Şimdi Ara

1 ayı aşkın süren internet kopmaları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar sorunum başlıktanda anlaşılacağı üzere internetten kopma yaşamam. Bu kopmalar belirsiz aralıklarla oluyor kimi zaman 10 dakikaya bir kimi zamansa 3 4 saat dayanıyor.
    Kullandığım modem Linksys Am200 üyelik ise 1mb sınırsız.Daha çok ayrınt vermem gerekirse bu kopmalar esnasında modemin üzerindeki ethernet ve power ışığı sabitken -çoğu zaman- internet ışığı sönüyor bazen de dsl ve internet ışığı beraber sönüyorlar.Bağlantı çoğu zaman 1 dakika içinde geri geliyor.
    Ttnetin müşteri hizmetleri (!) ile yaptığım konuşmalar sonucunda eve 2 kez teknik ekip getirdim ancak onlarda her ne hikmetse bana hattımın mükemmel (!) olduğunu söylediler.
    Evdeki bütün telefon kabloları ve splitter değişti ancak ne çare...
    Modemin ayarlarını defalarca kontrol ettim bir yanlışlık yok.
    Ricam bu sorunu daha önce yaşamış olan varsa ( ki vardır heralde ) nasıl düzelttikleri hakkında bana tavsiyelerde bulunmaları.
    Mesajın yazımı ve devrik cümleleri içinse kusura bakmayın ama bu kafayla ancak bu kadarını çıkarabildim.
    Cevaplarınızı mümkünse acilen bekliyorum.
    Saygılarımla...

• Dostum ilk önce Linksys Am200 modeminin yeni yazılımı çıktıysa onu yükle."Evdeki bütün telefon kabloları ve splitter değişti ancak ne çare" demişsin. Bir süre ev telefonunu kullanma, splitterı devre dılı bırak. Ana hattı direk modeme tak dene;)
  • hocam benzer bi sorun daha önce yaşamıştım.
    sorun ttnet kaynaklı değildi. modem değişmiştim ve daha bi cok şey denemiştim.
    en sonunda format atınca düzeldi. sanırım internete girmeyi önleyen bi virüs vardı.
    saatte bir kopuyordu netim bir saat sonra anca geliyordu..
  • Geçen sene aynı sorunu yaşamıştım.

Emin ol senden kaynaklanmıyor, herşeyi bende değiştirmiştim ama olmamıştı.

Aniden başladığı gibi, aniden de bitecektir.

Bu arayı en az sinirle atlatmaya bak sadece.
  • 2 sene önce benzer bir sorun yaşadım, internet bazen yarım saatte 2 kez giderken bazen 2-3 saat sorunsuz çalışıyordu ve istisnasız olarak her gidişinde max 1dk içinde geliyordu ve bu sırada ip adresim değişiyordu.

Benimde aniden başladı, müşteri hizmetleriyle görüstük epeyce, en son yerel Telekom santralinden aradılar hattı 2dk kescez sonra gelcek dediler. Aynen dedikleri gibi oldu 2dk kestiler geri geldi, o günden sonra düzeldi. .o 2dk içinde ne yaptılar hatta bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 12 Temmuz 2009; 21:24:05 >
  • Cevaplarınız için çok sağolun öncelikle ,
    @Dewre : Firmware i update ettim hocam , zaten evde 1000 yıllık bi USB modem de var sorun ondada devam ediyor.
    @Okyanus : Format ı bırak bilgisayarı atıcam hocam neler denedim bi bilsen..
    @oguzhan85 : Çok iyi bir tavsiye ( ciddiyim ) ama bu hale gelmemiz de içler acısı bu kadar para öderken
    @revenger11 : Keşke sorunumla ilgili bişey yapılsa da işe yaramasa ve bana bir bilgi verilse..Her gelen hattımın mükemmelliğinden bahsediyor

Modemin ip alamaması bende portta bir sorun olduğu şüphesini uyandırıyor ama bildiğim kadarıyla "Ben port değiştirmek istiyorum" deyince değişen bişey değil bu.Voltajda bir sıkıntı var desem , hadi ethernet modem gücünü direk prizden alıyor USB modem niye kopuyor o zaman.
    Şimdilik sorun yaratabilir diye aklımda olan tek şey apartmanın telefon hattının eskiliği / oksitlenmesi vs .Ama parayı basıp kutuya kadar yeni kablo çektirirsem de hala devam ederse olayı yargıya taşıyacam , ne kadar işe yarar ya da bu yolla ne elde ederim bilmememe rağmen..

• @Aaabii, Kutuya masraf etmeden önce portunu değiştirmelerinde ısrar et bence. Hattının mükemmel çıktığını, Pc'de ve modemde sorun olmadığını belirt, port değişimi talep et, bu çözüm olabilir, olmazsa bile en azından büyük bir şüpheliyi ortadan kaldırmış oluruz.

Bu arada 1000. mesajimi şuan sana yazdım, hayırlısı diyelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.