Şimdi Ara

1 milyon plaka değeri olan taksiye ötv muafiyeti adalet bunun neresinde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o zaman taşıtla su taşıyan mahalle mahalle gezip sebze meyve satmaya taşıyan garibanların ne suçu var onlar taksicilerden vs. daha mı zengin yapılacaksa herkese yapılmalı sizin gibi basit düşünceli insanlar oldukça adalet gelmez bu ülkeye 1.7 milyonluk değeri var diyorsunuz bunların çoğu hademe kadar vergi vermiyordur büyük ihtimalle ama maaşlı çalışanlardan otomatik kesilen vergilerle yapılan aynı yolu kullanırlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin419941

o zaman taşıtla su taşıyan mahalle mahalle gezip sebze meyve satmaya taşıyan garibanların ne suçu var onlar taksicilerden vs. daha mı zengin yapılacaksa herkese yapılmalı sizin gibi basit düşünceli insanlar oldukça adalet gelmez bu ülkeye 1.7 milyonluk değeri var diyorsunuz bunların çoğu hademe kadar vergi vermiyordur büyük ihtimalle ama maaşlı çalışanlardan otomatik kesilen vergilerle yapılan aynı yolu kullanırlar

Kardeşim o bahsettiğin adamlar 80 model araçla da gayet yapıyor işini, bir bak bakayım takside kullanılan araçların yaş sınırı neymiş. Saçma sapan önyargılarına cevap verme gereği dahi duymuyorum, kimin ne kadar vergi verdiğinin takibini devlet yapıyordur boşuna boş muhabbet yapmaya gerek yok. Ayrıca:
    quote:

"Aracını yenilemek isteyen ÖTV vermeden aracını yenileyecek. Otobüs var, taksi var, dolmuş var, minibüs var, halk otobüsü var. Hem aracı yenileyecek hem de cebinden az para çıkacak. Ayrıca sadece yük taşıma amacıyla kullanılan kamyon ve kamyonetler için de geçer. K1, K2 ve K3 belgesi ile taşımacılık yapanlar için geçerli olacak."

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    15-20 az hocam.Günlük 1000 tl ye gelirki oda normal bir doktor için günlük taş çatlasın 3 hasta muayene eder.3 hasta gelen adam zaten iş yapmıyor demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Otobüslerde ötv %1. Sadece taksilere yarayacak bu düzenleme.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basamaksız minibüslerin fiyatndan haberin varmı? Dandik karsan bil jest dediği mnibüsü tekel olduğu için 110bin liradan satıyor. Eğer kaliteli olsun ercedes olsun, hem yolcular rahatlasın hem de ben rahat süreyim dersen fiyat 160 bin lira. Mal sahiplerinin hiç biri araç değiştirmeye yanaşmıyor. Şöferde borç altına girmek istemyior. Bu arada değişmeyen araçlara haftada bir 93 tl ceza geliyorve ek süre veriliyor.

• superegoid S kullanıcısına yanıt
    Bir çok şehirde dediğin yapıldı ve bil bakalım ne oldu? Minibüs şöförlerine otobüs verdiler.

• b437 kullanıcısına yanıt
    80 model araç demek sahibine ve çevresine tehlike saçan güvensiz araç demek bir hak veriliyorsa güzel ama herkese verilmeli kanun ne zaman yenileyeceksin diyorsa yapacak güçte zaten büyük çoğunluk onun ödevi o yapmak zorunda kuyumcular asgari ücret üzerinden yıllarca vergi vermedi mi bu ülkede biraz muhakeme lütfen sorgulamayan toplumlar asla gelişemez
  • Ticariye gelen ilave masraflar, vergiler, lüzumsuz sertifikalar, cezalar, cartlar curtlardan bahsetmiyorsunuz sadece 1 defaya mahsus ve sene sonuna kadar yapılacak araç alımlarında geçerli olacak bir muafiyet gelmiş ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz. Yahu bu millet hiç mi ekmek kazanmasın, insanlar hiç mi iyi hizmet görmesin. Bu millet ne taksici esnafının araç vergisiyle doyuyor ne de bu esnafa uygulanacak vergi muafiyetiyle aç kalır. Taksi sahipleri sosyal sınıfın en üstünde mi kardeşim, hiyerarşinin tavanında mı oturuyor. Ben bir akpli değilim, yalnız bu yorumları yapanların çoğunun akpli olmamasına rağmen aynı zihniyette olduklarını görüyorum, bir Türkiye gerçeği.
  • 1 milyon fazla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu memlekette mücevherler yok vergi arkadaş. ... buna mı şaşırıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Rekabet için devlet değil sen de talep edeceksin. O kadar kazançlı ise en az 4 kat kazanç var ise de kendin o işe gir, diyorum.

Su-i emsal, emsal olamaz. Ama öğretmenim o da yaptı, banane banane, diye bir savunma yok. Ortada bir kural varsa, uyacaksın. Ki bu kuralın yürürlüğe gireceği yıllar öncesinden belliydi.

Benim bulunduğum sektör, insanların tiksindiği, mafyalaşmış, sadece bu sayede hala ekmek yenebilen, kural tanımaz bir sektör değil. İnsanların trafikte pislik olarak gördüklerinde taksiciler ile birlikte minibüsçüler başı çekiyor. Neden, diye hiç oturup düşündün mü acaba?

bulmussunuz kolayini minibusler kalksin taksile4 kalksin. e simdi 2 tane serefsiz ogretmen cikti sapik ogretmen cikti diye ne diyecegiz ogretmenlik kalksin mi diyelim?

denetleyeceksin suc isleyeni uymayani cezalandir devvami gelirse arac sahibini hatta plaka iptaline kadar git. 2 pislik yuzunden sektorden ekmek yoyen milyonlarca coluk cocugun gunahina niye giriyorsun kardesim sen? ustelik hicbirsey bilmeden. biz 20 arabayiz durak olarak kurallar koyduk gps sistemi koyduk musteri sikayet siatemi kurduk soforlerimiz her daim buyrun efendim tabiki efendim harici kelime bilmez. araclarimiZ duraklara 2 dakika gec yada erken gelse ceza alir. hakkinda 3 sikayet gelen sofor araca cikamaz. hiz yapamaz. klimasiz arac surmek yasak. her musteri sofore hal hatir sorar. gel bakalim bizim hattin musterisine soyle minibus kaldirilsin de sana ne cevap verecekler. bu kurallari toplu ulasim mudurlugu koysa genel bir denetleme yapsa daha guzel olmazmi işkembeden minibusler kalksin demeye nazaran guzel kardeşim?

• Yeterli gelir elde edilmezse kapsamı genişletilir.
    Devletin sektörü canladırmak için en önemli gelirinden 6 ay feragat etmesi sektörün battığını gösteriyor.

• sahin419941 S kullanıcısına yanıt
    sizin gibiler sorgulamasın Allah aşkına. Yarardan çok zarar getiriyorsunuz. Aynen kardeşim taksi sahipleri çok zengin ötv niye kalkıyor, aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Rekabet için devlet değil sen de talep edeceksin. O kadar kazançlı ise en az 4 kat kazanç var ise de kendin o işe gir, diyorum.

Su-i emsal, emsal olamaz. Ama öğretmenim o da yaptı, banane banane, diye bir savunma yok. Ortada bir kural varsa, uyacaksın. Ki bu kuralın yürürlüğe gireceği yıllar öncesinden belliydi.

Benim bulunduğum sektör, insanların tiksindiği, mafyalaşmış, sadece bu sayede hala ekmek yenebilen, kural tanımaz bir sektör değil. İnsanların trafikte pislik olarak gördüklerinde taksiciler ile birlikte minibüsçüler başı çekiyor. Neden, diye hiç oturup düşündün mü acaba?

bulmussunuz kolayini minibusler kalksin taksile4 kalksin. e simdi 2 tane serefsiz ogretmen cikti sapik ogretmen cikti diye ne diyecegiz ogretmenlik kalksin mi diyelim?

denetleyeceksin suc isleyeni uymayani cezalandir devvami gelirse arac sahibini hatta plaka iptaline kadar git. 2 pislik yuzunden sektorden ekmek yoyen milyonlarca coluk cocugun gunahina niye giriyorsun kardesim sen? ustelik hicbirsey bilmeden. biz 20 arabayiz durak olarak kurallar koyduk gps sistemi koyduk musteri sikayet siatemi kurduk soforlerimiz her daim buyrun efendim tabiki efendim harici kelime bilmez. araclarimiZ duraklara 2 dakika gec yada erken gelse ceza alir. hakkinda 3 sikayet gelen sofor araca cikamaz. hiz yapamaz. klimasiz arac surmek yasak. her musteri sofore hal hatir sorar. gel bakalim bizim hattin musterisine soyle minibus kaldirilsin de sana ne cevap verecekler. bu kurallari toplu ulasim mudurlugu koysa genel bir denetleme yapsa daha guzel olmazmi işkembeden minibusler kalksin demeye nazaran guzel kardeşim?

Hangi hatta iseniz söyleyin...Valla sırf yazdıklarınız görmek için geleceğim...

• quote:

Basamaksız otobüs, minibüs AB uyum yasaları nedeni ile zorunlu kılındı. Şimdiye kadar tamamının da değişmiş olması gerekiyordu aslında. Bunu Karsan'a değil, ayak uyduramamış diğer firmalara sorman gerekir. Madem ihtiyac var, yatırımcı bul, basamaksız minibüs yap.

Ayrıca bu minibüsler neden hala trafikten kaldırılmadı? İnsanları minibüslere mecbur bırakmak için adımlar atılıyor. Acaba bu minibüs hatları kimin?

İstanbul'da günlük 1.832.544 yolcu minibüs kullanıyor, yani rakipsizler
    Bu haldeyken minibüslerin nasıl kaldırılması beklenebilir?
    Bu taşımacılık şartları altında kendi tahminim olarak belirteyim, en az 10 sene daha bizimleler ve olmak zorundalar.
  • Evet plakanin değeri 2 milyona yaklaştı belki ama satmadiktan sonra değerinin o kadar olmasının bir manası yok ki. Getirisine bakmak lazım adam akıllı çalıştırılan bir taksi ayda 10k lira ve daha fazlası gelir getirir. Tabi şoföre vermezsen. Şoföre verirsen azalır. Kiraya verirsen daha da düşer ortalama 6,5k-7k arası. Ayrıca sadece bu plaka için araba alınabiliyor. Alıp satma konusuna da el almışlardır şartları vardır illaki. Taksinin değeri satınca ortaya çıkıyor zaten satınca da ÖTV indiriminden faydalanamıyorsun.

• Devletin bir rant/siyasi çıkar amacı olmadan herhangi bir kanunu devreye sokmayacağını bildiğimize göre bu işin ucunun nereye dayanacağını merak ediyorum.

• Hahaha adam 40 senedir bildiğimiz bindiğimiz, hergün yolda gördüğümüz minibüsleri bi anlatmış. Zannettim minibüsçü değil, çocuk oyunundaki tavşan kardeş..

Hade be ordan. Kırk yılda bir işin düşer binersin, mehter takımı gibi gider. Tin tin. Ya kardeş geç kaldık biraz gitsene dersin. Cevabı hiç yazmıyım. Herkes tahmin etti.

Ellerinde telefon, tek dertleri sen şöyle git, sen yavaşla sen hızlan, şurda polis var. Devamlı kendi aralarında bi şeyler konuşuyorlar.

Kendi arabanda mısın, önünde nedense yavaş giden minibüs. Sıkıyorsa ikiden fazla sellektör yap.

Peki yanlışlıkla dolu bir minibüsün önünde mi kaldın. Sıkıyorsa arkadaşın istediğinden daha yavaş git. Gelir sellektör yapa yapa tamponununa dayanır.

İnip desen "kardeş sen yavaş giderken kimseyi takmıyordun, şimdi de ben senin davrandığın gibi davranıyorum, nasıl iyi mi" diye, kesin dayak yersin.

Daha bir tane eli yüzü düzgününe rastlamadım. Çok enteresanlar ya. Çok acaipler. Tabi her şeyin temeli cehalet.

O yüzden ne desen boş.

Cahil adam, söyleyebileceği sözü az olan adamdır. Sözleri hemen biter. Çözüm kaba kuvvettedir.

Minibüsler kesinlikle kaldırılmalıdır.

• Ülkeyi Ankara ve İstanbuldan ibaret sanan büyük kesimi anadoluya bekleriz.

Geçen gün Ordu da taksiye binmem gerekti 90 lardan kalma şahin ile yolculuk yaptık. Güvenlik yok, konfor yok, yok oğlu yok.

Sohbet ederken adama dedim ki bu araçları yenileseniz mi iyi olmaz mı diye girdim konuya da anlatmaya bir başladı sonunda hak verdim.

Küçük şehirlerde taksi nadir kullanılır, öyle taksimetre yoktur, trafikte dolaşmaz taksiler sadece durakta beklerler. Ben karnımı zor duyuruyorum arabayı nasıl alacağım diyor şoför.

Kaldı ki kasap gibi ortalarda dolaşan ticariler içinde (yük taşıma) büyük güzellik olur.

Genel mantık tabi yap bütün herkese ama cari açığı nasıl kapatacaksın? Nasıl bizi yönetenler kendi çıkarı için çalışıyorsa bu söylemi destekleyende kendi çıkarı için (daha iyi arabaya binebilmek için) söylüyor.

Telefonlara daha yeni ek vergi geldi. Sebebi her yıl yurt dışına çıkan milyar dolarlar. Üretmediğin sürece bu kadar tüketirsen daha çok vergiye boğuluruz. Ya da anı kurtarıp ben en iyisine sahip olayım ülke pisliğe boğulsun da diyebilirsiniz.

Beğenin ya da beğenmeyin hepimiz aynı gemideyiz.

• b437 kullanıcısına yanıt
    profil resminle düşüncelerin uyumlu cevap yazma bana artık uzatmayalım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.