Merhabalar Lenovo z570 laptobumun bozulan anakartını değiştirdim tekrar laptobu topladım. çalıştırdım. ekran geldi biosa girdim baktım hdd görmüyor bende kapattım tekrar açayım görür belki dedim fakat artık ne görüntü geliyor ne ışık yanıyor işlemci sök tak, ram çıkar tak, hdd çıkar tak, bios pili çıkarıp geri tak, batarya çıkar statik elektrik boşalt vs aklıma gelen her şeyi yaptım sorun ne olabilir acaba. ne yapmalıyım
Önceden anakartını bozan sorun anakartını tekrar bozmuşa benziyor. Adaptörün voltaj çıkışını ölçtün mü? Adaptörün orijinal adaptör mü?
Ya adaptörüm orjinal toshiba adaptörü var uyumlu
Bilmiyorum
Onu ölçecek aletim de yok maalesef
Yani adaptör değiştirsem sorun çözülse eyvallah
Yine mi anakart bozuldu acaba
Ehlisafa
kullanıcısına yanıt
Anakart harici bileşenlerden birinde arıza var ve bu anakartına zarar veriyor. Sorunu bulamazsan gene sıkıntı yaşarsın. En büyük suçlu bence adaptör elektrikçide voltaj çıkışını ölçtürmeni öneririm.
Eyvallah
Yarın ilgileneyim
bence ekranla bağlanztı hatası var ve görüntü gelmiyor. Menteşe kısmında da sorun olabilir.
olabilir bilmiyorum
yalnız eski anakartı denedim
yine aynı cpu fanları çalışıyor
tak çıkar adaptörü tekrar çalışıyor sıkıntı yok. (anakart arızalı başka sıkıntı yok :) )
yeni anakart da ise tekrar taktım. bu sefer ilk 3-4 saniye çalışıp kapanıyor
sonra çalışmıyor
ne alaka bilmem bios pilini falan çıkarıyorum 15-20 dk bekledim mi o zaman tekrar çalışıyor 3-4 saniye sonra kapanıyor. sonra tepkisiz kalıyor.
anlamadım gitti
ram yerine tam oturmamış olabilr o zaman tak çıkar yap bence yerine dişliler tam otursun.
Ehlisafa
kullanıcısına yanıt
Ramleri, Hddyi, DVD sürücüyü, Wireless adaptörü çıkar. Ramlerden birisini takarak ekrana görüntü almayı dene. İşlemcinin üzerine termal macun sürdün değil mi soğutucuyu bağlarken.
musamusamusa1
kullanıcısına yanıt
Hepsini çıkardım
İşlemci termal macunlu sıkıntı yok
Ramler olmadan çalışıyor
Fakat bios uyarı vermiyor görüntü gelmiyor
Işıklar yanıyor dan dönüyor duruyor 30-40 sn sonra tekrar dönüyor fakat görüntü yok tabii
Ramleri taktım tek tek ikisini bir başka ramleri de denedim.
Fakat 3-5 sn sonra kapanıyor ışık vs hiç bir şey kalmıyor
Wireless adaptörü ile olunca da hiç açılmıyor veya 3-5 sn de kapanıyor.
Ramler bozuk değildi eski başka ramlerim onlarda sağlamdı.
Ama anlayamadım ne oluyor.
LCD ekran sağlam ilk taktığımda görüntü gelmişti.
Durumlar budur
Ehlisafa
kullanıcısına yanıt
Ekrana görüntü veriyor mu? Görüntü yoksa işlemciden şüpheleniyorum ben. Görüntü varsa bunlar dışında denemediğin bir parçadadır sorun. LCD paneli de sök kapanacak mı bir bak. Pili sağlamsa adaptörü bağlamadan pille çalıştırmayı dene.
Yok işlemciyi de değiştirdim
Eski i5 2. Nesil vardı onu taktım
Değişiklik yok
Masaüstü monitöre bağladım görüntü yok
Şu lcd işine bir daha bakayım
Aslında bios ram takılı olmayınca hata vermesi gerekmezmi hiç ötmüyor
Yoksa ötmemesi daha büyük hata mı
Ehlisafa
kullanıcısına yanıt
Piliyle çalıştırmayı denediniz mi? Yada farklı bir adaptörle denediniz mi?
Bir kaç adaptörüm var ama buna uyumlu değil
Pil doluyor ama aynı şekilde
Tetik almıyor hepsini takınca
Şimdi de tetik yok zaten ama ram ve ağ kartı çıkınca çalışıyor fakat görüntü uyarı gelmiyor
Bize bilgisayarcı yolu göründü gibi ama uzun sürüyor beklemesi o yüzden sevmiyorum
Halbuki ilk taktığımda ne güzel çalışmıştı.
Ya da ben öyle güzel çalışıyor sanmışım
musamusamusa1
kullanıcısına yanıt
çok teşekkürler yardımlarınız için olmadı çalışmadı son nokta bilgisayar ramler olmayınca çalışıyor ama görüntü gelmiyor. burada bios pili takılı değilse defalarca tekrar pirize takınca çalışıyor bios pilini takınca 1. defa çalışıyor sonra prize tak çıkar yapınca bir daha çalışmıyor. ram ve bios pilinde bir yamuklu var galiba ama ramler sağlam. çalışan bilgisayardan taktım yine aynı. görüntü hiç bir şekilde gelmiyor fakat, bios ram takılı olmadığı için uyarı da vermiyor. pil biraz doldu. prize takınca kendiliğinden tetikleniyor bilgisayar. ama prize takılı değilse pilden tetik almıyor. (pil dolu) tetik mekanizmasında bir sorun var olmalı (asıl sorundan ayrıca) kendi tetiklemesi de bi enteresan, neden oluyor anlamıyorum. bunun biostan ayarlanabiliyor olması gerekmiyormuydu. bir çok değişik denemeler sonucu çok çok garip bi durum gibi geldi bana. anakart sağlamdı. umarım başına bir şey gelmemiştir.
quote:
Orijinalden alıntı: Ehlisafa
çok teşekkürler yardımlarınız için olmadı çalışmadı son nokta bilgisayar ramler olmayınca çalışıyor ama görüntü gelmiyor. burada bios pili takılı değilse defalarca tekrar pirize takınca çalışıyor bios pilini takınca 1. defa çalışıyor sonra prize tak çıkar yapınca bir daha çalışmıyor. ram ve bios pilinde bir yamuklu var galiba ama ramler sağlam. çalışan bilgisayardan taktım yine aynı. görüntü hiç bir şekilde gelmiyor fakat, bios ram takılı olmadığı için uyarı da vermiyor. pil biraz doldu. prize takınca kendiliğinden tetikleniyor bilgisayar. ama prize takılı değilse pilden tetik almıyor. (pil dolu) tetik mekanizmasında bir sorun var olmalı (asıl sorundan ayrıca) kendi tetiklemesi de bi enteresan, neden oluyor anlamıyorum. bunun biostan ayarlanabiliyor olması gerekmiyormuydu. bir çok değişik denemeler sonucu çok çok garip bi durum gibi geldi bana. anakart sağlamdı. umarım başına bir şey gelmemiştir.
Bahsettiklerin tipik anakart arızasına benziyor. Anakartı bozan donanımı bulmanız gerekiyor ki bir daha başınıza gelmesin.
Bence senin şarj cihazında problem var. Onu da dene istersen darklı adaptör
eyvallah bakayım artık bir çözüme ulaşırsam yazarım İnşaallah