Şimdi Ara

1 kişiyi antinatalist yapmanın kazancı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nüfusun kontrolsüzce artmasının sonumuzu daha hızlı bir şekilde getireceğini anlamak için 150-200 IQ olmak gerekmiyor ama yine de anlamamak için çaba sarf ediyorlar. Ah bu romantizm. Herkes bir şeylerle duygusal bağ kurma derdinde. Bu sadece bizim ülkemiz özelinde bir sorun da değil, tüm insanlığın özellikle de gelişmemiş ülkelerin dünyanın başına açtığı bir sorun. Kontrolsüzce üredigimiz için doğal kaynakları daha fazla tüketiyoruz. Sağlık, ulaşım, barınma vs. masrafları sürekli artıyor. Gün geçtikçe bu kadar insanı eğitmek daha da zorlaşıyor. Çevreye zararimiz artıyor. En önemlisi de insanlar olarak kendimize besin ayirabilmemiz için diğer hayvanlari yok etmek zorunda kalıyoruz.

Doğa bize üreme donanımını vermiş, demek ki ureyebiliriz diyen bile var. (Tam demeseler de onu demeye getiriyorlar) Safsataya gel. Ona bakarsan birilerini de öldürebilirsin. Bu biyolojik donanım da var sende ama gidip adam öldürüyor musun? Böyle bir safsata olabilir mi? Hayır madem çocuk yapiyorsunuz bari yaptığınızin yanlış olduğunu kabullenin.

Ve en önemlisi de şunu kabullenin. İnsanlığın tüm yararlarına ortak olduğumuz gibi zararlarına da ortagiz. Kendi özelinizde hiç çocuk doğurmasaniz da, hiç çevreye zarar vermeseniz de, hiç hayvanlara zarar vermeseniz de, kaynakları bilinçli kullansanız da yine de insanlığın zararlarına ortaksiniz. Çünkü insanlığın içinde yaşıyorsunuz. Evinize aldığınız her şey, aldığınız her hizmet belirli süreçler sonunda meydana geldi.

Şu bilinci bir oturtmak lazım. Her insanin içinde bulunduğumuz doğanın sorumluluğunu üzerinde hissetmesi lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Her limanda bir sevgilisi olan kaptanlar ile antinatalistler savaşsa, kim kazanır?

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    Uygarlık Yoluyoutube
    Programın İsmi: Utopia (2013) 2. Sezon 6. Bölüm
    https://www.youtube.com/watch?v=SWcFbbkBGuo
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Hocam ben kötü niyetli olmadıkça bloklamıyorum kolay kolay ama aşırı IQ düşükse blokluyorum, biraz yüksekse cevap vermiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.