitede yorum yapmış, tekstil ürünlerine ek vergi getirilsin diye. Bu durumda insanlar fazla da etkilenmez. İç üretimle zaten kaliteli giyim ürünleride yapılıyor.
    Ama teknoloji? Yerli üretim, üstüne marka basılmış haliyle yerli oluyor.
    Açıkları vergilerle değil üretimle kapatmayı denesinler artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsollara da zam gelir mi?
  • Her bakana özel uçak tahsis edilsin, o da yetmez diyanet başkanına bir adet daha lüks zırhlı mercedes tahsis edilsin !!!
  • Avanta A kullanıcısına yanıt
    Belediye başkanlarının bile lüks makam araçları varken neden diyanet İşleri başkanına taktınız bu kadar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silver Shadow

Belediye başkanlarının bile lüks makam araçları varken neden diyanet İşleri başkanına taktınız bu kadar?

Doğru,"çerez parası"ydı de mi bunlar...
    çerezini çekirdeğini bilmem. insanlar bilinçli olarak yönlendiriliyor bu şekilde. bana kalırsa herkes şahsi aracına binsin, çuvalla maaş alıyorlar nasılsa. benim sorduğum neden diyanet işleri başkanı yapınca insanların diline dolanıyor bu kadar?
  • fazla ciddiye almamak lazım. Görevi sona ermiş bir hükümetin, görevi bitmiş bir bakanı.
    Yeni hükümet bakalım aynı fikirde olacak mı?
  • quote:

çerezini çekirdeğini bilmem. insanlar bilinçli olarak yönlendiriliyor bu şekilde. bana kalırsa herkes şahsi aracına binsin, çuvalla maaş alıyorlar nasılsa. benim sorduğum neden diyanet işleri başkanı yapınca insanların diline dolanıyor bu kadar?

Ya neden bahsedeyim, Madagascar orman bakanın kullandığı araçtan mı? Gündemi aylarca meşgul eden bir olayın (lüks zırhlılar, jakuzili lojmanlar) dile dolanması gayet normal. Diyanet başkanın zevk-i sefa yapmasını gerektiren bir özelliği var da ben mi bilmiyorum?
  • Bugün gazetede gördüm, başlığı iZAM yazmışlar. Elektronik ürünlere zam muhabbetini anlatıyordu.

http://shiftdelete.net/akilli-telefon-ve-tabletlere-zam-yagmuru-61960

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29439646.asp
    kafa sabit tabi normal
  • Yerli üretimin her türlü desteklenmesi taraftarıyım.

Şimdi o ürünler ithal geliyor sadece burada birleştiriliyor diyeceksiniz. Ancak birleştirmek için o Vestel 30.000 kişiye iş ve aş veriyor.

Paraları elin Çinlisi kazanacağına yurdum insanına ekmek parası olur.
  • Neden ülkeye böyle bir gaz veriyorlar anlamıyorum.Senin ülkenin dışına çıkan para aslında seni daha fakir yapıyor. Telefonu ucuz aldım mantığıyla bakıyorsun ama öyle değil işte.Şimdi yurt dışındaki insanlar asgari ücretlerinin % kaçını ayırıyorlar bu işe bir bakın. Biz çok fazla para veriyoruz.O insanların maaşının %10 u ile aldığını biz 2 maaş ile alıyoruz çünkü elektronik bizde pahalı. Bu vergilerle de alakalı değil. Adam 5bin avro maaş alıyor tel 500 avro.Vergisiz ülkeye girdiğini düşünelim senin maaş 300 avro tel 500 avro. Haa bizim maaş onlarınkinden az mı (asgari maaş), değil çünkü onların temel ihtiyaçlara çok verdiği para çok fazla teknoloji ürünleri ucuz tarım vb ütünler çok pahalı. Hayat çok pahalı onlar için yani. Şimdi biz o telefonları sürekli yurtdışından aldığımız için sürekli paramızı fakirleştiriyoruz kendimizle birlikte. Bu kadar az para alıp bu kadar lüks yaşamak batılı işi değil sadece Türkiye ve Türkiye gibi batılı rüyaları kurup sömürülen ülkelerin işi. Ülkeye yönelmediğimiz taktirde(vestelle olmaz bu iş iyi şirketlerin açılması gerek) bizim sonumuz hiç iyi değil sürekli çıkıp ağlarız iş güç yok diye sonra yunanistan gibi takla. Adamlar avroya geçti böyle elleri kolları bağlı bizim en azından kendi para birimimiz var yırtıyoruz ucundan.
    Neyse asıl olay şu; Keşke tüm ülkelere bu vergi olayını getirebilseler ama işin özü birkaç ülke dışında getiremiyorlar. Serbest ticaret anlaşmalarımız var bir sürü. Bu konudada uyanın yok vergi getireceğiz şöyle böyle. Sizin o kadar gücünüz yok vergi getiremesizniz,bir öneğin israile .Çıkıp açıklamalar yapmayın böyle bence devlet çaresiz. Aşağıda linkini paylaşacağım adresteki ülkelerin hiç birine ek vergi gelemez. Çıkıp kendilerini cici göstermesinler ülkeyi kurtarabiliriz diye yapamazlar. Bu dediğim ne bizim insanlarımızla ne bu anlaşmalarla,mümkün göz boyama olayı.

www.ekonomi.gov.tr/portal/faces/home/disIliskiler/SerbestTic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkjester -- 3 Temmuz 2015; 11:00:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkjester

Neden ülkeye böyle bir gaz veriyorlar anlamıyorum.Senin ülkenin dışına çıkan para aslında seni daha fakir yapıyor. Telefonu ucuz aldım mantığıyla bakıyorsun ama öyle değil işte.Şimdi yurt dışındaki insanlar asgari ücretlerinin % kaçını ayırıyorlar bu işe bir bakın. Biz çok fazla para veriyoruz.O insanların maaşının %10 u ile aldığını biz 2 maaş ile alıyoruz çünkü elektronik bizde pahalı. Bu vergilerle de alakalı değil. Adam 5bin avro maaş alıyor tel 500 avro.Vergisiz ülkeye girdiğini düşünelim senin maaş 300 avro tel 500 avro. Haa bizim maaş onlarınkinden az mı (asgari maaş), değil çünkü onların temel ihtiyaçlara çok verdiği para çok fazla teknoloji ürünleri ucuz tarım vb ütünler çok pahalı. Hayat çok pahalı onlar için yani. Şimdi biz o telefonları sürekli yurtdışından aldığımız için sürekli paramızı fakirleştiriyoruz kendimizle birlikte. Bu kadar az para alıp bu kadar lüks yaşamak batılı işi değil sadece Türkiye ve Türkiye gibi batılı rüyaları kurup sömürülen ülkelerin işi. Ülkeye yönelmediğimiz taktirde(vestelle olmaz bu iş iyi şirketlerin açılması gerek) bizim sonumuz hiç iyi değil sürekli çıkıp ağlarız iş güç yok diye sonra yunanistan gibi takla. Adamlar avroya geçti böyle elleri kolları bağlı bizim en azından kendi para birimimiz var yırtıyoruz ucundan.
    Neyse asıl olay şu; Keşke tüm ülkelere bu vergi olayını getirebilseler ama işin özü birkaç ülke dışında getiremiyorlar. Serbest ticaret anlaşmalarımız var bir sürü. Bu konudada uyanın yok vergi getireceğiz şöyle böyle. Sizin o kadar gücünüz yok vergi getiremesizniz,bir öneğin israile .Çıkıp açıklamalar yapmayın böyle bence devlet çaresiz. Aşağıda linkini paylaşacağım adresteki ülkelerin hiç birine ek vergi gelemez. Çıkıp kendilerini cici göstermesinler ülkeyi kurtarabiliriz diye yapamazlar. Bu dediğim ne bizim insanlarımızla ne bu anlaşmalarla,mümkün göz boyama olayı.

www.ekonomi.gov.tr/portal/faces/home/disIliskiler/SerbestTic

Birde PIRLANTA daki sıfırlanan vergiyi yukarıdaki yazına monte edebilirsen bu iş olacak:)) Dvelet dediğin gibi çaresizse zenginin tüketiminden alsaya vergiyi.

• sea_man1978 kullanıcısına yanıt
    Ben burada elektronik için konuşmuştum hocam ama şurada bir yanlışınız var bu tip değerli taşlardan % 20 ötv alınıyor. Ayrıca takı sektörünün düğünlerin atar damarı olarak düşündüğümüzde bir elektronik yanın da hiç kalır. Ama çok gereksiz bir ihtiyaç olduğunu kabul ediyorum fakat lüks tüketim mi konusunda gelenekler devreye giriyor. Kendimizi sıkıntıya sokan yine kendimiziz eğer kültürde takı vb olaylar olmasa aşırı lüks olarak görürürüm.
  • quote:

kafa sabit tabi normal

kafa sabit ((:

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkede hırsız ve rüşvetçi zaraba numan kurtulmuş ödül veriyorsa vay şu memleketin haline
  • Vergi vermek için bişeyler almak zorunda olmamalıyım, bi sistem kursunlar her ay gidip bir miktar ücret + holoskoyu bırakayım rahatliyayım. Bunlara vergi vericem diye evi gerekli gereksiz ıvır zıvırla doldurdum.
  • Olm madem yerli malına teşvik etmek istiyorsun yerli malların fiyatını aşağı çekersin kalitesini yükseltirsin. Ama bunların amacı farklı tabi. Vestel ürün satacağını mı sanıyor böyle?
  • Daha ne alacaklar zaten %50 vergi ödüyoruz.
  • turlu bahanelerle her seye zam
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.