Şimdi Ara

Bu dosyayı açmaya yetkiniz yok..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. PC ye format attıktan sonra bi tane klasörümün içindeki dosyalar şifreli olarak görünüyor. Ne yaptıysam açılmadı her türlü yetkiyi verdim ama olmuyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bu Dosyayı Açmaya Yetkiniz Yok

Bir dosyayı açmaya çalıştığında "Bu dosyayı açmaya yetkiniz yok" mesajıyla karşılaşabilirsin. Bu mesaj, dosyayı açmak için gerekli izinlere sahip olmadığını gösterir.

Bu sorunun birkaç nedeni olabilir:

• Dosya sahibinin izni yok: Dosyanın sahibi, dosyayı açma iznini vermemiş olabilir.
    • Yönetici izni gerekli: Dosya, sistem yöneticisi tarafından kilitlenmiş veya şifrelenmiş olabilir. Bu durumda, dosyayı açmak için yönetici izni almalısın.
    • İzin almak için dosyanın sahibine veya yöneticiye başvur: Dosyayı açma izni almak için dosyanın sahibine veya bir yöneticiye ulaşmalısın.
    • Dosyayı açma izniniz yok: Dosyayı açmak için gerekli izinlere sahip değilsin.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Dosyanın sahibiyle iletişime geç ve dosyayı açma izni iste.
    • Bir yöneticiye ulaşarak dosyayı açmak için gerekli izinleri iste.
    • Dosyanın şifresini veya kilidini kaldırma yetkisine sahip kişilerle iletişime geç.

Bu adımları takip ederek, "Bu dosyayı açmaya yetkiniz yok" sorununu çözebilir ve dosyaya erişebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Klasöre sağ tıkla özellikler gelişmiş veriyi şifrele seçenegini kaldırın
  • olmuyor hocam aynı hata

• thefann1 kullanıcısına yanıt

Google "sahipliği al sağ tık" yaz.

sordumnet den register dosyasını indir ve kur.

Dosyaya ve bulunduğu klasöre sağ tıkla ve "Sahipliği Al" tuşuna bas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 21 Mart 2023; 12:7:59 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Yaptım hocam ama bi değişiklik yok

Dosyanın sahipliği sizde değil, önceki windowsunuzdaki kullanıcı hesabında kalmış, oyüzden erişemiyorsunuz.

Dosyanın içinde bulunduğu sürücüdeki klasöre(e:/serdar) sahipliği al yapın.

İşlem dosya sayınıza göre uzun sürebilir,bitmesini bekleyin.

Yine olmazsa teker teker tüm dosyalarınıza manuel olarak sahipliği almak için sağtıktaki özellikler menüsünü kullanmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 21 Mart 2023; 12:41:46 >
    hocam bu dediğiniz işlemi nasıl yapıcam anlayamadım tam kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 21 Mart 2023; 12:44:1 >

Sağ tıka sahipliği al ekledim şifreli dosyaya sağ tıklayıp sahipliği al diyorum cmd ekranı açılıp kapanıyor bir şey gözükmeden ama yine açamıyorum dosyaları aynı hata

hocam ne yaptınız çözebildiniz mi aynı sorun bendede var formattan sonra harici diskimin içnideki bir txt dosyasında bu hatayı almaktayım

• Eğer dosyanın veya klasörün sahipliği SYSTEM'in ise ve diğer grup/kullanıcılara ACL permission verilmemişse... önce SYSTEM gibi davranacak hale getirmelisiniz login olmuş kullanıcınızı. Ama bunu yapmak tehlikelidir. O nedenle bir komut satırı açıp, sadece o komut satırı oturumunu SYSTEM yetkili hale getirip de işlemler yapılır.

Lakin, komut satırı, vs tecrübeniz nasıl? Anladığım kadarıyla, ters giden bir şey olursa, kaybetmekten çekineceğiniz veri yok diskte veya sistemde.

Öyle ise bir kaç bağlantı ve yöntem paylaşayım ama...

Kendinizin, ne yaptığınızı anlayarak bu işlemleri gerçekleştirmeniz gerekli.

Ben bu işlemi bir batch dosyası haline getirip, arada hızlıca ulaşmak için görev çubuğuna (Taskbar) bir araç çubuğu (toolbar) olarak ekledim.

Benimki gibi yapmak zorunda değilsiniz ama işlem sırası aşağı yukarı şöyle...

Programlar paketi var bir tane, onu indirip, arşivini açıp sabit bir yere koyacaksınız.

Yönetici/administrator yetkili (elevated) komut satırı açacaksınız.

O program paketi içindeki bir programı kullanıp kısa bir komut satırı yazacaksınız. O komut satırı yeni bir komut satırı oturumu açacak. O oturum SYSTEM yetkili olacak. Oradan da ya komut satırı ile ya da o oturumdan explorer.exe'yi çalıştırıp işinizi halledip oturumları sondan başa kapatacaksınız ve mevcut durum için login olduğunuz hesabın yetkisini kontrol ederek hala SYSTEM olmadığını görmelisiniz.

Yalnız... problem yetki/sahiplik değil de... hem yetki/sahiplik hem de dosyanın şifrelenmiş olması ise ben ancak dene yanıl olarak yardımcı olabilirim.

Var mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 26 Ekim 2024; 14:52:10 >

• bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt

Çok uğraşmıştım da olmadı bi türlü bende bıraktım hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.