1 hafta arayla 2 Ram Bozuldu
-
-
Iki ayrı bilgisayarın ramlerinin yakın tarihte bozulması cidden çok ilginç bir durum.
Ramler direkt PSU dan beslenmek yerine anakartta bir voltaj regulastonuna uğradıktan sonra elektriğini alıyor. Yani PSU da sıkıntı olsa direkt olarak rami etkilemesi düşük bir ihtimal.
Siz ramlerin bozulduğu kanısına nasıl vardınız? Başka bilgisayara takıp denediniz mi ramleri? -
2x8 di ikisi de tekleri yanmisti. Teker teker denedim oyle farkettim.
-
Benim ramler bozuk degilmis denedim buldum sonra ama anakartin 2 slotunda calismiyordu. Tamirciye goturdum 1.2v ram takman gerekiyor, 1.35v calismaz dedi. Butun ram slotlari 1.2v degil mi? Yani ne yapmam gerekiyor anlamadim. Yeni ram mi almaliyim anakart yetersiz deyip yenisini mi almaliyim bilmiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.(Anakart: msi b450 gaming plus)
-
Tamirci sallamış, RAMlerin JEDEC ayarları 1.2v hali hazırda.
Eğer A1/A2 yada B1/B2 Slotları çalışmıyorsa büyük ihtimalle sorun işlemcidir. A1/B1 A2/B2 Çalışmıyorsa sorun anakarttır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulukk -- 12 Ekim 2022; 16:49:5 > -
B1 ve B2 slotlari bozuk. Islemci kaynakli diyorsunuz o zaman. Baska islemciyle deneyip yazarim. Sagolun.
-
Baska bir islemciyle kendim denedim bu sefer de hardware reserved oldu.
-
Elektrik dalgalanması olmuşsa anakartın kuzey köprüsü uçmuştur büyük ihtimal. Ramler de arıza oluşması çok düşük ihtimal.
Öncelikle anakartın bios unu sıfırla. PC nin elektrik bağlantısını kes ve bios pilini sök 30 sn boyunca açma tuşuna basık tut bu statik elektrik oluşmuşsa gidermeye yardımcı olur. Sonra tek tek ramleri single modda tüm slotlara takıp denemeniz gerekiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X