Şimdi Ara

8 Mbit 500 KB/Sn yi geçmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 Mbit internet 850 ile indirirken bugun 500 ü geçmiyor. Hızlarda kısıtlama falanmı oldu ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih86 -- 27 Mayıs 2011; 23:19:33 >

• Telekom belki hattının daha düşük bir hıza sabitlemis olabilir. Hat degerlerinizi yazarsanız bunu anlayabiliriz.
  • Bende de olmuştu, önce 7.5 mbit yazıyordu modemde, sonradan 5.5 olmuştu. :)
  • Bölgesel yogunluktan kaynaklanıyor olabilir 1 gün felan bekleyin düzelmez ise arıza kaydı bırakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: lknrm627

Telekom belki hattının daha düşük bir hıza sabitlemis olabilir. Hat degerlerinizi yazarsanız bunu anlayabiliriz.

Hat değerlerine nereden ulaşacağım ?

quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Bende de olmuştu, önce 7.5 mbit yazıyordu modemde, sonradan 5.5 olmuştu. :)

:(

quote:

Orijinalden alıntı: *damon*

Bölgesel yogunluktan kaynaklanıyor olabilir 1 gün felan bekleyin düzelmez ise arıza kaydı bırakın

Pazartesi telekoma gitmeyi düşünüyorum. Sormadan bu hız değişikliği neymiş bi bakalım.

• İnternet tarayıcınıza 192.168.2.1 veya 192.168.2.2 yazarak ulaşabilirsiniz.
  • quote:

İnternet tarayıcınıza 192.168.2.1 veya 192.168.2.2 yazarak ulaşabilirsiniz.

quote:

Bağlantı zaman aşımına uğradı
    192.168.2.1 sunucusu çok geç cevap veriyor.

quote:

192.168.2.2 sunucusu çok geç cevap veriyor.

Girilmiyor. 192.168.1.1 giriyor. Ama hat değerlerine nereden ulaşacağımı bulamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 MB/s kaç mbps eder?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Girilmiyor. 192.168.1.1 giriyor. Ama hat değerlerine nereden ulaşacağımı bulamadım

hiziniz anormal degil, forumlari okursaniz cogu bolgede sorun var
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih86

quote:

İnternet tarayıcınıza 192.168.2.1 veya 192.168.2.2 yazarak ulaşabilirsiniz.

quote:

192.168.2.1 sunucusu çok geç cevap veriyor.

quote:

192.168.2.2 sunucusu çok geç cevap veriyor.

Ulaştığınız yerde kullanıcı adı ve şifre soracaktir. Bunları modeminizin modelini yazarak internetten öğrenebilirsiniz.

Arayüze eristikten sonra internet sekmesini bulun orada yazar.(SNR, hat zayıflaması bilgileri gereklidir.)

• quote:

Orijinalden alıntı: onuy

Bende hız dalgalanması yok ama. Sabit 600 Kb/sn. BwMeter kullanıyorum. Grafik olarak görebiliyorum internet kullanımını. 600 de sabitleniyor. Evdeki diğer bilgisayarlardada bu böyle.

quote:

Ulaştığınız yerde kullanıcı adı ve şifre soracaktir. Bunları modeminizin modelini yazarak internetten öğrenebilirsiniz.

Arayüze eristikten sonra internet sekmesini bulun orada yazar.(SNR, hat zayıflaması bilgileri gereklidir.)

192.168.1.1 e girince gelen ekran bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onuy

Bende hız dalgalanması yok ama. Sabit 600 Kb/sn. BwMeter kullanıyorum. Grafik olarak görebiliyorum internet kullanımını. 600 de sabitleniyor. Evdeki diğer bilgisayarlardada bu böyle.

quote:

192.168.1.1 e girince gelen ekran bu.

Muhtemelen "advanced setup"ta yazacaktir. Dediğim gibi "SNR ya da "line attenuation" yazan sayfanın resmini çekip buraya koyun.

• quote:

Muhtemelen "advanced setup"ta yazacaktir. Dediğim gibi "SNR ya da "line attenuation" yazan sayfanın resmini çekip buraya koyun.

Önceki SS de olan menüler alt alta açılıyor. O seçenekler yok.

• quote:

quote:

Önceki SS de olan menüler alt alta açılıyor. O seçenekler yok.

Maintance'ye tikladiktan sonra "system status" ya da "diagnostic" yolunu izleyin. Alt menüler açılırsa her birini deneyin ve o degerlerin yazdığı sayfayı bulun. Daha önce Zyxel kullanmadığım icin tam tarif yapamıyorum.

• aynı sorun bendede mevcut modemde değerler sabitlenmiş 6653 olarak gösteriyor hızı ancak dosya indirirken 550yi geçmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir26

aynı sorun bendede mevcut modemde değerler sabitlenmiş 6653 olarak gösteriyor hızı ancak dosya indirirken 550yi geçmiyor

Ben az sonra telekoma gideceğim. İşin aslı neymiş bi bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir26
    aynı sorun bendede mevcut modemde değerler sabitlenmiş 6653 olarak gösteriyor hızı ancak dosya indirirken 550yi geçmiyor

O değer size tanımlanan değerdir. Hat zayıflaması vs. nedenlerle 1-2mbit kayıp olabilir. Yani her hangi bir sorun yok.
  • 8mb sinirsiz var sinir etti 800 kb geçmedi ne kazık bu ya
  • Ben ankara ya gittim baktım kuzenin pc de 5678 civarına sabitlenmiş ttnete ulaştım destekten. Bugün dönüş oldu kotayı aştığınız için santral sizi düşük hıza sabitlemiş ay başı düzelir dedi. Yani kısaca 1 e değil 5 e sabitledik iyilik yaptık ayağına yattı. Adamda haklı tabi birşey diyemedim :) Yarın belli olur.

Not:Değerleri çok iyi.
  • Ben 850 yi görüyordum. Bi günde düştü 600 lere. Halada aynı. Telekoma gittim hızınız 8 mbit diyorlar. Anlamadım gitti.
  • Kuzenimin sorununu hallettim baktım bugünde 5600larda.TTnet desteğe mesaj attım 3 saat sonra döndüler hattı güncelledik dediler ve baktım yapmışlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.