Şimdi Ara

1 ayda 12 kitap okudum soruları alayım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
4.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Edebi eser ne demek biliyor musun?
  • Viper13 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum
    didaktik şekildeki kitapları daha çok severim
  • lerumxz kullanıcısına yanıt
    Hocam sana sormadım
  • Viper13 kullanıcısına yanıt
  • Tek soru, niye?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar okuduğun değil ne okuduğun önemli gibisinden falan konuşmuş herkes. Ancak siz zaten iyi kitaplar okumuşsunuz. Her kitap için aynı şeyi söyleyemem ama Böl ve yut, 1984, tanrısız ahlak çok çok güzel kitaplar.

Umarım bu kadarla kalmaz ve devam edersiniz.

• hangi ayda okudun
  • 1 ayda 2700 sayfa. Gunde 800 sayfa okudugum zamanlari bilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lerumxz

Harry Potter - ateş kadehi
    Yılmaz Özdil - Adam , Kadın
    Yaşar nuri öztürk kur'an penceresinden kurtuluş savaşına bir bakış.
    canan karatay (adlarını hatırlamıyorum) 3 adet
    Caner Taslaman allah'ın varlığının 12 delili
    Walter Sinnott Armstrong - Tanrısız Ahlak
    George orwell 984
    sherlock holmes baskerville'lerin köpeği
    Banu avar böl ve yut

Çöp

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın
    Resident Evil - Last of Us - Dark Souls 1-2-3 - Bloodborne - Dragon Age - Witcher - Fallout 3 - White wolf

gibi değerlerimi okumam gerekirdi.
  • Zuko kullanıcısına yanıt
    max 309 benim.
  • majestyerkan M kullanıcısına yanıt
    aralık 2016
  • Askerdeyken, 2 gunde 600 sayfalik kitabi bitirmistim, sonra da naptim ben ya keske bitmeseydi simdi ne okuyacam diye uzulmustum.O kadar bos zaman vardi;)

• lerumxz kullanıcısına yanıt
    hocam hortlatıcam ama bence cevap vermeliyim. yanlış anlamadım aslında mesajımı tekrar okuyunca hatamı ben de farkettim. Belki de kibirliyimdir ora hakkında yorum yapamayacağım ama aslında niyetim kitap okumanın yani,bolca özendirilmesi gereken ,sürekli aşılanması gereken hani derler ya ne kadar yapılsa azdır diye tabi nasıl yaptığınız ve neler okuduğunuz asıl en önemli noktası ama kaliteli ve sizi geliştirecek şeyleri dikkatli ve anlayarak okuduğunuzu varsayarak günde 100 sayfa gibi bence normal olan (normal ya da değil orasına önemli değil) bu sayının böyle bir hedef ya da üst nokta gibi gösterilmesi ,olay sayının azlığı değil günde 500 sayfa da okudum desen de aynı tepkiyi verecektim.Kitap okumanın sayıyla sayılmaması gerekiyor ,insan ne kadar hep her şeyi saymaya kuru bi düzene bağlamaya çalışsa da bu bence kendine yaptığı en büyük eziyet çünkü insan basit sayılarla çalışan bir makine değil.Ne kadar uzun çalışırsan çalıştığın sürece verimin o akdar azalır, ne kadar az yersen metobolizman o akdar yavaşlar vb vb. belki de çalışma süren 3 saatken de 6 saatken de aynı miktarda iş yapıyorsundur. Olay insanın kendi optimum başarısını bulabilmesinde günde yarım saat 30 sayfa okumak da olur 1000 sayfa da .

aslında mesajını okuduğumda ve cevap verirken aklımdan geçen buydu ama tabi 2 cümle ile anlatmaya çalışınca ne ben anlatabildim ne siz anlayabildiniz öyle tak yoluna gitti hocam saygılarımı sunarım kusurabakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 999999 IN 1 -- 24 Mayıs 2017; 19:13:15 >

• ratch kullanıcısına yanıt
    kitabından kıtabına değişir de hocam dakikada 1 sayfa dan biraz daha fazla okuyabiliyorum genelde, dikkattın dağılmamasıyla da alakalı bir şey benim ki çok sık dağılır çok molalı okurum falan yayılır o süre

bir arkadaşım vardı o hızlı okuma kurslarıyla falan da alakası yoktu ama dakikada 400 500 kelime civarı (dakikada 2 sayfayı geçkin gibi mesela) okuyordu heralde ,bir ders saatinde benden 20 sayfa fazla falan okuyordu ben 55-60 sayfa o 80 sayfa biraz genetik bir şey vücut-beyin yapısıyla falan alakası var bence çünkü babası da çok okuyan biriydi. Bizim ailede okuma geleneğini ben başlattım yine iyi başlangıç bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 999999 IN 1 -- 24 Mayıs 2017; 19:19:39 >
  • 12 ayda bir kitap okumadım soruları alayım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.