Şimdi Ara

1'İNCİ MOT.P.TUG.K.LIĞI - ADAPAZARI SAKARYA (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
7
Favori
155.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdiden yazayım yarın bir gün yerleriniz belli olursa sakarya loj.desk'lığındayım.sıhhiyeciyim.sorularınız olursa sorun beklerim :)
  • ARKADAŞLAR!

351. DÖNEM USTA BİRLİĞİ BURAYA ÇIKANLAR TOPLANALIM.
  • slm benimde usta birliğim Birliği / Görev Yeri 1'inci Mot. P. Tug. Loj. Des. K.lığı K.lığı
    ADAPAZARI SAKARYA burası biz şimdi hangi kışlaya düşecez belli oluyormu
  • Lojistik destek komutanlığı, MEBS Bölüğü, Sıhhiye bölüğü, Boru Trampet ve Bakım Birliği Sakarya kışlasındadır. Bütün tugayın yemekleri ve diğer ihtiyaçları bu kışladan karşılanır. Taşkısığı kışlasında topçu taburu ve hava savunma bataryaları bulunur ve doğuya gönderilecek erler de zaman zaman buraya rotasyona gönderilir. Elmasağa kışlasında istihkam savaş takımı ve mühimmat depoları bulunmaktadır. Çarkkışlada ise tugay karargahı, orduevi ve lojmanlar yer alır. Bunlar usta birlikleri olup acemi eğitim merkezleri değildir. Ama değişmiş olabilir bilemiyorum. Ben askerliğime 345 KD olarak Taşkısığı 4. bataryada başladım, 1 hafta sonra geçici görevle Sakarya Kışlası MEBS bölüğüne gönderildim ve burada devam ettim. Benim dönemimde Sakarya'daki hemen hemen bütün KD arkadaşlar yazın Kefken'de bulunan sosyal tesislere gönderildi ve orada tamamladılar askerliklerini. Buradaki birlikler arasında ihtiyaca bağlı olarak çok sık geçici görevlendirmeyle asker değişimi olabiliyor. Özellikle yaz aylarında Sakarya'ya düşen kısa dönemleri Kefken'deki sosyal tesise göndermek gibi bir usul çıkardılar. Bu sene olur mu bilemiyorum. Neyse, Sakarya ve buradaki kışlaları adım gibi bilirim. Çarkkışla en rahat olanıdır. Taşkısığı ise en berbat. Çarkkışla tamamen şehir merkezindedir, Sakarya kışlası da merkeze yakın olup 10 dakika uzaklıkltadır, Taşkısığı ise dağın başındadır. Kolay gelsin derim. Sorularınız olursa beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacoist06NL -- 10 Nisan 2013; 5:33:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VOLKAN3886

slm benimde usta birliğim Birliği / Görev Yeri 1'inci Mot. P. Tug. Loj. Des. K.lığı K.lığı
    ADAPAZARI SAKARYA burası biz şimdi hangi kışlaya düşecez belli oluyormu

eğer piyade olarak gidiyorsan doğuya gönderirler ama topçu taburu ve hava savunma olarak gideceksen orada kalırsın bendede böyle yazıyordu Görev Yeri 1'inci Mot. P. Tug. Loj. Des. K.lığı K.lığı merkez sandım ama taşkısıymış
  • <table cellspacing="10px" cellpadding="10px" width="100%"><tr><td align="center" bgcolor="#ffe488"><font color="red">Daha güvenli bir şifre kullanmanızı tavsiye ederiz. <a data-test="test" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="http://forum.donanimhaber.com/passchange.asp" onClick="return logwin(this.href)" data-href="http://forum.donanimhaber.com/passchange.asp" onClick="return logwin(this.href)">Şimdi değiştirmek için tıklayın.</a> </font></td></tr></table>

beyler Adapazarına düşen yok mu?
  • Vatani görevimi 349 K.D olarak burada yaptım... Bulup bulabileceğiniz en iyi kışla diyebilirim... Dışardan sınırsız yemek soyleyebilirsiniz... Merkezi kantini vardır kantin dediğime bakmayım küçük migroslardan farkı yoktur aranvut ciğerinden, şakşukaya kadar herşey bulabilirsiniz bulunmaz değerdir ;) kışla içerisinde halı sahası vardır bulunduğum süre zarfında en az 50 defa maç yapmışımdır :) içerde lojmanlar vardır sivil hayattan farksızdır tabi kamufulajı saymazsak :) ordu evinden erleri ayarlarsanız her türlü yemek siparişini verebilirsiniz... koğuşları pek iyi sayılmaz hele hizmet takımın ki kokudan koridordan geçemezsiniz :) her akşam 20:00 den sona duşunuzu alabilirsiniz... LigTv malesef yok ama ordu evi camından izlemeye sizlerde alışacaksınız... Tek dert edeceğiniz 4 saat çapraz nöbet 2 saat gece 2 saat gündüz... yolun karşı tarafında devam eden lojmanlar bölgesinde güney1 nöbet kulubesi bulunmaktadır 21-23, 23-01 nöbetine oraya gitmek isteyeceksiniz çünkü karşıda kız yurdu bulunmaktadır. tam cadde kenarnda olduğu için svillerle haşır neşir olacaksınız ;) arkadaşlık 10 numaradır yeterki geregini yapın ben mıntıka yapmam koğuş yıkamam demeyin herkes sırasıyla yapacaktır... Devrecilik yoktur sıracılık vardır... Yemekleri çok iyi olduğu soylenmez... hep dışardan soylerdik... Maşa döner, köfteci ve adana sofrasından bol ol lahmacun soylersiniz artık :) Unutmadan her gece illaki biri çıkıp çiğ kofte soyleyen var mı dicektir Sait Usta'nın çiğ köftelerine muptela olacaksınız sipariş verip koğuş bölgesine kadar getirirler ;) Daha ne olsun belkide Türkiye'nin en rahat askerliğini yapacaksınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuR_BeY -- 13 Haziran 2017; 18:27:28 >

• Eğitim Birliği:1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

Esas Birliği: 1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

Statü:KISA_DÖNEM ERSınıf:PIYADE

Benim de askerliğim buraya çıktı. Piyadeleri eskiden doğuya kaydırıyorlarmış. Sormak istediğim hala böyle bir uygulamanın olup olmadığı? Eskiden burada görev yapanlar paylaşır mısınız?
  • SAKARYA kim var arkadaşlar ?

Ben Emre Akyol

Eğitim Birliği1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA
    Celp Grubu1
    Esas Birliği1 İNCİ MOT.P.TUG. K.YRD.LIĞI 1 İNCİ MOT.P.TB. 1 İNCİ MOT.P.BL. / SAKARYA ADAPAZARI / SAKARYA
  • Beyler benimde 1. motorize piyade tugayı kısa dönem er topçu.biraz araştırdım kimisi cok iyi diyo kimi çok kötü.tek iyi yanı kız yurdunun karşısındaymış :) :)

Yasin Emil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiliano89 -- 28 Ekim 2013; 13:34:34 >
  • Eğitim Birliği 1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA
    Celp Grubu1
    Esas Birliği 1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA
    Statü KISA_DÖNEM ER
    Sınıf PIYADE

Acemi birliğinde akşam bizi kandıraya götüreceklermiş eğitim için. Yemin törenimiz dahil kocaeli-kandıra da olacakmış. Bu şekilde duydum. Doğuya da göndermezler sanırım sonuçta esas birlik yerimiz belli.

Mert ÖZBULUT
    e-mail: mertozbulut@hotmail.com
    İSTANBUL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertozbulut -- 29 Ekim 2013; 14:55:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: steep1907

Arkadaşlar ben 331.dönem olarak şuan çektiğiniz sıkıntıyı aralık ayında yaşamış bir arkadaşınızım.süreci anlatmak istiyorum. Öncelikle çok şanslı olduğunuzu belirtmeliyim, bu tugayın içinde nereye düşerseniz düşün bir kısa dönem er olarak rahat edeceksiniz. Hep el üstünde tutulacaksınız. Teslim olmanız gereken yer Adapazarı merkezde çark caddesinin başında Sakarya Atatürk stadına bitişik çarkkışla.Kime sorsanız gösterir.Sizleri burada biz karşılayacağız. sizler bizim biletlerimizsiniz.:) burada toplanan arkadaşların 1/3ü Sakarya kışlasına geri kalanı kandıra kışlasına 28gün acemi askerliğini yapmaya gidecek. Ben kandıra kışlasına gidenlerdendim. İlk alışma sürecinden sonra çok eğlenceli zaman geçirdim orda. İnternette kandıra kışlası ile ilgili yazan olumsuz şeylere çokta kulak asmayın, o kadar kalabalık olacaksınız ki orda hiçbir sorun çıkmayacak emin olun. Tüm gün uygun adım yürüyeceksiniz.:) acemiliğiniz bitmesine 10gün kala bölük komutanınız dağıtımları açıklayacak. Dağıtımların hepsi Sakarya garnizonu içindeki kışlalara olacak. Bu kışlalar:

Seymen: Koğuşlar 8 kişilik. Çok rahat.
    Taşkısığı: Tam bir askerlik yaparsınız.Disiplinlidir. Çok büyüktür.
    Sakarya Kışlası: Garnizonun deposudur. Lojistik, bakım hep buradadır.
    Çarkkışla(Tugay): Sürekli rütbelilerlesinizdir. Çok küçüktür. Boş zamanlarınızda halı saha maçı yaparsınız. Hafta sonları gazinoda sürekli film izlersiniz.
    Elmasağ:Full yatış diyorlar. Yapacak hiçbir şey bulunamıyormuş.
    Kandıra:Acemilik kadar rahat olamazsınız, bölüğüne göre işlerin değişebileceği ama alıştıktan sonra işlerin yoluna girdiği kışla.

İlk dağıtımdan sonra seçmeler için bir komutan gelecek ve isteyenler mülakata girecek. Mülakatta mesleğiniz ve bu meslekteki deneyiminiz sorulacak. Ona göre yeni görevlendirmeler gelecek. Örneğin öğretmenler çarkkışladaki aile destek birimine, truzimciler çarkışla ordu evine görevlendirilecek ve askerliklerini burada yapacaklar.

Daha sonra nerede yapıyorsanız yapın askerlik bir rutine binecek. Zaman daha hızlı geçecek.
    Şimdiden hayırlı olsun.

Yukarıdaki bilgiler çok yeni olmasada faydalı arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: werderxs

arkadaşlar alllah yardımcınız olsun acemilik kolay gecer kimse bişey söylemez size ama düştüğünüz yer çok önemli
    kandıra : sürgün yeri nekadar pisko nekadar tinerci balici esrarcı hepsi burada komutanlarının bi çoçuda sürgün zaten yarısı kırık
    taşkısığı: tugayın en disiplili yeri spor manyağı olursunuz ama okadar tinerci yoktur orada
    çark kışla : sakarya merkezdedir güzel biyerdir ama düşenler günde 8 saat nöbet tutar
    seymen : fena biyer değildir ama bi okadarda kırık orada avrdır koğuşlar 4 8 10 kişilik yapılmış çok güzel
    sakarya lojistik: tugayın en kıyak yeridir yan gel yat yeridir nöbet fazla tutmaz sınız çarşı herhafta vardır

Diğer bir yorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: staphy

quote:

Orijinalden alıntı: errrd

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.

Ben de bu dönemde kd. olarak 1. Mot. P. Tug. K.lığında yapacağım askerliğimi. Ancak şu dikkatimi çekti. Bazı arkadaşların branş bilgisi girilmemişken benim branşım için "Bkm. Er" yazıyor. Bakım sınıfından olduğum için uzun dönemde nereye sevkedileceğim. Branşım belli olduğu için mülakatın bir önemi olacak mı benim için? Şimdilik kafama takılan tek soru usta birliği meselesi. Bu konuda farklı farklı yorumlar okuyorum.

Bir de reçetesiz ilaç almıyorlar diye sağlık ocağındaki doktora bir ağrı kesici, bir antibiyotik ve de mantar kremi yazdırdım. İnşallah reçeteli olduğu için sorun çıkarmazlar.
    Ayrıca gelirken yanıma tuvalet kağıdı, ıslak mendil, sprey parfüm, sıvı sabun, normal sabun + sabunluk, ayna, vs aldım. Nizamiyeden geçirirler mi?

Bir soru dedim ama çok fazla sordum galiba. Bakım sınıfındakiler acemiliği Kandıra da mı yoksa Çarkkışla da mı yapacak?

Şimdiden tüm devrelerime hayırlı tezkereler diliyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam topçuların Kandıra ya da Taşkısığı'na, ikmalcileri Mithatpaşa'ya, hawa sawunmacıları Seymen'e gönderiyorlardı. Bakımcıların Sakarya Kışlası'nda kalma ihtimali war. Ama dediğim gibi bu branş olayına çok takılmayın. Yapcakları mülakattan sonra yeriniz son dakikaya kadar hatta yemin töreninin olduğu gün bile değişebilir. Mülakata hepinizi almıcaklar zaten. Mülakatta yoksanız anlayın ki garnizon dışı bir birliğe gitceksiniz (Kocaeli'ne bağlı bir birliğe) we yeriniz asla değişmez. Hangi birliğin garnizon içi hangisinin dışı olduğunu da şuradan anlayabilirsiniz; Çark Kışla'ya teslim olduğunuzda listeden geldiğiniz işaretlendikten sonra bir de anket yaptırcaklar. Eğer usta birliğiniz garnizon dışıysa bu anketi size yaptırmazlar.

Benim branşımda piyade yazıyordu, Çark Kışla'ya teslim olduğumda anket fln doldurmadım. Acemiliğim sırasında yapılan mülakata da çağrılmadım. Usta birliğim Kocaeli'ne bağlı olan EDOK idi.

Çark Kışla'ya teslim olduğunuzda çantanızı uzun dönem askerler kontrol etcek we illa ki birkaç eşyanıza el koymak isticekler özellikle parfüm,traş makinesi wb. gibi.
    Kesinlikle wermeyin ordaki görewli komutana söyleyin. Adamlar deodarant,krem yasak diyip alıyorlar ama halbuki bunlar kantinde satılıyor.
    Tuwalet kağıdı kesinlikle we kesinlikle getirin, tuwaletlerde bulunmaz çünkü.

Hırsızlık nam-ı değer yer değiştirme olayı hiç başıma gelmedi. Ne çantamı kilitledim, ne de botumu. Hiç bir eşyam çalınmadı. Acemi birliğiniz boyunca 7/24 koğuşlarınızda sırayla nöbet tutcağınız için hırsızlık olayıyla karşılaşcağınızı sanmam.

Hafta sonları komutanlar olmadığı için boş gezersiniz, ama acemi olduğunuz için büyük ihtimalle kamuflaj giydirirler yine. Digitürklü telewizyonu,internet kafesi,langırtı,masa tenisi,bilardosu olan büyük bir gazinosu war. Ayrıca birlikte sinema da war. Haftasonları 50kuruş gibi cüzi bir miktara film izleyebilirsiniz.
    Aklıma gelmişken bir diğer önemli noktayı da yazıyım. Malum şu ranzada altta üstte yatma olayı.
    Bunun için de şöyle bir çözüm önerebilirim size; ilk olarak Çark Kışla'dan Sakarya Kışlası'na otobüsle götürüldükten sonra bahçede sıraya dizilceksiniz, bölük komutanınız sizi karşılıcak isteklerini,kuralları fln anlatcak size. Ondan sonra sırayla bir sınıfa sokulcaksınız we sıra numarası dağıtcaklar size oturma sıranıza göre. Çif numarayı alırsanız ranzada altta yatıyorsunuz, tek numara gelmişse ranzada üstte yatıyorsunuz demektir. Ona göre sınıfta oturma yerinize göre numaranızı hesaplayın, teke denk geliyorsa yanınzdakiyle çaktırmadan yer değiştirin.

bu yorumdada faydalı bilgiler bulunuyor.

• Sa

Sabah 10 da girmemiz için yazı imzalattılar. Sabah 10 da girmez isek ne olur Yardımcı olabilir misiniz ?
  • Masukas M kullanıcısına yanıt
    Sağlam bir bahanen yoksa 10 da orda olmaya çalış. Kalabalığı azda olsa düzene sokmak ve işleri daha sağlıklı yürütmek adına yapılıyor(muş) saat olayı. Sorun olup olmayacağını sorduğumda aldığım cevap, ''başınızdaki rütbeliye bağlı '' oldu. Yani ters birine denk gelirsen sıkıntı yapabilir ama askerlik yakacak kadar değil. En fazla laf söyler, bi kaç eşya vermekte sıkıntı çıkartır yada ilgilenmez.

Ç.ba sabahı Sakarya'da görüşürüz beyler. ForumDonanım lafı geçince buluruz zaten birbirimizi =)
  • arkadaşlar kısa dönem er 354. dönem şubat için aşağıdaki birliğe çıktı.

27 yaşında bilgisayar mühendisiyim. hangi kışlada yaparım ?

Celp Grubu1
    Esas Birliği1 İNCİ MOT.P.TUG. K.YRD.LIĞI 1 İNCİ MOT.P.TB. 2 İNCİ MOT.P.BL. / SAKARYA ADAPAZARI / SAKARYA
  • Arkadaslar son kisimda KH ve KH BL yazanlar cark kislasina. Loj destk komutanligi yazanlar sakarya kislasina. komutan yardimciligi yazanlar tas kisigi kislasina. kandira yazanlar dogal olarak kandiraya. tankci olan arkadaslarsa seymene gidecekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertozbulut M kullanıcısına yanıt
    kandıraya gidiliyor gibi bir şey söylemiş ilk sayfalardaki arkadaşlar öyle bir yok değil mi?

Esas Birliği1 İNCİ MOT.P.TUG.K.YRD.LIĞI 2 NCİ MOT. P.TB. 1 İNCİ MOT.P.BL. / KOCAELİ KANDIRA / KOCAELİ
  • Arkadaşlar benim de aşağıdaki gibi çıktı hangi kışlaya düşerim ve bilgisi olan var mı?:)

Eğitim Birliği: 1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

Esas Birliği: 1 İNCİ MOT.P.TUG. İS.SVŞ.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA

Teşekkürler:)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.