Şimdi Ara

-1 Derece Havada Su neden donmaz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
29.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hannibal.Lecter

Nemle ilgisi yok.

Ayrıca yukarıda sanki 1 atmosfer basınç ile deniz seviyesi farklı şeylermiş gibi anlatılmış. Aslında aynı şeydir ikisi de. Deniz seviyesinde basınç 1 atmosferdir. Suyun 0 derecede donması için deniz seviyesinde olmasına gerek yoktur. Herhangi bir düzenekle 1 atmosfer basınç altında da 0 derecede donabilir.

Asıl soruya gelirsek; suyun içindeki bazı yabancı maddeler (tuz, şeker , minareller v.b) suyun kaynama noktasını yükseltir ve donma noktasını düşürür. Yani hava -1 derece bile olsa suyun donma noktası demek ki -1 dereceden düşükmüş ki donmamış su.

dedigin dogru ama orda ince bi nokta var yani deniz seviyesinde olupta 2 atm basınca yaratmak mümkün.. o yüzden öyle denmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Thrash Metal

saf su değil koyduğun su

• kullandığın su saf değil
    su aynı zamanda kapla ve bulunduğu yerle ısı alış verişi yapıyor
    deniz seviyesinde değilsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21

quote:

Nemle ilgisi yok.

Ayrıca yukarıda sanki 1 atmosfer basınç ile deniz seviyesi farklı şeylermiş gibi anlatılmış. Aslında aynı şeydir ikisi de. Deniz seviyesinde basınç 1 atmosferdir. Suyun 0 derecede donması için deniz seviyesinde olmasına gerek yoktur. Herhangi bir düzenekle 1 atmosfer basınç altında da 0 derecede donabilir.

Asıl soruya gelirsek; suyun içindeki bazı yabancı maddeler (tuz, şeker , minareller v.b) suyun kaynama noktasını yükseltir ve donma noktasını düşürür. Yani hava -1 derece bile olsa suyun donma noktası demek ki -1 dereceden düşükmüş ki donmamış su.

dedigin dogru ama orda ince bi nokta var yani deniz seviyesinde olupta 2 atm basınca yaratmak mümkün.. o yüzden öyle denmiş

Rakım 0 metre olan bir yerde basınç 1 atm olmaz mı zaten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 19 Eylül 2010; 22:56:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

Kışın -1 derece havada bir bardağa Su koydum ve dışarıya koydum bardağı.
    -1 derece havada saatlerce dışarda beklemesine rağmen su donmadı sıvı halde kaldı
    Yer İzmit deniz seviyesinde bir şehir

Başlığı gördüm,içimden 'kesin DevoN açmıştır dedim'.
    Sen baya bi ilgilisin sanırım soğuğa karşı.Adana'da falanmı oturuyorsun?

Derken İzmitte oturduğunu gördüm şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dişi Dökülen Nijeryalı -- 19 Eylül 2010; 23:12:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dişi Dökülen Nijeryalı

quote:

Kışın -1 derece havada bir bardağa Su koydum ve dışarıya koydum bardağı.
    -1 derece havada saatlerce dışarda beklemesine rağmen su donmadı sıvı halde kaldı
    Yer İzmit deniz seviyesinde bir şehir

Başlığı gördüm,içimden 'kesin DevoN açmıştır dedim'.
    Sen baya bi ilgilisin sanırım soğuğa karşı.Adana'da falanmı oturuyorsun?

Derken İzmitte oturduğunu gördüm şimdi

İzmitdede hiç kış yaşanmıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: taken21

quote:

Nemle ilgisi yok.

Rakım 0 metre olan bir yerde basınç 1 atm olmaz mı zaten?

acık hava basıncı 1 atm olur ama deneyi kapalı bir kapta yapıyorsak işler bambaska hallere bürünür. kabın ic basıncı falan devreye giriyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.