Şimdi Ara

1. Dünya Savaşı FPS'si Neden Yok ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kingman29

1. dünya savaşı Osmanlı'yı parçalama savaşıdır.Osmanlı parçalanmış ve ortaya 66 tane devlet çıkmıştır.Adamlar o günleri unutmaya çalışıyolar.Dünyanın kalbinde 66 tane devleti hükmü altına alabilmek , bu dünyada Türk milletinin adaleti dışında kimsenin başaramıyacağı bişey.Onlar Türk kavramını yoksaymayı tercih ediyolar.Barbar deyip geçiştirmeyi tercih ediyolar.1 nci dünya savaşında sömürdükleri ülkelerdeki erkek çocuklarını 13 yaşında askere alıp köle askerler ordusu kurmuşlar.Bu insanları sizi büyük bir maceraya götürücez diyerek 1 nci dünya savaşında kullanmışlar.Mesela yeni zellanda yerlileri anzaklar bu şekilde kandırılarak Çanakkale savaşında kullanılmıştır.Hatta Sri Lanka'dan topladıkları orduyu sizi Osmanlı'nın yanında aynı cephede savaştıracaz deyip kandırmışlar ancak Sri Lanka'lı askerler ezan sesini duyunca Osmanlı'ya karşı savaştırıldıklarını anlayıp savaşı bırakmışlar.Sömürülen ülkelerin ve köle askerler haline getirilen yerli halkların savaşıdır 1 nci dünya savaşı.Dikkat edilirse bu konuda hiç film çekilmemiştir.2 nci dünya savaşı hakkında sayısız film varken 1 ci dünya savaşı hep sır gibi kalmıştır.Osmanlı imparatorluğu gibi dünyanın kalbini yüzyıllarca adaletle yönetmiş bi imparatorluğu parçalamanın hiç bir haklı gerekçesi gösterilemez.Ortadoğu petrollerini ele geçirebilmek ve açgözlülük adına bi imparatorluğun parçalanması.1 nci dünya savaşının kısaca özeti bu.

Evet sonuna kadar haklısın,Çek Cumhuriyet,Sırbistan,Litvanya'ya gittiğimde ürperdim...Adamlar Azizlerine "Bizi barbar ve yağmacı Türkler'den kurtarın" diye heykel yapmışlar yıllar önce ve kinleri hala sürüyor.Aslında oyun yapılsaydı Çanakkale dışında her cephede geçebilirdi.Osmanlı sadece Çanakkale Savaşı'nı kazanmış,diğer Trablusgarp,Yemen,Makedonya,Kafkas... savaşlarından mağlubiyetle ayrılmış.Aslında yapılsaydı Türk - Yunan,Rus,İngiliz,Fransız,İtalyan,Rum çatışmasından çok Alman ve Macarlar çatışmayı anlatırdı ve Batı Avrupa'da geçerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

quote:

Orijinalden alıntı: efeozan41

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Bir dönem eski savaş oyun furyası yapıldı bayada uzun sürdü şimdi modern savaşlardayız ve günümüz oyuncularınyaş kitlesi ile alakalı olsa gerek baya tuttu. Tekrar eskiye dönmek açıkçası firmalar için biraz riskli bir durum,bir anket yapılsa sonraki oyunun tarihi ile alakalı eski savaşlara tekrar dönmek isticeklerin oranı %35'i geçmiceğini düşünüyorum. Mutlaka yapılır ama ben en az 3-4 yıl veriyorum yeni nesilede geçiş evresindeyiz,oyunların maliyetleri sürekli artıyor eskisi gibi ucuz işler olsa her yıl 3-5 farklı firmadan çıkardı eminim.

Beni de artık modern savaşlar sıkmaya başladı.Hele CoD iyice baydı,hep aynı tas aynı hamam.BF'nin de senaryosunda iş yok...Yapsa yapsa Ubisoft ya da Crytek yapar artık.

O zaman bilim kurgu temalı oyunları oyna mükemmel senaryolar var. Bioshock serisi,Far Cry(bilim kurgu değil ama hikaye sallama yani ada falan),Dishonored,PC'de HardReset

Hayır yani bilim-kurgu ya da modern savaşlarda çok fazla saçmalıyorlar;değişik değişik robotlar,silahlar,zırhlar,mekanlar buluyorlar.BO II'de de o var.Acti iyice saçmalamış,aklına ne gelirse koymuş.Onun yerine biraz daha gerçekçi yapsalar oyunları çok güzel olacak.

oyunlarda amaç eğlenmek diyorum ben. gerçekçilik falan 2 plandadır oyun eğlendiriyormu yada vermek istediği şeyi veriyormu. oynamadıysan assasins creed 3 oyna yeni başladım mükemmel yapmışlar grafik hikaye oynanış harita tasarımı vs her şey

Eğlenmek amaçlı olup da 12 yaşındaki bebeleri eğlendirecekse hiç yapılmasın ama firmalar zaten onlar üstünden para kazanıyor.Düşmanı görmek nedir yaa,bildiğin düşmanın röntgenini çekiyor sen de gidip vuruyosun yani başka işin yokmuş gibi.

yav biri yürü git işine bebeymiş ne saçmalıyorsun sen?
    cevap verme şu mesaja seviyeni belli ettin

Bir rütbene bakıyorum bir üslubuna...

• quote:

Orijinalden alıntı: battrol3

Hem bunu Türkler yapması biz atıyorum ingiliz adamı yönetcez.Türkler'i öldürcez.Yani keske bizimkiler yapsa güzel grafik güzel senaryo
    oynarken konusu ilk defa ilgini ceker mesela ben o kadar cod oynadım senaryosu ne hic umrumda olmadı..Olsa söyle 1. Dünya Savaşı
    Türk askeri olarak savaşsak off..

Kim söylemiş hep Türkleri öldüreceğimizi,6 tane İttifak devlet var.Ayrıca oyunu Türkler yapsaydı yine bize karşı olurdu.Sonuçta oyun satılması için yapılıyor ve kendi milletini öldürdüğü bir oyunu kimse almak istemez bu yüzden yurt dışında satamazdı. -Osmanlı'a karşı olsa bu sefer Türkiye'de satılmazdı o ayrı.-
  • emperyalizmin doğasına aykırı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Bir dönem eski savaş oyun furyası yapıldı bayada uzun sürdü şimdi modern savaşlardayız ve günümüz oyuncularınyaş kitlesi ile alakalı olsa gerek baya tuttu. Tekrar eskiye dönmek açıkçası firmalar için biraz riskli bir durum,bir anket yapılsa sonraki oyunun tarihi ile alakalı eski savaşlara tekrar dönmek isticeklerin oranı %35'i geçmiceğini düşünüyorum. Mutlaka yapılır ama ben en az 3-4 yıl veriyorum yeni nesilede geçiş evresindeyiz,oyunların maliyetleri sürekli artıyor eskisi gibi ucuz işler olsa her yıl 3-5 farklı firmadan çıkardı eminim.

Beni de artık modern savaşlar sıkmaya başladı.Hele CoD iyice baydı,hep aynı tas aynı hamam.BF'nin de senaryosunda iş yok...Yapsa yapsa Ubisoft ya da Crytek yapar artık.

O zaman bilim kurgu temalı oyunları oyna mükemmel senaryolar var. Bioshock serisi,Far Cry(bilim kurgu değil ama hikaye sallama yani ada falan),Dishonored,PC'de HardReset

Hayır yani bilim-kurgu ya da modern savaşlarda çok fazla saçmalıyorlar;değişik değişik robotlar,silahlar,zırhlar,mekanlar buluyorlar.BO II'de de o var.Acti iyice saçmalamış,aklına ne gelirse koymuş.Onun yerine biraz daha gerçekçi yapsalar oyunları çok güzel olacak.

oyunlarda amaç eğlenmek diyorum ben. gerçekçilik falan 2 plandadır oyun eğlendiriyormu yada vermek istediği şeyi veriyormu. oynamadıysan assasins creed 3 oyna yeni başladım mükemmel yapmışlar grafik hikaye oynanış harita tasarımı vs her şey

Eğlenmek amaçlı olup da 12 yaşındaki bebeleri eğlendirecekse hiç yapılmasın ama firmalar zaten onlar üstünden para kazanıyor.Düşmanı görmek nedir yaa,bildiğin düşmanın röntgenini çekiyor sen de gidip vuruyosun yani başka işin yokmuş gibi.

yav biri yürü git işine bebeymiş ne saçmalıyorsun sen?
    cevap verme şu mesaja seviyeni belli ettin

Ulan Opriçnik , yine mi Fail oldun Güzel kardeşim , fikrinin ve bilginin olmadığı konulara mesaj atma ki , böyle yine komik durumlara düşmeyesin...

• o zaman şöyle yapalım itilaf veya ittifak olmak üzere 2 sık olsun 2 senaryo süper olur onlineside süper olur :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battrol3 -- 19 Ocak 2013; 19:04:37 >
  • quote:

o zaman şöyle yapalım iltifat veya ittifak olmak üzere 2 sık olsun 2 senaryo süper olur onlineside süper olur :P

Aslında o çok mükemmel olur ama o zaman senaryolar kısa olur ve Türk yerine Alman yönetirdik.PC'de BF Heros diye bir oyun var,iki millet var;naziler ve amerikalılar.Hangisini seçersen tüm oyun onunla geçiyor.

Biraz mantıklı düşündüğümüzde neden 1. Dünya savaşı oyunu yapılmadığı belli.Amerikalılar 2. savaşta kendilerini kahraman olarak görüyor.Yahudileri toplama kamplarında kurtara,Japonya'nın dünyayı ele geçirmesine engel olan bir kahraman gibi.Ama 1. Dünya Savaşı'nda 4 milyonluk küçük bir orduyla İngiltere,Fransa,Rus gibi devletler arkasına sığınmış,onlara mühimmat ve silah sağlayan bir devlet olduğu için bunları göstermek istemiyorlar.

• İnşallah biz de güzel oyunlar yaparız da adam gibi oyunlaroynarız milli duygularımız pekisir cok pis zevkli olur :D 1. Dünya Savasındasın daha nolcak :D
  • quote:

o zaman şöyle yapalım iltifat veya ittifak olmak üzere 2 sık olsun 2 senaryo süper olur onlineside süper olur :P

Iltifat???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slicer

quote:

Iltifat???

itilaf iste hangi kafayla yazdıysam :P pardon :)
  • quote:

İnşallah biz de güzel oyunlar yaparız da adam gibi oyunlaroynarız milli duygularımız pekisir cok pis zevkli olur :D 1. Dünya Savasındasın daha nolcak :D

Ve kaybedeceksin...Ama en az 10 yıla daha doğrusu PS5'e kadar Türk yapım göremeyiz.Önce ODTÜ mezunları alınacak,Crytek Kiev ve Frankfurt ofislerinde eğitim görecek sonra onlarda Türkiye'de seminerlerle gençlere eğitim verecek ohooo.Hatta aynı Mehmet Öz gibi Türkiye'den İngiltere,Amerika gibi ülkelere işsizlikten göç yapabilir oyun yazılımcıları en çok bundan korkuyorum.Bizim Tayyip elektronik-eğlence sektörüne ağır vergiler uygularsa EA iki yıla kalmaz Türkiye ofisini de kapatır gider demedi demeyin.

• Hangisi daha çok tanınır? Franz Ferdinand mı yoksa Adolf Hitler mi? 2. Dünya Savaşı temalı oyunların reklam yapmasına, senaryo üzerinde çok kafa yormasına gerek yok ki. Zaten senaryolar az çok belli. Ayrıca 2. Dünya Savaşı'nda ölen siviller bile 1.'de ölü-yaralı-kayıp sayısından daha fazla. Üstelik 2. Dünya Savaşı'ndan sonra başlayan Soğuk Savaş da bugünün süper güçlerinin hala tartışma konularından(HAARP, Armstrong Ay'a gitti mi...). Ancak Napeleonic Wars, Mount & Blade gibi savaş oyunları varken I. Dünya Savaşı'nın olmaması konunun diğer tarafı. Bana kalırsa sağlam bir 1. Dünya Savaşı FPS'si yapılmalı; ama bu ne kadar prim yapar bilmem. Sonuçta daha çok Doğu Avrupa ve Afrika-Ortadoğu arasında geçen savaş yapıp, Amerika, Batı Avrupa, Asya gibi çok önemli pazarları da kendine çekmek için çaba sarfedilmesi gerek. Ayrıca o dönemin silahları, entrikaları, teknolojisi ne kadar sergilenebilir?

GENEL OLARAK:
    Artıları: İlklere ev sahipliği yapması, tarihte önemli bir dönüm noktası olması, sömürgeciliği azaltması gibi tarihi konulardan insanları kendine çekecektir.
    Eksileri: Bir geçiş dönemi olması. Ne Mount & Blade'deki gibi kılıçlarla ne de 2. Dünya Savaşında'ki gibi modern sayılacak silahlarla yapılması -ki with Fire and Sword de Warband'dan daha az beğenildi, bunda kötü tüfeklerin etkisi büyük-, daha az olağanüstü olay içermesi, etkilerini büyük oranda yitirmesi.

Not: Yapılsa bile bize çok bir katkısı olmayacaktır. Hatta yapanlar biraz cahilse Osmanlı'yı cephede deveyle, entariyle bile savaştırabilirler. Ayrıca oyun Yunanistan'da satmaz :F

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.