Şimdi Ara

1. Piyade Eğitim Tugayı / Manisa ( Ağustos 2013 ) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
539
Cevap
4
Favori
43.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cevabın için teşekkür ederim. Gidip göreceğiz, inşallah dediğin gibi olur da sıkıntısız bir şekilde bitiririz :)
    Daha iki ayımız var. O zamana kadar ulaşıma da karar veririm. Şimdilik aklımda sabihadan izmire ordan manisaya geçmek var
  • By_Mucahit kullanıcısına yanıt
    hocam acemilik çok rahat geçecek zaten kısa ilk 3-4 gün biraz zorlanıyorsun ben nereye düştüm diye gerisi kopuyor... zaten hava erken kararacak... akşam çıkıp kantinde oyun oynarsınız ps2 falan var... sohbet muhabbet dönüyor. usta birliği biraz zorlayabilir zaman hiç geçmiyormuş gibi geliyor insana :( uğraş bulman lazım orada mutlaka...

hocam atlasjet ile git... izmirden ücretsiz servisi var direk 50 mt. önünde indiriyor
  • Allahıma bin şukur agustos 2013 de gittim bitirdim döndüm
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    aynen hocam... hep manisada mıydın?
  • Acemilik manisa merkez esas birlik afyon 8. ana bakım komutanlığı..var mıdır manisa dan afyona gidicek ksa dönem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmarafb

aynen hocam... hep manisada mıydın?

acemilim manisaydı, usta birliği gelibolu.. o günleri hatırlıyorum da şimdi, o ilk günler, aşılar vs vs. sıcacık kendi evimde kendi duşuma girerken bile şükrediyorum
  • quote:

yok hocam ben geçen sene başımdan savdım askerliği :) manisa hakkında bilgi vereceğim arkadaşa...

kısa dönem gidiyorum. aralık 17 teslim olucam. tavsiyelerini merak ediyorum.
  • Arkadaşlar izmir havaalanından manisaya birliğe gitmek zor olur mu? Hangi toplu taşımayı kullanarak gidebiliriz?bir bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By_Mucahit kullanıcısına yanıt
    Eğitim Birliği: 1 İNCİ P.EĞT.TUG.K.LIĞI / MANİSA MERKEZ / MANİSA
    Esas Birliği:K.K. LOJ. K.LIĞI KUR. BŞK. HRK. VE İD. YNT. D. BŞK.LIĞI İS. İNŞ. VE EML. Ş.MD.LÜĞÜ 551. İS. İNŞ. TB. KH. VE KH. HİZ. BL. /ANKARA / ÇANKAYA

kısa dönem, sınıf : muhabere.

06/11/2014 de teslim oluyorum..
  • U.S. kullanıcısına yanıt
    hocam anlattım bol bol yürüyeceksiniz... acemilikte basit zira komutanlar sürün vermiyor küfür etmiyor. çünkü herkes kısa dönem bölükte ama usta birliğinde süründe yersiniz küfürde :)
  • atlasjet varsa kullan zira havaalanından manisaya servisi var ve hemen 50 mt. önünde indiriyor askeriyenin
  • Arkadaşlar sadece Atlasjet servisimi bırakıyor askeriyeye yakın yoksa diğer firmalarında varmı

• kaan5561 kullanıcısına yanıt
    servis hizmeti sadece atlasjette var
  • quote:

servis hizmeti sadece atlasjette var

Hadi ya o kötü oldu, peki güzargah olarak tavsiyen varmı kardeşim İzmir havaalanından Manisa merkezye

• quote:

Hocam öncelikle kısa dönem için harika bir yer manisa :) uzun dönemler sıkıntı çekebilir. genelde uzun dönemler sayko tipler oluyor zaten ama kısa dönemlerin binası vs. hepsi ayrı oluyor. komutanlar kısa dönemlere fazla yüklenmez. hakaret vs. olmaz. yemekler çok iyi çıkar. bol bol yürüyecek ve bekleyeceksiniz. kış olması kötü biraz... oralar fazla ayaz olur :( yanına çok malzeme alma... don atlet vs. al 1 tane kalın askeri kazak gibi bişey al başka kıyafet alma... orada çoğu şeyi veriyorlar...

manisada tanıdık varsa söyle hergün ziyaretine gelebiliyor. benim ailem manisada yaşıyordu hergü geldi annem neredeyse 12 gibi gelirdi akşam 5 e kadar otururduk kimse bişey demezdi...

hocam bölüm olayına fazla takılma bakım vs. önemli olmuyor. orada sana rahat bi görev verirler. zaten balıkesir çok rahat bir yer bildiğim kadarıyla...

Acemiliği manisada yaptım cuma sabah elazığa gidiyorum.

Manisa için.

1-) Yanınıza içlik alın. Doğu kışlayı bilmiyorum ama batı kışla bu kadar soğuk olursa doğuyu düşünmek istemem. Aralığa doğru güneşi göremez olduk.
    2-) Telefon etmek için yanınızda FENER bulundurun.
    3-) Nasılsa orada herşey var diyip birşey almadan gitmeyin. Eğitimler arasında 15DK mola verirler, birşey alacak zaman bulamazsınız.
    4-) Her ne kadar yasak da olsa BOYUNLUK alın bol bol kullanın
    5-) Yemekler iğrenç , 2 günde bir kumlu ıspanak çıkar , çatur çutur yersin tabi yersen ,
    6-) EN ÖNEMLİ ŞEY-1 : Birlikte TUVALET KAĞIDI , SELPAK YOK. Siz geldikten 2-3 gün içinde 1 tuvalet kagıdı verirler en adisinden. Yanınızda 2-3 Paket 12li SELPAK götürebilirsiniz.
    7-) EN ÖNEMLİ ŞEY-2 : KAÇAK İLAÇ SOKUN. 23 gün askerlik yaptık 20 günü hasta geçti. Kimi arkadaşların ilaçları yanlış geldi , kimisinin hiç gelmedi... Antibiotik , Grip , Kuru (gıcık) öksürük (sinecod) , ağrı kesici. Bunlara ihtiyacınız olacak. Yeri geliyor sizi PARKAsız sadece gömlekle çıkartıyorlar. Yeri geliyor yürüyüşlerde terliyor ve teriniz üstünüzde kuruyor. Koğuştan 1 i hasta oldumu hepinize bulaşıyordu grip.
    8-) Traş çantanız naylonumsu olsun. Lavabolar ıslak oluyor. Çantanız ıslanmasın. Tavsiyem Kipa'da Kruvasan çantası vardı. İşinizi görür.
    9-) Mavi yastık kılıfı götürün. Biz gittiğimizde Leş gibiydi çarşaflar...
    10-) Kapşunlu bir üst götürün. Ranzada altta da olsanız üstte de olmasanız kağı ağzında da olsanız rüzgar geliyor. (hummeldan pamuklu takım almıştım çok işime yaramıştı)
    11-) Dolap için , dolap üstüne konacak çanta için , bot için , sivil eşya çantanız için kilit alın.
    12-) Dolapların çoğunda kilit atmak için HALKA yok. Tavsiyem: yuvarlak halka düşünün 2 tane de kalem gibi ucu olduğunu. bu uçları dolapların deliklerinden sokup geriye kıvırıyorsunuz. böylece halkalar dolabın dışında kalıyor ve kilit atabiliyorsunuz. (ben çözümü bunda buldum. aparatın adını bilmiyorum. Deliklerin çapı kareli defterleri düşünürsek 1.5 kareye yakın.
    13-) Para geçmiyor. KAyıtta ZİRAAT KARTI ALMAYA BAKIN. Eğer Karınız var ise gene de alın. Şifre girmekle zaman kaybetmezsiniz.
    14-) Bazı makinalar chipli kredi kartlarıyla çalışıyor. Kartlarınız yanınızda olsun. 25 ve 50 kuruş bulundurun. Bazı makinalardan çay kahve alabilirsiniz.
    15-) Yeriniz var ise Pet bardak ve çay/kahvenizi yanınızda getirebilirsiniz. 15 dk molada hem çay sırası bekleyip hemde sıcak su sırası beklemekle zaman kaybetmezsiniz.
    16-) Banyo için yanınızda naylon ıslanmaz bir çanta getirebilirseniz iişinize yarar yada 2 tl ye burdan bez çanta alabilirsiniz tabi sıra gelirse :D

Şuan internet kafedeyim. Aklıma gelenler bunlar. Allah kolaylık versin.

• kaan5561 kullanıcısına yanıt
    atlas varsa atlas al yoksa havaalanından bornovaya geçip bornovadan manisa otobüsüne binmen lazım...
  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Sen baya şanssızmışsın hocam bizde bu tarz problemler olmadı hiç... tabi ağustos 2013 te gitmiştim ben... aslında olay komutanlarda bitiyor diyebiliriz ama yemek olayına şaşırdım. bizde de patlıcan çok çıkardı ama o bile lezzetli olurdu
  • quote:

atlas varsa atlas al yoksa havaalanından bornovaya geçip bornovadan manisa otobüsüne binmen lazım...

Eyvallah kardeşim

• manisadan 11. motorlu piyade tugay komutanlığı denizliye geçicek arkadaşlar var mı ? internete burayı yazınca aynı isimli hem aydın hem istanbul hem denizli çıkıyor. anladığım kadarıyla çok fazla gidende yok hiç denizli konuşulmuyor. sülüsü alırken memur pamukkale dedi ama e devlette denizli merkez yazıyor. ilginç bir durum var
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.