Şimdi Ara

Hergün aynı saat aynı dakika da net kopuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
15.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık iyice rahatsız olmaya başladım hergün aynı saat aynı dakika da net kopuyor ve yeniden bağlanıyor modeme res. atar gibi ama o saatte down varsa veya başka bir net faliyeti ve genelde oluyor yarım kalıyor ve eğer premium kullanmıyorsam başa dönmem gerekiyor çok rahatsız edici bir durum bende donanımsal bir sorun olabilir düşüncesindeydim ancak abimin evindede aynı sorun var sürekli 23:18 de net kopuyor eskiden 23:01 de kopuyordu 1.5 aydır 23:18 e kaydı bu kadar tomarla para ödeyip de rezillik bir tek Türkiyede var sanırım yurt dışında insanlar paşalar gibi neredeyse bedavaya bizim 10 katımız kaliteli hizmet alıyor yazık günah

• Bir iki ay önce bu olay hakkında benim de açtığım bir konu vardı. Ne yazıkki kimse yardımcı olmamıştı ya da olamamıştı. Benim de, her gece 00:40 ta bağlantı kopuyor, ve 1 dakika sonra tekrar bağlanıyordu. Kesinlikle modemden ya da bilgisayardan kaynaklı bir sorun değil. Bağlantım 4 mbps sınırsız idi...

Hatta içimden bir ses özellikle yapıldığını bile söylüyor...

Adsl hattımı iptal ettirdim, ve uydunete geçtim, artık 00:40 ta bağlantı kopması sorunu yaşamıyorum...
  • Uydunet nasıl memnunmusunuz hız/performans söyledikleri limitleri verebilioyrlar mı ? Ben smile'a geçmeyi düşünüyordum ama TT nin alt yapısı sonuçta çokda bir fark olmaz diye düşündüğüm için kaldım
  • TTnet bu doğal karşılamak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swatcamgoz

Uydunet nasıl memnunmusunuz hız/performans söyledikleri limitleri verebilioyrlar mı ? Ben smile'a geçmeyi düşünüyordum ama TT nin alt yapısı sonuçta çokda bir fark olmaz diye düşündüğüm için kaldım

Uydunet'i bağlatalı henüz 3 gün oldu, çok birşey deneme fırsatım olmadı ancak, hotfile serverlarından ortalama 600kb/s ile indiriyorum. Aşağıda da, rastgele seçtiğim bir avrupa serverına yapılan hız testi mevcut...

• benimde bir arkadaşımın her gece 12de kopuyor.
  • ADSL deki eski bir yöntem bu arkadaşlar şişen makineler belirli saatlerde tekrardan hafızalarını rahatlatmak için reset atılır...Bazı bölgelerde bu hala geçerli olabilir,dslam veya routerlar otomatik olarak ayarlanan saate reset atıyorlardır kendilerine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Uydunet'i bağlatalı henüz 3 gün oldu, çok birşey deneme fırsatım olmadı ancak, hotfile serverlarından ortalama 600kb/s ile indiriyorum. Aşağıda da, rastgele seçtiğim bir avrupa serverına yapılan hız testi mevcut...

Teşekkürler . hafta sonu bir görüşeyim bakalım.

quote:

Orijinalden alıntı: XnetaS

ADSL deki eski bir yöntem bu arkadaşlar şişen makineler belirli saatlerde tekrardan hafızalarını rahatlatmak için reset atılır...Bazı bölgelerde bu hala geçerli olabilir,dslam veya routerlar otomatik olarak ayarlanan saate reset atıyorlardır kendilerine

Çok sinir bozucu birşey .

• Yılbaşından beri benim internetde her gece 24:00 dan sonra paso kopuyor 10sn sonra tekrar bağlanıyor.
  • Yokmu sebebini bilen?

Hergün aynı dakikada bağlantı gidiyor.
  • Abonelik kimin üstüne ise bir hesap açıp iki dakikanızı almaz şikayet edin elbet geri dönüş olcaktır
    https://tuketici.btk.gov.tr/giris/
  • İşte bu yüzden modem arayüzünden adsl+,adsl2 gibi hat modlarını kapatın sadece d.GMt seçili olsun hızınız biraz düşer ama ttnet modeminizi resetleyemez artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

İşte bu yüzden modem arayüzünden adsl+,adsl2 gibi hat modlarını kapatın sadece d.GMt seçili olsun hızınız biraz düşer ama ttnet modeminizi resetleyemez artık :)

Lütfen yanıltıcı bilgi vermeyelim arkadaşım. G.dmt Adsl'den biraz daha eski olan ve gün geçtikçe destekleyen dslam sayısı azalan bir bağlantı tipidir.G.Dmt seçili iken hat değerleri biraz daha iyileşir bu doğrudur.Sebebi ise adsl2'den çok daha farklı karşılıklı olan hata düzeltme sistemidir.Detaylı teknik bilgilere ulaşmak isteyen Google'dan çeşitli makalelere ulaşabilir.Onun haricinde TTNet açısından modeme erişemez diye bir durum kesinlikle söz konusu değildir.TTNet ve diğer tüm servis sağlayıcılar modemlere TR-069 adlı bir protokol ile erişmektedir ve bildiğim kadarıyla herhangi bir şekilde kapatılamamaktadır.Ayrıca bir çok santral artık G.Dmt desteklememektedir.Modemden G.Dmt seçseniz bile hat modunuzu ADSL2 olarak değiştirmeye zorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

quote:

İşte bu yüzden modem arayüzünden adsl+,adsl2 gibi hat modlarını kapatın sadece d.GMt seçili olsun hızınız biraz düşer ama ttnet modeminizi resetleyemez artık :)

Lütfen yanıltıcı bilgi vermeyelim arkadaşım. G.dmt Adsl'den biraz daha eski olan ve gün geçtikçe destekleyen dslam sayısı azalan bir bağlantı tipidir.G.Dmt seçili iken hat değerleri biraz daha iyileşir bu doğrudur.Sebebi ise adsl2'den çok daha farklı karşılıklı olan hata düzeltme sistemidir.Detaylı teknik bilgilere ulaşmak isteyen Google'dan çeşitli makalelere ulaşabilir.Onun haricinde TTNet açısından modeme erişemez diye bir durum kesinlikle söz konusu değildir.TTNet ve diğer tüm servis sağlayıcılar modemlere TR-069 adlı bir protokol ile erişmektedir ve bildiğim kadarıyla herhangi bir şekilde kapatılamamaktadır.Ayrıca bir çok santral artık G.Dmt desteklememektedir.Modemden G.Dmt seçseniz bile hat modunuzu ADSL2 olarak değiştirmeye zorlar.

TR-069 ayarını modeminde iptal etmeyen yoktur zaten :) adsl+ adsl 2 gibi tipi bağlantı modları ne kadar download yapıldığını,modemin açık kalma süresini bile anlık olarak santrallerden otomatik takip edilmesini sağlar ... bunlara göre modemi uzaktan resetler... d.gmt ne kadar eski olsa da bu ülkede 50 sene daha desteklenecek zaten altyapıda eski olunca vdsl hatlarda fiber olarak geçiyorsa normaldir bunlar :D

• Peki bu internetin kesilmesi sorunu tek sizde mi oluyor, komşularınızda da mı? Tüm komşularınızda oluyorsa santral kaynaklıdır, pek yapılacak bir şey yok. Ama bazı kullanıcılarda sokak lambası yandığında, belli bir makine devreye girdiğinde, ya da elektrik iletim - dağıtım trafoları kademe değiştirdiğinde oluşan elektrik paraziti kaynaklı bu tür kesilmeler de oluyor. Benim modemim mesela bazen belli saatlerde kapanıyordu, birkaç saat de hiç açılmıyordu. :D Modemin içini açıyordum, tüm parçalarını söküp soğutuyordum, kontrol ediyordum; değişik modlarda açmaya çalışıyordum falan. Ama her seferinde yazılım yükleme modu açılışı yapıyordu, ethernet kablosunu verip yükleme yaptırmaya kalkıyordum, yazılım da yüklemiyordu. :D Voltaj değerlerinin düşüklüğünden kaynaklanıyordu bende mesela. Modemi değiştirerek kurtuldum.

Ne kadar download yapıldığının, modemin açık kalma süresinin vs. santralden takibi ile ADSL2 bağlantı tiplerinin ne alakası var. :) Modeme zaten bağlantıyı veren santraldeki DSLAM ki, kendi bağlantı kayıtlarından internet erişiminiz hakkında istediği bilgiye erişebilir. Bunları modeme soracak olsa modem yazılımında bir miktar kod değiştirerek modemin DSLAM'a "Dostum ben internete bir saattir bağlıyım sadece 2 bayt veri indirip 3 bayt veri gönderdim, bunların sıklığı da ilk 20 dakikada 1 bayt gönderme, devamında iki bayt alma iki bayt gönderme..." vs. gibi bir cevap verilmesi sağlanırsa Turk Telekom'da kotasız ADSL kullanan kalmaz, herkes geçer ucuz kotalıya, kullanır sınırsız. (Ne güzel olur aslında.) Veri kullanım takibi G.DMT'de yapılamasa bu DSLAM'ın sağladığı şebekede stabil ağ bağlantısı dağıtamama sorunu ortaya çıkarır, sistem işlev yapamaz hale gelir böyle bir şey olsa. DSLAM'ın modemi resetlemeye ihtiyacı yok, kendi sağladığı bağlantıyı bir sinyalle kesip tekrar senkronizasyon sağlayabilir. Bunları da modemden yapmaz, kendi yapar. Ha TR-069 protokolü ile müşteri hizmetleri modeme bağlanıp ayar vs. yapar istediği kadar ama burada da bu özelliği kapatmak kullanıcıya kalmış.
    Gerçi TR-069 özelliğini kapatmaktan bahsediyoruz da, daha birçok ziyaretçimin IP adresine eriştiğimde şifresiz ya da çok basit şifrelerle modemin ayar arayüzüne girebiliyorum, bunu ne yapacağız. :D Adam TR-069'u kapasa ben yine açarım. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 31 Mayıs 2013; 2:41:55 >

• Arkadaşlar modemin modunu G.DMT'ye çevirince erişelemez diye birşey yok.Yanlış bilgi vermeyin. Ben test ettim bütün ay G.DMT ile başladım ama kotayı aşınca gene düştü yani fos.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

quote:

TR-069 ayarını modeminde iptal etmeyen yoktur zaten :) adsl+ adsl 2 gibi tipi bağlantı modları ne kadar download yapıldığını,modemin açık kalma süresini bile anlık olarak santrallerden otomatik takip edilmesini sağlar ... bunlara göre modemi uzaktan resetler... d.gmt ne kadar eski olsa da bu ülkede 50 sene daha desteklenecek zaten altyapıda eski olunca vdsl hatlarda fiber olarak geçiyorsa normaldir bunlar :D

Arkadaşım ne 50 yılından bahsediyorsun mesela şuan çorlu da desteklenmiyor.Ayrıca o senin dediğin süreler her modda ayarlanabilir.Tıpkı senin ap üzerinden lokalde ip alan clientlere ayar çekmen gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her gün aynı saatlerde hatta dakikada internet bağlantısının sebebini buldum. Uzun zamandır bendede oluyordu ve hep aynı saatlerde. Müşteri hizmetleri falan filan derken sorun bir türlü çözülmedi. Sonunda bir gün tesadüfen bunun sebebini buldum ve sanırım çoğu şikayetlerde aynı sebebten olsa gerek. Mesela benim her gece 00:32 de bağlantım kopuyor ve 15 saniye kadar sonra bağlantım tekrar geliyor. Bir gün telefon detaylarında bir telefon numarasının her gün aynı saatlerde arandığını farkettim. Bu numarayı aradım fax gibi bir şey çıkıyor. Neyse jeton düştü bende bu alarm sisteminin aradığı bir numara idi. Alarma giden hat splitterdan önce alındığından interneti koparıyor. Splitterdan telefon modem ayırımından bir hat verilmesi gerekiyor alarm sistemine. Evet anlaşılacağı gibi bu sorunla karşılaşan herkezin bir alarm sistemi yada hattına bağlı haberli yada habersiz bir alarm sistemi bağlanmış demektir. Özelliklede bina girişinden bir dükkan yada kendi alarm sisteminiz bu işlere sebeb oluyor. Saygılarımla

• bu kadar olur ha... bir kaç ay önce aynı sorunu ben de yaşıyordum ve dediğiniz gibi alarm yüzünden olduğunu tespit etmiştim. zaten en başta o sisteme telefon hattını splitter olmadan bağlayan adamda eşeklik.
  • Beyler selam, başlık eski ama 2018 de aynı sıkıntı benim başıma farklı şekilde geldi. 15 gündür, dsl bağlantısı 16.00-21.00 arası sürekli kopup kopup bağlanıyor 10 sn aralıklarla. 21.00 dan ertesi gün 16.00 ya kadar sıkıntı olmadan kullanıyorum. Bunun sebebi varsa çözümü nedir, ttnet ile çözemedim sorunu.

Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.