Şimdi Ara

1 Senede Ortalama Kaç Km Normaldir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
67.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Peki o zaman soruyu biraz değiştirelim. Ortalama 25 binde birleştiğine göre çoğu kişi;

2006 model bir arabayı 125 bin km'de alır mısınız?
    2007 Model bir arabayı 100 bin km'de alır mısınız?

Asıl can alıcı nokta bu. Aracı bilmiyorsunuz, tek şansınız tramer, ekspertiz ve aracın geçmişini kuzeniniz aracılığıyla sigortadan öğrenebilmek...

Motorunda yüyüründe sorun yoksa, genel olarakta iyi durumdaysa alırım. Aracın geçmişini bilmemek benzinli araçlar içinde geçerli. Bu yüzden 2. el araç alırken uygun fiyatlı almak gerekir, ileride bir sorun çıksa bile amorti etsin. En az 2-3 bin TL fazla verilip düşük kmli alınan aracın sorun çıkarmayacağının herhangi bir garantisi yoktur. Araç alırken yaş/km kıstası yapmak pek doğru değildir; örneğin 2007 model 10 0bin kmdeki aracı değilde 2006 model 150 bin kmdeki aracı duruma göre tercih edebilirim.

• hor kullanımadıkça bakımları atlatılmadıkça her km bence normaldir

2 yılda sıfır 2004 model mjet palio 140 bin kilometreye gelmişti
    şimdi allah bilir kaç binde
  • 2008 1.4hdi 206 şu an 65000kmde yani yıllık 21500 km civarı (bu kmye kadar sadece periyodik bakım yapıldı ekstra bi masraf çıkarmadı ve hala saat gibi)
    2007 1,3mjet g.punto 125000 kmde yani yıllık 31500 km civarı (bu kmye kadar sadece 1 ay önce baskı - balata değişti, onun dışında periyodik bakım ekstra bi masraf çıkarmadı ve hala saat gibi )
  • quote:

Peki o zaman soruyu biraz değiştirelim. Ortalama 25 binde birleştiğine göre çoğu kişi;

Asıl can alıcı nokta bu. Aracı bilmiyorsunuz, tek şansınız tramer, ekspertiz ve aracın geçmişini kuzeniniz aracılığıyla sigortadan öğrenebilmek...

Soru gözden kaçmasın.
  • quote:

quote:

Soru gözden kaçmasın.

Ben kendi adıma cevaplamıştım bu sorunu.

• Senede 15-20 Bin Normal 2005 Model Ticari Kamyonetimiz Var 137 Binde
  • hehe 3 sene sonra benim c4'ü satayım hoca, 30.000 km'de bile olmaz, evle iş arası 5 km. günde 10 km ya yapıyor ya yapmıyor. üstelik dizel otomatik. niye benzinli almadın diyenler için söyleyeyim öyle bir indirim yaptılar ki hayır diyemedim. üstelik sonuçta 5 km şu bu az yakıyor kardeşim sonuçta.

yani her kilometre normaldir, yok dizel alanlar yol yapmak için alıyor yok şu yok bu, dizel alanlar ikinci elini de düşünerek alıyor yaf km'si düşük dizelleri istanbul dışındaki ufak şehirlerde rahatlıkla bulursunuz. ısınma olayına ise takılmayın artık dizel araçlar kısa mesafede kullanılmaz falan filan tamamen hikaye. araçlarda start stop sitemi var yaf, eskidenmiş o. durdurduğunuzda rölantide çalıştırın biraz, ilk çalıştırdığınızda gaza yüklenmeyin yeter. zaten şehir içi isteseniz de yüklenemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 13 Haziran 2012; 10:38:32 >
  • Ford Focus 2.ellere baktım 70.binden aşağı yok Ben 100bine Kesinlikle Araba almam bu arada normal olarak en fazla yılda 20000 km yapılırç
  • 2007 ilkbaharında almıştım dizel aracımı ve daha 70 bin anca oldu.
    Alacak adam km düşürttüğümü zannedecek
  • Değerli arkadaşlar teknoloji o kadar ilerledi ki bu tür muhabbetler eskide kaldı.
    Motor açma, kısa mesafede motorun ömrünün azalması, 100.000 km yi çok görme v.b v.b
    Milyon dolarlık yatırımlar ve mühendislik sonucu bu motorlar piyasaya sürülüyor. Bu muhabbetlerle adının kirlendiğini düşünsenize bi :))
    O yüzden rahat olun ve +/- 1000 TL civarı piyasa normlarına uygun aracınızı alın keyfinize bakın.

NOT: Aldığınız veya alacağınız aracın yurtdışı fiyatına bir bakın ve siz asıl ödediğiniz %50 lik vergiye yanın, bırakın gerisini sanayi ve piyasa halletsin :)
  • Yılda taş çatlasın 5000 km yaparım. işe servisle giderim. Aracı sadece özel işlerimde ve memlekete tatile giderken kullanırım. 2005 model aracım daha 54 bin km de. 4-5 bin km de bir aracın yağı suyu bütün bakımlarını yaparım. 20-25 binde bir triger değiştiririm. Aracta aykırı en ufak bir ses duysam hemen servis ya da sanayinin yolunu tutarım onu halletmeden gece gözüme uyku bile girmez. Bir aracada en fazla 15 bin km biniyorum. ama bu aracıma uzun yıllar binmeyi düşünüyorum.( Yine karar değiştirmessem. Hep aklımda 4x4 bir araç almak var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaaagac -- 28 Kasım 2012; 18:17:32 >
  • 2 yaşına dizel arabaya'da baksanız, 22 yaşında'da arabaya baksanız tesadüftür ya hepsi 100 bin'dedir

Aklı olan insan buna inanmaz bütün arabaların 100 bide olma ihtimali nedir Bence koca bir sıfır

Kilometreler hep aşağıya çekiliyor buna inanmamak saflık olur

Şöyle bir durumda var belki aracın orjinal kilometreside olabilir tamamiyle şans işi eğer araba sahibini tanımıyorsanız

Bilmediğiniz nette gördüğünüz 2. el arabada almayın derim ne olacağı belli olmaz

Aldığınız arabadan'da zarar edeceğiniz için gidin sıfır araba alın ettiğiniz zarara deysin belki logan , belki bmw neyse bütçeniz ...

Senede 20 bin zengin adam yapar işe arabasıyla , bakkala arabasıyla gider , aksam semtte piyasa yapar v.s.

Zamanında bir 2.el araba almıstım 100 bin bakımına gittiğim yerde araba 140 bin bakımına girmiş haberim yok baya şaşırmıştım sonra galeriden aldığım aklıma

geldiği için normal karşıladım

• quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

2 yaşına dizel arabaya'da baksanız, 22 yaşında'da arabaya baksanız tesadüftür ya hepsi 100 bin'dedir

Aklı olan insan buna inanmaz bütün arabaların 100 bide olma ihtimali nedir Bence koca bir sıfır

Şöyle bir durumda var belki aracın orjinal kilometreside olabilir tamamiyle şans işi eğer araba sahibini tanımıyorsanız

Bilmediğiniz nette gördüğünüz 2. el arabada almayın derim ne olacağı belli olmaz

Aldığınız arabadan'da zarar edeceğiniz için gidin sıfır araba alın ettiğiniz zarara deysin belki logan , belki bmw neyse bütçeniz ...

Senede 20 bin zengin adam yapar işe arabasıyla , bakkala arabasıyla gider , aksam semtte piyasa yapar v.s.

Zamanında bir 2.el araba almıstım 100 bin bakımına gittiğim yerde araba 140 bin bakımına girmiş haberim yok baya şaşırmıştım sonra galeriden aldığım aklıma

ne laka yahu arabamı alalı 1.5 sene olmadı bile ama 28 bin km yaptım ne yani ben zengin mi oluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

2 yaşına dizel arabaya'da baksanız, 22 yaşında'da arabaya baksanız tesadüftür ya hepsi 100 bin'dedir

ne laka yahu arabamı alalı 1.5 sene olmadı bile ama 28 bin km yaptım ne yani ben zengin mi oluyorum

minimum 6 bin lira 1 yılda yakıta verdiğine göre zengin oluyorsun

Otobüse binen mi zengin yoksa parayı kenara koyduğu için

• Fiat taksiler 1.000.000 km gidiyor ben istanbulda 850.000 de dizel taksi gördüm o yüzden fiat gidiyorsa diğer merkalarda gider o yüzden çok düşünmeyin kmyi 5 yaşında araç 150.000 i geçmemiş olsun yeter.
  • dizel araba 100 bin km de 10/1 ni doldurmuş demek .
    ama kafam rahat etsın diyorsan mazda al 2 mılyon km devirirsin
  • Ben de diyorum bu konu ne alaka, hortlamış.

Geçen sene bu konuyu açtıktan sonra araç aldım ama satmam gerekti ve sattım. Yeni arabamı 2011 model 32 bin km'de aldım temmuzdan bu yana 4 ayda 7000 km yapmışım.
  • Şuan senede 4-5 bin km yapıyorum. Seneye mesafe olacak işle, 20 bin km ler beni bekler.

LPG mi taktırsam, dizele mi geçsem kararsızım.

Aracım 2010 ağustos çıkışlı, lpgye tam uyumlu..
  • Aracın kullanıldığı şehire,kullanan kişinin ekonomik durumuna ve işine göre değişir.Bu işin standart'ı olmaz bence.
    Geçen sene dizel 1.3 mjet araç kiralamıştım,daha 1 yaşındaki araba 175.000 KM'deydi.
  • 5 bin -35 bin km arası normaldir diye düşünüyorum.35 binden fazla km si yıla göre yada 5 binden daha az km si yıla göre ise aracı iyice bir sorgulamak gerekir...Gerçi almadan önce her aracı sorgulamak gerekir....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.