Şimdi Ara

1 milyon plaka değeri olan taksiye ötv muafiyeti adalet bunun neresinde (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni cıkan yasa kamyonetleri (cady transporter vs) tarzı araçlarıda kapsıyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turgut Özal "ben zengin severim" demişti
    bunlarda ondan geldiğini söylediğine göre şaşacak bir şey yok
  • Küçük şehir taksilerini dışında tutuyorum... Ki onlarda ben Hacı Murat'a da binmeye razıyım.

Adam milyonluk plakanın sahibi. Evde ,meyhanede, kumarda koca göbeğini yayıp oturuyor. Şöför kemiksiz parayı getirip önüne koyuyor.

Bangladeş ayarında olmayan herhangi bir ülkede böyle bir geçim şekli var mıdır?

Yahu Balıkesir'de bile Terminal veya kampüs hattında çalışan , normalde 3 koyun güdemeyecek adamlar ,çift maaşlı memurdan iyi yaşıyorlar.

Ama hükümetin sevdiği insan grubu bunlar.

Minübüsçüye kıyak. Filoya kıyak. Bana gelince nanik.

• Hala tofaştan taksiymiş kusura bakmayın valla onlar keyfi.

Eniştenin ticarisi 700 bin ediyor araç logan 2011'de kuştan geçtiler. Kışın yine değişecek araç egea düşünüyorlar. Eniştenin biraderinin ticari 900 bin ediyor araç accent blue 2012'de kuştan geçti o da. İl Esk.

2 farklı duraktalar iki durakta da hala kuş araç var ama sıfır 2016 araç da var. Enişte bilmem kaç sene ayda 3 milyar kredi ödeye ödeye sadece öğlen iki buçuğa kadar çalışa çalışa gayet iyi yaşadı şimdi krallar gibi yaşıyor.

Demek istediğim şu ki ben bu konuda içerdenim.

Yok öyle hala tofaş var sömürüsü falan.

Ha zorunlu tutsunlar belli araçlara değişimi 30 gün içinde değiştirsin herkes ama asgari ücretle araba kovalayan adama ihanettir bu.
  • Konuyu okurken biri 100bin doktor muafiyet yazmış. Neredeymiş ya biz niye görmedik.

Şu ülkede birşey de doktorlara bağlanmasın yahu :)

• forumda bir haftaya kalmaz görürüz

-beyler şirket üstüne araç alacağız ötv indirimi var ne alalım

zenginlere yine kolaylık sağlanmış
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Böyle bir genellemeye gülüyorum sadece. Bizim Edirne`de 2 tane ticari taksimiz var ve 4 yıldır tek bir tane dahi kusurlu olduğumuz kaza yaşamadık ve 2500 tl sigorta ödüyoruz. Trafik sigortasında esasen İstanbul`un ceremesini tüm Türkiye çekiyor.

• noplaceforchance N kullanıcısına yanıt
    Hiç bir partinin savunucusu değilim fakat muhalefet partileri demişsiniz de biraz incelerseniz 2012 yılında Chp`nin de bu teklifi verdiğini fakat mecliste reddedildiğini görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunahanyildizkaya

Böyle bir genellemeye gülüyorum sadece. Bizim Edirne`de 2 tane ticari taksimiz var ve 4 yıldır tek bir tane dahi kusurlu olduğumuz kaza yaşamadık ve 2500 tl sigorta ödüyoruz. Trafik sigortasında esasen İstanbul`un ceremesini tüm Türkiye çekiyor.

arkadaşım sadece taksilere değil 25 tane kaza yapan dolmuşa da üst limit geldi.

bunun adı genelleme falan değil, konmasın üst limit o zaman. siz daha düşük ödeyin, kaza yapan daha çok ödesin doğrusu bu.

madem genelleme diyorsunuz bana dolmuş, otobüs ve taksilere üst limit getirilmesinin sebebini açıklayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metemym

Konuyu okurken biri 100bin doktor muafiyet yazmış. Neredeymiş ya biz niye görmedik.

Şu ülkede birşey de doktorlara bağlanmasın yahu :)

sallamayın hocam, adama o kadar anlattım yok anlamıyor. anlamaya niyeti yok.

sorun şu adam senden daha lüks yaşıyor, daha fazla kazanıyor ama senin, benim yaşamım gözüne batıyor.

kendi eşine bakıyor senin eşine bakıyor, insanların sana davranışına bakıyor kendine davranışına bakıyor, olayın parada olduğunu düşünüyor.

bunu en çok chp'liler lüks yerlerde yaşıyor geyiğinde görürsün. arkadaş chp'lilerin yoğun yaşadığı yerler daha yaşanılabilinir hale geldiğinden bir süre sonra rağbet artıyor. bunu anlatamazsın adamlara.

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Rekabet için devlet değil sen de talep edeceksin. O kadar kazançlı ise en az 4 kat kazanç var ise de kendin o işe gir, diyorum.

Su-i emsal, emsal olamaz. Ama öğretmenim o da yaptı, banane banane, diye bir savunma yok. Ortada bir kural varsa, uyacaksın. Ki bu kuralın yürürlüğe gireceği yıllar öncesinden belliydi.

Benim bulunduğum sektör, insanların tiksindiği, mafyalaşmış, sadece bu sayede hala ekmek yenebilen, kural tanımaz bir sektör değil. İnsanların trafikte pislik olarak gördüklerinde taksiciler ile birlikte minibüsçüler başı çekiyor. Neden, diye hiç oturup düşündün mü acaba?

bulmussunuz kolayini minibusler kalksin taksile4 kalksin. e simdi 2 tane serefsiz ogretmen cikti sapik ogretmen cikti diye ne diyecegiz ogretmenlik kalksin mi diyelim?

denetleyeceksin suc isleyeni uymayani cezalandir devvami gelirse arac sahibini hatta plaka iptaline kadar git. 2 pislik yuzunden sektorden ekmek yoyen milyonlarca coluk cocugun gunahina niye giriyorsun kardesim sen? ustelik hicbirsey bilmeden. biz 20 arabayiz durak olarak kurallar koyduk gps sistemi koyduk musteri sikayet siatemi kurduk soforlerimiz her daim buyrun efendim tabiki efendim harici kelime bilmez. araclarimiZ duraklara 2 dakika gec yada erken gelse ceza alir. hakkinda 3 sikayet gelen sofor araca cikamaz. hiz yapamaz. klimasiz arac surmek yasak. her musteri sofore hal hatir sorar. gel bakalim bizim hattin musterisine soyle minibus kaldirilsin de sana ne cevap verecekler. bu kurallari toplu ulasim mudurlugu koysa genel bir denetleme yapsa daha guzel olmazmi işkembeden minibusler kalksin demeye nazaran guzel kardeşim?

Hangi hatta iseniz söyleyin...Valla sırf yazdıklarınız görmek için geleceğim...

buyrun herzaman bekleriz 100 nolu buyukcekmece haramidere hatti

• Burası yeni Türkiye.Burada adalet olmaz.Hoşgeldiniz yeni Türkiye'ye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeturan

Basamaksız minibüslerin fiyatndan haberin varmı? Dandik karsan bil jest dediği mnibüsü tekel olduğu için 110bin liradan satıyor. Eğer kaliteli olsun ercedes olsun, hem yolcular rahatlasın hem de ben rahat süreyim dersen fiyat 160 bin lira. Mal sahiplerinin hiç biri araç değiştirmeye yanaşmıyor. Şöferde borç altına girmek istemyior. Bu arada değişmeyen araçlara haftada bir 93 tl ceza geliyorve ek süre veriliyor.

Ben de bunu merak ediyordum. Bulundugum şehirde tum minibusler bir anda karsanlar ile yenilendi.

Ama karsan 110 mercedes 160 bin tl ise karsan alan.. bilemiyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Hocam o 50000 tl 10 yılda değişcek araba için cirosu iyi yerler dışında verilmez.

• Adalet olduğunu kim söyledi ki?
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-minibus-midibus-14-plus1-alcak-taban-minibus-mercedes-sprinter-esref-karoser-arac-272846656/detay uzun zamandır takip etmeyeli 175.000 olmu bide 190000 yazan bile var sanki otobüs alıyoruz.

• El Gato Negro kullanıcısına yanıt
    Doktorlara vergi muaflığı mı var

• esek olursaniz semer vuran cok olur.

ben taksicilere bedava araba vermediklerine sasiriyorum.
  • Üstelik taksiciler dolmuşcular günlük çuvalla para kazanan özel halk otobüs çüleri sizi tepe basa doldurmak isterler bir indirimli akbil yada 25 kuruş için bağırıp çağırmakta en ufak bir kaygı görmezler ÜSTÜNE BUNLAR BASİT USULDE VERGİYE tabidir siz 5m2 lik dönerci dükkanı acın basit üsül kabul etmezler ama bu orta sınıfın ultra zenginleri basit usulde vergilendirilir (kdv yoktur 3-5 kuruş beyan edip %15ini öderler)
    Çünkü vergi ödemek asgari ücretlinin çalışanın fakir insanın görevidir

Bu arada şunu eklemek istiyorum bu adamlar çoğu kendi arabasını ya kiraya verir yada plakayı Şöförlikle uğraşmaz Derhal tapu benzeri sistemine geçilmeli ilk 5-10 yıl değeri üzerinden %5-10 sonraki yıllarda emlak vergisi oranında vergi alınmalı Araçlarını yenilenmeside teşvik değil MECBURİ tutulmalı her dolmuşta taakside hem şöförün hemde yolcunun güvenliği için güvenlik kamerası bulunmalı bu sayede ne kadar ciro elde ettikleride daha kolay tesbit edilip az kazanan az çok kazanan çok vergi verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realy078 -- 7 Temmuz 2016; 1:01:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Yapsalar bir dert yapmasalar ayrı dert,

Cozum basit 60 bin tl alti olan araclar icin dersin ötv muafiyetini.hatta yerli arac dersin okur biter.

Taksicilerin hepsi passat ceker simdi.sen yine yabanciya calisirsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.