Şimdi Ara

1 ayım kaldı.. ne yapacağım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • üst devrelerinin sana neler yapacaklarını düşün
  • Garsonluk, komilik falan yap. Gidince sıkıntı çekmezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cizbudak

bende 325. kısa dönem olarak 2008 aralık ayında gittim askere. kurban bayramının 3. gunu asker olarak çıktık evden :)

bence hiç gerilmenize gerek yok, çok önceden nasıl olucak ne yapıcaz nelerle karşılaşacağız diye aklınıza çok soru gelıyor ama bunları düşünen sadece sizler değilsiniz, sizin gibi bir çok askere gidecek kişi daha var, en ıyısı bunların hıc bırını dusunmemek nasılsa herşey olacagına varır :) Önceden bi yarışma vardı tv de hani ünlülere askeri kamp eğitimi veriyorlardı :) askerliğide onun gibi düşünün bu bir yarışma ve elinizden gelenın en ıyısını yapın, ve en önemlisi bulunduğunuz ortamdan zevk almaya bakın. Madem bundan kaçış yok orada ne gerekıyorsa yapın,

Acemi birliğim iskenderuna denizci askeri olarak çıktı. aynı bölükte 30-35 yaşındaki adamları görunce ulan bunlar yapıyor ben mı yapamayacagım diyoprsunuz. kendınıze ayrı bı guven gelıyor :) Zaten gunler kış oldugu ıcın cabuk bıtıyor hatta yagmurlu havalarda egıtıme bıle cıkmıyorsunuz hafta sonları konserler oluyor moral amaclı 1 lira verip onları gıtmenızı tavsıye ederım ama sanatcı ıcın değil oradaki kalabalığı görup, milletin bi hatun ıcın kaç takla attıgını gormek ıcın. hatun dediğimide bakmayın yolda görsenız kafanızı baska tarafa cevırırsınız o derece dıyorum

komutanımız kısa dönemler ıcın şunu dıyordu ulan askerlık yaptıgınızımı sanıyorsunuz sız hatunu eve atıp cocuk yapsanız o bıle 9 ay suruyor sız gelıp 5,5 ay kalıp gııyorsunuz ızınlerı vs cıkınca kalıyor 3,5 ay demıştı

usta birliğimi anlatmıyorum cunku acayıp rahattı nasılsa kımse ınanmayacak bana isteyen olursa anlatırım ama

hocam geçmiş olsun yaşadıklarını anlatırsan sevinirim ihtiyacımız var şimdi bunlara uzun dönem olsam bile

• Keşke yarın gidiyor olsam. Askerliğin insanın hayatındaki planlarını bu kadar etkileyeceğini düşünmezdim.

Nasıl olsa gidip yapacaksın. Erkenden bir an önce olması daha iyi.
    Tek kötü tarafı eğer son devrelere gidiyorsan ilk zamanlar kötü olur. Çömez muamelesi görürsün. En iyisi /1 gitmek tabi.
  • quote:

bende 325. kısa dönem olarak 2008 aralık ayında gittim askere. kurban bayramının 3. gunu asker olarak çıktık evden :)

bence hiç gerilmenize gerek yok, çok önceden nasıl olucak ne yapıcaz nelerle karşılaşacağız diye aklınıza çok soru gelıyor ama bunları düşünen sadece sizler değilsiniz, sizin gibi bir çok askere gidecek kişi daha var, en ıyısı bunların hıc bırını dusunmemek nasılsa herşey olacagına varır :) Önceden bi yarışma vardı tv de hani ünlülere askeri kamp eğitimi veriyorlardı :) askerliğide onun gibi düşünün bu bir yarışma ve elinizden gelenın en ıyısını yapın, ve en önemlisi bulunduğunuz ortamdan zevk almaya bakın. Madem bundan kaçış yok orada ne gerekıyorsa yapın,

Acemi birliğim iskenderuna denizci askeri olarak çıktı. aynı bölükte 30-35 yaşındaki adamları görunce ulan bunlar yapıyor ben mı yapamayacagım diyoprsunuz. kendınıze ayrı bı guven gelıyor :) Zaten gunler kış oldugu ıcın cabuk bıtıyor hatta yagmurlu havalarda egıtıme bıle cıkmıyorsunuz hafta sonları konserler oluyor moral amaclı 1 lira verip onları gıtmenızı tavsıye ederım ama sanatcı ıcın değil oradaki kalabalığı görup, milletin bi hatun ıcın kaç takla attıgını gormek ıcın. hatun dediğimide bakmayın yolda görsenız kafanızı baska tarafa cevırırsınız o derece dıyorum

komutanımız kısa dönemler ıcın şunu dıyordu ulan askerlık yaptıgınızımı sanıyorsunuz sız hatunu eve atıp cocuk yapsanız o bıle 9 ay suruyor sız gelıp 5,5 ay kalıp gııyorsunuz ızınlerı vs cıkınca kalıyor 3,5 ay demıştı

usta birliğimi anlatmıyorum cunku acayıp rahattı nasılsa kımse ınanmayacak bana isteyen olursa anlatırım ama

hocam bi zahmet usta birliğinide anlatabilicenmi ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Keşke yarın gidiyor olsam. Askerliğin insanın hayatındaki planlarını bu kadar etkileyeceğini düşünmezdim.

Nasıl olsa gidip yapacaksın. Erkenden bir an önce olması daha iyi.
    Tek kötü tarafı eğer son devrelere gidiyorsan ilk zamanlar kötü olur. Çömez muamelesi görürsün. En iyisi /1 gitmek tabi.

1 tertip mis tertip.
  • Kimseden korkma kendini ezdirme. Herkes eşit orada.
  • şafak -16 sayan birisi olarak 89/3 efsane devre hepsine taktım izin kullanmayarak tavsiyelerim basit şemsiye açılmıyor bildiğin gibi sıkma tatlıcanını okşa patlıcanını gibi tavsiyeler vermekten öteye gidemiyorum ama karşılaşıcağın şeyleri şimdiden söyleyim artık konu dışı yok ancak haftada bir oda abuk subuk sebebler yüzünden çarşını kitletmezsen 5-6 saat uyku yok oda o ilk gün varya orda yattığın ilk gün sabah 5inde kapıya vurarak KOĞUŞ KALK o hissi sen bilirmisin birde o gün şafak 459 demeyi ulan 459 gün böyle geçermi ..........
    adamı askerlikten soğuttum tamam tamam ama şu kesin ki bitiyor bak bitmese benim ki bitmezdi nizamiyeden ilk girdiğimde torruuuuuuuuun biter mi lan diye bağırıyorlardı ama hep işte şu anın hayalini kurdum bende bir gün bitirecem böyle millete tavsiyeler vercem diye öyle öyle bitti işte tavsiyelerim acemi birliğinde pek bir şey görmezsinde 75 gün aynı şeyi yaparsın usta birliğinde kendini ezdir orda alt devre üst devre muhabbeti felan olur ama bunu abartanda olur alt devreyken biz bulaşık yıkıyoduk bi üstümüz mıntıka yapıyodu onun üstü yaptırıyordu onuın üstü yatıyodu bi zaman oldu biz mıntıka yaptık 9 a 4 ler (şimdi en üst devreler) bulaşık yıkadı bi zaman oldu biz yaptırdık 1 ay öncede ben yatıyodum sonuçta işte askerlik böyle garip bişey birde fazla ciddiye alma askerliği bazı insanlar sanki orda kalacakmış gibi davranıyorlar

• Bol bol at hafızaya beyin bedava hayal gücünü geliştir yoksa yokluktan sende asker günlerinde internet cafe bombalarsınız
  • zorunlu askerlik türkiye ve benzeri ülkeler dışında hiç bir yerde yok.buradada olmamalı bir insan kendi kararlarını verebilir, gitmek istemeyebilir, kimse zorla götüremez.inşallah ben gidene kadar çıkar vicdani ret.uzun süredir bekliyorum ama 5 senem daha var
  • En Büyük Asker Dh nin asker
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neonight

şafak -16 sayan birisi olarak 89/3 efsane devre hepsine taktım izin kullanmayarak tavsiyelerim basit şemsiye açılmıyor bildiğin gibi sıkma tatlıcanını okşa patlıcanını gibi tavsiyeler vermekten öteye gidemiyorum ama karşılaşıcağın şeyleri şimdiden söyleyim artık konu dışı yok ancak haftada bir oda abuk subuk sebebler yüzünden çarşını kitletmezsen 5-6 saat uyku yok oda o ilk gün varya orda yattığın ilk gün sabah 5inde kapıya vurarak KOĞUŞ KALK o hissi sen bilirmisin birde o gün şafak 459 demeyi ulan 459 gün böyle geçermi ..........
    adamı askerlikten soğuttum tamam tamam ama şu kesin ki bitiyor bak bitmese benim ki bitmezdi nizamiyeden ilk girdiğimde torruuuuuuuuun biter mi lan diye bağırıyorlardı ama hep işte şu anın hayalini kurdum bende bir gün bitirecem böyle millete tavsiyeler vercem diye öyle öyle bitti işte tavsiyelerim acemi birliğinde pek bir şey görmezsinde 75 gün aynı şeyi yaparsın usta birliğinde kendini ezdir orda alt devre üst devre muhabbeti felan olur ama bunu abartanda olur alt devreyken biz bulaşık yıkıyoduk bi üstümüz mıntıka yapıyodu onun üstü yaptırıyordu onuın üstü yatıyodu bi zaman oldu biz mıntıka yaptık 9 a 4 ler (şimdi en üst devreler) bulaşık yıkadı bi zaman oldu biz yaptırdık 1 ay öncede ben yatıyodum sonuçta işte askerlik böyle garip bişey birde fazla ciddiye alma askerliği bazı insanlar sanki orda kalacakmış gibi davranıyorlar

• Şimdiden uşak olmaya kendini alıştır.
  • Bende gideceğim 12 aralıkta uzun dönemlere kendimizi ezdirmeyeceğiz iş kitlemeye çalışanlara karşı birlik olup işleri yapmayız ameleler yapsın bizene
  • Yarası olanlar ve askerlikten tırsanlar basmış gene bir konuyu daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Yarası olanlar ve askerlikten tırsanlar basmış gene bir konuyu daha

Yürü be, Cesuryürek!
  • quote:

yoğun istek üzerine kaldığım yerden devam ediyorum :)

(-) Arkadaşlar acemi birliğinde hata yapsanızda yemin etmediğimiz için büyük bir cezayla karşılaşmıyorsunuz. Ben 3. gün albaya selam vermedim diye yanına çağrıldım "olm ne selam vermıyon lan" dedi, "sen kısamı uzun mu donemmısın" diyede ekledi kısayım dedim tamam bidaha olmasın diyip geri yolladı. Daha toyuz yeni girmişiz içeri selam vermeyi bilmiyoruz alışık değilizki :)
    (-) Acemi birliğinde temel yat kalk eğitimlerinden sonra denetim var bölükler arası yani yarışma gibi. komutanlar not veriyor her bölüğe 20 bölük içerisinde benimde dahil olduğum bölük 20 . yani sonuncu oldu. Çok fazla laubalıydı bızım boluk belkıde bölugun ıcerısınde savcısından polisine kadar meslek grupları oldugundandır. Çok seçmeceydik. Benim fazla ayakta kalkmaktan dolayı sol ayagım şiştiği içinde bir çok eğitime isteiğim halde katılamadım. Ham vücüt alışık olmayınca tabı bıraz zorlamışım. Bu tarz şeyler canınızı sıkmasın. Revire gitmek istiyen çakallarıda bir daha gelmesin diye agrı kesici iğne yapıp gerı yolluyorlar.
    (-) Acemı bırlıgınde dolaplarınız ardına kadar acık oluyor yani kilit kullanamıyorsunuz zaten herkes acemı oldugundan kımse çalmaya cesaret edemıyor, yakalanırsanız zaten vay halıneze.
    (-) İskenderunda mesela herkesin şikayetçi olduğu tek konu yemek yemek için sırada ortalama her öğün 30 dk ila 1,5 saat arası beklemekti.
    (-) Birde başa döneceğim ama gittiğiniz yerlerde meşhur ! komutanlar varsa yani adı kobra gibi sakın onun bölüğüne düşmeyin, düşmemeye çalışın yani ilk gün dağıtılırken. kendisini amerikan filmlerindeki komandolardon sandığı için gece gündüz eğitime sokması kuvvetle muhtemel. Böyle dengesizlerde yok değil. Ben 13. bölükteydim çok rahattım ama karşı bölük yani 12. bölükte tam tersiydi. Dinlenmeleri yasaktı onların.
    (-) Ne çok akıllı ne çok saf olun orta hali takılın, unutmayın askeriyede ezilenlerin hepsi ya çok saf olanlar yada kendılerınce çok akıllı geçinenler. ortama ayak uydurmaya çalışın ben bunu yapmam şunu yemem demeyin. Bir iş yapılacagında ilk başta gönullu arıyorlar atıyorum mutfaga malzeme cekılecektır kamyondan. Ben amelelık yapmam demeyın, hele hele savcısı, hakimi bile onların altına giriyorken. hemen atlayın yaparım ben dıyın korkmayın kımse bı cuval patatesın altına gırmıyor yıne 2-3 kısı bı cuvalı tasırsınız. Zaten bı kamyona 50 tane aldıklarından 20 dk boşaltırsınız iki saat yatarsınız. Eğer gitmesseniz emin olun bir sonraki iş çok daha kelektır tuvaletlerı temızlemek vs gibi. Yada bulaşıkları yıkamak gibi. Bulaşıkda ne var demeyın sizin evlerinizdeki bulaşıkla yakından uzaktan bi ilgisi olmuyor. o kadar bulaşıkdan sonra 3-4 gün yemek bıle yemeyebılırsınız
    (-) Acemı bırlıgının ortalarında herkese ne okul okudugunu değil ne iş yaptıgını soruyorlar yani işletme mezunuysanız ama onceden garsonluk tecrubenız varsa garsonum ben dıyın. Tecrubenız yoksada dıyın bunu ıkı elı tutan herkes yapabılır. zaten sallayın surda burda "halim abinın restaurantında falan calıştım" gıbı ben ıkı unı mezunuyum bırı turızm otel işletme dıgerı normal ısletme. turızmı soyledım otellerde calıştım dedım. ve benım usta bırlıgımde iskenderundan mersine orduevıne katip olarak cıktı. Aynı böluktekı tum izmitli (izmitliyim) arkadaşlarım dagıtıma istanbula cıktı, istanbullu arkadaslarımda izmite çıktı. ulan bı ben gidebılecegım en uzak yerde kaldım dıye dusunurken aslında ne kadar da cok sanlı oldugumun farkında değildim. Çunku onlar kışın soğukta nöbet tutarken ben mersin gibi kışı sıcak gecıren yerde arkamda ufo ısıtıcı onumde ınternetı olan bılgısayar ıle keyif içerisinde usta bırlıgımı geçireceğimden habersizdim.

Sıra geldi usta birliğime :) onuda birazdan yazıcam ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizbudak -- 8 Kasım 2010; 15:28:30 >

• Bu filmi izle.

1 ayım kaldı.. ne yapacağım?
  • geçen sene 12 aralıkta katılmıştım bende..
    geçti gitti sıkıntısıda oluyor , eğlenceside sabah kalkmak , traş olmak sürekli iştimaye girmek haricinde bir sıkıntısı yoktu..
    kısa dönem olarak benim gittiğim yerde karavana,bulaşık,mıntıka temizliği yapmıyordum umarım senin içinde öyle olur.
    şimdiden kolay gelsin..
  • quote:

quote:

yoğun istek üzerine kaldığım yerden devam ediyorum :)

(-) Arkadaşlar acemi birliğinde hata yapsanızda yemin etmediğimiz için büyük bir cezayla karşılaşmıyorsunuz. Ben 3. gün albaya selam vermedim diye yanına çağrıldım "olm ne selam vermıyon lan" dedi, "sen kısamı uzun mu donemmısın" diyede ekledi kısayım dedim tamam bidaha olmasın diyip geri yolladı. Daha toyuz yeni girmişiz içeri selam vermeyi bilmiyoruz alışık değilizki :)
    (-) Acemi birliğinde temel yat kalk eğitimlerinden sonra denetim var bölükler arası yani yarışma gibi. komutanlar not veriyor her bölüğe 20 bölük içerisinde benimde dahil olduğum bölük 20 . yani sonuncu oldu. Çok fazla laubalıydı bızım boluk belkıde bölugun ıcerısınde savcısından polisine kadar meslek grupları oldugundandır. Çok seçmeceydik. Benim fazla ayakta kalkmaktan dolayı sol ayagım şiştiği içinde bir çok eğitime isteiğim halde katılamadım. Ham vücüt alışık olmayınca tabı bıraz zorlamışım. Bu tarz şeyler canınızı sıkmasın. Revire gitmek istiyen çakallarıda bir daha gelmesin diye agrı kesici iğne yapıp gerı yolluyorlar.
    (-) Acemı bırlıgınde dolaplarınız ardına kadar acık oluyor yani kilit kullanamıyorsunuz zaten herkes acemı oldugundan kımse çalmaya cesaret edemıyor, yakalanırsanız zaten vay halıneze.
    (-) İskenderunda mesela herkesin şikayetçi olduğu tek konu yemek yemek için sırada ortalama her öğün 30 dk ila 1,5 saat arası beklemekti.
    (-) Birde başa döneceğim ama gittiğiniz yerlerde meşhur ! komutanlar varsa yani adı kobra gibi sakın onun bölüğüne düşmeyin, düşmemeye çalışın yani ilk gün dağıtılırken. kendisini amerikan filmlerindeki komandolardon sandığı için gece gündüz eğitime sokması kuvvetle muhtemel. Böyle dengesizlerde yok değil. Ben 13. bölükteydim çok rahattım ama karşı bölük yani 12. bölükte tam tersiydi. Dinlenmeleri yasaktı onların.
    (-) Ne çok akıllı ne çok saf olun orta hali takılın, unutmayın askeriyede ezilenlerin hepsi ya çok saf olanlar yada kendılerınce çok akıllı geçinenler. ortama ayak uydurmaya çalışın ben bunu yapmam şunu yemem demeyin. Bir iş yapılacagında ilk başta gönullu arıyorlar atıyorum mutfaga malzeme cekılecektır kamyondan. Ben amelelık yapmam demeyın, hele hele savcısı, hakimi bile onların altına giriyorken. hemen atlayın yaparım ben dıyın korkmayın kımse bı cuval patatesın altına gırmıyor yıne 2-3 kısı bı cuvalı tasırsınız. Zaten bı kamyona 50 tane aldıklarından 20 dk boşaltırsınız iki saat yatarsınız. Eğer gitmesseniz emin olun bir sonraki iş çok daha kelektır tuvaletlerı temızlemek vs gibi. Yada bulaşıkları yıkamak gibi. Bulaşıkda ne var demeyın sizin evlerinizdeki bulaşıkla yakından uzaktan bi ilgisi olmuyor. o kadar bulaşıkdan sonra 3-4 gün yemek bıle yemeyebılırsınız
    (-) Acemı bırlıgının ortalarında herkese ne okul okudugunu değil ne iş yaptıgını soruyorlar yani işletme mezunuysanız ama onceden garsonluk tecrubenız varsa garsonum ben dıyın. Tecrubenız yoksada dıyın bunu ıkı elı tutan herkes yapabılır. zaten sallayın surda burda "halim abinın restaurantında falan calıştım" gıbı ben ıkı unı mezunuyum bırı turızm otel işletme dıgerı normal ısletme. turızmı soyledım otellerde calıştım dedım. ve benım usta bırlıgımde iskenderundan mersine orduevıne katip olarak cıktı. Aynı böluktekı tum izmitli (izmitliyim) arkadaşlarım dagıtıma istanbula cıktı, istanbullu arkadaslarımda izmite çıktı. ulan bı ben gidebılecegım en uzak yerde kaldım dıye dusunurken aslında ne kadar da cok sanlı oldugumun farkında değildim. Çunku onlar kışın soğukta nöbet tutarken ben mersin gibi kışı sıcak gecıren yerde arkamda ufo ısıtıcı onumde ınternetı olan bılgısayar ıle keyif içerisinde usta bırlıgımı geçireceğimden habersizdim.

Sıra geldi usta birliğime :) onuda birazdan yazıcam ...

Usta birliğime gelince ordu evinde yaptım. Orada devrecilik yok sıracılık vardı kimse kimseyi ezmiyordu herkez işini yapıyor. Onun dışında herkez arkadaştı, kımse kımsenın kuyusunu kazmıyor vs.
    Bana restaurantta garson olarak çalışırsın sen dediler salağa yattım bilmiyorum öğrenmedik daha cok işletme kısmını bılıyorum dıyınce resepsiyna verdiler hemde gececi Yani gündüz yat gece yat olayı. Gece zaten lobide deskin arkasında olduğumdan nöbetimde yoktu.aksamları koğuşlar yıkanırken benı hıc yıkamadım mesela. hemen yan tarafımda bar vardı orada calan muzık bıle receptıondakı bılgısayardan yonetılıyordu ben ne acarsam o calıyordu kısaca bu yuzden barmenle sıksık tartışdıgımızda olurdu Kendisi Ankara havası dinlerken benim Türk rock tarzı parçalar açmam gibi :) Receptionun dışında büfe kısmıda bana aitti yani orada satılan şampuan traş bıçağı telefon kartı ve sigaralar gibi. Buranın satışlarını gittiğim ilk ay ciroyu 3 e katlayarak ordu evi tarihinede geçtim tabi işler iyi gidince sizi komutanlarınızda seviyor yaptıgınız ufak tefek hataları yanlışları görmezdende gelebiliyorlar.:) Ama fiyatları hep duz hesap yapıyordum traş bıçağı 55 kuruşsa 75 kuruşa satmak gibi... tek sigaraların fiyatlarına bişi yapamadım :) O fazla olan paralarıda cebe atmıyor aksine daha çok büfeye mal alıyordum bir alacağıma ıkı tane alıyordum sıksık zamanlı zamansız yapılan stok konrollerındede hıc eksıkcıkmadım yuzum kızarmadı. Askerlere veresiyeyi kesmiştim kimsede birşey yapamıyordu yani üst devreler vs açık versem sonuçta benım cebımden cıkacak, bazı istisnai durumlarda durumu olmayan askerlere telefon kartını parasız kendim verdiğimde oldu. Subay orduevınde resepsıyonıt oldugum ıcın komutanlarla aramda ıyıydı, astsubaylarda bana bulaşmıyordu Devamlı otele gelen komutanlarda kafa olanlarda vardı özellikle yeni Asteğmen olarak yapanlar dışarıdan herhangı bır ıhtıyacın varmı gelırken getırelım dıyorlardı her gece köfte ekmek , tost vs boş gecmıyorlardı tabı parasını verıyordum . Gunduz yatıp gece calıştıgım ıcın doğal olarak askerdekı yemeklerıde pek yemek nasıp olmadı sadece aksam yemekelrıne denk gelıyordu. kahvaltı esnasında calıştıgım ıcın ogle yemegındede uyudugum ıcın asker yemegıde pek görmedım dıyebılırım. oranın cafesını ve dışarısını kulandıgım ıcın keyfımde yerımdeydı orada tam 8 kilo aldım. Gecenı 3 unde rezervasyansuz otelegelıpde yer vermedıgım cok albaylar , yarbaylar oldu, kısaca havam çokdu orada. Görsenız bu asker demessınız hatta bır komutan sen asker değılsın sanırım buranın personelı dışarıdan dıye konuştu. Askerim dediğimde baya br şaşırmıştı.Rahatlıgıma hayran kalmış bu ne cıddıyetsızlık dıyor ben normal 3 yıldızlı bır otelde recepsiyonıt gıbı davranıyordum. Ellerımı açıp deske dayamalar falaln Birde askerler bakımından arkanızın saglam olması amacıyla oradaı en rutbelı komutanın postası ıle aranız ıyı olursa kımse sıze bırsey demez, karışmaz, benımde albayın postası ıle aram ıyıydı devamlı carsı ızınlerıne beraber cıkardık ordu evınde carsı ızınlerı hafta ıcı oluyor. carsıya cıkma sıkıntımda yoktu sonucta gece çalışıyorum dıye dıkkatınızı cekıyorum askerlık yapıyorum demıyorum çalışıyorum dıyorum Gurbete gidip bir otelde çalışıyormuşum gıbıydım orada yatıyor orada çalışıyor hesabı. Daha çok şey var ama burada yazamam tabiki onları :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.