Şimdi Ara

1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI HATAY İSKENDERUN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
8.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tertipler ben iskenderunluyum varsa sormak isdedikleriniz yardımcı olayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: weber

quote:

Orjinalden alıntı: orneko

Bu arada nasıl ulaşmayı düşünüyorsunuz? Kesin olmamakla birlikte Adana'ya uçup sonra da otobüsle iskenderun yapacağım.

bende öyle düşünüyorum. ama 12 ağustos için adanaya 13.40 da inen bir uçak var bulunduğum yerden. acaba ordan iskenderun a hemen vasıta bulabilir miyiz. teslim saati falan var mı?

iskenderuna adanadan her daim araba vardır küçük otobüslerle 2 saaat 403lerle 1,30 saatte varırsınız hemde deniz alayının önünde indirirler
  • verdiğin bilgiler için çok sağol. adana havaalanından bu otobüslere ulaşmak kolay mı? nerden kalkıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weber -- 10 Ağustos 2007; 13:19:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: weber

verdiğin bilgiler için çok sağol. adana havaalanından bu otobüslere ulaşmak kolay mı? nerden kalkıyorlar

kardeş havalimanından taksiye atla, Atilla Altıkat köprüsüne dersen 7-8 liraya gidersin. orda onlarca otobüs firması var zaten, herhangi biriyle gidebilirsin... hepsi gidiyordur iskenderun'a. istiyorsan arada birde adana kebap ye git
  • Bugün Adana biletini aldım. Pazar sabah 6.30 kalkış, 8.00 varış. ''Uçak biletlerinde indirim var, otobüs fiyatlarıyla aynı olmuş'' diyenlere selam olsun. Hiç te öyle değil. İstanbul-Adana 122 YTL (Onur Air). Oturdu ama bir kere niyetlenmiştim ve aldım.
  • Aday No 32847
    Adı ve Soyadı KAZIM ÖNER
    Baba Adı HIDIR
    Doğum Yeri ÜMRANİYE
    Kuvveti Deniz Kuvvetleri
    Sınıfı Sahil Güvenlik
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI HATAY İSKENDERUN

hayırlı teskereler beyler.aklım kızlarda kaldı şimdiden:)görebilirsek tabi uzun bi süre.kime sorsam sıkıntınız sıcak ama kızları çok güzel olur diyorlar.sahil güvenlik bide :)hayırlısı bakalım ne çıkcak hoşçakalın
  • Pahalı almışsın bileti... çoğu insan farkında değil ama THY çoğu zaman diğer firmalardan ucuz oluyor. Ben Adana-Ankara biletimi 59 YTL'ye aldım.
  • beyler şöyle bir teklifim olcak kısa dönemler olarak iskenderunda birbirimize ihtiyacımız olcak... bence beraber buluşup teslim olmak en güzeli ne dersiniz???
  • quote:

Bugün Adana biletini aldım. Pazar sabah 6.30 kalkış, 8.00 varış. ''Uçak biletlerinde indirim var, otobüs fiyatlarıyla aynı olmuş'' diyenlere selam olsun. Hiç te öyle değil. İstanbul-Adana 122 YTL (Onur Air). Oturdu ama bir kere niyetlenmiştim ve aldım.

kardes bende senınle beraber gıdıyorum adım öner beraber gıderız :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: onuroner1907

Aday No 32847
    Adı ve Soyadı KAZIM ÖNER
    Baba Adı HIDIR
    Doğum Yeri ÜMRANİYE
    Kuvveti Deniz Kuvvetleri
    Sınıfı Sahil Güvenlik

hayırlı teskereler beyler.aklım kızlarda kaldı şimdiden:)görebilirsek tabi uzun bi süre.kime sorsam sıkıntınız sıcak ama kızları çok güzel olur diyorlar.sahil güvenlik bide :)hayırlısı bakalım ne çıkcak hoşçakalın

kardes bende sahıl guvenlık orada gorusuruz artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: turer

quote:

Bugün Adana biletini aldım. Pazar sabah 6.30 kalkış, 8.00 varış. ''Uçak biletlerinde indirim var, otobüs fiyatlarıyla aynı olmuş'' diyenlere selam olsun. Hiç te öyle değil. İstanbul-Adana 122 YTL (Onur Air). Oturdu ama bir kere niyetlenmiştim ve aldım.

kardes bende senınle beraber gıdıyorum adım öner beraber gıderız :)

Tamam Öner karşılaşırız umarım. Gözlüklüyüm ve saçlar traşlı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orneko -- 11 Ağustos 2007; 13:48:30 >
  • tamamdır sacları fazla kestırmeseydın keske :)
  • beyler beni kuş yaptılar çok derin daldılar saçlara hehe neyse sizle beraber uzatçaz artık,

donanımhaber olarak birbirimizi nasıl bulcaz bilmiyorum ama bnm numaram 32545 :D sbh onur air uçakla gidiyorum adanaya ;) herkese hayırlı teskereler
  • Arkadaşlar muhtemelen yazdıklarımı acemiliğiniz bittikten sonra okuycaksınız ama olsun gitmeyenler azda olsa fikir sahibi olur. Bir kere hiç biriniz birbirinizi göremiyceksiniz aynı bölüğe düşmedikten sonra. Çünkü bölük ve sürü mantığıyla toplu hareket ediliyor oralarda. Bir diğer konu İskenderun'da geçen sene acemiliğimi yaptığımda denizci olarak çok şanslı olduğumu hissettim. Ben çok rahat ve güzel bir acemilik yaptım. Fotoğrafçıydım aynı zamanda bölük fotoğrafçısı :) Şu anda Gölcük'te usta birliğime devam ediyorum şafak 81. Oradan dağıtıma yine denize kıyısı olan yerlere gideceksiniz bu taraflara gelme olasılığınız yüksek. Umarım gemiye düşmezsiniz gemi karayı gören bilenler için çok zor ama direk gemiye gideceğiniz için size oda rahat gelebilir. Sonuçta denizci olarak askerlik yapmak bir ayrıcalıktır diye düşünüyorum. Bu yazdıklarımdan sonra Gölcük'e düşen olursa usta birliği bana buradan yazsın yardımcı olmaya çalışırım.
    2006/3
    Saygılarımla.

• Arkadaşlar merhaba. Dün 7 Eylül tarihinde müthiş bir yemin töreniyle 4000+ acemi er Türkiye'nin en genç bahriyelilileri olarak acemilikten kurtulup ustalığa ilk adımımızı attık. Bugün ben 2 günlük yol iznimin 1.gününde ailemle sevdiklerimle beraberdim. Sizler ne hallerdesiniz bilmiyorum. 900 civarı kısa dönem bahriyeli trnin çeşitli yerlerine tertiplendik. Ben İstanbul / Pendik tersanesine muhafız sınıfında tertiplendim.

İskenderun da 25 günlük acı tatlı bir acemilik dönemi geçirdik. Bazen güldük bazen ağladık. Ama en güzel tarafı herşeyi beraber yaptık. Uzun dönemlerin celbinde Ispartalı kardeşimiz vefat edince ailesiyle beraber hepimizin yüreği dağlandı. Yemin törenimizde tek yürek tek bilek hareket ettik. 4000 kişi aynı kaptan yemek yedik aynı ekmeği paylaştık. Ceza yedik beraber süründük, ödül aldık beraber güldük. Sigarayı bile beraber içtik beraber zehirlendik.

Ve 25 gün sonunda bir kısmımız ailesinin yanında bir kısmımız ise birliklerine teslim olmuş durumda . Bundan sonra bizlere verilen bu kutsal vazifede T.S.K'nin gözbebeği olan deniz kuvvetlerinde görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. 319 celbinde aramıza katılacak torun adaylarımız için İskenderun deniz er eğitim alayı hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Umarım biraz faydası dokunur.

- Deniz Er Eğitim Alayı komutanımız Sayın Albay Sualp KESER çok nadide ve saygıdeğer birisi. 4000+ kişi arasından herhangi bir ayrım yapmadan kişisel sorunlarınızla bile ilgilenebilecek, gereğinde ailelerimizle bile irtibata geçebilen yüksek karakter sahibi ve anlayışlı bir insan.

- Eğitimlerimiz çok ağır olmayan ancak askerliğin temelini tam anlamıyla öğrenebileceğimiz nitelikte eğitimlerdi.

- Deniz Alayı sosyal faaliyetler açısından çok güzel bir düzeyde. Lig tvde yayınlanan maçların büyük kısmını projeksiyon vasıtasıyla dev ekranda izleme olanağına sahiptik. Ayrıca bunun yanında güncel sinema filmlerinin haftasonları gösterimi mevcuttu. Son olarakta 25 günlük süre içerisinde 2 kez mahalli sanatçılardan oluşan konser çalışması ve tiyatro çalışması mevcuttu. Bu imkanların çoğu eğitim alayında mümkün olmadığını düşünüyorum.

- Banyo, yemek, barınma, kantin ihtiyaçları konusunda kalabalıktan kaynaklanan ufak sorunlar yaşanabiliyordu. Ancak komutanımızın bu sorunlar hakkında geleceğe yönelik birçok çalışması mevcut.

- Yemek konusundaki sıkıntı yemeklerden değil kalabalıktan saatlerce sıralarda beklemekten kaynaklanıyor. Aşhane ve kamara dediğimiz yemek dağıtım bölgesi oldukça temiz. Ve yemeklerde birçok yere göre oldukça güzel. 25 günün 25 gününde etsiz yemeğin çıkmadığı bir gün dahi geçmedi. Buna çok şaşırmıştım. Hergün et yemeği çıkması beklemediğim bir durumdu.

- Yemekhanelerde musluklardan çay akması bir efsane değil tamamen gerçek bir olay. İlk gördüğümde bende çok şaşırdım ancak bu gerçekti ve şaşırtıcı olduğu kadarda güzeldi. 4000 kişinin ihtiyaçlarını karşılanması ancak bu şekilde karşılanabilirdi sanırım. Tabi bu durum sadece haftanın bazı günleri kahvaltıda mümkündü.

- Sıcaklara gelince arkadaşlar gerçekten sıcağın kralını burada gördüm. Bu iklim şartlarında iskenderunda askerlik yapmak büyük eziyete dönüşebiliyor. Ama zamanla bunada adapte olabiliyorsunuz. Sıcaklarla yakınlığı olmayanlar için büyük bir sıkıntı olarak düşünüyorum.

- Dağıtımlarda kısa dönemde olsa uzun dönemde olsa %90lık kısım birlikten ayrılıyor ve trnin çeşitli yerlerine tertipleniyor. En çok asker alan iller ise sırasıyla İstanbul , İzmit ve Muğla. Diğer gidebileceğiniz muhtemel yerler ise İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Çanakkale, Yalova, Bartın, Zonguldak

Alisezai nickli Ahmet OKUR kardeşim iskenderunda sanırım seninle 8. bölükte beraberdik ancak burada yazılı mesajlarda ismini görünce anımsayabildim. Nereye tertiplendin hatırlayamıyorum ama msne eklersen bi görüşelim. Zira iskenderunda görüşme hatta tanışma fırsatı bulamamıştık. Sadece ismini anımsayabiliyorum.

Bütün tertiplerime hayırlı tezkereler diliyor saygılar sunuyorum.

Deniz Er İsmail KAPAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendiss -- 9 Eylül 2007; 0:02:11 >

• Way be siz giderken ben oradan geliyodum
    Ama 7. Dz. Hv. Svn. Tb. K. Lığındaydım ben eheuheu
    Geçmiş olsun beyler acemilik bitti şimdi başlıyo herşey
  • Mendiss 8. Bölükte Esmer ve etütçü bir ismail vardı. Karşı yatağımdaydı. Sen o musun?
  • quote:

Mendiss 8. Bölükte Esmer ve etütçü bir ismail vardı. Karşı yatağımdaydı. Sen o musun?

Hayır kardeş. Ben iskenderunda bi baltaya sap olamadım :-)) . Gece gündüz eğitimdeydim. Etütçüler ve celp konak seninde bildiğin gibi en rahat insanlardı acemi birliğinde. Bense Şu an istanbul tersanesinde dış kuryeyim. Burada 8. Bölükten olanlar İsmail KAPAN, Ali MARAŞ, Salih TOPSAKALOĞLU, Savaş İZMİR . Pendik tarafına yolu düşen dostları ziyaretime beklerim.
  • acemiliğimi 10 sene önce orada yapmıştım deniz ciler askerlik yapmıyor zaten çok rahattı ta o zaman şimdi daha rahattır herhalde oradan gölcüğe gitmiştim DENİZALTI FİLOSUNA denizaltı gemisinde yapmıştım askerliğimi çok enteresandı
  • İskenderunda 15 ay askerlik yapmış biri olaraktan;

Arkadaşlar oraya gidecek tüm arkadaşlar sanırım burayı okuyacaklar. eğer iskenderunda karacıysanız yandınız. ama denizciyseniz süpersiniz. birde celp konağa ya acemi yada usta olarak düştüyseniz işte bu olayı dahada süper kılıyor.

benim burada birazdan anlatacaklarımı bazılarınız inanmıyabilir. şimdi ben acemiliğimi iskenderun deniz alayı 17. bölükte yaptım. acemilik süresince sadece 1 gün eğitime katıldım. benim için acemiliğin en zor tarafı çömelip kalkarak sayılmaktı. bunun nekadar zor olabldiini yaşayınca anlayacaksınız. bunun yanında en önemli diğer tarafıda hem o kavurucu sıcakta hemde yemeklerinden 35 günlük acemiliğimde 20 kilo vermem oldu. dalga geçmiyorum askelir boyuncada 28 kilo verdim.

sıcak inanılmaz. şöyle düşünün bu tarif edilmez ama pantolonunuz 200 m yürüdüğünüz zaman sırılsıklam ıslanıyor. bakın terliyorsunuz demiyorum yada sadece bana oluyor da demiyorum. ama sıksanız abarmıyorum suyu çıkıyor. o yüzden usta olduğunuzda bot kesinlikle giymiyoprsunuz. köseleye devam

yemekler inanılmaz kötü. bu yemekleri kaldırabilecek mide düşünemiyorumi bi yemek nekadar kötüolabilir diye düşünmeyin. yemeklerden kurtçuklar çıkması sarılık hstalarına yemek yaptırmaları miğdenizi kaldırmak için yeterli bir seçenek. buarada yeri gelmişken gitmeden kesinlikle sarılık iğneleri olun kesinlikle. kapmamamız mucize gibi birşey. ben tabloyu görünce hemen yaptırdım. genhovak b en iyisiymiş buarada.

şimdi gelelim güzel yanlarına. ben celp konaktaydım. bu söylediklerime babam bile inanmadı ama madem gideceksiniz deniz alayına celp konağa bi girinde bakınç. 24 saat sıcak su koğuşlarda klima pinpon masası. digiturk. her yatağın başında cep telefonu şarj etmek için priz bir oadak eğitimli 20 asker çay ocağı 10 adet hertürlü oyun yüklü P4 makina. ve bunların yanısıra kimse size karışamıyor. akşamları dansöz oynatsanız kimsenin haberi olmayacağı bir yer. buarada bir oadakarda alayda forsunuz oluyor. ve herkezin size işi düşüyor. yine askere gitsem aynı yerde askerlik yapmak isterim. sıcağına bi süre sonra alışılıyor ama yemeklere asla. çay içmeyi ve çorba içmeyin. bunlar şaplıdır. ayrıca tatlıyada koyuyorlar. depocuysanız yemekhaneden birini kafalayın koliyle ton balığı zulalayın lazım olacak. hasan baba dürümlerinide unutmamk lazım

iskenderunun kızları güzel ama konuşmadıkları sürece. ben dediklerinden bi bok anlamıyordum. puahahaaha

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.