Şimdi Ara

1 Ayda 3 kere Radara Girdim Arabayı Satıp Bisiklet alıcam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sebaidü
    Sonuna kadar haklısınız, polis vatandaşı yolunacak kaz gibi görüyor maalesef. Genellikle işin tadı kaçıyor, insan soğuyor ister istemez.

polisle ne alakasi var arkadasim cahil misin? O kesilen cezalardan polisin cebine para mi giriyor? Arkadas hiz sinirini gecmis ve ceza yemis bu gayet normal bir olay...
  • quote:

Orijinalden alıntı: miremiran

radar tespit cihazı al arabana

sonuçları bildir
    oyle bıse varmı cıdden
  • quote:

Orijinalden alıntı: orionsguard

quote:

Orijinalden alıntı: sebaidü
    Sonuna kadar haklısınız, polis vatandaşı yolunacak kaz gibi görüyor maalesef. Genellikle işin tadı kaçıyor, insan soğuyor ister istemez.

polisle ne alakasi var arkadasim cahil misin? O kesilen cezalardan polisin cebine para mi giriyor? Arkadas hiz sinirini gecmis ve ceza yemis bu gayet normal bir olay...

Evet kestikleri her cezadan Prim alıyorlar diye biliyorum , İkinciside niyetleri cok acık cunku Trafik kontrolleri sıklasmadan önce Zam yapıldı sonra denetimler çoğaldı devlette kaynak.50 Sınırında meğersem hergün duruyorlarmıs Şimdiye kadar kesilen ceza trilyonu aşmış.Sordum niye burda duruyorsunuz diye cok kaza oldu cevabı verdiler sordum soruşturdum hic kaza olmamış.

• Tam bir aptallık. Öyle yollara öyle hız sınırı koyuyorlar ki diyecek bir şey bulamıyor insan. Tekirdağ yolu üzerinde bomboş otoban gibi yola 80 km hız sınırı koymuşlar yahu, millet çıldırıyor.
  • okul eve uzak olduğundan babam beni hep geçerken bırakır okula.2 sene boyunca aynı istikameti kullanırız.kırmızı ışıkların önünde polis otosu bekliyordu.sonra kırmızı ışıkta en önde durduk.sonra bize işaret yaptılar gelin diye.çektiler bizi.sonra arabada bi açık bulmaya çalıştılar.ve sonunda baktılarki arabanın muayenesi yapılmamış.sonra bi güzel ceza kestiler.80 Lira mı neydi.sonra babam sordu neden bizi çektiniz diye? yani bizi belirlemişmiydiniz daha önce falan diye.sonra adamın dediği şuydu.kusura bakmayın rasgele çeviriyoruz size denk geldi demişti. komedi gerçekten.sonra Allahtan babam cezayı erken yatırmıştı 45 mi ne ödemiştik memleketten polis manzaraları..

• ehliyetine el koyarlar merak etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: webaslan

geçin bunları arkadaşım avrupa avrupa diyoruz anlatılana göre köpekler bile kırmızı ışıkta bekliyormuş avusturyada
    trafik kuralları ihlalinden dolayı hergün kaç kişi hayatını kaybediyor haberiniz var mı?
    demişsin ki o amaçla yapsalar birşey değil öderim ama para koparmak için yapıyorlar.adamlar da senin gibi düşünen bir milleti nasıl eğitsin ehilleştirsin?
    ben olsam her sene cezaları 2 katına çıkarırım bak bakalım ne trafik kazası kalır ne de kurallara uymayan sürücü

Bakırköy sahil de hız sınırı 50 km. Yemin ederim orada herkes hız sınırına uymaya kalksa çok daha fazla kaza olur. Bilmem kaç yılının trafik kanunları var hala, o zamanlarda murat131 lerdeki 120 ibreyi görünceüff diyorduk.

• Hız sınırı 100

104le radara girmiştik seydişehirde..

Sonuç:130 TL!

Oda sollama yaparken 104 e çıkmışız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GENÇFIRAT

okul eve uzak olduğundan babam beni hep geçerken bırakır okula.2 sene boyunca aynı istikameti kullanırız.kırmızı ışıkların önünde polis otosu bekliyordu.sonra kırmızı ışıkta en önde durduk.sonra bize işaret yaptılar gelin diye.çektiler bizi.sonra arabada bi açık bulmaya çalıştılar.ve sonunda baktılarki arabanın muayenesi yapılmamış.sonra bi güzel ceza kestiler.80 Lira mı neydi.sonra babam sordu neden bizi çektiniz diye? yani bizi belirlemişmiydiniz daha önce falan diye.sonra adamın dediği şuydu.kusura bakmayın rasgele çeviriyoruz size denk geldi demişti. komedi gerçekten.sonra Allahtan babam cezayı erken yatırmıştı 45 mi ne ödemiştik memleketten polis manzaraları..

herkesi çeviremezler ya.
    ya forumdaki bütün millet trafik kuralları gereksizmiş gibi davranıyo da acaba düşündünüz mü
    konuyu açan arkadaş aşırı hızdan karşı kontrolü kaybedip karşı şeride uçsa 1 ailenin hayatına malolsa?
    ya da siz hiç kontrol olmasa aracın muaynesini yaptırmasanız balatalar eskise öndeki kamyonun altına girseniz ailenizin yarısı hayatını kaybetse?

bunlar olmuyor mu?her gün karşı şeride uçtu haberleri yok mu televizyonda?ne kadar sığ düşüncelisiniz çok tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

quote:

geçin bunları arkadaşım avrupa avrupa diyoruz anlatılana göre köpekler bile kırmızı ışıkta bekliyormuş avusturyada
    trafik kuralları ihlalinden dolayı hergün kaç kişi hayatını kaybediyor haberiniz var mı?
    demişsin ki o amaçla yapsalar birşey değil öderim ama para koparmak için yapıyorlar.adamlar da senin gibi düşünen bir milleti nasıl eğitsin ehilleştirsin?
    ben olsam her sene cezaları 2 katına çıkarırım bak bakalım ne trafik kazası kalır ne de kurallara uymayan sürücü

Bakırköy sahil de hız sınırı 50 km. Yemin ederim orada herkes hız sınırına uymaya kalksa çok daha fazla kaza olur. Bilmem kaç yılının trafik kanunları var hala, o zamanlarda murat131 lerdeki 120 ibreyi görünceüff diyorduk.

o zaman kanun değişsin diye konu açın.yada gidip gerekli yerlere dilekçe verin.şukadar ceza yedim kahrolsun trafik kuralları diye değil

• mesela hız sınırı 100 sen 102 le girdin e çoğu arabalarda digital gösterde yokki hızının küsüratını bilsin 101 102 olduğunu nasıl anlıyayım bence çok mantıksız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novalgine_plus -- 2 Ağustos 2010; 22:29:41 >
  • quote:

1 Ayda 3 kere Radara Girdim Arabayı Satıp Bisiklet alıcam

Bisiklet alman hepimiz için en iyisi olacak. 20 yıldır araba kullanıyorum. 1 kere radara girdim.
    100 ile gidilmesi gereken yerde 104 ile o da.

Kurallara uyup arabanı düzgün kullanacağına kuralı uygulamaya çalışanları eleştiriyorsun.
    İlginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: novalgine_plus

mesela hız sınırı 100 sen 102 le girdin e çoğu arabalarda digital gösterde yokki hızının küsüratını bilsin 101 102 olduğunu nasıl anlıyayım bence çok mantıksız

95 le git o zaman.hey allahım ya.
    senin mantığa göre hız sınırı diye birşey olması tümden mantıksız farkında mısın?
  • Git honda today al 50cc
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GENÇFIRAT

okul eve uzak olduğundan babam beni hep geçerken bırakır okula.2 sene boyunca aynı istikameti kullanırız.kırmızı ışıkların önünde polis otosu bekliyordu.sonra kırmızı ışıkta en önde durduk.sonra bize işaret yaptılar gelin diye.çektiler bizi.sonra arabada bi açık bulmaya çalıştılar.ve sonunda baktılarki arabanın muayenesi yapılmamış.sonra bi güzel ceza kestiler.80 Lira mı neydi.sonra babam sordu neden bizi çektiniz diye? yani bizi belirlemişmiydiniz daha önce falan diye.sonra adamın dediği şuydu.kusura bakmayın rasgele çeviriyoruz size denk geldi demişti. komedi gerçekten.sonra Allahtan babam cezayı erken yatırmıştı 45 mi ne ödemiştik memleketten polis manzaraları..

herkesi çeviremezler ya.
    ya forumdaki bütün millet trafik kuralları gereksizmiş gibi davranıyo da acaba düşündünüz mü
    konuyu açan arkadaş aşırı hızdan karşı kontrolü kaybedip karşı şeride uçsa 1 ailenin hayatına malolsa?
    ya da siz hiç kontrol olmasa aracın muaynesini yaptırmasanız balatalar eskise öndeki kamyonun altına girseniz ailenizin yarısı hayatını kaybetse?

bunlar olmuyor mu?her gün karşı şeride uçtu haberleri yok mu televizyonda?ne kadar sığ düşüncelisiniz çok tebrikler

hayır zaten muayene yaptırılması zorunlu ona bişe demiyorum.ama benim tuhafıma giden rasgele çevirmeleriydi.

• Şimdişöle bi durum var radar kontrolu yapılan yolda uyarı levhası koymak zorundalar ama şehirler arası yolara bibakın heryerde kontrol levhası ne zaman yapıldığı belli değil yani adamlar tuzak kurmaya devam ediyor. Avrupaya gelince adamlar ağaca bile radar koyuyor fakat radar tespit cihazları genelde yasal ülkemizde ise yasal değil. Radar tespit cihazını yabancı ülkelerde bilgilendirme amaçlı görüyorlar hatta bazı gps cihazlarında haritalarda da gösteriliyor kontrol noktları.
    Sonuç itibari ile yasalara uymak zorundayız ama artık 1950 lilerin teknolojisi yok. Neyse geçmiş olsun
  • Şu zihniyeti cok takdir ediyorum hic birseyin altında fasulye aramaz robot gibi yaşarlar Ödüceksin kardesim...... Leon alıyorm madem aldn benzin icin ağlamıcaksn paşa paşa 3.70 bayılacaksın , Paşa park paralarını ödüceksin , arabayı alırken paşa paşa ötvyi kdvyi vereceksin. Sigara icerim ohh iyi oldu derler insallah 10 tl olur la sanane iciorjm kardesim sende emkeği 80 kurustan alıorsn oh iyi oluor dioyrmuym.Aferin size böle devam edin herkes bir parmak yemedikce millet olarak akıllanmıcaz anlasıldı.Doğuda carsıya zabıta giremes doğrarlar onu kac kol gezer ama bizede kol gezdirir burda ekmek parasını kazanmak isteyeni kul kölesi yapar adamların bir vermedği kalıor zabıtaya töbe töbe.Elektirik faturası ödüyemeiz hemen keserler ,Hersein vergisi zulüm derecesinde öderiz sesimiz cıkınca ödüceksin kardesim vay vay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ViTalyCL

Şu zihniyeti cok takdir ediyorum hic birseyin altında fasulye aramaz robot gibi yaşarlar Ödüceksin kardesim...... Leon alıyorm madem aldn benzin icin ağlamıcaksn paşa paşa 3.70 bayılacaksın , Paşa park paralarını ödüceksin , arabayı alırken paşa paşa ötvyi kdvyi vereceksin. Sigara icerim ohh iyi oldu derler insallah 10 tl olur la sanane iciorjm kardesim sende emkeği 80 kurustan alıorsn oh iyi oluor dioyrmuym.Aferin size böle devam edin herkes bir parmak yemedikce millet olarak akıllanmıcaz anlasıldı.Doğuda carsıya zabıta giremes doğrarlar onu kac kol gezer ama bizede kol gezdirir burda ekmek parasını kazanmak isteyeni kul kölesi yapar adamların bir vermedği kalıor zabıtaya töbe töbe.Elektirik faturası ödüyemeiz hemen keserler ,Hersein vergisi zulüm derecesinde öderiz sesimiz cıkınca ödüceksin kardesim vay vay.

tamam anladım derdini.
    sigaraya zam geldi diye yolda 140 la gitmeliyiz diyorsun sanırım?
    konuya bak yoruma bak bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

• Memur nasıl 52 ile ceza kesmiş. Ama bence istisnasız herkese ceza kesmeleri gerekir.. Vergileri düşürüm ceza kesilmesi gereken herşeye ceza kesim vergileri bu yolla düşürebilirler.. Belediye görevlileri sigara izmaritini atanalra kessin cezaları, vergiler düşsün..
  • Ben de şu zihniyeti çok takdir ediyorum :

Ben yasaları kanunları istediğim gibi çiğneyeyim. Ama ucundan azıcık çiğnersem ceza almamalıyım.
    Sonuçta azıcık çiğnemişiz di' mi ama?.

"Anayasayı 1 kere delsek ne olur" zihniyetinin devamıdır.

Yukarıda verdiğin örneklerdeki eylemlerin hiç biri "suç" teşkil etmemektedir. İsteyen istediği arabayı/sigarayı satın alabilir veya istemiyorsa almayabilir. Paralı yere park edebilir, para vermek istemiyorsa oraya park etmeyebilir. Ama "park etme yasağı" olan bir yere -ki bu yasak konulan yere park etmenin yasak olması çok saçma da olabilir- arabayı park edip de sana ceza kesmeye gelen görevli ile tartışmaya kalkmak veya "neden bana ceza kesildi" diye hayıflanmak dünyanın en mantıksız işidir.

Askerde komutanımızın bir lafı vardı :

"Marul yersin hart hart, g.t istersin zart zart"

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.