Şimdi Ara

1 kilo kuru fasulye hayy maşallah (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

Diğer Marketler çok mu ucuz? Bim bile kazık artık...

Migros'taki bir ürün, başka bir markette de hemen hemen aynı fiyat. Oynasa oynasa 1-2 TL oynar

Sanırsın Migros, iki katı fiyata satıyor?!

Çoğu zaman bu Bakliyat grubunda kampanya yapıyor.

Senin kafa Koç döneminde kalmış

Markayı Google'a yaz, "en ucuz" diye arat... onu da
    mı biz öğretelim?

Alıntıları Göster
    Evet gerici ve istilacı, işgalci Koç Holding dönemindeki ulaşılamaz haşmetliler Migros'u döneminde değiliz. Bunu yazan birisine rastlamak ne güzel...

Resimdeki ürün biraz pahalı ama kampanya dönemleri bir şekilde "ulaşma" şansınız mevcut, normalde de uygun fiyata sattıkları ürünler var...

Bu arada bu fiyattaki uygunluk kıyasları ve el darlığı ne sizin ne de Migros'un değil, haşmetli soyunun ayıbı. Migros tutunmak için haşmetlilerin ayak takımına ve akılsızlara bu fiyattan satmalı diğerleri gibi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

iki gün önce kabak yemeği yapayım dedim. gittim marketten 5 tane orta boy (büyük değil yani hatta küçük bile sayılır) kabak aldım. yanına da 3 havuç, 5 kırmızı biber aldım. yemekte kullanmak için.

hepsi 21 TL tuttu. aklım almadı lan. 21 TL diyorum.

biz bitmişiz.
    Şu an kışın tam ortasındayız. Sera ürünleri bunlar ve sera maliyeti ekleniyor ürünlere yazın ortasında %60-70 ucuza alabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Market meyve-sebze genelde pahalıdır.Kabak ve kırmızı biber yaz sebzesi.Mesela pazarda şu an salatalık 6 lira civarı,yazın 1 liraydı.Ornek verirken sebze dönemi dikkate alınmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Şu an kışın tam ortasındayız. Sera ürünleri bunlar ve sera maliyeti ekleniyor ürünlere yazın ortasında %60-70 ucuza alabilirsiniz

Alıntıları Göster
    hocam teşekkürler ama buradaki sorun şu bana göre.

bakın birkaç ay önce kırmızı bierin kilosunu 38 TL olarak görmüştüm. fotoğrafını çektiğimde arkadaşlarım bana: "ama mevsimi gelmedi daha" demişlerdi. iyi de, sorun mevsiminin gelip gelmemesi değil, sorun bu akamların akıl almaz olması.

3 sene önce şu rakamı koysan millet deli diye seni tımaraneye koyardı. şimdi herkes normal kaşılıyor.

bu gidişle 3 sene sonra kırmızı biberin kilosu 150 TL olacak. millet gene: "ama mevsimi gelmedi" diyecek de işte sorun şu ki rakama baktığında 150'yi göreceksin.

akıl almaz bir pahalılaşma var.

• quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Market meyve-sebze genelde pahalıdır.Kabak ve kırmızı biber yaz sebzesi.Mesela pazarda şu an salatalık 6 lira civarı,yazın 1 liraydı.Ornek verirken sebze dönemi dikkate alınmalı
    şirketin yemek kartında 1500 TL para birikti ondan dolayı yemek kartı geçiyor diye o markete gidiyorum.

ama genelde pazardan çok alışveriş yapamıyorum. çünkü pazarda genelde seçtirmiyolar ve dandik ürün kaktırıyolar. yeşillikleri falan pazardan alıyom çünkü seçebiliyom.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

hocam teşekkürler ama buradaki sorun şu bana göre.

bakın birkaç ay önce kırmızı bierin kilosunu 38 TL olarak görmüştüm. fotoğrafını çektiğimde arkadaşlarım bana: "ama mevsimi gelmedi daha" demişlerdi. iyi de, sorun mevsiminin gelip gelmemesi değil, sorun bu akamların akıl almaz olması.

3 sene önce şu rakamı koysan millet deli diye seni tımaraneye koyardı. şimdi herkes normal kaşılıyor.

bu gidişle 3 sene sonra kırmızı biberin kilosu 150 TL olacak. millet gene: "ama mevsimi gelmedi" diyecek de işte sorun şu ki rakama baktığında 150'yi göreceksin.

akıl almaz bir pahalılaşma var.

Alıntıları Göster
    Evet 3 sene sonra 150 lira olabilir çünkü işçiliğin maliyeti öyle olabilir. Bugün bir yevmiye ücreti 120 lira ayda 26 gün çalışsa 3120 TL aylık geliri olacaktır fakat köy hayatı yerine şehir hayatını tercih ediyor ve köyde belki 120 liraya çalışacak insan bulamıyorsun (çünkü insanlar 50-55 yaşında emekli olmuşlar 120 lira için akşama kadar çalışmak istemiyorlar) veya mahsul kurtarmadığından üretmiyorsun sonuçta ne oluyor pahalılık oluyor. Ayrıca 12 yıllık eğitim ve her ile üniversite sonucu insanlar 25-30 yaşına kadar çalışmıyorlar sonra memur oluyor yada şehirde bir iş buluyor yine köyde çalışan olmuyor

Yani tarımsal ürünlerdeki fiyat artışı vergiler nedeniyle değil işgücü maliyeti ile alakalıdır. Yevmiye ile çalışan amele-ırgatın zaten 3120 TL aylık geliri var asgari ücretle çalışan için zaten pahalıya gelecektir. Bir kişinin rahat yaşaması için asgari ücretten yada amele-ırgat ücretinden en az 2.5-3 kat fazla kazanması gerekiyor

Eskiden asgari ücretli sayısı %10ken şimdi %50 sorun burda

Ek: Asgari ücretli birinin iyi yaşamasin yolu ise Almanya,ABD,Hollanda ,İsviçre gibi bir sürü marka sahibi olmak veya yine ABD ve AB üyesi ülkeler gibi 1 kuruş maliyetli kağıt parayı 100 euro- dolar-tl diye bütün dünyaya satabilmek gibi şeylerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 28 Şubat 2020; 19:25:54 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.