Şimdi Ara

internette 1-2 saniye süren kopma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
10.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun zamandır uydunet kullanıyorum bu sorunla ilk defa karşılaştım oyunlarda bir anlık kesilme / lag spike giriyor 1-2 saniye sürüyor tabi orda bağlantım kopuyor herkes donuyor bf3 oynarken sonra geri düzeliyor bu kesilme ne kadar kısa sürsede çok can sıkcı oluyor 1 ay önceden interneti komşumdan çekiyordum oda uydunet idi ve ondada böyle sorun vardı burdada var sorun modemin firmware güncel bilgisayarda hiçbir sorun yok kablo ile bağlanıyorum sorun sizce ne olabilir ? modem netmaster cbw-383z4

• +1 aynı sorunu yaşıyorum iki apartman yanımda oturan arkadaşımda aynı sorunu yaşıyor. hangi şehirde oturuyorsunuz?
  • ankara dikmen kardeşim cevap için çok sağol
  • Benim de uydunet, son 1-2 haftadir bana da olmaya basladi. Mesela bir suru sekmeyi pes pese aciyorum once hicbiri yuklenmiyor, birkac saniye sonra 5-6 sekme ayni anda tak diye aciliyor. Bu sirada atiyorum internet download managerin hizi anlik olarak 0a iniyor tekrar yukari cikiyor. Cok gicik bir sorun cidden, istanbul yalniz benim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vallaha komşudada vardı oda uydunet karşı dairede sorunun kutudan kaynaklandığını düşünüyordum ancak sizdede varmış
  • sizin sorun biraz benimkindende kötüymüş yani tam hızda inerken bi anda 0 olması bende download yapıyorum steam dan 1 mb sabit 5-10 saniye sonra hızım 800 900 düşüyor sonra tekrar 1 mb oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KBTr06

uzun zamandır uydunet kullanıyorum bu sorunla ilk defa karşılaştım oyunlarda bir anlık kesilme / lag spike giriyor 1-2 saniye sürüyor tabi orda bağlantım kopuyor herkes donuyor bf3 oynarken sonra geri düzeliyor bu kesilme ne kadar kısa sürsede çok can sıkcı oluyor 1 ay önceden interneti komşumdan çekiyordum oda uydunet idi ve ondada böyle sorun vardı burdada var sorun modemin firmware güncel bilgisayarda hiçbir sorun yok kablo ile bağlanıyorum sorun sizce ne olabilir ? modem netmaster cbw-383z4

Sayın Kullanıcımız,

Oyun anında lag oluşumunun bir kaç nedeni bulunmaktadır;

1. Premium oyun oynanmıyorsa (satın aldığınız hız yüksek de olsa, bağlanan server'da Upload ( Yükleme ) hızı düşük olacağından kesilme, lag oluşumu sağlayabilir.)
    2. Bağlanan server'a ait portların yönlendirilmesi yapılmamışsa (Oyunun internet sitesinde port bilgisi paylaşılmıştır.)
    3. Modemin güvenlik duvarı düzeyi yükseltilmiş ise bağlantının kesilmesine neden olabilir.

Bu durumları incelemenizi, en hızlı çözüm için 0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı ile iletişime geçmenizi öneririz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 uzun 1 kısa bip sesi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • maalesef her oyunda var bu sorun 1 oyunda olsa neyse yani sorun sizde bence sekme açınca 1-2 saniye bekliyor normalde anında açardı sanırım o kesilme araya giriyor ordada 1-2 saniye sonra şak diye açıyor
  • Kopma yaşayanlar imzamdaki konuyu okuyunuz lütfen, bir çok forumdaş bu şekilde çözüm buldular.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet 1 kişi daha buldum. bende ankara dikmen de oturuyorum polis evinin 200m yukarısında ve aynı sorunları yaşıyoruz.

@KBTr06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirkyedi -- 7 Nisan 2014; 22:06:53 >
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum. Özellikle online oyunlarda çok ciddi can sıkıntısı oluyor. Konya/Yaka Meram'da oturuyorum.

Takipdeyim.
  • Ankara Dikmen aynı sorunu yaşıyorum. Çağrı merkezinden destek ekibi geldi ve pişkince bunu uydunet çözemiyor herkeste olan bir problem yok oyunlarda olur delirtir internette gezenlerde sorun olamaz. Ulan biraz uğraşta çöz cs oynuyorum adama sıkarken bir bakmışım sagda solda ben ölmüşüm adamı fıtık ediyor. Dava açmayı bile düşündük yani o derece.
  • Arkadaşlar bugün 7.defa servis cagırdık. Bir kagıt doldurduk üzerine abone kopma sorunu yaşamaktadır vs. tarzda birşey yazdık.

Sizden istegim destek@uydunet e mail atın evinize servis cagırın. adamlar birşey yapamıyor zaten ama en azından bu kagıtları doldurun belki yeterli sayıya ulaşırsa birşeyler yaparlar.
  • altyapı sorunu galiba sanırım tek çözüm bunların birşey yapmasını beklemek zaten teknik servis çağırsan büyük ihtimal sorun anlaşılmayacak ve yan çizecekler
  • Bende Izmir'den uydunet abonesiyim, ayni modemi kullaniyorum, benzer sekilde bf4 oynarken ping'de ciddi dalgalanmalar soz konusu. Rahat 20 kez ariza kaydi biraktim, 10 kez servis cagirdim, kablonetin verdigi butun ip araliklarindan ip almayi denedim (Butun ip araliklarimi aylardir not tutuyorum, 4 farkli araliktan ip alabiliyorum su an uydunetten). Modem'i bridge modda calistirip ADSL modemi router olarak kullanmayi denedim. Herhangi birsey degismedi. Internette kesilme, pingde irili ufakli boy boy dalgalanmalar mevcut.

Sorunun modemden veya uydunet altyapisindan ote son donemde haberleri de cikan fislemelerden oldugunu dusunmekteyim. Son aylarda uydunet tarifelerinde buyuk bir degisiklik olmamasina ragmen cok net sekilde bandwidth yetersizliginden dolayi attigim tracert'lerde bile cesitli hop'larda dalgalanmalar soz konusu. Izmir ici attigim daha ilk hop'umda bile 1-15 ms arasi bir jitter mevcut.

Benim anladigim internetteki congestion'un nedeni ya uydunetin kullanici sayisi son donemde ciddi sekilde artti ya da fisleme programlari uydunet altyapisi icinde fazla bandwidth kullaniyor :)

• bu konuyu okumama rağmen bu sorunun herkeste olmadığını düşünerek bugün uydunet bağlattım yeni taşındığım eve. (hız: 20 Mbps, adres: sokullu mehmet paşa mh, ankara)
    bir taraftan da 7 gün içerisinde iptal ettirip ettiremeyeceğimi sordum bastıra bastıra.
    sorunu uzun uzun test etmeme gerek kalmadan lol oynarken yaşadım tahmin edeceğiniz gibi :)
    yarın iptal ettireceğim hayırlısıyla :)

fakat şöyle bir şey var:
    hadi ben iptal ettirip kurtardım diyelim. madem bu sorun türkiye çapında, neden bu arkadaşların imza kampanyasına kimse katılmamış? http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=89375408
    neden bu kadar az kişi yazıyor bu sorunu? oyun oynayan herkesin görmüş olması lazım bu sıkıntıyı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haccakadam -- 11 Nisan 2014; 20:38:23 >

• Sahsen, sorunu her zaman yasamiyorum. Genellikle is saatleri icinde dert oluyor ki oturdugum bolgede ciddi miktarda isyeri mevcut. Bu fisleme muhabbetlerinden once gunduz saatleri de herhangi bir sorunum olmuyordu. Gece saatleri baglanti gene seker gibi oluyor. Oturdugum yer itibariyle ya ADSL ya da kablo kullanma sansim var. TTnet ip araliklarini azaltana kadar ADSL kullaniyordum ancak araliklar azaldiktan sonra yurtdisi pingim cok rezalet duzeylerde gezmeye basladiginda kabloya degistirdim.

Su an ADSL'e gecsem belki gun ici lagdan kurtulurum ama yurtdisina verecegi en iyi ping 65-70. Kablonetle bazi almanya serverlarinda 45-50 civarlarina dustugum oluyor.
  • Online oyunlarda kopma oluyor.Normal sitelerde falan kopma yok.Online oyunlarda ping ani artıp düşüyor ve döngü halinde gidiyor bu böyle.

Biri Durum sekmesinden bağlantı değerlerinin SS'sini atabilir mi?Kendimin ki ile karşılaştırmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 11 Nisan 2014; 23:08:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok fazla insan kesin modemimdendir bugun yarın düzeltirler vs. düşündügünden hiçbirşey yapılmıyor sanırım. bu sorun bende yılbaşından beri var.
  • her akşam fifa oynuyoruz online
    ama hep kopuyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.