1 lt ile uzun yol 10 km sehir içi 6.5-7 km arac ford mondeo 2.0 glx
benım kı o zaman cok yakıyor yaw.100 km de 25 i sehirdısı 75 ı sehırıcı 11 lıtre tukrtıyor.tabı bunun 5 km sı benzınlı gecen zaman.
cok yapıyo acaba ayar mı yapttıram
quote:
Orijinalden alıntı: alpii1982
benım kı o zaman cok yakıyor yaw.100 km de 25 i sehirdısı 75 ı sehırıcı 11 lıtre tukrtıyor.tabı bunun 5 km sı benzınlı gecen zaman.
çok anormal sayılmaz aslında sadece şehir içi veya şehir dışı ölçüp söylerseniz daha sağlıklı söyleyebiliriz özellikle sadece şehir dışı 8 litre civarı yakıyorsa normaldir ki sanırım bu civarda yakacak aracınız...
quote:
Orijinalden alıntı: samet
quote:
çok anormal sayılmaz aslında sadece şehir içi veya şehir dışı ölçüp söylerseniz daha sağlıklı söyleyebiliriz özellikle sadece şehir dışı 8 litre civarı yakıyorsa normaldir ki sanırım bu civarda yakacak aracınız...
tesekkurler olcup ole yazarım artık.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: samet
quote:
tesekkurler olcup ole yazarım artık.
diğer konulardan birinde yarı yarıya şehir içi şehir dışı yazmışsn ama burda 25 e 75 yazmışsın hangisi doğru dostum? yarı yarıya ise yakıtın çok 25 şehir içi 75 şehir dışı ise normal bence...
meraba ben foruma yeni katıldım :) merak ettiğim şu yakın bi zamanda 1998 99 nissan terrano 2 2.4 veya nissan pathfinder 3.3 v6 almayı planlıyorum bu saydığım araçların LPG yakıt oranlarını ve bu araç tiplerine en uygun olan LPG markasını merak ediyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim ilginize şimdiden teşekkür ederim........
merhaba 99 model 1.6 fema sıralı sıstem aracım 100 km şehir içi 15 lt tuketıyor bana bıraz fazla geldı.fakat uyuz oldum sehır dısı test ettım bu sefer de 100 km yı 8.5 lt tuketımı oldu sımdı arabam normalmı degılmı karar veremıyorum yazın sehır ıcı 10 lt yakardı kıs sebebıylemı bu kadar arttı acaba birde aracı istanbulda en pis saatlerde kullanıyorum.bılgısı olan arkadaslardan yorum beklıyorum.
aracım palio
sehır ıçi 100 km 12 lt lpg yakıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: advan
sehır ıçi 100 km 12 lt lpg yakıyorum.
Güzel değer sehir dışı deseydiniz tamamdı,ama şehir içi iyi değer
arkadaşlar aracım 2006 model 206.Atiker kit takılı. şehir dışı 110 km sabit hızla ve araç aşırı yüklü iken 100 km de 7,3 lt yakıt harcadı. şehir dışı 90 km sabit hızla ve araç normal yüklü iken(3 kişi) 100 km de 6,8 lt yakıt harcadı.
Yani 1lt lpg ile 110 km hızla ve yüklü iken 13,7 km götürüyor. 90 km hızla ve 3 kişi ile 1 lt lpg ile 14,7 km götürüyor. 02/02/2010
özellikle lpg tutarı yazmadım çünkü fiyatlar değişiklik gösteriyor mesela antepten 2,01 doldurdum , niğde 1,83 1,84 tl den satılıyor lpg.
1 llt benzin 700 küsur gram 1 lt lpg 500 küsur gram(tam net olarak gramını biliyordum ama unuttum küsur olarak belirtiyorum) lpg inin ağırlığı benzinin % 70 i yani 1 lt benzinle ne kadar giderseniz 1 lt lpg ile %70 ini gidersiniz. benim bilgim ve tecrübem bu ama sıralı gaz sistemlerinde bundan daha fazla gittiğini söylüyorlar görmedim bilemem arkadaşlar tecrübesini yazsınlar, ayrıca bu mevsimde kısa mesafe kullanılıyorsa dahada çok lpg yakar beyin ısınana kadar. benzinde binmek dahi iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: abbasyolcu777
1 llt benzin 700 küsur gram 1 lt lpg 500 küsur gram(tam net olarak gramını biliyordum ama unuttum küsur olarak belirtiyorum) lpg inin ağırlığı benzinin % 70 i yani 1 lt benzinle ne kadar giderseniz 1 lt lpg ile %70 ini gidersiniz. benim bilgim ve tecrübem bu ama sıralı gaz sistemlerinde bundan daha fazla gittiğini söylüyorlar görmedim bilemem arkadaşlar tecrübesini yazsınlar, ayrıca bu mevsimde kısa mesafe kullanılıyorsa dahada çok lpg yakar beyin ısınana kadar. benzinde binmek dahi iyi.
benzin ile lpgnin birim ağırlıkta veya hacimde verdikleri enerjiler eşit olmadığından bu şekilde bir kıyaslama doğru sonuç vermeyecektir...
lada samara 200 km(100km şehir içi) de 17 lt lpg yaktı . ş.içi dışı karışık 1 lt 12 km ediyor
megane 1, 37 litre lpg ile 423km (220 km'si ş.dışı). yani karma olarak 1 litre ile 11,4 km gitmişim, az yakması için çok sakin kullandım.
quote:
Orijinalden alıntı: joyar
merhaba 99 model 1.6 fema sıralı sıstem aracım 100 km şehir içi 15 lt tuketıyor bana bıraz fazla geldı.fakat uyuz oldum sehır dısı test ettım bu sefer de 100 km yı 8.5 lt tuketımı oldu sımdı arabam normalmı degılmı karar veremıyorum yazın sehır ıcı 10 lt yakardı kıs sebebıylemı bu kadar arttı acaba birde aracı istanbulda en pis saatlerde kullanıyorum.bılgısı olan arkadaslardan yorum beklıyorum.
benim de palio 1.6 sıralı atiker takılı...sehiriçi 100 km de 12 litre yakıyor...ben urfadayım...trafik fazla seyrek deiğil burada da...ama kullanışa göre de değişir...kışın biraz artıyor yaza göre....uzun yol degerlerim de 7.5 -8 litre çıvarında......bi gaz aayarı yap istersen...
Selam,beyefendi kusura bakmayın ama siz resmen reklam yapmışsınız,!!!!! 1000 tl ye sıralı sistem lpg taktırıyorsunuz ,,sonra sanayi ,sanayi gezip düzene sokmaya çalışyorsunuz ,, bırakın 1000 lira cebinizde kalsın ,çektğiniz eziyet de cabası ,,,,,neden derseniz geçen seneye kadar lpğ avantajlıydı ama bugün itibariyle lpğ 2100 lira olmuş artık hiç bir cazibesi kalmadı,,,Ayrıca havalar soğuduğu zaman , hatta -0 derecelerde lpğ yakıtı yüzde 20 artıyor .bunları lpğli araç kullanan herkes bilmez ,,bilenlerde kendini kandırıyor..ayrıca ticari taksi haricinde lpg kullanımı bence cazip değil,lpg kullanılan araçlarda uzun vadede kalbiratör ve sibob aksamlarında ağır hasarlar meydana geliyor,,her seferinde ayar için verilen 10 ,20 tl cabası,ayrıca her araç muayenesinde çekilen stres ayrı düşünülmesi gereken durumlar , zaten araç uzun yolda kullanıldığında lpğ ve benzin arasında uçurum gibi fiyat farkları ortaya çıkmıyor ,,şehir içindede 3000 deviri geçirmeden devirli kullananısanız ,,benzin her zaman avantajlı ,,,,sökmesi para ,,takması para bence, bu kandırmacadan başka bir şey değil,,arada büyük firmalar para kazanıyor,tabii devletimizde ,Ben aracımdan lpg yi söktüm ,,sökmekle iş bitse bitmedi ,Arabamın kalbiratörü erimiş ,,bütün aksamları bitik duruma gelmiş,200 lira verip yeni çıkma kalbiratör almak zorunda kaldım, nerde kaldı bunun ekonomik olması ,inanın,,sözün özü arkadaşlar birileri arada zengin oluyor ,,sonuç itibariyle lpg kullanıp kar yapacağız derken ,,bir cebimizden para giriyor ,diğer cebimizden para çıkıyor,,saygılar
aracım alfa romeo 156 .1.6 ilk lpg denemesi sadece 5 lt gaz alındı tanka ..1 lt ile ş ehir içi...6.5 km gibi..ikinci deneme 10 lt gaz ile tamamı ş içi 86 km..yani 1 lt gaz ile 8.6 km ......ilkdeneme şu sebepten düşük oldu herhalde tanka ilk kez gaz alınıyo illeki dibinde hava halmıştır. basınş düşük olabilir tabbi tahminim . uzun yolda 1 lt gaz ile 12 km hiç abartma ,azaltma vs yok aracım 1265 kg .uzun yolda 100 ü geçmem .lpg sıralı landi renzo.değerler bunlar iyimi kötümü bilmiyorum
2000 model 8V Golf + Landi Renzo Blue kit 1. İlk dolum sonrası 50TL ile benzine geçene kadar 235 KM yapıldı. 50TL yaklaşık 25lt gaz ettiğine göre, 235/25 = 9.4 km/lt ilk seferindeki ortalama. 2. Ardından 40TL ve 59TL olarak iki defa gaz aldım ve en son kırmızı yanarken 40km daha yapıp gaz almaya gittiğimde aldığım yol 540km olmuştu. Yani ortalama 540/50 = 10.8 km/lt