Şimdi Ara

1 litre su ile 5000 km yol alan otomobil.Sistem TÜRK yapımı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: crazyarif

saçma sapan icatlar çıkarıyorlar başımıza suya da %80 ötv gelecek

• emekli paşalar kendi kendine enerji üreten bir sistem bulmuşlardı yakında açıklıyacaklardı
    kaç sene geçti bilmiyorum ama hala bişi yok
    umarım patentini alır da ciddi bir şey olduğunu kanıtlar
  • haber su gibi içerik çok boş
    Erke dönengeç olayına dönmesin:)
  • zaten su sıkıntısı var bir de bu çıkmasın
  • 1 lt sudan çok daha fazla enerji çıkabilir ancak şu anki teknoloji buna yetmiyor.
    zaten 1 lt sudan bir arabayı 5000 km kadar yol yapacak enerjiyi çıkartmış olsalardı dünyada yeni bir dönem başlardı
  • belki 1 litre suyla 5000 gitmiyordur ama 5000 km de 1 litre de su harcıyordur benzinin yanında
  • Videonun tamamı burada var 1 Lt Su İle 5000 Km Giden Yerli Otomobil haberde pek bişey anlaşılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: can bora

yeri geliyor biz de yapıyoruz bir şişe suyla 500-600 km. olur yani normaldir, yorucu oluyor ama iki üç mola ile oluyor.

bence bir litre suyun yanında ne kadar benzin yaktığını da açıklasın erzurumlu mucit

ülkenin en önde gelen kanalında haber spikeri koruma konvoyuna katılan araba için "bunun motor gücü altı bin" derse, abidik kubidik bir tv. kanalının haber merkezi de alır erzurumlu mucit bir litre suyla 5000 km. yol yaptı der. türkiye burası.

• 5000m.dir o...
  • Ne yapmis ta 1 l suyla 5000 km gidecek hale getirmis bildigin benzinli motoru ,bu nasil bir mantik ? buna inanan varsa aklindan suphe ederim, ya motor teknigi ile bilgisi yoktur yada bol keseden atiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 27 Mayıs 2010; 3:50:40 >
  • bir bardak su ile bes yüz metre insan bile yürümez...
    hele bu sicaklarda
  • En azından adam uğraşmış olur yada olmaz amaya olursa düşünsenize 1 lt su ve 5000 km manyak birşey olurdu, Bu arada dNasrettin hoca kos koca Akşehir gölüne maya çalmamışmı ya tutarsa diye tutmadı ama birde tutsaydı tüm ülke bedva yoğurt yiyecekti:))
  • Türkiyede bu adama sahip çıkmazlar boşu boşuna yapmış bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

quote:

Şimdi elektroliz(hidroliz daha doğrusu) için harcanan enerji ile o elektroliz sonucu ortaya çıkan hidrojenin tekrar suya dönüşümü esnasında ortaya çıkan enerji nasıl birbirinden farklı oluyor?
    "Enerji yoktan var olmaz vardan yok olmaz" bu mantığa göre aynı su moleküllerini sürekli ayırıp ayırıp oksijenle yakıp tekrar suya çevirelim enerji üretsin 1 litre su. Böyle bir mantık var mı yani?
    Atıyorum 1kW enerji verdik suyu elektroliz ettik açığa çıkan hidrojen yakıtı bize 10kW falan mı veriyor acaba? Bence vermiyordur. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar aydınlatabilir mi?

Kayıpsıs enerji dönüşümü mümkün değildir

Yunus Çengelin Termodinamik kitabında bununla ilgili çok hoş bir bölüm var ama şimdi nereden bulupta buraya koyayım

Ben kayıbı ihmal ediyorum. Ayrıştırma ile birleştirme arasındaki enerji farkı hangi yöne daha fazladır veya eşit midir onu merak ediyorum:)
    H2 molekülü ile O2 molekülü tepkimeye girince atıyorum ortaya 100 kcal çıkıyor.
    Peki aynı miktardaki bu 2 molekülü birbirinden ayırırkende 100 kcal mi gerekiyor yoksa 20 kcal ile ayrılıyorlar mı? Yok onun yerine 300 kcal falan mı gerekiyor?
    Saçma bir soru oldu sanırım ama cidden merak ettim:)

bağ kopunca açığa çıkan enerji koparmak için gereken enerjiden çok çok yüksektir.
    çok kalın bir lastik düşün, iyice gerilmiş. sen bunun ortasına bıçağı saplarsın, o lastik "piyuvv" diye kopar. o an açığa çıkan enerji bıçağı parçalayabilir sistem aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 7 Haziran 2010; 16:06:01 >

• Geçtiğimiz günlerde bisikletle İzmir-Ürkmez yapıp geldik giderken 1.5 litre su , dönerkende 3 litre su ve bir kutu kola içmiştim.Bu arabaya göre ben bayağı çok yakıyorum.102.5 km de yaklaşık 5 litre sıvı tüketmişim.(Neyseki benzin içmiyorum.)

Bir litre su ile 5000 km yol günümüzde hayal.Eğer gerçek olursa su savaşları çıkma ihtimali artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

quote:

Şimdi elektroliz(hidroliz daha doğrusu) için harcanan enerji ile o elektroliz sonucu ortaya çıkan hidrojenin tekrar suya dönüşümü esnasında ortaya çıkan enerji nasıl birbirinden farklı oluyor?
    "Enerji yoktan var olmaz vardan yok olmaz" bu mantığa göre aynı su moleküllerini sürekli ayırıp ayırıp oksijenle yakıp tekrar suya çevirelim enerji üretsin 1 litre su. Böyle bir mantık var mı yani?
    Atıyorum 1kW enerji verdik suyu elektroliz ettik açığa çıkan hidrojen yakıtı bize 10kW falan mı veriyor acaba? Bence vermiyordur. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar aydınlatabilir mi?

Kayıpsıs enerji dönüşümü mümkün değildir

Yunus Çengelin Termodinamik kitabında bununla ilgili çok hoş bir bölüm var ama şimdi nereden bulupta buraya koyayım

Ben kayıbı ihmal ediyorum. Ayrıştırma ile birleştirme arasındaki enerji farkı hangi yöne daha fazladır veya eşit midir onu merak ediyorum:)
    H2 molekülü ile O2 molekülü tepkimeye girince atıyorum ortaya 100 kcal çıkıyor.
    Peki aynı miktardaki bu 2 molekülü birbirinden ayırırkende 100 kcal mi gerekiyor yoksa 20 kcal ile ayrılıyorlar mı? Yok onun yerine 300 kcal falan mı gerekiyor?
    Saçma bir soru oldu sanırım ama cidden merak ettim:)

bağ kopunca açığa çıkan enerji koparmak için gereken enerjiden çok çok yüksektir.
    çok kalın bir lastik düşün, iyice gerilmiş. sen bunun ortasına bıçağı saplarsın, o lastik "piyuvv" diye kopar. o an açığa çıkan enerji bıçağı parçalayabilir sistem aynı.

Ortada bağı koparma değil birleştirme söz konusu. Yani öyle bir sistem düşününki bir yandan oksijeni hidrojenden ayırıyor, diğer yandan ayrılan hidrojeni tekrar oksijen ile patlatıp enerji açığa çıkarıyor, sizin mantığa göre 1 su molekülünden teorik olarak sınırsız miktarda enerji elde edilebilir. E böyle bir şey mümkün olsa ne petrol ne nükleer herhangi bir metoda gerek kalmaz bütün dünya ışıl ışıl olur:) Ama böyle olmuyor işte. Bunun mantığını kavrayamadım ben

• quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

Geçtiğimiz günlerde bisikletle İzmir-Ürkmez yapıp geldik giderken 1.5 litre su , dönerkende 3 litre su ve bir kutu kola içmiştim.Bu arabaya göre ben bayağı çok yakıyorum.102.5 km de yaklaşık 5 litre sıvı tüketmişim.(Neyseki benzin içmiyorum.)

Bir litre su ile 5000 km yol günümüzde hayal.Eğer gerçek olursa su savaşları çıkma ihtimali artar.

Savaş,a ne hacet kardeşim bugün ist,de gök yarılmış yere iniyor siz teknolojiyi bulun su benden:)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.