Şimdi Ara

1 saniyede 1 gb download mümkünmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Bugün internetimde anormal bir yavaşlama olduğunu farkettim tüm kontrollerimi yaptıktan sonra sorunun benden kaynaklanmadığına emin olup 4440375 nolu telefonu aradım. Bakıcaz edicez gibi klişe sözlerden sonra hattan ayrıldım ve beklemeye başladım. Herhangibi düzelme görmeyince busefer bulunduğum bölgedeki yerel istasyonu arayıp şef ile konuşmaya başladım bu sırada idm de download sırasında bekleyen dosyaların tek tek eksildiğini farkedip idmyi linkleri tek tek tekrardan bulmamak için kapattım. Telefonu kapattıktan sonra dosyaları incelemeye başladım. Her inen dosya kusursuz çalışıyordu. Gözlerime inanamadım çünki bağlantım sadece 8mbit. Her bir dosya 700mb ila 4gb arasında ve her biri 1 snde inmişti inen dosyaların harmanlanması 2 dakika sürüyor ve sonra yeni bir download bitiyordu. Yeniden indirmeyi açtım baktım aynı şekilde yaklaşık 20gb veri 10 dakikada indi. Fakat internet bağlantım 20 30 kbitte sürünüyor . Hemen bulunduğum bölgedeki şefi tekrar aradım XD ARAMAZ OLAYDIM.... alt yapı çalışması olduğunu tekrarlayıp yakında dzüeleceğini söyledi ve download hızım hakkında yorum yapmadı. Ve downloadım tekrardan sürünmeye başladı... Böyle birşey yaşayan varmı? 1 saniyede 700mb veriyi download etmek fiberde mümkünmü benim modemim adsl destekli bu hızı nasıl destekledi tüm dosyalarım sorunsuz indi herhangibi veri kaybı olmadan. Telekom yorum yapmıyor bu arada konuya.

• Sallama arkadaşım SSD sahibi olsan bile bu hıza ulaşamazsın.
  • Kusura bakma ama bukadar işimin arasında sallamak için başlık açıp yazacak kadar boş geveze bir insan değilim başıma geleni nasıl olduğunu anlamaya çalışıyorum. Belki tecrübesi olan birinden bilgi alabilirim diye... Tabi bu arada boş gezen laf fabrikaları gelip yorum yazmaya üşenmiyor onlar cabası.
  • Dostum bak arkadaş doğru demiş SSD bile o kadar yazamıyor anlık olan bir şey o bana da oluyor indirirken. Mesela benim 20 mbit internetim var. 2 mb/s ile indirebiliyorum. Ancak bazen 10 mb/s gösterdiği oluyor saniyelik. Bunlar kullandığın programın bugları.
  • Yanlışlıkla 1gbit hız vermiş olabilirler
  • torrentte 6 mb/sn görmüstüm 8 lik adsl ile. Bunun mümkün olmayacağını biliyodum zaten bilgisayar kasmıstı o an.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caztlak

torrentte 6 mb/sn görmüstüm 8 lik adsl ile. Bunun mümkün olmayacağını biliyodum zaten bilgisayar kasmıstı o an.

RAM'de kalan veri aktarılırken olmuştur muhtemelen o hız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 Mbit 500 KB/Sn yi geçmiyor.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 Gigabit - 125 MB/sn
    10 Gigabit 1,250 GB/sn

teorik olarak bu değerlerdir. Bu internetin size sıfır kayıpla gelmesi mümkün değildir. Hadi oldu ki geldi eve geldi TTNET ile 10 Gigabit diyelim.

SSD ile ulaşılan en yüksek yazma hızı 654 MB/sn'dir. (Kaynak: Wikipedia)

Elinizde bu sistem varsa 1,5 sn'de bahsettiğiniz dosyayı indirebilirsiniz.
  • 4 Gb veriyi 1 saniyede indirmişseniz bravo, dünya rekoru kırmışsınız.
  • Konu varken sorayım. 1000 Mbps hızla saniyede ne kadar dosya indirilir ?

Bozuk oldu cümle biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 18 Ağustos 2012; 22:05:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

Konu varken sorayım. 1000 Mbps hızla saniyede ne kadar dosya indirilir ?

Bozuk oldu cümle biraz

1 Gigabit = 1024 Mbps'dir

1 Gigabit ile 125 MB/sn hızda dosya indirebilirsiniz.

1000 Mbps ile 122 MB/sn hızda dosya indirebilirsiniz.
  • İmkansız
  • Modeminiz o kadar hızı kaldıramaz bir yanlışlık vardır.Tutki gigabit destekliyor.Ttnet nerde 1000mbps verebilir? Yok yok olmaz öyle şey
  • 11 mbps internet normal veya jumbofile hulkshare v.s.1.300 kbps indiriyor bende torrent yavaş kalıyor 50-3-300-400 kbps ile falan geliryor neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavuint

Merhaba. Bugün internetimde anormal bir yavaşlama olduğunu farkettim tüm kontrollerimi yaptıktan sonra sorunun benden kaynaklanmadığına emin olup 4440375 nolu telefonu aradım. Bakıcaz edicez gibi klişe sözlerden sonra hattan ayrıldım ve beklemeye başladım. Herhangibi düzelme görmeyince busefer bulunduğum bölgedeki yerel istasyonu arayıp şef ile konuşmaya başladım bu sırada idm de download sırasında bekleyen dosyaların tek tek eksildiğini farkedip idmyi linkleri tek tek tekrardan bulmamak için kapattım. Telefonu kapattıktan sonra dosyaları incelemeye başladım. Her inen dosya kusursuz çalışıyordu. Gözlerime inanamadım çünki bağlantım sadece 8mbit. Her bir dosya 700mb ila 4gb arasında ve her biri 1 snde inmişti inen dosyaların harmanlanması 2 dakika sürüyor ve sonra yeni bir download bitiyordu. Yeniden indirmeyi açtım baktım aynı şekilde yaklaşık 20gb veri 10 dakikada indi. Fakat internet bağlantım 20 30 kbitte sürünüyor . Hemen bulunduğum bölgedeki şefi tekrar aradım XD ARAMAZ OLAYDIM.... alt yapı çalışması olduğunu tekrarlayıp yakında dzüeleceğini söyledi ve download hızım hakkında yorum yapmadı. Ve downloadım tekrardan sürünmeye başladı... Böyle birşey yaşayan varmı? 1 saniyede 700mb veriyi download etmek fiberde mümkünmü benim modemim adsl destekli bu hızı nasıl destekledi tüm dosyalarım sorunsuz indi herhangibi veri kaybı olmadan. Telekom yorum yapmıyor bu arada konuya.

Çok hayalperestsin. Yalan söyleyerek komik duruma düşüyorsun.

• Velevki interneti hallettik,donanım tıkanacak gibi altından kalkabilecek türde bir HDD zaten yoktur,SSD desek sata olmaz,pcı ex olabilir,ocz z drive r4 cm88 modeli bu işin altından kalkabilir gibihttp://www.oczenterprise.com/ssd-products/z-drive-r4-c-series.html olmadıhttp://www.oczenterprise.com/ssd-products/z-drive-r4-c-series.html http://www.storagereview.com/ocz_zdrive_r4_cloudserv_released fiyata bakmamakta yarar var,şahsen bakmadım.

• 1- Sata3 destekli iki tane ssdyi raid yaparsaniz o hizda yazabilir.
    2-Dünya uzerinde onboard 10 gigabit destek veren ethernetli anakart yok, ayrica alinmasi lazim. Yani normal bir pc de kablo ile baglarsan bile o hiza ulasamazsib.
    2- cat7 kablo kulllanmaniz lazim ki 10 gigabiti tasiyabilsin
    4- 10 gigabiti tasiyabilmesi icin sınırli sayilarda uretilen MİLYARLİK router almaniz lazim ki 10 gigabitlik lan portu olsun. ( GPON Fiber oldugu varsaydim)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • görünen değer saliselik değerdir, zaten saniyede o kadar indirsen dosya bitmiş olurdu değil mi? ama daha %1 i inmiş
  • Böyle birşey mümkün ama inen dosya büyük ihtimalle çalışmaz. Aslında dosya inmemiş oluyor ama 1 sn'de indi gözükebiliyor. Dosya rar dosyasıysa açmayı deneyin, film dosyasıyla filmi oynatmayı deneyin... Eğer dosya sağlam indi ve çalışıyorsa o zaman gerçekten indirmiş demektir. Fakat bu mantık dahilinde mümkün olamaz. ADSL bağlantı o derece yüksek değerlere çıkamaz. Eğer çalışmıyorsa inmemiştir yani ortada bazen olabilen bir hata vardır demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 20 Ağustos 2012; 16:47:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.