Şimdi Ara

1.ROBOT KOLU İLE 2. ROBOT KOLUNU UZAKTAN YÖNETME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben "1.ROBOT KOLU İLE 2. ROBOT KOLUNU UZAKTAN YÖNETME " projesi yapacağım basitçe anlatacak olursam elimde ıkı karşılıklı cubuk olacak 1. cubuğu ben manuel olarak elimle sağa açısal olarak alfa kadar döndürğümde(eğdiğimde) diğer karşıdaki çubukta sağa açısal olarak alfa kadar dönecek aynı şekilde sola döndürdüğümde 2. çubuk sola dönecek ama bu çubuklar arasında kablo olmayacak kablosuz haberleşecekler .şimdilik bir eksen yeterli benim için sağ ,sol ekseni olmak uzere, robot kolu için step motor kullanmayı ve pıc entegresi olarak 16F877A kullanmayı düşünüyorum. resmi yukledim ,bu konuda kısaca projenın nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak istiyorum? hangi materyallerı kullanmalıyım. ? devrenın bileşenlerinin birbiri ile etkileşimi nasıl olacak ? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emak2284 -- 4 Aralık 2012; 1:52:37 >

• Olayda araştırman gereken konu motorda konum belirleme,encoder falan.Sen elinle döndüğünde açıyı hsaplasın karşı tarafa da rf yoluyla yollarsın oradaki motorada paremetre girilmiş olup aynı açıyı döner
  • evet encoder veya pot kullanmak gerek elimle dondurduğumde açıyı hesaplaması için , encoder daha uygun olmaz mı ? pot işi bıraz karışık,
    iki sorum olacak 1- servo motorlarda da elinle döndüğünde açıyı hesaplayabilir mi? hangisi daha uygun step motor mu servo motor mu bu proje için ?

2- diyelim kı 30 derece elle dondurduk motoru ,encoder hesapladı daha sonra kı aşama ne olacak pıc mı hafızaya alacak ? aşamaları adım adım kısaca anlatabılırsenız sevinirim ? bu aralar projenin devresını kurmam gerekıyor da ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emak2284 -- 5 Aralık 2012; 2:29:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.